CITIZEN
Τα ρολογια της καρδιας μας!!!!
Θα ειναι μακροσκελες ποστ.
Εκτος απο γνωστος ρετρακιας(vintagοφιλος γενικοτερα) τα Citizen ειχαν ( και εχουν- και ελπιζω αυτο να μην αλλαξει) μια πολυ special θεση στη συλλογη μου, αλλα ΚΥΡΙΩΣ στην καθημερινοτητα μου.
Οπως εχει ειπωθει επανειλλημενα, σκοπος των ρολογιων μας ειναι τα φοραμε, να τα χαιρομαστε και μπλα μπλα μπλα.....
Ενω το ενστερνιζομαι , δυσκολευομαι να το εφαρμοσω.
Κανω πολυ σοβαρες προσπαθειες προς αυτη την κατευθυνση, ωστοσο, ειναι η φυση της συλλογης μου που περιλαμβανει αρκετα παλιοτερα- σπανιοτερα- δυσκολα( για εμενα- δε σημαινει οτι ειναι γενικοτερο αξιωμα) ρολογια που απο ψυχαναγκασμο μην παθουν κατι δεν τα φοραω οσο συχνα θα επρεπε, που δεν εφαρμοζω την παραπανω πρακτικη, εδω ειναι που χαιρομαι τα citizen.
Ειναι τα ρολογια που θα φορεσεις για να κανεις αυτα που πρεπει, που δε θα τα λυπηθεις, που θα ζησεις μαζι τους, που καθε γρατζουνια τους θα σου θυμιζει και μια δραστηριοτητα.
Πως να το πω, βλεπω citizen και γουσταρω.
Δεν ξερω αν παρεξηγηθουν οι σεικακηδες φιλοι, αλλα στα ματια μου, και στη χρηση μου, δε συγκρινονται οι δυο εταιρειες ( μη βαρατε, θα μιλησω με επιχειρηματα για την προσωπικη αυτη αποψη).
Καταρχην και seiko ειχα και εχω, απλα κατα την πορεια εχω παρατηρησει οτι η citizen ασχοληθηκε περισσοτερο με τεχνολογιες οπως το eco drive, που ενω πρακτικα ηταν επαναστατικη τεχνολογια, στις κουβεντες του διαδυκτιου, οπου υπαρχουν παρωπιδες για την πλειοψηφια των ΜΗ μηχανικων ρολογιων, εμεινε πισω σε " κυρος" ( ας χρησιμοποιησουμε αυτη την εκφραση) απο τα αντιστοιχης ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ φιλοσοφιας ρολογια της ανταγωνιστριας Seiko.
" Μας ζαλισες ρε φιλε, what s your point" θα λετε, και προχωραω στο ζουμι.
Θεωρω οτι η Seiko ΔΕΝ ειναι καλυτερη, αλλα πολυ πιο εμπορικη, και με πληθωρα επιλογων εκει που η citizen εχει πιο λιγες προτασεις.
Δε διαφωνω οτι η citizen οπως ειπα εχει αλλο προσανατολισμο και ισως σε καποια segments ( sic) της αγορας εχει μεινει πισω, αλλα ας βρεθουμε σε ενα πολυ ωραιο ερωτημα, για να καταρριψουμε ( ωχ ωχ ωχ ερχονται οι φαπες) οτι η seiko εχει vfm ρολογια.
Εγω λοιπον πιστευω οτι ορος vfm εχει στη citizen και τη γκαμα της, μεγαλυτερη εφαρμογη.
Παμε λοιπον:
Ας διαλεξουμε σε 3-4 κατηγοριες υφους ( στυλ) και τιμης τα αγαπημενα μας ρολογια απο τις 2 εταιρειες, να δουμε τα συμπερασματα.