Η Braun 5 λοιπόν που πήρα ένα μήνα πριν είναι κατ'εμέ (α) μη φιλική στο ξύρισμα, εννοώ είναι 'σκληρή' κατά κάποιο τρόπο, και (β) δεν είναι όσο δυνατή/αποτελεσματική θα ήθελα. Μου κόστισε €90 περίπου αλλά δεν είχε μέσα trimmer, το αγόρασα extra.
H κεφαλή κάνει pivoting πάνω-κάτω κι όχι και δεξιά-αριστερά. Υπήρχε μοντέλο που κάνει και δεξιά-αριστερά, και κόστιζε 20-25% παραπάνω, αλλά είχε και trimmer.
Γνωρίζω όμως πως οι Braun γενικότερα είναι δυνατές ως ηλεκτρικές ξυριστικές, οπότε ίσως πλέον τα γένια μου έχουν σκληρύνει από το ότι ξυρίζομαι με κανονικό ξυράφι και κρέμα/πινέλο κάθε 4-5 μέρες.
Στην κεντρικο-βόρεια Ευρώπη που βρέθηκα όμως την περασμένη εβδομάδα, έκανα αρκετές βόλτες για shopping... Εκεί λοιπόν τα Media Markt και Saturn έχουν πολύ στοκ Braun και Philips κατεβασμένο, σε κάποιες λογικές εκπτώσεις δηλαδή.
Πήρα λοιπόν μία Philips, την καλύτερη που υπήρχε η οποία είχε και τη μεγαλύτερη έκπτωση. Είναι η 9000 Prestige με nano blades, και η συγκεκριμένη έκδοση που πήρα δεν έχει τη βάση με το υγρό (και καλύτερα). Η ξυριστική είναι wet & dry, πλέον δεν το αποφεύγεις αυτό στα περισσότερα upscale μοντέλα.
Έχω κάνει δύο ξυρίσματα ως τώρα και είμαι ευχαριστημένος, και τα δύο ήταν με γένια 2 ημερών. Το μοντέλο έχει σκάλα με 3 επίπεδα δύναμης αλλά και πάλι δεν θυμίζει σε τίποτε τη δύναμε που έχει το πιό δυνατό μοντέλο της Braun. Όμως το ξύρισμα με μία Philips είναι σίγουρα πιό ευχάριστο.
Νίκο στη Γερμανία ή Ιταλία που ήσουν έπρεπε να δεις να πάρεις ένα μοντέλο.
Κατά την προσωπική μου άποψη καλύτερη όλων είναι η Panasonic, ειδικά τα 2 τοπ μοντέλα της, αλλά αυτά δεν βρίσκονται εύκολα στην Ευρώπη.