Αποστολέας Θέμα: Περί αγοράς Omega Seamaster Diver 300 M  (Αναγνώστηκε 38859 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sphinxgr

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Απ: Περί αγοράς Omega Seamaster Diver 300 M
« Απάντηση #345 στις: Ιανουάριος 21, 2022, 15:58:55 μμ »
Αν έχεις βιβλία είναι εξοδο

Σε φορολογικό έλεγχο, τα κοσμήματα δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις σαν αγορές για την επιχείρηση σου.

Εκτός αν έχεις την Google δικιά σου και το περάσεις σαν εταιρικό δώρο, που και πάλι μπορείς να την φας ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #346 στις: Ιανουάριος 21, 2022, 16:02:23 μμ »
Και ετσι να ειναι τι εγινε,μπαινει πουθενα η αποδειξη;;;;
Πολύ χοντρικά…

Άρα, ο έμπορος θα γλιτώσει 24% ΦΠΑ και περίπου 20% φόρο στα έσοδά του, συνολικά δλδ θα έχει ένα κέρδος περίπου 40% από τα χρήματα που δεν θα αποδώσει στο κράτος, για να προσφέρει έκπτωση 30%.

Άρα, ο συγκεκριμένος έμπορος πουλάει ένα ρολόι και τελικά έχει επιπλέον όφελος 10%.

Αντίθετα, κάποιος άλλος που θα κόψει απόδειξη, και θα κάνει μικρότερη έκπτωση, θα χάσει εξ’ αρχής στην πραγματικότητα κάπου 20% από τη χοντρική τιμή.

Και βάσει αυτών εμείς θεωρούμε ότι ο πρώτος μας κάνει καλύτερη τιμή???

Προσωπικά, όταν το καλοκαίρι έψαχνα να αγοράσω ένα ρολόι της τάξεως των 3000-4000 €, προτίμησα τελικά να ψωνίσω από ένα μαγαζί που μου έκανε μικρότερη έκπτωση, αλλά μου έδινε απόδειξη, παρά από ένα άλλο μαγαζί που μου έδινε 5-10% μεγαλύτερη έκπτωση, αλλά στην πραγματικότητα με κορόιδευε στα μούτρα μου.
Οκ, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι αφού έχασα ένα 5% είμαι εγώ ο χαζός, αλλά εγώ αισθάνομαι πολύ καλύτερα που δεν ψώνισα από τον έμπορο που θεώρησε βλάκα και με κοροϊδεύει με πλασματικές εκπτώσεις.

Μιλάω φυσικά γενικά και δεν έχει να κάνει με εσένα το θέμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #347 στις: Ιανουάριος 21, 2022, 16:08:54 μμ »
Σε φορολογικό έλεγχο, τα κοσμήματα δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις σαν αγορές για την επιχείρηση σου.

Εκτός αν έχεις την Google δικιά σου και το περάσεις σαν εταιρικό δώρο, που και πάλι μπορείς να την φας ;)

Όλα γίνονται  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #348 στις: Ιανουάριος 21, 2022, 21:27:44 μμ »
Πολύ χοντρικά…

Άρα, ο έμπορος θα γλιτώσει 24% ΦΠΑ και περίπου 20% φόρο στα έσοδά του, συνολικά δλδ θα έχει ένα κέρδος περίπου 40% από τα χρήματα που δεν θα αποδώσει στο κράτος, για να προσφέρει έκπτωση 30%.

Άρα, ο συγκεκριμένος έμπορος πουλάει ένα ρολόι και τελικά έχει επιπλέον όφελος 10%.

Αντίθετα, κάποιος άλλος που θα κόψει απόδειξη, και θα κάνει μικρότερη έκπτωση, θα χάσει εξ’ αρχής στην πραγματικότητα κάπου 20% από τη χοντρική τιμή.

Και βάσει αυτών εμείς θεωρούμε ότι ο πρώτος μας κάνει καλύτερη τιμή???

Προσωπικά, όταν το καλοκαίρι έψαχνα να αγοράσω ένα ρολόι της τάξεως των 3000-4000 €, προτίμησα τελικά να ψωνίσω από ένα μαγαζί που μου έκανε μικρότερη έκπτωση, αλλά μου έδινε απόδειξη, παρά από ένα άλλο μαγαζί που μου έδινε 5-10% μεγαλύτερη έκπτωση, αλλά στην πραγματικότητα με κορόιδευε στα μούτρα μου.
Οκ, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι αφού έχασα ένα 5% είμαι εγώ ο χαζός, αλλά εγώ αισθάνομαι πολύ καλύτερα που δεν ψώνισα από τον έμπορο που θεώρησε βλάκα και με κοροϊδεύει με πλασματικές εκπτώσεις.

Μιλάω φυσικά γενικά και δεν έχει να κάνει με εσένα το θέμα.

Δεν είναι ακριβώς έτσι,καθώς ο πρώτος έμπορος που αναφέρεσαι έχει πληρώσει τον ΦΠΑ όταν αγόρασε το ρολοι, το κέρδος του συνεπώς είναι μικρότερο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #349 στις: Ιανουάριος 21, 2022, 23:54:48 μμ »
Εγω σε 3 μαγαζια που πηγα δεν μου εδιναν πανω απο 20%.Απο τον ενα μαλιστα μου αναφέρθηκε οτι αν μου κανει μεγαλυτερη εκπτωση παιζει το κεφαλι του γιατι μπορει να μην του ξαναδώσει η omega ρολογια.Ισως καποιοι εχουν ζοριστει και κανουν μεγαλυτερη εκπτωση ρισκάροντας.Δεν μπορω να ξερω τι συμβαινει,υποθεσεις κανω.Ισως πατησαν στο οτι δεν υπηρχαν διαθεσιμα τα ρολογια που ηθελα και το χρησιμοποίησαν.Παντως οι δυο εχασαν την πωληση οποτε αυτο δειχνει και την αλλαγη πολιτικης στην omega,εννοω οτι θα ανέβαζαν σιγουρα την εκπτωση τους μπροστα σε ενα καλο κερδος αν δεν τους εμπόδιζε κατι.Υποθεσεις κανω.Τελος εννοειται οτι θα ηθελα να τα αγορασω με 30% αλλα δεν τα καταφερα,οπως και να εχει μακαρι να ειχα κανει αυτη την αγορα ενα χρονο πριν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #350 στις: Ιανουάριος 22, 2022, 11:50:18 πμ »
Δεν είναι ακριβώς έτσι,καθώς ο πρώτος έμπορος που αναφέρεσαι έχει πληρώσει τον ΦΠΑ όταν αγόρασε το ρολοι, το κέρδος του συνεπώς είναι μικρότερο.
Νίκο, μπορεί να είναι κι έτσι όπως λες, αλλά μπορεί και να μην είναι έτσι ακριβώς, καθώς το ΦΠΑ που αποδίδει πραγματικά κάποιος είναι στην ουσία η διαφορά από αυτά που έχει πουλήσει και αυτά που έχει αγοράσει. Συνεπώς, ένας έμπορος που παρουσιάζει λιγότερες πωλήσεις από τις πραγματικές, θα αποδώσει σε κάθε περίπτωση λιγότερο ΦΠΑ στο κράτος.
Νομίζω, δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε λογιστική ανάλυση, ούτε στο θέμα ΦΠΑ, ούτε στο θέμα φορολογίας κερδών κλπ.
Και φυσικά τα νούμερα που έγραψα ήταν απλά ενδεικτικά για να δώσω τη γενική ιδέα. Δεν είμαι λογιστής και κάθε διόρθωση είναι ευπρόσδεκτη.

Το βασικό όμως που θέλω να πω είναι ότι εάν έχω να διαλέξω μεταξύ ενός εμπόρου που θα κόψει κανονικά απόδειξη και θα μου κάνει μια έκπτωση της τάξης του 20-25% και ενός που θα μου δώσει 5-10% παραπάνω έκπτωση, αλλά θα φάει ένα μεγάλο μέρος της τελικής έκπτωσης από το κράτος, θα διαλέξω (όπως και έχω κάνει ήδη) τον πρώτο.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο δεύτερος με κοροϊδεύει στη μούρη μου, προσφέροντάς μου στην πραγματικότητα πολύ χαμηλότερη έκπτωση. Και δεν μπαίνω καθόλου στη συζήτηση φοροδιαφυγής κλπ. Μένω μόνο στη μεταξύ μας συναλλαγή και στο κατά πόσο ο συγκεκριμένος έμπορος κερδίζει την εμπιστοσύνη μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Ιανουάριος 22, 2022, 12:00:11 μμ »
Συμφωνώ,απόδειξη κανονικά…να σφίγγουν τα κ@λινια!
friendly
0
funny
2
like
0
wow
0
No reactions
Members reacted funny:
sub50,pugman,
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 11:16:17 πμ »
Γνωριζει κανεις αν υπαρχει κατάστημα στην Ευρωπη για uncle seiko και strapcode?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Ιανουάριος 24, 2022, 12:29:48 μμ »
Αν βρει κανείς θέλω και εγώ ένα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Ιανουάριος 28, 2022, 15:41:56 μμ »
Έχω στείλει email στο UK και ρωτάω αν μπορεί να υποτιμολογησει ή έστω αν παραγγελθουν πχ 2 μπρασελέ να δηλώσει μόνο το ένα.

Αν μπορεί να το κάνει, ψήνετε κανείς να πάρουμε και να μοιραστούμε το τελωνείο?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Ιανουάριος 28, 2022, 18:11:54 μμ »
Εγω ειμαι μεσα αλλα θελω 4-5.Γινεται;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Ιανουάριος 28, 2022, 18:16:08 μμ »
Ε δεν ξέρω. Σκοπός είναι να βγουν μικρά δέματα. Αν σκάσει κουτα ολόκληρη δεν βλέπω να την γλυτώνουμε.

Δοκιμάζουμε αν είναι με δύο τρία και βλέπουμε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Ιανουάριος 28, 2022, 18:42:14 μμ »
Οκ.Σε περιπτωση που αγοραστούν απο Αγγλια απο τριτο και μας τα στειλει σαν απλο δεμα γλιτώνουμε το τελωνειο;Ρωταω γιατι υπαρχει περιπτωση φιλος φιλου εφοσον δεχτει(αναμένω απαντηση) να μας εξυπηρετήσει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Ιανουάριος 28, 2022, 19:34:25 μμ »
Μου είπε πως ότι αγοραστεί από Αγγλία φεύγει από Αγγλία με royal mail οπότε με χαμηλή αξία, λογικά,  δεν θα περάσουν καν τελωνείο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mariosk

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Ιανουάριος 29, 2022, 09:07:17 πμ »
Έκανα αγορά εναν 1479 από uncle seiko και ενα nato μικρότερης αξιας απο haveston πριν κανένα 20ημερο. Πέρασαν τελωνείο και πλέον βρίσκονται στο κ.δ. Αττικής αμφότερα. Τα ελτα  δε μου έχουν στείλει μήνυμα με το μπουγιουρντί και μέσα στην εβδομάδα θα παραλάβω λογικά οπότε θα ενημερώσω για το έξτρα κόστος κλπ.

Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions