Απίστευτα ενημερωτικος-επεξηγηματικος. Σε ευχαρισρω πολύ. Πραγματικά.
Ωστόσο κάτι τελευταίο, αν πηγαίναμε σε ένα σκαλί πάνω, περίπου στα 5.000 ευρώ μπάτζετ. Τι θα μου πρότεινες;
Όπως προείπα, προσπαθώ να δώσω ένα μέτριο μπάτζετ, γιατί ξέρω ότι θα υπάρξει και συνέχεια.
Ωστόσο, προσωπικα μου αρέσει πολύ το iwc portuguese Πο έχω δει κάποια σε αυτά τα λεφτά. Οπότε αν έκανα ένα βήμα παραπάνω;
Αν γίνομαι φορτικος ζητώ από τώρα συγνώμη.
Καθολου δε γινεσαι, ειναι σημαντικο να βοηθαμε σε μια αγορα, ποσο μαλλον αυτης της αξιας.Ασε που ειναι απ τα τοπικ που γουσταρω κιολας.
Στα 5 πλεον ειναι τεραστια η αυξηση του μπατζετ, και αντιστοιχα οι επιλογες :
To IWC Portuguese που ειπες. Φοβερη μαρκα, ιστορικο μοντελο της (αν και το χε λιγο παραβλεψει).
Βγαινει κυριως σε χρονογραφο, αλλα και με small seconds εσχατως. Οι τιμες ποικιλλουν αρκετα, αλλα ειναι σιγουρα εντος του μπατζετ σου. Μονο μειον, για ρολοι αυτης της αξιας, ειναι οτι επισης φοραει μια μαζικη / κοινοτυπη μηχανη της ΕΤΑ (με τα πελονεκτηματα και μειονεκτηματα που αναφεραμε και στη longines). Προσφατα την αμαβαθμισε με την in house μηχανη της, αλλα νομιζω η τιμη ξεφευγει.
Απο την πιο ιστορικη και σεβαστη απ ολες που θα αναφερουμε, τη JLC, εχεις αρκετες επιλογες τοσο στο iconic, ορθογωνιο Reverso , oσο και στο Master / Master ultra thin. Eνδεχομενως εδω να πας για 2ο χερι, αλλα μιλαμε για πανω πανω ραφι εταιρια στα ολα της (ποιοτητα, ιστορια, πρεστιζ, μηχανη)
Σε επισης κορυφαια ποιοτητα, λιγο πιο ψαγμενη μαρκα, πας σε Glashutte Original. Επισης απιστευτη μηχανη, ποιοτητα, ιστορια, λιγοτερο γνωστη ομως στο κοινο. Γι αυτο ,αν και οι retail της ειναι εκτος μπατζες σου στα περισσοτερα, σιγουρα κοιτας για ενα 20% + εκπτωση, με 30 να ναι ο στοχος. Ειτε το retro μοντελο sixties, ειτε καποιο senator.
Yπαρχουν 1-2 ακομη επιλογες οπως Girard perregaux, Parmigiani Fleurier για πολυ ποιοτικες εταιρειες, αλλα ειναι λιγο πιο παλιομοδιτικες πια , σχετικα δυσευρετες για δοκιμη κτλ.
Οποτε θα σου προτεινα να δεις τις πρωτες 3, με την IWC να ναι η πιο γνωστη στο ευρυ κοινο και πιο οικονομικη (+αυτη που σου εκανε κλικ, πολυ σημαντικο), αλλα με τις αλλες 2 να ναι σαφως ενα κλικ πιο πανω ωρολογιακα .