Γεια χαρά παίδες,
Πέρασαν μερικοί μήνες προσπαθώντας να βρω ένα Omega Aqua Terra 1st generation στα 39.5mm, σε πολύ καλή κατάσταση, με κουτί και χαρτιά, σε λογική τιμή. Το χρώμα του dial δεν ήταν δεσμευτικό. Το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφόρησε σε λευκό, μαύρο, μπλε και ΚΟΚΚΙΝΟ. Το είδα σε χέρι πελάτη μου (black dial), το δοκίμασα και μου άρεσε πολύ το μέγεθος (39.5mm), το πάχος (11.5mm) και φυσικά το απλό, καθαρό dial. Είχα δοκιμάσει μεταγενέστερα μοντέλα, εξελιγμένα σε επίπεδο μηχανισμού, αλλά δεν μου έκατσαν καλά τα μεγέθη (38.5 και 41.5 με πάχος 13mm) και τα dials (οριζόντιες και κάθετες ρίγες) που τα θεωρώ πολύ φλύαρα.
Το ψάξιμο δεν ήταν εύκολο καθώς η διαθεσιμότητα ρολογιών με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι πολύ μικρή στην Ευρωπαϊκή ένωση.
Τελικά βρήκα και αγόρασα μέσω chrono24. Η επικοινωνία εύκολη, η παράδοση γρήγορη, η συσκευασία τέλεια, το ρολόι σε άριστη κατάσταση με πολύ διακριτικό γυάλισμα, χωρίς αλλοιώσεις στην κάσα και στο bracelet. Στην πρώτη μέτρηση που έκανα μου δείχνει +6" ... αποδεκτό λόγω ηλικίας (μοντέλο 2009) αλλά θα κοιτάξω να το βελτιώσω με ένα καλό Service.
Σε ότι αφορά στο μέγεθος, το ρολόι είναι "τόσο όσο" πάνω στον 7,5" καρπό μου. Φαίνεται για 40 - 41 ενώ είναι 39.5mm, είναι σχετικά λεπτό (11.5mm), ελαφρύ και άνετο.
Το dial απλά υπέροχο, πολύ απλό και καθαρό, με χρώμα θερμό λευκό είναι ταμάμ για τα γούστα μου.
Οι μπλε δείκτες και ενδείξεις με έχουν εντυπωσιάσει. Δεν το περίμενα να μου αρέσουν τόσο πολύ. Όλες οι αποχρώσεις του μπλε ανάλογα με το φως...από blue-black έως electric blue και γαλάζιο. Άδικα φοβόμουν τον συνδυασμό λευκό - μπλε.
Λόγω προχωρημένης ηλικίας τα μάτια μου υποφέρουν και είναι σημαντικό για εμένα να διαβάζω εύκολα την ώρα. Το κοντράστ λευκό - μπλε είναι απίστευτο. Με διαφορά ότι πιο ευανάγνωστο υπάρχει στην συλλογή μου. Εάν είσαι γκαβός το χτυπάς χαλαρά αυτό το κομμάτι. Πιο legible ακόμα και από το μαύρο flieger 42mm και το Speedmaster Pro. Φυσικά, δεν μπορώ να διαβάσω την ημερομηνία χωρίς γυαλιά αλλά δυστυχώς no date σε αυτά τα Aqua Terra δεν παίζει.
Το μπρασελέ είναι full brushed, διακριτικό, με λεπτό κούμπωμα, πολύ άνετο και ποιότητα Omega !!! Υπάρχει ένα half link που με βοήθησε πολύ να το φέρω στα μέτρα μου αλλά φυσικά θα ήταν καλύτερα να υπάρχει micro adjustment όπως στο Datejust που με έχει βολέψει πολύ, κυρίως το καλοκαίρι.
Εννοείται ότι θα δοκιμάσω διαφορετικά ΝΑΤΟ, δερμάτινα λουράκια και ατσάλινα μπρασελέ και θα ποστάρω περισσότερες φωτογραφίες στο μέλλον.
Εκτός από την πρώτη φωτογραφία (εξωτερικός χώρος - συννεφιά), οι υπόλοιπες είναι με φυσικό φωτισμό (συννεφιά) στο γραφείο.