Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει θέμα με την Rolex Cal.3235 ?  (Αναγνώστηκε 16185 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chris70

• Full Member
  • **
  • Χρήστος
    • Προφίλ
Απ: Υπάρχει θέμα με την Rolex Cal.3235 ?
« Απάντηση #150 στις: Ιανουάριος 22, 2022, 01:35:10 πμ »
Και καλά σου είπαν. Αυτά τα ρολόγια,ξαναλέω, αφοσον είναι ακίνητα δεν παθαίνουν τίποτα με κορώνα ξεβιδωτη.
Όταν η κορώνα είναι βιδωμενη σε ένα ρολόι, δουλεύει, όλος ο μηχανισμός της κορώνα είναι εν ενέργεια.
Όταν είναι ξεβιδωτη, αναπαύεται συγχρόνως.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και καλά οτι θα μένει φορτισμένος ο μηχανισμός....είπαν....

Πάλι π@π@ριες είπαν !  :(

Για να λαδωθεί ένα ρολόι, σωστά εννούμε, όχι .....σκιτζίδικα, ΠΡΕΠΕΙ να λυθεί, να καθαριστεί στο ειδικό διαλυτικό, που απομακρύνει τα παλαιά λάδια, και μετά, μπαίνουν τα νέα, όπου απαιτούνται. Και κάθε σημείο, ΑΠΑΙΤΕΙ διαφορετικά λάδια, από τύπου γράσσου, πχ στον μηχανισμό της κορώνας, στο κεντρικο ελατήριο, μέχρι λεπτόρευστα - συνθετικά, στου υποδοχείς αξόνων-ρπυμπίνια.

Συνεπώς, το "....εκάμαμεν λίπανση", δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ.

Προσθέσανε λάδι στα σημεία, ΧΩΡΙΣ να καθαρίσουν τα παληά ?
Καθάρισαν τα παληά με την Hoover ?

Τι ακριβώς έκαναν ?  :-[

Ένας θεός ξέρει...πραγματικά... ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 18:09:20 μμ »
Μου κάνει εντύπωση πόσο σύντομα στο έφτιαξαν !!!
Παρεπιπτόντως έστειλα ένα 16610 για σέρβις. Στο πακέτο  αναφέρουν αλλαγή δεικτών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Το ρολόι παρότι 1991 δεν έχει μπει ποτέ σε νερό, το κρατάω σε αρίστη κατάσταση και οι δείκτες δεν φαίνεται να έχουν τίποτα εκτός από το lume που μας έχει αποχαιρετήσει εδώ και χρόνια. Καμμία ιδέα κανεἰς ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 18:25:32 μμ »
Ετσι κάνει η Ρολεξ, πρέπει να είναι σαν καινούριο, πολλοί έκλαιγαν μετά από το σέρβις,γιατί πολύ απλά δεν ήταν πια ένα vintage ρολοι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 18:28:50 μμ »
 :( :(  /
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος chris70

• Full Member
  • **
  • Χρήστος
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 21:32:36 μμ »

Τι να πω δεν ξέρω...
Δεν έχω εικόνα για τους απαιτούμενους χρόνους...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος SHMAIOFOROS

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 21:36:49 μμ »
Ετσι κάνει η Ρολεξ, πρέπει να είναι σαν καινούριο, πολλοί έκλαιγαν μετά από το σέρβις,γιατί πολύ απλά δεν ήταν πια ένα vintage ρολοι
Δηλαδή φίλε μου, αν αλλάξεις με γνήσιο ανταλλακτικό κάτι στο ρολόι, δεν είναι βίντατζ πια...;;;
Δε νομίζω...
Δηλαδή, αν βάλω σε θυρίδα για πολλά χρόνια ένα ρολόι και είναι σαν καινούργιο, δε θα είναι βίντατζ...;;;!!!
Μπορεί να μη μοιάζει...αλλά είναι βίντατζ και μάλιστα σε άριστη κατάσταση...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Κάθε δευτερόλεπτο αλλάζουν: ο χρόνος, ο άνεμος, η τύχη και η γυναίκα.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 22:19:52 μμ »
Δηλαδή φίλε μου, αν αλλάξεις με γνήσιο ανταλλακτικό κάτι στο ρολόι, δεν είναι βίντατζ πια...;;;
Δε νομίζω...
Δηλαδή, αν βάλω σε θυρίδα για πολλά χρόνια ένα ρολόι και είναι σαν καινούργιο, δε θα είναι βίντατζ...;;;!!!
Μπορεί να μη μοιάζει...αλλά είναι βίντατζ και μάλιστα σε άριστη κατάσταση...
Δεν ειναι vintage με την εννοια οτι εχουν αντικατασταθει στοιχεια του ρολογιου με αλλα, γνησια μεν, αλλα καινουριας «τεχνολογιας».
Π.χ δεν αντικαθιστανται οι δεικτες η το dial με τριτιο με αλλους ιδιους αλλα με αλλους που εχουν λουμινοβα.
Γι αυτο πολλοι κατοχοι παλιων ρολογιων, κυριως rolex, αποφευγουν το επισημο σερβις και προτιμουν εξωτερικους τεχνιτες που δεν αλλαζουν τα παντα στο ρολοι.

Δεν εννοουμε οτι δεν ειναι vintage λογω της αριστης καταστασης που μπορει να βρισκεται λογω μη χρησης.
Εαν το εχεις απειραχτο σε μια θυρίδα,  οσα χρονια και να περασουν και βεβαια ειναι vintage αλλα κυριως original!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
3
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
elbetakias,oikonikos,mic,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 23:44:12 μμ »
Δεν ειναι vintage με την εννοια οτι εχουν αντικατασταθει στοιχεια του ρολογιου με αλλα, γνησια μεν, αλλα καινουριας «τεχνολογιας».
Π.χ δεν αντικαθιστανται οι δεικτες η το dial με τριτιο με αλλους ιδιους αλλα με αλλους που εχουν λουμινοβα.
Γι αυτο πολλοι κατοχοι παλιων ρολογιων, κυριως rolex, αποφευγουν το επισημο σερβις και προτιμουν εξωτερικους τεχνιτες που δεν αλλαζουν τα παντα στο ρολοι.

Δεν εννοουμε οτι δεν ειναι vintage λογω της αριστης καταστασης που μπορει να βρισκεται λογω μη χρησης.
Εαν το εχεις απειραχτο σε μια θυρίδα,  οσα χρονια και να περασουν και βεβαια ειναι vintage αλλα κυριως original!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αυτό ακριβώς !

Vintage, από ηλικία, "ολοκαίνουργιο" από εξαρτήματα  :D :D :D :D

Μερικοί, και αν τα καταφέρουν, πχ εγώ, αλλάζουν το καντράν και τους δείκτες, που  είναι οι αρχικοί, με νέους δείκτες και καντράν, αλλά, κρατάνε ( αν τους τα δώσουν ) τα αρχικά στο σακουλάκι.

Αυτό γίνεται, και για να έχεις λουμινόβα, αλλά, και επειδή σε ένα ατύχημα, πχ νερό, το καντράν και οι δείκτες, καπούτ.

Δεν μετράει λοιπόν μόνον το σήριαλ ότι είναι "αρχαίο", που σειριακά είναι, αλλά, τα αρχικά παρελκόμενα - εξαρτήματα, δείκτες, καντράν, μπρασελέ, που δίνουν και την υπερ-αξία.  ;)

Κομπρέντε ?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 23:46:01 μμ »
Παρεπιπτόντως έστειλα ένα 16610 για σέρβις. Στο πακέτο  αναφέρουν αλλαγή δεικτών. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Το ρολόι παρότι 1991 δεν έχει μπει ποτέ σε νερό, το κρατάω σε αρίστη κατάσταση και οι δείκτες δεν φαίνεται να έχουν τίποτα εκτός από το lume που μας έχει αποχαιρετήσει εδώ και χρόνια. Καμμία ιδέα κανεἰς ?

Ζήτα, ΝΑ ΜΗΝ στα αλλάξουν !

Και αν αρνηθούν θα σε στείλουμε αλλού.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 23:50:30 μμ »
Και καλά οτι θα μένει φορτισμένος ο μηχανισμός....είπαν....

Ένας θεός ξέρει...πραγματικά... ::)

Π@π@ριές και πάλι.  ::)

Από σχεδιασμό, οι μηχανισμοί κατασκευάζονται ( από γέφυρες, μέχρι τα πόδια των πουλών ), να είναι σε ηρεμία στην κατάσταση όπου περνάνε το μεγαλύτερο ποσοστό του "εργάσιμου βίου" τους ( Sic ! ).

Λέτε να έχει κατασκευαστεί να παραμένει σε φόρτιση στην θέση που μένει το 99,99 % του χρόνου της ?

Ας γελάσω !  :D :D :D :D :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 23:54:25 μμ »
Τι να πω δεν ξέρω...
Δεν έχω εικόνα για τους απαιτούμενους χρόνους...

Λύσιμο - πλύσιμο -( 1 ημέρα ), συναρμολόγηση - λάδωμα - ρύθμιση ( 1 ημέρα ) - παρακολούθηση - επιβεβαίωση ( 2-3 ημέρες ), κατ΄ελάχιστον 4-5 ημέρες, και σε τεχνίτη "αδερφό", που στο βγάζει πατ' κιούτ  ;)

15 ημέρες το τυπικό  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Ιανουάριος 25, 2022, 03:02:22 πμ »
6 με 10 ώρες θέλει ένα ρόλοι μου έλεγε ρολογας,15 μέρες μάλλον είναι φίλος σας και σας προσέχει
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 25, 2022, 05:51:56 πμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Ιανουάριος 25, 2022, 14:43:11 μμ »
6 με 10 ώρες θέλει ένα ρόλοι μου έλεγε ρολογας,15 μέρες μάλλον είναι φίλος σας και σας προσέχει

Αυτό, είναι πιθανό, στο σύνολο των ωρών εργασίας.

Τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι, ....................... ???

Και σε ένα βιδεον στο γιου τιούμπ να παρακολουθήσεις, με τις συντμήσεις, θα είναι 45 λεπτά με μία ώρα. ;)

Αλλά, δεν δουλεύει έτσι στην πραγματικότητα. Δεν ασχολείται κάποιος αποκλειστικά με ένα, το πήρε, πατάει το χρονόμετρο, και .........γράφει τον χρόνο.

Στο λύσιμο, ελέγχονται ένα προς ένα τα εξαρτήματα, ώστε να παραγγελθούν τα απαραίτητα προς αντικατάσταση αν χρειάζονται, μπαίνουν για πλυσιματάκι, 3 - 4 φορές για ελάχιστο χρόνο τα 10 λεπτά ανά κύκλο, μετά στέγνωμα  κλπ.

Στο δέσιμο που απαιτεί και ιδιαίτερη προσοχή, επανελέγχονται τα εξαρτήματα ένα προς ένα, η συνδυαστική λειτουργία τους, η συναρμολόγηση των υποσυστημάτων με την ταυτόχρονη λίπανση και επιβεβαίωση της ορθής λειτουργίας.

Βάλε μετά τον έλεγχο λειτουργίας, στο αυτόματο κουρδιστήρι με ταυτόχρονη παρακολούθηση ότι δεν κολλάει, ότι γυρίζει η ημερομηνία, φορτίζει κανονικά θέλει κατ' ελάχιστον 3 ημέρες. Για σωστή εργασία μιλάμε όχι σκιτζήδικη. :-[

Βάλε και έλεγχο στεγανότητας  πιθανό γυάλισμα μετά τον καθαρισμό των κάσα + μπρασελέ + πόρπες κλπ στους υπερήχους.

Επανερχόμαστε στην τελική συναρμολόγηση στην κάσα + μηχανή, και ξανα παρακολούθηση.

Αρα σαν σύνολο ωρών, μπορεί να είναι και 6 με 10 αλλά με εργασία παράλληλη, όσο πλενεται ---> γυαλίζεις, όσο ελέγχεται τεστάρεις στεγανότητες, αλλά, δεν γίνονται έτσι οι δουλειές. Δεν παίρνει ένας ένα ρολόι το πρωϊ, και μέχρι το βράδυ το έχει τελειώσει.  ::)

Αμα κάτσεις σε πάγκο, και δείς ΤΕΧΝΙΤΕΣ, τότε θα συμφωνήσεις.

Εξ άλλου, έχουμε και εδώ τεχνίτη μέλος, ας μας πεί.  ;)

(*) Εμένα ο φίλος μου, μου το σάχνει σε 3-4-5 μέρες. Η μαμά, κάνει 15 ή παραπάνω.  ;D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Ιανουάριος 25, 2022, 14:47:02 μμ »
Σε φόρουμ του εξωτερικού με αρκετούς ρολογαδες είχαν αυτή την κουβέντα, ελεγε ο καθένας πόσο χρόνο χρειάζεται για ένα σερβις απλά και ωραία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Ιανουάριος 25, 2022, 19:30:43 μμ »

Σε φόρουμ του εξωτερικού με αρκετούς ρολογαδες είχαν αυτή την κουβέντα, ελεγε ο καθένας πόσο χρόνο χρειάζεται για ένα σερβις απλά και ωραία

Αυτό, είναι πιθανό, στο σύνολο των ωρών εργασίας.

Αλλά, δεν δουλεύει έτσι στην πραγματικότητα. Δεν ασχολείται κάποιος αποκλειστικά με ένα, το πήρε, πατάει το χρονόμετρο, και .........γράφει τον χρόνο.

Στο λύσιμο, ελέγχονται ένα προς ένα τα εξαρτήματα, ώστε να παραγγελθούν τα απαραίτητα προς αντικατάσταση αν χρειάζονται, μπαίνουν για πλυσιματάκι, 3 - 4 φορές για ελάχιστο χρόνο τα 10 λεπτά ανά κύκλο, μετά στέγνωμα  κλπ.

Στο δέσιμο που απαιτεί και ιδιαίτερη προσοχή, επανελέγχονται τα εξαρτήματα ένα προς ένα, η συνδυαστική λειτουργία τους, η συναρμολόγηση των υποσυστημάτων με την ταυτόχρονη λίπανση και επιβεβαίωση της ορθής λειτουργίας.

Βάλε μετά τον έλεγχο λειτουργίας, στο αυτόματο κουρδιστήρι με ταυτόχρονη παρακολούθηση ότι δεν κολλάει, ότι γυρίζει η ημερομηνία, φορτίζει κανονικά θέλει κατ' ελάχιστον 3 ημέρες. Για σωστή εργασία μιλάμε όχι σκιτζήδικη. :-[

Βάλε και έλεγχο στεγανότητας  πιθανό γυάλισμα μετά τον καθαρισμό των κάσα + μπρασελέ + πόρπες κλπ στους υπερήχους.

Επανερχόμαστε στην τελική συναρμολόγηση στην κάσα + μηχανή, και ξανα παρακολούθηση.

Αρα σαν σύνολο ωρών, μπορεί να είναι και 6 με 10 αλλά με εργασία παράλληλη, όσο πλενεται ---> γυαλίζεις, όσο ελέγχεται τεστάρεις στεγανότητες, αλλά, δεν γίνονται έτσι οι δουλειές. Δεν παίρνει ένας ένα ρολόι το πρωϊ, και μέχρι το βράδυ το έχει τελειώσει.  ::)

Αμα κάτσεις σε πάγκο, και δείς ΤΕΧΝΙΤΕΣ, τότε θα συμφωνήσεις.

Εξ άλλου, έχουμε και εδώ τεχνίτη μέλος, ας μας πεί.  ;)

(*) Εμένα ο φίλος μου, μου το σάχνει σε 3-4-5 μέρες. Η μαμά, κάνει 15 ή παραπάνω.  ;D

Εντάξει, απολύτως κατανοώ, ότι ΔΕΝ μπορούμε να συμφωνήσουμε, οπότε, το θέμα τίθεται στην κρίση των πλατιών λαϊκών μαζών.  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.