Κύριε Γιώργο δεν ξέρω τι λέτε και δε βλέπω κάποια σχέση με ωρολογιακά θέματα σε αυτές τις αναφορές.Στο δια ταύτα και σε σχέση με αυτό που είπε ο Αλέξανδρος πριν προς ο βακελίτης είναι καλό υλικό για μπεζελ γιατί δεν σπάει,ισχύει το ακριβώς αντίθετο.Είναι πολύ εύθραυστο υλικό για μπεζελ.
Πλανάσαι !
Επειδή ερώτησες, ειρωνικά κατα την δική μου αντίληψη,
Δλδ στα 6542 δεν έσπαζαν τα μπεζελ τους;
αν σπάνε τα μπέζελ συγκεκριμένου υλικού, συγκεκριμένου ρολογιού ( .....πριν 70 χρόνια ! ), απάντησα για τα υλικά και τις ιδιότητές τους.
Και αυτά τα υλικά, χρησιμοποιήθηκαν στην ωρολογοποιϊα, οπότε άπτονται σαφώς με τα ωρολογιακά θέματα.
Και η απάντησή μου, σκωπτική φυσικά, είναι ότι ΟΛΑ τα υλικά σπάνε, όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που ξεπερνάνε την σχεδιασμένη αντοχή τους.
Και πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι η επιλογή των εκάστοτε υλικών, σε όλες τις κατασκευές, όπως και στα ρολόγια, είναι μία απόφαση στο τι προσπαθούμε να επιτύχουμε ( οι κατασκευαστές )
Πρωτοτυπία ? Αντοχή ? Διάρκεια εμφάνισης ?
Τα κεραμικά, μπορεί να έχουν μια κάποια αντοχή, αλλά,
α. Εχουν κόστος κατασκευής,
β. Ειναι ευθραυστα σε κρούσεις
Οπότε, ο κατασκευαστής επιλέγει αυτό που θεωρεί καταλληλότερο σε κάθε περίπτωση. Οπως και με τον ζάπφειρο έναντι των ακρυλικών.
Και δεν θα κάνεις ένα ρολόι περιπέτειας με κεραμικά, όπως και δεν θα κάνεις ένα dress με τεράστια κάσα και 500 μέτρα υδατοστεγανότητας.
Και στα ρολόγια, ο ανταγωνισμός οδηγεί την κούρσα των επιλογών.