Προσωπικά να αναφέρω ότι αναγκάστηκα να πετάξω ένα Eco Drive που αποθηκεύτηκε στο συρτάρι για 3 μήνες.
Ομολογουμένως δεν ήξερα ότι χρειαζόταν φως για σωστή συντήρηση.
Επίσης σύμφωνα με την αντιπροσωπεία ένας πυκνωτής δεν άλλαζε την κατάστασή του και έπρεπε να αλλαχτεί ολόκληρος ο μηχανισμός = κόστος όσο ολόκληρο το ρολόι.
Από εκεί και πέρα δεν ξανακοιτώ κάτι εκτός μηχανικού ή απλού Quartz (1 σε όλη τη συλλογή).
*Απλά να ακουστεί και ο αντίλογος. 
Να ακουστεί, να ακουστεί !

Απλώς, το ρολόι αυτό που αναφέρεις, μάλλον δεν είχε φορτιστεί καθόλου, αλλά και αυτό, δεν με ικανοποιεί, την στιγμή που και από καινούργιο, με όλα τα επιμέρους στοιχεία, και αφόρτιστο να είναι, που προφανώς δεν είναι, μια και όλα τα διανεμόμενα στα μαγαζιά πώλησης, δεν είναι σε ανοικτά κουτιά για να τα βλέπει το φώς.
Το σύστημα, απλοϊκά, αποτελείται από την γεννήτρια ( light cell - δεν λέω solar, μια και δουλεύει και με το φως από πχ πορτατίφ ), την διαταξη μεταφοράς / μετατροπής / ανορθωτική / ή ότι άλλο, και το "τεπόζιτο" αποθήκευσης.
Αντε λοιπόν, το "τεπόζιτο", να χαλάσει από τις συνεχείς φορτοεκφορτίσεις. Η άλλη διάταξη που είναι μεταφορά, ή το cell, πως να χαλάσει ? Μόνον με βραχυκύκλωμα, μηχανική καταπόνηση / πίεση / θραύση, κλπ.
Υποψιάζομαι ότι το συγκεκριμένο, δεν ήταν και το απαύγασμα του ποιοτικού ελέγχου ή/και ποιότητος εξαρτημάτων, και για τον λόγο αυτό, απαιτείτο όλική, και όχι μερική αντικατάσταση. Συν ότι παίζουν και οι αξίες κτήσης.
Αν αναφέρεις και αξίες κτήσης ρολογιού / απόκτησης εξαρτημάτων, τοτε θα δώσεις ολοκληρωμένη εικόνα , γιατί, αν το δικό μου πχ, των 500Ε χρειαστεί αντικαστάσταση τεπόζιτου, τρομάζω αν μου πούν 500Ε. Αλλά αν είναι ένα απλό των 20-50-100 Ε, τότε ναι, αποδεκτό.
Οπότε, για να ακουστεί πλήρως ο αντίλογος,
ας δοθούν όλα τα στοιχεία.Σχόλιο. Επειδή φοβάμαι την υγρασία, παρά τα 200Μ, δεν το έχω βρέξει ούτε με αγιασμό, που λέει και κάποιος φίλος μου εδώ.

Αλλά ένα άλλο, SEIKO SOLAR, που δεν έχει καν διαβάθμιση, άρα ας το θεωρήσουμε 30 Μ, το είχε ο φίλος χρόνια μέσα στο νερό.
Αν μου επιτρέψουν οι Mods, θα βάλω φωτό, μια και είμαστε στα CITIZEN, και θα με ξαναμαλώσουν για Off-topic