Πολύ ωραία κουβέντα και με τεκμηριωμένες απόψεις.Ας πω κι εγώ τη δική μου.
Εκεί που χάνεται η μπάλα σ αυτού του είδους τις συζητήσεις πιστεύω,είναι όταν μπαίνει στο τραπέζι η λέξη "τεχνολογία".
Eco drive,solar,quartz,ή μηχανικό κτλ...
Δεν ασχολούμαι με το χόμπυ που λέγεται ρολόι,γιατί με σαγηνεύει η φοβερή εξέλιξη της "τεχνολογίας" επάνω τους.Έχει ενδιαφέρον να στεκόμαστε στις μεγάλες αλλαγές που υπήρξαν ιστορικά,να κριτικάρουμε μηχανές κλπ,αλλά μέχρι εκεί.
Κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι όλες οι προαναφερθείσες τεχνολογίες για τον πραγματικό κόσμο εκεί έξω,(real world)είναι ξεπερασμένες.
Η γενικότερη τεχνολογική εξέλιξη έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα,και αν πεις σε κάποιον γκατζετάκια ότι το ρολόι μου δουλεύει με ηλιακή ενέργεια πχ,θα σε περάσει τουλάχιστον για γραφικό...
Αυτό που με ελκύει πάντα στον κόσμο του ρολογιού,είναι πως ζει σ ένα παράλληλο τεχνολογικό σύμπαν,και δεν ακολουθεί τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στον πλανήτη.
Το ρολόι δεν είναι κινητό,ούτε tablet...είναι ίσως το τελευταίο αναλογικό πράγμα που μας ακολουθεί στην καθημερινότητά μας.
Και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.
Ναι η Seiko έχει περισσότερα πράγματα να επιδείξει στο μηχανικό ρολόι,αλλά και πολύ πιο ενδιαφέροντα σχέδια (για εμάς τους δυτικούς τουλάχιστον).Όμως και η Citizen έχει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα,και ίσως θέλει περισσότερο ψάξιμο.
Εν τέλει είναι ευλογία που υπάρχουν και οι δύο αυτές εταιρίες,γιατί αλλιώς δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος "κοινός θνητός" που δεν διαθέτει πακτωλό χρημάτων θα μπορούσε να ασχοληθεί (έστω και σε entry level επίπεδο) με τον κόσμο του ρολογιού...