Αποστολέας Θέμα: Homagοπαρουσίαση: Steinhart Ocean One GMT  (Αναγνώστηκε 3087 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
Homagοπαρουσίαση: Steinhart Ocean One GMT
« στις: Ιανουάριος 07, 2021, 02:24:33 πμ »
- Έχεις τρελαθεί? Θα κάνεις παρουσίαση homage ρολογιού σε ωρολογιακό φόρουμ??
- Ναι, γιατί όχι? Ρολόι είναι και αυτό...

Πάμε λοιπόν:
Έπειτα από ένα μέγα λάθος μου σε άλλο νήμα ( μπερδεψα δύο σειρές μηχανών της Seiko), υποσχέθηκα να "αυτοτιμωρηθώ" αγοράζοντας Ελβετικό ρολόι. Μπήκα λοιπόν σε διαδικασία αναζήτησης και τότε ήταν που διάβασα το άρθρο του Στέφανου ( STF) για την Steinhart!
Σε συνδυασμό με την επιθυμία μου για ένα προσιτό GMT ρολόι (μέχρι την απόκτηση ενός "true" gmt από την αγαπημένη), άρχισα να γλυκοκοιτάζω την συγκεκριμένη σειρά.
Το ρολόι δεν χρειάζεται να πώ νομίζω ποιανού μοντέλου είναι αντιγραφή, βγάζει μάτι!!!!!
Πριν λίγες μέρες έφτασε στα χέρια μου, οπότε ορίστε και η περιγραφή:
Η κάσα του, με διάμετρο 39mm και ύψος 13mm, είναι βουρτσισμένη στο πάνω τμήμα της και γυαλισμενη στα πλάγια.

Για το σχέδιο δεν θα πώ πολλά, ξέρουμε πού βασίζεται. Αυτό που παρατήρησα όμως είναι οτι τα lugs δεν είναι καθόλου κυρτά και ας φαίνονται έτσι κοιτώντας τα. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα το ρολόι να μην κάθεται "χαμηλά" στον καρπό και έτσι να εξανεμίζεται το πλεονέκτημα του μικρού πάχους του....

Προσοχή, δεν λέω ότι το ρολόι δεν είναι άνετο στο χέρι, απλά εμένα με ξενίζει το να είναι τόσο ορατό το καπάκι...
Επέλεξα το αλουμίνιο bezel insert περισσότερο για λόγους αντοχής σε κρούση, σε σχέση με το κεραμικό. Η βαφή και ο τόνος των χρωμάτων είναι πολύ πετυχημένα και το αποτέλεσμα πολύ ποιοτικό.

Το dial είναι βαμμένο μαύρο ματ με μια "σαγρε" υφή θα έλεγα. Απολύτως σωστή η εκτύπωση των και του λογότυπου αλλά και των λοιπών στοιχείων.

Οι δείκτες, στο γνώριμο σχέδιο, είναι καλοκατασκευασμένοι και γενικά η ποιότητα του καντράν είναι εξαιρετική, ειδικά σε σχέση με την κατηγορία τιμής του ρολογιού. Πρώτο μπράβο στην Steinhart εδώ λοιπόν!!!

Στο πίσω μέρος, το βιδωτό καπάκι έχει εγχάρακτη μια απεικόνιση του Ποσειδώνα σε άρμα με ιππόκαμπο!

Το μπρασελέ είναι αρκετά στιβαρό, έχει πλάτος 20mm στα lugs και 16mm στο κούμπωμα, και η ρύθμιση του γίνεται με βίδες παρακαλώ!

Το κούμπωμα είναι και αυτό ποιοτικό, όμως είναι απλό, "friction" χωρίς κάποιο μπουτον για το άνοιγμα, και αυτό αφαιρεί πόντους κατά την γνώμη μου. Βέβαια έχει 4 τρύπες για μικρορυθμιση του μήκους και αυτό είναι αρκετά θετικό.

Όσον αφορά τον μηχανισμό, εδώ υπάρχει μπέρδεμα! Στο σάιτ αναφέρεται ETA 2893-2 ή Sellita SW330 !!!!!  Προφανώς αυτό σημαίνει ότι η Steinhart χρησιμοποιεί όποια από τις δύο καλιμπρες είναι διαθέσιμη... Και επειδή οι ETA είναι δυσεύρετες πλέον για εταιρείες εκτός Swatch Group, τείνω να πιστέψω πως το ρολόι μου φορά την SW330 elaboré.
Και το λέω αυτό γιατί καμιά αναφορά δεν γίνεται στο πίσω μέρος για κωδικό καλιμπρας .
Πέρα από αυτό, και επειδή δεν έχω κάποιο κόλλημα ποιά μηχανή φοράει, η χρονομετρία της μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακή : +2 με +3 δευτερόλεπτα την ημέρα!! Άρα, όντως η μηχανή είναι elaboré, ρυθμισμένη για καλύτερη χρονομετρία από το εργοστάσιο...

Αυτά εν συντομία ως προς τα τυπικά της παρουσίασης. Πάμε σιγά σιγά να δούμε εντυπώσεις από την μέχρι τώρα "συνύπαρξη" :
Το Ocean 39 GMT είναι ένα αρκετά ποιοτικό ρολόι, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς το κόστος του (510 €)! Είναι προσεγμένο κατασκευαστικά και θα μπορούσε να περάσει ακόμα και για ρολόι της αμέσως επόμενης κατηγορίας τιμής. Είναι στιβαρό, κομψό, αποπνέει και χαρακτήρα tool watch αλλά έχει και τον αέρα της ελαφριάς πολυτελείας. Εντόπισα κάποια σχεδιαστικά αλλά και κατασκευαστικά λαθάκια, τα οποία ίσως και να μπορούν να παραβλεφθούν, ακριβώς λόγω της κατηγορίας τιμής του ρολογιού. Αυτά είναι:
 Το σχέδιο της κάσας (τα ίσια lugs που ανέφερα παραπάνω).
 Το κούμπωμα του μπρασελέ που δεν έχει button release.
 Ο σχεδιασμός του bezel και το πόσο γυαλισμένο είναι μην προσφέροντας καλό grip για να το χειριστείς.
Το bezel action (τις πρώτες μέρες τουλάχιστον), το οποίο απαιτούσε την χρήση τανάλιας !
Η χρήση bezel uniderectional  με 120 κλικ( από τα καταδυτικά ρολόγια της εταιρείας). Προφανώς η επιλογή αυτή έγινε με κριτήριο οικονομικό, αλλά είναι λάθος ένα ρολόι GMT να μην έχει bezel με 24 ή άντε το πολύ 48 κλικ και να μην περιστρέφεται και στις δύο κατευθύνσεις...
Τελευταίο "αρνητικό", άφησα το lume. Ενώ είναι πολύ σωστά τοποθετημένο και το χρώμα είναι όμορφο, η ένταση ΔΕΝ.....

( Α ρε Seiko, σαν τους "φακούς" τους δικούς σου δεν βγάζει κανείς :D :D :D )

Συμπερασματικά, οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές και πλέον κατανοώ όλη αυτή την "τρέλα" με την Steinhart. Ποιοτικότατες κατασκευές με προσιτή τιμή! Σίγουρα το μέγα αρνητικό για κάποιους είναι η επιρροή στα σχέδια της εταιρείας, αλλά προσωπικά προσπερνώ αυτά τα "κολλήματα"  ;)

Όμως.... Η πρόταση στις προσιτές κατηγορίες τιμών για μηχανισμούς GMT δεν θα ικανοποιήσει ταξιδιώτες που αλλάζουν συχνά ζώνες ώρας! Και επειδή και εγώ είμαι σε αυτή την κατηγορία, αλλάζοντας ζώνες ενίοτε με την  συχνότητα αλλαγής σώβρακου, οι μηχανισμοί που δεν έχουν την ικανότητα ανεξάρτητης αλλαγής του δείκτη τοπικής ώρας δεν βολεύουν και τόσο.  Βέβαια αυτό είναι μια πολυπλοκότητα που ανεβάζει αρκετά το κόστος και γι'αυτό και οι "true" GMT προτάσεις βρίσκονται σε άλλη κατηγορία τιμής.....  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
Απ: Homagοπαρουσίαση: Steinhart Ocean One GMT
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 02:35:46 πμ »

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 02:49:25 πμ »
Έχει και σε 42mm....  ;)
https://www.steinhartwatches.de/en/ocean-one-gmt-blue-red-ceramic.html

οριακα dress watch για το κουπι μου χερι μου....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Μεταλας

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 03:57:04 πμ »
Καλοριζικο φιλε μου,ειμαι και εγω πολυ κοντα σ αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ το ρολοι,γιατι το real deal εχει παει στον θεο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος geezerv

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 06:44:49 πμ »
Ωραία μεστή παρουσίαση. Καλοφόρετο και πάλι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 06:49:44 πμ »
Πολύ ωραία παρουσίαση για ακόμα μια φορά.!

Ειμαι σίγουρος ότι θα το χαρείς καθώς θα το έχεις για τις " βρωμοδουλειες" άρα θα έχει χρόνο πάνω σου
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Apo_Zark

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 07:00:57 πμ »
Πολύ ωραία παρουσίαση! Να το λιώσεις μέχρι να έρθει το original
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 07:07:26 πμ »
Επέλεξα το αλουμίνιο bezel insert περισσότερο για λόγους αντοχής σε κρούση, σε σχέση με το κεραμικό. Η βαφή και ο τόνος των χρωμάτων είναι πολύ πετυχημένα και το αποτέλεσμα πολύ ποιοτικό.

καλο

τείνω να πιστέψω πως το ρολόι μου φορά την SW330 elaboré.
Και το λέω αυτό γιατί καμιά αναφορά δεν γίνεται στο πίσω μέρος για κωδικό καλιμπρας .
Πέρα από αυτό, και επειδή δεν έχω κάποιο κόλλημα ποιά μηχανή φοράει, η χρονομετρία της μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακή : +2 με +3 δευτερόλεπτα την ημέρα!!

μπραβο τους

Μπραβο και εσενα ,που δεν ειχες "παρωπιδες" και το πηρες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 07:33:34 πμ »
Πολύ ωραία παρουσίαση!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 08:18:08 πμ »
👍👍👍,πολλές φορές τα φτηνότερα ρολόγια καταλήγουν στον καρπό μας  συχνότερα  και τα ευχαριστιόσαστε χωρίς ενοχές.
Σχετικά με τον όρο τώρα true gmt,που τον διαβάζω συχνά σε περιγραφές αντίστοιχων ρολογιών το σχόλιο μου είναι ότι και ο πατριάρχης της σειράς των Rolex δεν κινούσε αυτόνομα τον 24ωρο δείκτη,αυτό ήταν μια καινοτομία που ήρθε αργότερα στις αρχές των 80s.
Καλοφορετο με υγεία .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 08:49:12 πμ »
Μπράβο Γιώργο για την όμορφη παρουσίαση και την αμεσότητα των σχολίων σου που βοηθούν να καταλάβει ο εν δυνάμει υποψήφιος τι έχει να περιμένει όταν το αποκτήσει.

👍👍👍,πολλές φορές τα φτηνότερα ρολόγια καταλήγουν στον καρπό μας  συχνότερα  και τα ευχαριστιόσαστε χωρίς ενοχές.
Σχετικά με τον όρο τώρα true gmt,που τον διαβάζω συχνά σε περιγραφές αντίστοιχων ρολογιών το σχόλιο μου είναι ότι και ο πατριάρχης της σειράς των Rolex δεν κινούσε αυτόνομα τον 24ωρο δείκτη,αυτό ήταν μια καινοτομία που ήρθε αργότερα στις αρχές των 80s.
Καλοφορετο με υγεία .

Ωραίος σχολιασμός και πληροφορίες Σπύρο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 12:59:36 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 13:01:33 μμ »
Καλοφορετο με υγεία .

Ναι, όπως τα λέει ο Σπύρος, το πρώτο GMT Rolex, αναφερόμενο σαν σκέτο GMT MASTER, είχε ΣΤΑΘΕΡΗ σχέση γραναζώματος 24-ωρου με τον ωροδείκτη. Οπότε, οι μόνες επιλογές για παρακολούθηση δεύτερης ώρας, γίνονταν από την στεφάνη.

Επειδή αυτό δεν ήταν και πολύ εξυπηρετικό, το μοντέλο αναβαθμίστηκε, και πλέον αναφερόταν σαν GMT MASTER II.

Και πραγματικά, ήταν πολύ πιο χρήσιμο, και ευέλικτο.

Απέκτησα και τα δύο,( .......αυτονόητο δεν ήταν ?  :D :D :D :D ), με το ΙΙ να κερδίζει στην χρήση στα ταξίδια, αλλά, στις εκκαθαρίσεις, παρέμεινε μαζί μου το απλό, για λόγους ιστορικούς. Το ΙΙ, πλέον στον καρπό του αδελφού της κυρίας μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 07, 2021, 13:08:59 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!

....εύγε !

Το έβλεπα με ενδιαφέρον, αλλά, με τα στοιχεία που έδωσες, θεωρώ πλέον ότι δεν στέκεται στο ύψος του.

Στεφάνη που γυρίζει μόνον από μια πλευρά, ( αν το κατάλαβα καλά ), είναι ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΟΥΛ ! Φυσικά, αφαιρείς την στεφάνη, και αφαιρείς και το limit, και το διορθώνεις στο προσωπικό σου ρολόι.

( Στο πρώτο GMT, ήταν friction - ολίσθηση, χωρίς κλικ - έχει τέτοιο Σπύρος - ειχα και εγώ )

Η μη ανεξάρτητη κίνηση, είναι και αυτή ένα φάουλ, αλλά, η "φτηνή" κατασκευή, έχει και τους περιορισμούς της.

Τα υπόλοιπα, δεν είναι και τόσο αποτρεπτικά, αλλά, τα βάζεις στην ζυγαριά και αυτά, ανάλογα με το τι ψάχνει ο κάθε ένας μας.

Σε ευχαριστούμε. Εμένα πάντως , μου πρόσφερες σημαντικές πληροφορίες.

Καλά να είσαι. Καλές θάλασσες.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.