Εδώ και καιρό έψαχνα ένα ρολόι με military χαρακτήρα αλλά με κρατούσε το γεγονός ότι τα περισσότερα που έβρισκα ήταν στα 38mm και θα μου έπεφταν λίγο μικρά.Πριν μερικούς μήνες είχα δει σε μια αγγελία στο φόρουμ αυτό το ρολόι το οποίο μου έκανε το κλικ αλλά δυστυχώς δεν το πρόλαβα. Έγινε όμως η αφορμή για μια εξαιρετική διαδικτυακή γνωριμία με μέλος του φόρουμ. Ψάχνοντας το είδα ότι δεν υπήρχε σε άλλες αγγελίες γιατί κυκλοφόρησε για ένα χρόνο μόνο και γιαυτό όταν το ξαναβρήκα το πήρα αμέσως έστω και αν ήταν σε σχετικά ψηλή τιμή.Μου άρεσε γιατί είχε ένα military σχεδιασμό όχι τόσο αυστηρό όμως και αυτό γιατί η κάσα του είναι τετράγωνη με μεγαλύτερες διαστάσεις οπότε βουρ.

Πάμε στα χαρακτηριστικά του
Διαστάσεις : Μέγεθος κάσας 42mm
Πάχος 12mm
lug to lug 47mm
lug width 42mm
Κάσα τετράγωνη cushion βουρτσισμένη με μια μικρή επιφάνεια στο πλάι γυαλισμένη.Η κορώνα έχει το λογότυπο της Bulova στο πλάι και έχει πολύ ωραία σφικτή αίσθηση ενώ είναι και βιδωτή οπότε δίνει και μια αίσθηση εμπιστοσύνης για το WR100.

Η στεφάνη είναι coin edged στην επάνω πλευρά της και δίνει την αίσθηση ότι ξεφεύγει από τα πλαίσια του military.
Το dial είναι πιστό αντίγραφο του A11 όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Είναι μαύρο ματ και τα νούμερα ασπρα και πολύ ευδιάκριτα. Πραγματικά η αναγνωσιμότητα του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και γωνίας είναι εκπληκτική, πραγματικά σε άλλο επίπεδο.Στη θέση 6 έχει την ημερομηνία και αυτή σε δίσκο ίδιο με το χρώμα του dial και την κάνει πολύ διακριτική. Περιμετρικά του dial έχει τα λεπτά και στην κορυφή το 60 με διακριτικό κόκκινο χρώμα. Η τσαχπινιά με το κόκκινο υπάρχει και στην άκρη του δείκτη των δευτερολέπτων το οποίο δίνει μια πιο ζωντανή νότα και κάνει και μια ωραία πάσα για χρήση λουριού με κόκκινες λεπτομέρειες.

Το τζαμάκι είναι απλό mineral
Το lume είναι αξιοπρεπές χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο

Το caseback είναι βιδωτό με κάποιες πληροφορίες για το ρολόι και τίποτα άλλο. Εδώ ίσως ταίριαζε το σήμα της εταιρείας στο κέντρο.

Ο μηχανισμός είναι ο ταχύπαλμος uhf 262KHZ της Bulova ο οποίος φημίζεται για την απαλή ,συνεχόμενη κίνηση του δείκτη των δευτερολέπτων όπωςφαίνεται και στο βίντεο
Είναι εντυπωσιακή η κίνηση του αλλά προς το παρών μου φαίνεται λίγο παράξενο που δεν κάνει τη διακοπτόμενη κίνηση που κάνει στα αυτόματα.
Συνολικά ένα λιτό και πολύ όμορφο ρολόι που μπορεί να φορεθεί άνετα για καθημερινή χρήση. Είναι η πρώτη φορά που κάνω παρουσίαση σε ρολόι οπότε συγχωρέστε τυχόν παραλείψεις και αστοχίες.