Οι μηχανισμοί αυτοί, επηρρεάζονται πολύ από τις θερμοκρασιακές μεταβολές και για να παραμένουν ακριβείς, συμπεριλαμβάνουν διατάξεις προστασίας.
Συνεπώς, με μια σωστή κατασκευή, με ρουμπίνια και ακρίβεια κατασκευής των γραναζιών - ποιότητα υλικών συν την προστασία θερμοκρασιακών μεταβολών, περνάει και τα διάφορα τέστ πιστοποίησης και ...........όλα καλά.
Εξ άλλου, μια και σχεδόν όλα τα ρολόγια της συγκεκριμένης φέρουν την πιστοποίηση, φυσικό ήταν να το προσφέρουν και αυτό με δαύτη. Για να διαβεβαιώσουν την πελατεία τους. Και στις αρχές, η αλλαγή μπαταρίας, ήταν δωρεάν.
Οι των 5 -10 -50 Ε, λόγω υλικών και κατασκευής, δεν πιστοποιούνται, παρά την ακρίβειά τους, που μπορεί κάτω από κάποιες συνθήκες, να μην ισχύει.