Αποστολέας Θέμα: Memory Lane-(ρολόγια που είχαμε)  (Αναγνώστηκε 52437 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Memory Lane-(ρολόγια που είχαμε)
« Απάντηση #300 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 18:26:13 μμ »
Οκ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 20:39:51 μμ »
Patek Philippe

H απόκτηση ενός Patek Philippe είναι ομολογουμένως κάτι το ιδιαίτερο.
Εταιρεία με μεγάλο όνομα και ιστορία, πίσω όμως από αυτά που φαίνονται υπάρχουν και αυτά που δεν φαίνονται.

Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει στοχευμένη στρατηγική, σημαντικό μέρος της οποίας είναι η δημιουργία μιας εικόνας υπερφυσικής για τα προιόντα της εταιρείας. Αυτό ξεκίνησε από τον μπαμπά Stern 3-4 δεκαετίες πριν, με την μαζική αγορά κομματιών vintage και την ως εκ τούτου απ'ευθείας ενίσχυση του μουσείου Patek Philippe. Το ποντάρισμα στα vintage κομμάτια, σε συνδυασμό με το ότι διάφοροι 'συλλέκτες' άρχισαν να ακολουθούν και να τροφοδοτούν αυτή την τάση (λ.χ. J.C. Biver), έφτασαν τα πράγματα σε ένα σημείο όπου υπάρχει γενική υστερία στους κύκλους ωρολογόφιλων για διάφορα μοντέλα.

Μετά άρχισαν τα παιχνίδια στην αγορά, χειραγώγηση/έλεγχος δηλαδή κυρίως από το 2004-2005 και μετά, ας πάρουμε για παράδειγμα το 5960 του οποίου η παραγωγή σταμάτησε στοχευμένα. Η ουσία με την Patek Philippe είναι το ένα και αυτό, που μου είπε φίλος-συλλέκτης εδώ στην Ελλάδα (που στο άλλο νήμα ανέφερα πως έχει περί τα 40 κομμάτια). Στην Patek Philippe, τα καλά της, τα χαρακτηρηστικά της κομμάτια δεν είναι ο Ναυτίλος. Είναι τα απλά dressy, το Calatrava, ή έστω κάποια κομμάτια με λογικά complications (λ.χ. οι κουρδιστοί χρονογράφοι που δεν έχουν ημερομηνία). Αυτό είναι το καθαρό Patek Philippe.

Η κατάσταση με το Ναυτίλο έφτασε σε επίπεδα τρέλας. Όταν εγώ τον αγόρασα, πριν πόσα χρόνια, η αναμονή τότε για το απλό 5711 ήταν 4-5 μήνες. Θυμάμαι πήγα σε dealer, ζήτησα (δοκίμαζα το σύστημα) 5711 μπλε, τότε έκανε €18,700 λιανική και βέβαια δεν το έπαιρνες με έκπτωση. Τότε ακόμη δεν είχα δυνατές προσβάσεις στην αγορά, και το μοντέλο αυτό δεν το έβρισκες πουθενά. Δεν περίμενα τίποτε. Μισό λεπτό, μου λέει ο πωλητής. Πάει μέσα, και σε 3'-4' βγαίνει με ένα 5711 μπλε στο χέρι του, σφραγισμένο στο κουτί του το ρολόι... Μου λέει €21,600... Σηκώθηκα κι έφυγα.

Εκεί είναι να μπορείς να προβλέψεις ότι η αγορά τα επόμενα 4-5 χρόνια θα πάει 4 φορές πάνω, να το βουτήξεις το ρολόι, να το βάλεις στην άκρη και μετά από μία πενταετία να το δώσεις και να τρελαθείς στο χαρτί χωρίς καμμία άλλη προσπάθεια. Αλλά εγώ δεν το είχα αυτό.

Ο δικός μου dealer (κανονικός, τύπου Καίσαρης/Πατσέας, όχι pre-owned) μου είχε ήδη σφυρίξει ότι μπορούσε να μου φέρει 5712, αλλά όχι 5711. Κι έτσι έγινε, ένα μήνα μετά. Μου είπε, το θυμάμαι σαν τώρα, τη μέρα που το παρέλαβα: "...Το ρολόι αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις πλήρως ακόμη. Σε 2-3 μήνες θα το εκτιμήσεις πραγματικά, θα καταλάβεις πόσο καλό, πόσο ραφιναρισμένο είναι. Συμβαίνει σε όλους όσους αποκτούν το πρώτο τους Patek Philippe..."

Και είχε απόλυτο δίκιο.

Το ρολόι ήταν εξαιρετικό σε όλα του, και ήταν το πιό ολοκληρωμένο/ισορροπήμένο συνολικά κομμάτι που είχα ποτέ. Λεπτό και διακριτικό, κομψό, με καλή υδατοστεγανότητα, με μπρασελέ που σημαίνει ότι το φοράς αν θες παντού και πάντα, με πολύ ωραία και χρήσιμα complications. Εξαιρετική χρονομετρία, τί να πει κανείς. Όπου έμπαινα μετά για να δοκιμάσω ρολόγια, στη μπουτίκ της IWC για παράδειγμα, οι πωλητές έκαναν αμέσως πίσω μόλις με έβλεπαν να βγάζω το Patek για να δοκιμάσω άλλα ρολόγια.

Αλλά τί να το κάνεις. Αυτό δεν είναι σεβασμός (από εκείνους προς εμένα), ούτε ικανότητα (από εμένα προς τα έξω). Η ικανότητα, η δυνατότητα, η δύναμη, είναι άλλα πράγματα, ουσιαστικά και τα μόνα σημαντικά, και είναι καθαρά μέσα μας. Δεν θα τα βρεις ποτέ έξω, και δεν θα σου τα δώσει ποτέ ένα Patek.

Είχα ακούσει λοιπόν τότε πως όταν πάρεις το πρώτο σου Patek, μετά θα πάρεις και δεύτερο, σύντομα. Και έτσι έγινε.

Από τον ίδιο dealer βέβαια, με πολύ καλή έκπτωση, ένα Calatrava. Κουρδιστό, σε κίτρινο χρυσό. Αυτό εδώ το κομμάτι είναι ένα σχέδιο κάσας και dial που φοριόταν 100 χρόνια πριν, και θα φοριέται 100 χρόνια μετά. Αυτή είναι η διαχρονικότητα ενός πραγματικά κομψού ρολογιού. Αυτό δεν πληρώνεται.

Στα πιό τυπικά, το 5196J είχε επίσης πολύ καλή χρονομετρία, ήταν 37-άρι και αρκετά λεπτό, αλλά έτσι είναι αυτά.

Δεν μετανοιώνω που κάποια στιγμή έδωσα και τα δύο.

Αν περίμενα κι άλλο θα είχα βγάλει πολλά. Ο Θεός με αξίωσε και είδα και την απληστία. Μαθαίνεις. Εκεί είναι η ουσία.
Έμεινα χωρίς χασούρα εκεί που πάλι μπορούσα, και κάνοντας ταμείο πήγα για το επόμενο βήμα που λεγόταν Lange Datograph platinum 39mm, με τα κουμπιά του χρονογράφου που τα πατούσες και ήταν σκέτο μαχαίρι πάνω σε βούτυρο... Και στο καπάκι που πήρα το Lange, βρέθηκε μπροστά μου και ένα full RG Daytona διετίας άψογο σε πραγματικά απίστευτη τιμή (€21,200) στο οποίο δεν αντιστάθηκα... Φουλ τρέλα.

Αν πάλι τώρα πήγαινα σε Patek Philippe, για καθημερινό πρακτικό κομμάτι θα έπαιρνα το ατσάλινο 5990. Νέος μηχανισμός, dual time, το έχει γνωστός που είχε RO Jumbo και μου είπε καμμία σχέση, βρήκε την υγειά του. Αυτά είναι ρολόγια που με την πρώτη ματιά δεν τους πολυφαίνεται τι κομματάρες είναι, σε ξεγελούν... Ειδάλλως ένα κλασικό χρονογράφο χωρίς τίποτε άλλο (ημερομηνίες κλπ.)

Σε dressy μόνο Calatrava, και το (discontinued νομίζω) 5196Ρ είναι ακόμη καλύτερο των υπολοίπων 5196. Αλλά σε αυτό το level ο αντίπαλος είναι το Lange 1...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Νοέμβριος 08, 2020, 22:37:55 μμ »
Panerai

Audemars Piguet

JLC:

Patek Philippe

Ουδέν σχόλιον. ???

Μετά από τέτοιες εμπειρίες, ανοίγουμε τα αυτιά και ακούμε.

Σε ευχαριστώ προσωπικά για την ανάλυση, συμπίπτουν οι απόψεις μας ανα μάρκα, αν και εκτός από ένα VC που απέκτησα και έδιωξα, ποτέ δεν θα τολμούσα να ανέβω πιο ψηλά. Αλλά από φίλους, άκουγα και μάθαινα, και τώρα επιβεβαιώνεις.

Περιμένουμε και την συνέχεια  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 10:28:54 πμ »
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 14:22:47 μμ »
Ωραίες συνοπτικές παρουσιάσεις με λίγα λόγια και συγκεκριμένα!
Άλλοτε με λογική κι άλλοτε με συναίσθημα. Έτσι είναι τα ταξίδια!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 19:57:15 μμ »
Lange

Είχα φθάσει λοιπόν στο απόγειο της ωρολογοφιλικής μου κατάκτησης αλλά συνέχιζε να με τρώει το οπίσθιό μου.
Δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσω στα δύο Πατέκ που απέκτησα (5712 και 5196).

Οπότε με συνοπτικές διαδικασίες πήγα σε Lange, και Lange υπολογίσιμο, όχι entry level και χαζομάρες.
Όταν το παίζεις το παιχνίδι το παίζεις με όλο σου το είναι, δεν δίνεις μισή καρδιά.
Αυτό φυσικά έχει και μία δόση αυτοκαταστροφής μέσα του.

Τέλος πάντων, δεν επρόκειτο να κάνω κίνηση γιατί πλέον μελετούσα κάτι σε perpetual chrono, ήτοι Patek 5270 ή Lange 1815 Rattrapante ενευθέτω χρόνω.
Και τα δύο pre-owned φυσικά. Όμως εκεί που ήμουν (Ν.Α. Ασία) υπάρχει τόσο στοκ, και τα χαιδεύουν τα ρολόγια, τα έχουν στα χρηματοκιβώτια και τα βγάζουν μιά στα τόσα για να τα δουν και να τα κουρδίσουν. Οπότε βρίσκεις ό,τι θες, αν έχεις άνθρωπο τον οποίο εμπιστεύεσαι.

Με τα δύο Patek, το Sun Moon JLC όπως και κάποια άλλα στη συλλογή, συνέχιζα να τριγυρίζω τα γνωστά μαγαζιά εκεί που κατοικούσα.
Εκεί οι ρολογότσαρκες δεν είναι όπως εδώ, είναι σε άλλο επίπεδο (προσφοράς, μοντέλων, εξυπηρέτησης, νοοτροπίας, κλπ.)

Μιά μέρα που περνούσα από τον dealer μου λοιπόν, γυρίζει και μου κάνει: "...Κοίταξε, έχω ένα κομμάτι το οποίο είναι εξαιρετικό και θα στο δώσω σε πολύ καλή τιμή. Αν ψάχνεσαι να πάρεις κάτι τώρα, το συγκεκριμένο δεν είναι κομμάτι που το παραβλέπεις, στην κατάσταση και τιμή που είναι..."

Ήταν ένα Lange Datograph 39mm (1st gen.) platinum, το οποίο το είχε δώσει κάποιος ο οποίος ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης (ντόπιος). Ο gray dealer μου το έστειλε ο ίδιος, μέσω ενός τοπικού Lange AD, κατ'ευθείαν για σέρβις στη Γερμανία. Το ρολόι μόλις είχε επιστρέψει, και ήταν πραγματικά σε κατάσταση καλύτερο και από καινούργιο ρολόι. Γυάλιζε, άστραφτε, χρονομετρία άριστη. Δεν κρατήθηκα.

Σε καμμιά δεκαριά μέρες από την ημέρα που το παρέλαβα ήταν να έλθει και η μητέρα μου να με επισκεφθεί για 1-2 εβδομάδες.
Τί καλύτερη ευκαιρία από το να περάσουμε από τον dealer μου και να της πάρω ένα προεδρικό (27-άρι pre-owned), όπερ και εγένετο.
Με την ευκαιρία της αγοράς όσων κομματιών είχα προμηθευθεί από αυτόν, αυτομάτως είχα το leverage ώστε πλέον να μου δίνει πολύ καλές τιμές.

Το Dato ήταν ένα κομμάτι εντελώς διαφορετικό από το 5712.
Το λουρί του ήταν rugged και πολυτελές. To ρολόι ήταν καθαρά top heavy (όπως λέμε) λόγω της πλατίνας.
Η πλατινένια κάσα είναι αστραφτερή, ατσαλάκωτη, είναι όμως σαν μία ψυχρή βασίλισσα.
Ο χρυσός είναι πιό 'ζεστό' μέταλλο στο χέρι, πιό ανθρώπινος, είναι και πιό μαλακός σαν μέταλλο εκ φύσεως. Τίποτε τυχαίο.

Πάμε στο dial, άλλο ατού αυτό.
Επάργυρο, οξειδωμένο για να γίνει μαύρο.
Είχε βάθος, είχε τρισδιάστατη οπτική, είχε legibility κάτω από τις περισσότερες δύσκολες συνθήκες.
Τα χρήματα που είχες δώσει δηλαδή τα έβλεπες, ήταν εκεί (κι όλα αυτά πριν το γυρίσεις και πας από πίσω, εκεί που γινόταν πάρτυ μέρα-νύκτα με αυτό τον μνημειώδη μηχανισμό).

Τα δύο κουμπιά του χρονογράφου ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Κάνα χρόνο μετά πέρασα από εδώ και βγήκαμε έξω για φαγητό με τα παιδιά από το άλλο φόρουμ (νομίζω ήταν και κάποιοι από εσάς εκείνη τη μέρα εκεί και το είδατε το ρολόι.
Πάταγες το κουμπί να ξεκινήσει ο χρονογράφος και νόμιζες ότι είσαι σε ταινία, είχε αίσθηση τόσο μαλακή, προοδευτική, αβίαστη. Πράγματα που δεν έχεις ξαναδεί ή ξανααισθανθεί σε άλλα ρολόγια.

Για το μηχανισμό τί να πω.
Τον κοίταξα μία, τον κοίταξα δύο, βγαίναμε έξω με τους ρολογόφιλους φίλους και τον χαζεύαμε όλοι μαζί.
Στο τέλος όμως κατάλαβα πως ακόμη κι αυτό είναι κάτι που ξεπερνιέται, κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.

Το σημαντικότερο πράγμα που μου έδειξε με το καλημέρα αυτό το ρολόι είναι ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από Patek Philippe.
Ξεκάθαρα. Το Patek είχε περισσότερη κομψότητα, αλλά ως εκεί.
Όταν απέκτησα το Lange συνειδητοποίησα πόσο δυνατοί είναι οι Γερμανοί, σε γήπεδο που διακόσια χρόνια τώρα είναι των Ελβετών.
Το Lange είχε σιωπηλή ουσία, είχε substance, είχε πολλά αρχ**ια. Δεν μάσαγε. Ήταν brutal κατάσταση εντελώς, σε όλα τα επίπεδα.
Και κατάσταση που όταν έβγαινες έξω, δεν καταλάβαινε κανείς τί φοράς. Μεγάλη υπόθεση.

Αυτός που μου είχε πουλήσει τα 2 Πατέκ ήταν ο manager όλων των πωλητών του συγκεκριμένου AD.
Μόλις έμαθε ότι πήρα το Dato μου λέει "...Έχω πάει 2 φορές στη Γερμανία, κι έχω δει πώς το δοκιμάζουν το συγκεκριμένο. Δεν θα το πιστέψεις όταν στο πω. Και μην ακούς για την υδατοστεγανότητα, ότι είναι 30 μέτρα ή ό,τι άλλο. Δεν καταλαβαίνουν τίποτε αυτά τα ρολόγια, μην το φοβάσαι. Απλά ένα πράγμα μόνο - ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ..."

Δεν μου έπεσε ποτέ κάτω. Αλλά ένα τέτοιο κομμάτι έχει και τα 'πλην' του.
Με το Dato αυτά ήταν:
- Το ρολόι δεν είναι για όλες τις συνθήκες. Βροχή, κακουχίες, δεν του πάνε. Δεν είναι Rolex που ναι μεν έχει πολύτιμο μέταλλο αλλά το χτυπάς το βαράς και δεν καταλαβαίνει τίποτε. Δεν είναι beater. Δεν είναι για όλη τη μέρα.
- Εδώ το σέρβις κοστίζει ένα τάληρο, η μπούκλα (pin buckle, όχι deployant) τέσσερα, κ.ο.κ.
- Top heavy, αν και το συνηθίζεις. Ισορροπία όχι ιδανικά ζυγισμένη, αυτό να λέγεται. Εδώ όμως οι άνθρωποι έφτιαξαν ρολόι, δεν έκαναν άσκηση marketing.
- Ήταν ένα ρολόι πολύ πιό ακριβό από το 5712 που είχα, τότε τουλάχιστον, άρα τεχνικά πολύ μεγαλύτερο το ρίσκο αν το χάσεις / σου το κλέψουν. Δεν είναι ένα ρολόι που το αφήνεις στο σπίτι 'ελαφρά τη καρδία' όταν πας στο γυμναστήριο ή για μπάνιο στη θάλασσα, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα. Τα μεταξωτά εσώρουχα απαιτούν μεταξωτά οπίσθια.
- Μεταπωλητική αξία και όνομα ακόμη υποδεέστερη ενός Patek. Η αγορά είναι πολύ σκληρή. Εδώ παίρνεις πιό πολύ ρολόι, εκεί παίρνεις λιγότερο ρολόι και περισσότερο όνομα.

Δεν μετανοιώνω που το αποχωρήστηκα.
Δεν θα το αγόραζα ξανά. Η εμπειρία αυτή ήταν αρκετή.
Είναι pointless ένα τέτοιο ρολόι, η ζωή είναι πιό όμορφη όπως είναι, απλή - αν την κάνεις πολύπλοκη χάνει κάτι από την ομορφιά της.
Βέβαια μιλώ με την εμπειρία ενός Dato στην πλάτη μου. Ναι, αυτό ήταν το ευτύχημα. Όπως και ευτύχημα που δεν το έχω πιά, γιατί έχω άλλα μέσα μου.
Πλήρωσα ένα μικρό ενοίκιο, κι αυτό με κάνει πιό ολοκληρωμένο σε εμπειρίες αυτού του τύπου.

Η μητέρα μου το έχει ακόμη το Προεδρικό. Το φορά και το τιμά καθημερινά, πλένοντας τα πιάτα, πηγαίνοντας στη λαική, βγαίνοντας για καφέ με τις φίλες της.
Τουλάχιστον κάποιος στην οικογένεια δεν έχει αυτή την πολύ κακή συνήθεια του φλιπαρίσματος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 20:13:29 μμ »
Ασύλληπτο ρολόι αυτό. Τα λόγια νομίζω περιττεύουν.

Η οπίσθια δε όψη του σαγηνευτική και λίγα λέω. Ούτε η Σαρλίζ τέτοια χάρη στην θρυλική διαφήμιση του Μαρτίνι.  :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 20:29:02 μμ »
Σε κάθε ποστ σου θέλω να κάνω τόσες ερωτήσεις αλλά διαβάζοντας σε παίρνω όλες τις απαντήσεις...
Λες και ξέρεις τι θα σε ρωτούσαμε..
Φοβερό το ταξίδι σου Κωνσταντίνε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #308 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 21:32:10 μμ »
...λές και διαβάζω τις "Χίλιες και μια νύχτες ".

Ηρεμεί το πνεύμα, χαλαρώνουν οι αισθήσεις, και αποκτώ εμπειρίες, σαν να τις έχω ζήσει.

Και μένω, στα λόγια σου

Lange
...................
...................
- .............. Δεν είναι Rolex που ναι μεν έχει πολύτιμο μέταλλο αλλά το χτυπάς το βαράς και δεν καταλαβαίνει τίποτε. Δεν είναι beater. Δεν είναι για όλη τη μέρα.
..................
..................

Και χαίρομαι που δεν "ανέβηκα". Δεν είχα το εξερευνητικό σου πνεύμα. Ειπαμε, "μούχλας" είμαι.  :o

Ισως κάποιοι καταλάβουν πλέον, την αγάπη / εκτίμησή μου στην μάρκα.

Συνέχισε να μας ταξιδεύεις.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 21:34:51 μμ »
......................
Σε καμμιά δεκαριά μέρες από την ημέρα που το παρέλαβα ήταν να έλθει και η μητέρα μου να με επισκεφθεί για 1-2 εβδομάδες.
Τί καλύτερη ευκαιρία από το να περάσουμε από τον dealer μου και να της πάρω ένα προεδρικό (27-άρι pre-owned), όπερ και εγένετο.
......................
Η μητέρα μου το έχει ακόμη το Προεδρικό. Το φορά και το τιμά καθημερινά, πλένοντας τα πιάτα, πηγαίνοντας στη λαική, βγαίνοντας για καφέ με τις φίλες της.

Ετσι της έπαιρνα και εγώ, και στην αδελφή μου.

Σε τιμώ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #310 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 21:45:41 μμ »
Σε κάθε ποστ σου θέλω να κάνω τόσες ερωτήσεις αλλά διαβάζοντας σε παίρνω όλες τις απαντήσεις...
Λες και ξέρεις τι θα σε ρωτούσαμε..
Φοβερό το ταξίδι σου Κωνσταντίνε

εγω απλα διαβάζω και δεν σχολιάζω για να μην ενοχλώ!
 :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος micraSport

• Members+
  • VIP Member
  • BUY IT NOW
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Νοέμβριος 09, 2020, 22:01:23 μμ »
Τα  posts σου είναι σαν ένα καλογραμμένο βιβλίο, το οποίο θέλεις να το διαβάσεις μονομιάς, αλλά τελικά το διαβάζεις λίγο λίγο φοβούμενος μην τελειώσει σύντομα.

Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Νοέμβριος 10, 2020, 13:19:40 μμ »
Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά λόγια...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Νοέμβριος 10, 2020, 13:27:19 μμ »
Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά λόγια...
Τα ειπες με μια ειλικρινεια αφοπλιστικη,να το πω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Νοέμβριος 10, 2020, 17:52:13 μμ »
Τα ειπες με μια ειλικρινεια αφοπλιστικη,να το πω

....η "ποιότητα" και ο χορτασμένος από εμπειρίες στην ζωή άνθρωπος, φαίνεται από την όλη παρουσία.  ;)

Ευγε Κων/νε. Δώσε πράμα στις πλατιές λαϊκές μάζες.  :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.