Αποστολέας Θέμα: Speedmaster vs Offshore vs Ingenieur  (Αναγνώστηκε 3185 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Speedmaster vs Offshore vs Ingenieur
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 28, 2024, 23:49:32 μμ »
...
Ποιο θα αγοράζατε εάν δεν υπολογίζατε την αξία αγοράς και το κόστος κτήσης;
...

Προσωπικά, απολύτως κανένα από τα τρία.

Αντ'αυτών, με δεδομένο το 'ελεύθερο' (λόγω της συζήτησης εδώ) σε αξία αγοράς και κόστος κτήσης, θα πήγαινα σε Patek, A.P., full precious metal Rolex, ή σε κάτι από 2-3 πολύ συγκεκριμένα VC.

Τι πρώτο, εξ αριστερών (το Ω), είναι πιθανότατα το πιο προβλέψιμο ότι σε 5, 10, 20 χρόνια από σήμερα θα είναι sought after, επιθυμητό από συλλέκτες, πολύ γλυκό στον καρπό ως vintage κομμάτι κλπ. Κάποιοι αγοράζουν έτσι, εγώ προσωπικά όχι. Γούστα είναι αυτά - δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο ως επιλογή.

Το IWC είναι ένα μέτριο σχεδιαστικά κομμάτι (πάντα συγκριτικά με τα παρόμοια Nautilus, Royal Oak, Laureato). Η συγκεκριμένη τελευταία έκδοση (2023 iteration) δεν έχει micro adjustment, το ρολόϊ έρχεται με λίγα links (κάτι που είναι πραγματικά απαράδεκτο), η τιμή είναι πολύ υψηλή λόγω του κλειδωμένου distribution από το Richemont Group, κι ο μηχανισμός και το φινίρισμα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό που ανέφερα νωρίτερα.

Τιτάνια στην κάσα ως πιο καλές εκδόσεις με αυτό το ανεκτό dial, εντάξει, και αδιάφορο το πόσες 'βελτιώσεις' μπορεί να έχει στα σημεία σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Ασήμαντα πράγματα για να σε πείσουν να γίνεις ιδιοκτήτης, εκτός αν είσαι fan του Μηχανολόγου (κάποιοι είναι) ή ξοδεύεις τα χρήματά σου συνεχώς σε ρολόγια αυτής της τιμής και κατηγορίας (που σημαίνει ότι είσαι σε stagnation mode ή απλά έχεις επιλέξει να μην πας πραγματικά και ουσιαστικά παραπάνω).

Να το πω πιο απλά: Για κάποιον που φορά λ.χ. ένα Tudor το οποίο είναι το μόνο του 'καλό' ρολόϊ, ο εν λόγω Μηχανολόγος είναι αναβάθμιση. Για κάποιον που έχει ή είχε Nautilus, Royal Oak, Laureato, είναι ένα άλλο ένα καλό ρολόϊ το οποίο πιθανότατα δεν έχει ιδιαίτερο λόγο να αποκτήσει - τίποτε παραπάνω. Είμαι ωμός αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα.

Ναι λοιπόν, μόνο όμως σε μια κάποια πάρα πολύ ξεχωριστή έκδοση όπως λ.χ. αυτή που είχε βγει το 2008 (Ref. IW3227-II) με salmon dial, Japan limited edition 200pcs. Ρολόϊ που το έχω δει από κοντά το 2014 και πραγματικά μου έφυγε η μαγκιά. Και πάλι όμως όχι ως πρώτο ή μοναδικό κομμάτι.

Πάμε και στο τρίτο δεξιότερα, εκεί να δείτε τι γίνεται. Έχουμε πει 400 φορές ότι αυτά τα Α.Ρ. έχουν τον προβληματικό modular μηχανισμό chrono που αν κολλήσει είναι ιδιαίτερα ακριβός στην επισκευή. Έχουμε πει επίσης ότι γενικά τα Α.Ρ. (μιλώ για τους χρονογράφους) βγάζουν θέματα. Έχω ένα κάρο φίλους στη Σιγκαπούρη οι οποίοι κατεβάζουν καντήλια στην Α.Ρ. εδώ και 10 χρόνια.

Μέλος του φόρουμ εδώ πήρε το καινούριο 43-άρι ROO πριν 5 μήνες, βγήκε κι εκεί ατυχώς θέμα, το ρολόϊ έχει το νέο μηχανισμό χρονογράφου... Λένε ένα μήνα επισκευή door to door αλλά τι να το κάνεις. Το ρολόϊ θα ανοιχτεί; Ναι. Δεν θα έπρεπε. Σαράντα χιλιάρικα κάνει, δεν είναι το Σκουάλε του Φάνη ή το Δόξα του Κυριάκου... (με το μπαρδόν δηλαδή)

Απίστευτα ρολόγια σε δυναμισμό, φινίρισμα και αντοχή αλλά βγαίνουν θέματα κι όταν συμβεί αυτό τότε το ρολόϊ πρέπει να πάει μόνο στην Α.Ρ., όχι σε independent, πώς να το κάνουμε. Θέλει προσοχή. Για τα προηγούμενης γενιάς 42mm Safari δεν συζητάμε καν, δεν είναι κομμάτια τα οποία είναι να κρατάς πάνω σου άπαξ και λήξει η 5-ετής εγγύηση της εταιρείας.

Και για το σχόλιο νωρίτερα περί του χρυσού Ω που "ατυχώς" επωλήθη, πολλοί από εμάς έχουμε κάνει παρόμοιες ατοπίες. Ουδείς αλάνθαστος.
friendly
3
funny
0
like
7
wow
0
Members reacted friendly:
sea_dweller,Beastaras,jb,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Georgefosk,Wolf-,trelovet,Dimitris Real,elbetakias,jb,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 29, 2024, 00:43:24 πμ »
Πολύ εύστοχα τα σχόλια σου και πολλές οι αλήθειες που λες Κωνσταντίνε.
Έχουμε διαφορετική προσέγγιση, αγοράζουμε με διαφορετικό τρόπο, αλλά δεν φαντάζεσαι πόσο με έχεις προβληματίσει κυρίως για το Ingenieur αλλά και για το Safari που ευτυχώς δεν μου έχει βγάλει πρόβλημα στα δύο χρόνια που το έχω.
Δηλώνω λάτρης του Ingenieur αλλά ταυτόχρονα νιώθω και σε stagnation mode που ελπίζω να μην κρατήσει πολύ. Έχεις πέσει μέσα!
Ελπίζω να βρω χρόνο να γράψω για τον Μηχανικό τις επόμενες ημέρες. Είναι πολλά αυτά που έχουμε να πούμε για αυτό το ρολόι.

friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maestro

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 29, 2024, 01:14:18 πμ »
Πάντως "όμορφο" δε λες κανένα από τα τρία.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
trelovet,
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 29, 2024, 07:03:38 πμ »
Πάντως "όμορφο" δε λες κανένα από τα τρία.

Χάλια είναι και τα τρία τελικά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 29, 2024, 13:43:26 μμ »
Χάλια είναι και τα τρία τελικά

...άρα, ας πάρω καλύτερο εξοχικό  ;) ( σπίτι, όχι σουβλιστό  ;D)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
ohyes,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 29, 2024, 13:56:27 μμ »
...άρα, ας πάρω καλύτερο εξοχικό  ;) ( σπίτι, όχι σουβλιστό  ;D)

Δεν ξέρω. Το κόστος συντήρησης του εξοχικού είναι οικονομικότερο του service ενός ακριβού ρολογιού; Πρόσεξε τις κινήσεις σου Γιώργαρε  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 29, 2024, 13:58:37 μμ »

.........
Το Speedmaster είναι ένα από τα πιο κλασικά, ιστορικά και διαχρονικά ρολόγια. Δεν έχει κάποιον πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό, ακολουθώντας την αισθητική πολλών ευανάγνωστων χρονογράφων που προυπήρχαν της δημιουργίας του Speedmaster όμως είναι ένα ρολόι θρύλος για τους γνωστούς λόγους, κουβαλάει τεράστια κληρονομιά, είναι το κορυφαίο ρολόι μιας τεράστιας εταιρείας κι ένα από τα εμπορικότερα και πιο αναγνωρίσιμα ρολόγια στον κόσμο. Ο παροξυσμός με τα moonSwatch μόνο τυχαίος δεν ήταν.
....................

Ειναι ένα πανέμορφο και εργονομικό σχεδιο, διακριτικό, που έγραψε ιστορία, και όχι μόνον επειδή πήγε στο ........φεγγάρι ( αν πήγε ).

Ειναι αγαπημένο μου, αλλα
- δεν είναι αδιάβροχο
- ειναι μικρό μέγεθος
- ειναι Ω, με την οποία διέκοψα σχέσεις παλαιότερα.

Αν αυτοί οι τρείς λόγοι δεν με κράταγαν μακρυά του, στα σίγουρα θα είχα ένα στην ...........θυρίδα μου.

Φυσικά, δεν είναι το ρολόι που "πήγε στο φεγγάρι", όλα αυτά που κυκλοφορούν. Ειναι τα cash cow της Ω, σε συνεχείς ανανεώσεις, επανεκδόσεις, αναβαθμίσεις, κλπ.

Το πραγματικό, πριν πάει στο φεγγάρι, το είχαν 2 συνάδελφοι στην δουλεια, δώρα από γονείς, και ένας φίλος στην περιοχή, ( το έχω αναρτήσει, θα το ξαναβρώ ).

Αυτά έχουν από πίσω έναν ιππόκαμπο, νέτα - σκέτα. Αυτά, μπορεί να έχουν και κάποια αναμνηστική / ιστορική / συλλεκτική αξία. Τα άλλα, με τις συνεχείς επανεκδόσεις, με κουτιά που μεγαλώνουν, με εργαλεία, με λούπες κλπ. μόνον την αξία της εκάστοτε έκδοσης θα διατηρούν ΙΜΟ. Ποτέ των αρχικών.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 29, 2024, 14:02:33 μμ »
Δεν ξέρω. Το κόστος συντήρησης του εξοχικού είναι οικονομικότερο του service ενός ακριβού ρολογιού; Πρόσεξε τις κινήσεις σου Γιώργαρε  ;)

Οχι της συντήρησης. Της απόκτησης. Πόσο κάνει το χρυσό Ω, το ΑΡ ? Πα πα πα

Σέρβις εχω πληρώσει κάποτε, το 1/10 της αξίας του ρολογιού, και 3 μήνες να πάει Ελβετία. Ασε, Casio Duro και έχω την κεφάλα μου ήσυχη.  ;D
friendly
0
funny
1
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
Dimitris Real,
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.