Αποστολέας Θέμα: ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ. ΕΣΕΙΣ ??!  (Αναγνώστηκε 4359 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
Κι εμένα με τρομάζει αυτό. ???

Πριν από έναν μήνα προσπάθησα να πληρώσω στην Ελληνοαμερικανική ένωση ένα ποσό και με ανακατεύθυνε στη σελίδα της τράπεζας.
Πρώτα έπρεπε να δώσω όλους τους κωδικούς μου και μετά μου έστειλε SMS για να επιβεβαιώσω τη συναλλαγή.
Αν η σελίδα αυτή όμως ήταν μαϊμού; Αν δεν ήταν της τράπεζας, αλλά ένα αντίγραφο, όπως γίνεται τώρα τελευταία και μας προειδοποιούν διαρκώς οι τράπεζες; Αν μου έπαιρνε τους κωδικούς που είχα ήδη πληκτρολογήσει; Αυτοί θα μου είχαν αδειάσει όλους τους λογαριασμούς που χειρίζομαι, δικούς μου και μη , ενώ εγώ θα περίμενα ακόμα το SMS.
Φυσικά πήραμε τηλέφωνο στην τράπεζα, μας επιβεβαίωσαν ότι έτσι πρέπει να γίνεται πλέον και μετά έκανα τη συναλλαγή.

1000 φορές θα προτιμούσα να μου έδιναν έναν λογ/μο να κάνω κατάθεση, μπαίνοντας μόνος μου στην τράπεζά μου, όποια γουστάρω εγώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ

Πριν από έναν μήνα προσπάθησα να πληρώσω στην Ελληνοαμερικανική ένωση ένα ποσό και με ανακατεύθυνε στη σελίδα της τράπεζας.
Πρώτα έπρεπε να δώσω όλους τους κωδικούς μου και μετά μου έστειλε SMS για να επιβεβαιώσω τη συναλλαγή.
Αν η σελίδα αυτή όμως ήταν μαϊμού; Αν δεν ήταν της τράπεζας, αλλά ένα αντίγραφο, όπως γίνεται τώρα τελευταία και μας προειδοποιούν διαρκώς οι τράπεζες; Αν μου έπαιρνε τους κωδικούς που είχα ήδη πληκτρολογήσει; Αυτοί θα μου είχαν αδειάσει όλους τους λογαριασμούς που χειρίζομαι, δικούς μου και μη , ενώ εγώ θα περίμενα ακόμα το SMS.
Φυσικά πήραμε τηλέφωνο στην τράπεζα, μας επιβεβαίωσαν ότι έτσι πρέπει να γίνεται πλέον και μετά έκανα τη συναλλαγή.

1000 φορές θα προτιμούσα να μου έδιναν έναν λογ/μο να κάνω κατάθεση, μπαίνοντας μόνος μου στην τράπεζά μου, όποια γουστάρω εγώ.

...ειναι στρατηγική των τραπεζών, και μόλις καθιερωθεί λίγο, .....φάτε και την προμήθεια  :'( :'( :'( :'(

Αν αναλογιστεί κανείς, τι έχει γίνει με τις τράπεζες, θα φόραγε από τώρα κράνος - παλάσκες - .............( τι άλλο φοράνε οι πεζικάριοι ? ). ::)

Ο τομέας, πάει για φούντο, και θα κλάψουνε μανούλες.  :-[
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Πλέον κρατάω ελάχιστα μετρητά πάνω μου.
Τις περισσότερες συναλλαγές ανέπαφη με το κινητό διαλέγοντας κάρτα από το google pay.

Για αγορές πρώτη επιλογή PayPal και μετά Revolut και crypto.com

Επειδή λόγο επαγγέλματος πάντα είχε θέματα και πρόσεχαν την ασφάλεια , μόνο συγκεκριμένα κινητά και στον υπολογιστή όσο μπορώ sandboxes εκεί που πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος.

Όταν λες συγκεκριμένα κινητά?
Αν θες πες μου με p.m
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος omitzi

• Member
  • **
    • Προφίλ
Όταν λες συγκεκριμένα κινητά?
Αν θες πες μου με p.m
Iphone και Samsung Sxx/OnePlus. Έχεις μηνιαία security updates , ποτέ root ,custom firmwares και εφαρμογές από apk.
Εάν είσαι ελάχιστα προσεκτικός είσαι καλυμμένος από hacking.δγω κρατάω χρόνια τώρα και τα crypto wallets χωρίς θέματα.

Όσο για τις προμήθειες , με σωστές κινήσεις είναι μηδέν και έχεις και cashback.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ

Συνόψησες άριστα το πρόβλημα.
Θα μου πεις υπάρχει η ασφάλεια ???? του sms
Και όμως όχι γιατί ειναι πλέον εύκολη η κλωνοποίση της κάρτας sim !!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
...ειναι στρατηγική των τραπεζών, και μόλις καθιερωθεί λίγο, .....φάτε και την προμήθεια  :'( :'( :'( :'(

Αν αναλογιστεί κανείς, τι έχει γίνει με τις τράπεζες, θα φόραγε από τώρα κράνος - παλάσκες - .............( τι άλλο φοράνε οι πεζικάριοι ? ). ::)

Ο τομέας, πάει για φούντο, και θα κλάψουνε μανούλες.  :-[

Δεν ξέρω αν μας διαβάζουνε μεγαλοστελέχη τραπεζών (πιθανώς λόγω DAYTONA, AP κλπ)
Θα πρότεινα να εισηγηθούνε μία πρακτική, τέλεια εναρμονισμένη με τις πρακτικές τους των τελευταίων ετών.
Δίπλα στο κουμπάκι ένα κερματοδέκτη του ενός ή δύο ευρώ για να ανοίξει η πόρτα της τράπεζας !!!!! ;D ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Η λυση για μενα ειναι πιο απλή. Ενας λογαριασμούς καταθέσεων/μισθοδοσίας χωρις συνδεδεμένη κάρτα, και ενας άλλος λογαριασμός οπου μεταφέρω τα χρήματα που θέλω γιανα κάνω τις αγορές μεσω κάρτας. Ότι και να κλέψουν, θα ειναι ελάχιστα. Σε αγορές μεγάλου ποσού, μόνο PayPal ή αγορά από αξιόπιστα sites.

Στάλθηκε από το LM-G810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος koyfos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Παιδιά αυτό γίνεται λόγω του 3ds security των καρτών. Ειναι υποχρεωτικό πλέον!
το να δειτε αν ειναι έγκυρη η σελίδα ή Όχι το βλέπεις από το SMS Που σου λέει υποχρεωτικά τα στοιχεία και την σελίδα που ήρθε, καθώς και από το SSL (την πράσινη μπάρα ας πούμε) πάνω στην σελίδα

ειναι απόλυτα έγκυρο αυτό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
Μιλάμε για δυο διαφορετικά πράγματα.
Πολλοί ανησυχούν να μην χάσουν τα λεφτά της συγκεκριμένης αγοράς.
Εγώ ανησυχώ για πολύ περισσότερα.
Όταν η τράπεζα σου στείλει με SMS το νουμεράκι που θα πληκτρολογήσεις για να επιβεβαιώσεις την συγκεκριμένη συναλλαγή, έχεις ήδη πληκτρολογήσει όλους τους κωδικούς σου. Αν λοιπόν η σελίδα είναι fake , σου έχουν πάρει ήδη τους κωδικούς . Από εκεί και πέρα το μόνο που τους λείπει είναι το SMS για να σου αδειάσουν τους λογαριασμούς. Δεν μου εμπνέει ασφάλεια όλο αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Thodorisklm

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Εμένα πάντως το μόνο που μου ζητάει σε αγορές ( σε πίτσες και σουβλάκια στο efood ) είναι ο αριθμός της κάρτας και το τριψηφιο νούμερο ασφαλείας και μετά βάζω να μου στείλει κωδικό στο κινητό για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Δεν βάζω πουθενά κωδικούς τράπεζας.  Επίσης αποφεύγω να πληρώνω με κάρτα αν και έχω μια  μόνο για ιντερνετικες αγορές ( γι αυτό δεν έχω αγοράσει πότε από aliexpress) προτιμώ paypal  πάντα. Γενικά μου φαίνεται ύποπτο να μην έχει paypal πληρωμή κάποια εταιρία. 

Στάλθηκε από το SM-G970F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criss6

• Sr. Member
  • ¯\_(シ)_/¯
    • Προφίλ
Το έχει αναφέρει φίλος πιο πάνω. Για αγορές μέσω ιντερνετ Revolut ειναι οτι καλύτερο. Απλή εφαρμογή στο κινητό, πολυ απλη δημιουργια λογαριασμού. Επιβεβαίωση πληρωμής γίνεται με δαχτυλικό αποτυπωμα ή pin και το βασικό, μπορείς να δημιουργεις κάρτες μίας χρήσης αποκλειστικά για ιντερνετ αγορές. 0% προμήθεια συναλάγματος. 0 προμήθεια κατάθεσης και οι καλυτερες τιμες συναλαγματος απο οποιαδηποτε τραπεζα.
  • Paypal για ασφαλεια αν κατι παει στραβα μπορεις να βρεις το δικιο σου
  • Revolut για όλα τα άλλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Nick

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Δυστυχώς οι εξελίξεις μας προσπερνάνε πριν προλάβουμε να τις κατανοήσουμε.
Πρόσφατα στη σελίδα της Vodafone που μπήκα για πληρωμή λογαριασμού με
ανακατεύθυνε σε σελίδα τράπεζας που δεν έχω λογαριασμό, και ζήταγε αριθμούς
της κάρτας μου και δεν θυμάμαι και εγώ τι άλλο. Βγήκα γιατί δεν μου φάνηκε λογικό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Εμένα πάντως το μόνο που μου ζητάει σε αγορές ( σε πίτσες και σουβλάκια στο efood ) είναι ο αριθμός της κάρτας και το τριψηφιο νούμερο ασφαλείας και μετά βάζω να μου στείλει κωδικό στο κινητό για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Δεν βάζω πουθενά κωδικούς τράπεζας.  Επίσης αποφεύγω να πληρώνω με κάρτα αν και έχω μια  μόνο για ιντερνετικες αγορές ( γι αυτό δεν έχω αγοράσει πότε από aliexpress) προτιμώ paypal  πάντα. Γενικά μου φαίνεται ύποπτο να μην έχει paypal πληρωμή κάποια εταιρία. 

Στάλθηκε από το SM-G970F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ !!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Να αναφέρω ότι σε γειτονική τράπεζα του γραφείου μου,  ή κοπέλα η οποία είχε πληκτρολογήσει κωδικούς σε ψεύτικη σελίδα τράπεζας και αντιλήφθηκε άμεσα είδε τους λογαριασμούς της να αδειάζουν κινηματογραφικά, ενώ ήταν μέσα στην τράπεζα για να ζητήσει βοήθεια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vc222

• Member
  • **
    • Προφίλ
... είδα ότι με έβγαλε σε περιβάλλον win banking ΠΕΙΡΑΙΩΣ ζητώντας τους κωδικούς μου. Προφανώς σταμάτησα άμεσα την συναλλαγή.
Επικοινώνησα με την τράπεζα και μου είπαν ότι αυτό ισχύει από 1/4 σε αγορές εξωτερικού και ότι το σάιτ σε βγάζει σε ασφαλές περιβάλλον.
Εσείς θα είχατε εμπιστοσύνη ???

Ναι φυσικό είναι, έτσι λειτουργούν οι περισσότερες Τράπεζες....το εχω κανει πολλές φορές. Απλά να ελέγχεις ότι είναι https request. Μεταφέρεσαι στο περιβάλλον της Τράπεζας που έγινε η έκδοση της κάρτας σου.

Επίσης καλό είναι να μην έχεις μεγάλα ποσά σε προπληρωμένη κάρτα. Οι prepaid debit όπως και οι credit cards εξάλλου είναι από τις πιο ασφαλείς συναλλαγές και αν κατι δεν πάει καλά σε αποζημιώνουν άμεσα (σε αντίθεση με τα τραπεζικά εμβάσματα).

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions