Επειδή έχω κάνει παρόμοια συζήτηση και σε προσωπικό επίπεδο με φίλους από εδώ μέσα, όπως και με τον Παναγιώτη, εγώ σκέφτομαι τα παρακάτω…
Κάθε μέλος, είτε καινούριο, είτε παλιό, μπορεί κάποιους από μας να μας ενοχλεί για διάφορους λόγους. Άλλος επειδή έχει πολύ χρόνο να σκοτώσει και κάνει απλά την πλάκα του, άλλος επειδή έχει μπει για να ρωτήσεις ότι να ‘ναι και έχει την απαίτηση το φόρουμ να του λύσει όλα του τα θέματα, αλλά αυτός δεν αφιερώσει 30 λεπτά να ψάξει, άλλος πάλι, μπορεί να ποστάρει τα ίδια πράγματα σε αυτό και σε άλλα 3-4 φόρα για να δείχνει τι όμορφα ρολόγια και τι βαθιές γνώσεις στο αντικείμενο που έχει και έτσι να αισθάνεται ο ίδιος όμορφα… και πολλές άλλες περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι κακό.
Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που χαλιούνται να βλέπουν τέτοια πράγματα. Προφανώς, ένας από αυτούς είναι ο Παναγιώτης και επίσης, για να τα γράφω, προφανώς είμαι κι εγώ ένας.
Εκεί νομίζω έχεις δύο επιλογές. Η μία είναι να είσαι ο εαυτός σου και να είσαι ειλικρινής και να πεις την άποψή σου ανοιχτά, χωρίς να σε νοιάζουν τα δήθεν προσχήματα. Αυτό νομίζω έκανε και ο Παναγιώτης προχθές.
Η άλλη λύση είναι να προσπαθείς να παραβλέπεις αυτά που σε ενοχλούν με αποτέλεσμα όμως να αποφεύγεις να συμμετέχεις σε θέματα που υπό διαφορετικές συνθήκες θα παρακολουθούσες και γενικά να περιορίζεις τη δικιά σου συμμετοχή στο φόρουμ για να μην φθείρεις τον εαυτό σου με πράγματα που σε ενοχλούν.
Φυσικά, το ένα δεν αποκλείει το άλλο, αλλά μάλλον είναι συνδυασμός.
Εγώ συνήθως κάνω το 2ο ή άντε να το ρίξω στην πλάκα αν κάτι μου φανεί πολύ στραβό. Αυτό όμως, μόνο ειλικρινές δεν είναι και έχει περισσότερες επιπτώσεις σε εμένα.
Σε κάθε περίπτωση, κατανοώ απόλυτα πως φάνηκε σε κάποιους η στάση του Παναγιώτη, αλλά από την άλλη, δεν μπορώ να δικαιολογήσω και ένα νέο μέλος που μπαίνει σε ένα ζωντανό χώρο που δε γνωρίζει, έχοντας μόνο απαιτήσεις, είναι έτοιμος να προσβληθεί από την αρχή, χωρίς να προσπαθήσει να δει εάν κάνει κάπου λάθος ο ίδιος και τέλος, απαιτεί την προστασία των διαχειριστών και προσβάλει και το φόρουμ, λέγοντας ότι είναι στραβό.
Και στο κάτω κάτω, πόσο διαφέρει αυτή η περίπτωση με την περίπτωση του WatchMe? Και αυτός ένα νέο μέλος που έφυγε από το φόρουμ εξαιτίας της συμπεριφοράς μας δεν ήταν? Το ίδιο δεν υποστήριζε?