@ftir: Φώτη ευχαριστώ, να 'σαι καλά!
Θοδωρή εσύ τι προτείνεις?
Το έγραψα σε προηγούμενο post, θα πήγαινα στην πιο safe επιλογή: Logo στο «12» και ψηφοφορία για τη Σημαία στο «6»
Μερικές ακόμα παρατηρήσεις:
1. Λευκό (ή γαλανόλευκο) τυπωμένο λογότυπο: Το πρόβλημα είναι σε όσους επιλέξουν το πράσινο καντράν. Δεν είναι ωραίος συνδυασμός.
Γενικά, το πράσινο είναι δύσκολο χρώμα, ακόμα και οι βάζελοι θα συμφωνήσουν. Στα άλλα 2 χρώματα είναι ΟΚ. Είναι απλό = φθηνό.
2. Ασημί λογότυπο, ανάγλυφο ή ένθετο: Ταιριάζει και με τα 3 χρώματα καντράν, είναι ωραίο, δημιουργεί όμως αντικειμενικές δυσκολίες.
Αν είναι ανάγλυφο (δε το νομίζω) κάτι γίνεται, αν όμως είναι ξεχωριστό κομμάτι μάλλον εφαρμόζει με πείρους, πράγμα που θέτει περιορισμούς
στη θέση και το μέγεθος. Επίσης, το logo θα πρέπει να είναι ενιαίο κομμάτι. Με λίγα λόγια πρέπει να το ξανασχεδιάσουμε από την αρχή!
Τα έγραψε κι ο Σατράπης Τι-μας-φέρνεις, μην τα ξαναγράφω. Όλ' αυτά, αν είναι εφικτά, θα οδηγήσουν σε αύξηση του κόστους.
Σημειώστε και κάτι άλλο: Όσο πιο απλά και "εύκολα" πράγματα τους ζητήσουμε, τόσο λιγότερες εκπλήξεις θα έχουμε όταν παραλάβουμε τα ρολόγια.
Και για να έχουμε σιγά σιγά μια "απτή" βάση για συζήτηση, έφτιαξα φωτογραφίες. (Ο Βασίλης είχε την καλοσύνη να μου στείλει μια ωραία φωτο της χελώνας του
(τον ευχαριστώ κι από εδώ), που όμως... έχασε τη μάχη. Αναγκαστικά, κατέφυγα στο διαδίκτυο). Ξεκινάμε λοιπόν με την "βασική" επιλογή,
SS κάσα, μαύρο dial:.
1. ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "12"
Full size: ΕΔΩΠολύ ωραίο, η αναμενόμενη επιλογή. Διαστάσεις δεν έβαλα (χρειάζομαι τη διάμετρο του τζαμιού ή της στεφάνης για να έχω μια αναφορά μέτρησης),
το έβαλα τόσο-όσο να μου αρέσει στο μάτι. Πάντως, σε μέγεθος είναι περίπου όσο και το καρχαριάκι. Το logo έχει... κορωνοειδές σχήμα (φτου, μακριά από μας),
που δε βολεύει στη συγκεκριμένη θέση και πρέπει να κατέβει λίγο πιο κεντρικά, σε σχέση με το ψάρι. Αλλιώς, πρέπει να μικρύνει σε μέγεθος. Είναι όμως ωραίο!
2. ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "6"
Full size: ΕΔΩΑνέλπιστα όμορφη αυτή η διάταξη, με το logo να ταιριάζει καλύτερα εδώ σαν σχήμα και να "κυριαρχεί" σε όλο το καντράν. Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο!
Ακυρώνονται και όλα τα προβλήματα που ανέφερα στην παρ. 2. Δεν θα αρέσει σε όσους προτιμούν να φύγει το καρχαρίνι.
3. ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "12" - ΕΛ. ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "6"
Full size: ΕΔΩΕπίσης δεν το περίμενα: Είναι πολύ ωραίο! Βγάζει έντονο military χαρακτήρα, έτσι θα το παράγγελναν τα ΟΥΚ... Θα προβληματίσει όσους θέλουν πράσινο dial.
Template για τη Σημαία πήρα από την αντίστοιχη σελίδα της Wikipedia. Διαστάσεις, με το μάτι.
-----------
Στο αυριανό Επεισόδιο:
Bronze!Βαράτε -Θ.