Αυτά, ελπίζω να σας κάλυψα. Ας ελπίσουμε να είναι και σωστά και να μη μου πάρουν πίσω το πτυχίο 
Καλά, σου έδωσαν και πτυχίο ?

Προτείνω να τους το πάς πίσω μόνος σου.

Λοιπόν. Πέρα από την πλάκα, άξιος και ευχαριστώ για την απάντηση, διαβάζω την συλλογιστική σου, ακούγεται ορθή, και δίνει μια εξήγηση στις παρατηρήσεις μου, όπως και σε φαινόμενα που όλοι μπορούν να παρατηρήσουν, και ας μην διαχωρίζουν την μπαταρία από τον .........σκύλο.
Παράδειγμα.
"...........η παλιά μπαταρία συνεχίζει να λειτουργεί, η τάση στα άκρα της φθίνει. Όταν λέμε ότι η μπαταρία «τελείωσε» ή «άδειασε», αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι ότι δεν «αντέχει» το φορτίο, η πτώση τάσης στα άκρα της είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να οδηγήσει τα τρανζίστορ στις κατάλληλες περιοχές ορθής πόλωσης..." Ο καθείς ( ! ), μπορεί να παρατηρήσει ότι τα πρώτα δείγματα μιας μπαταρίας που ετοιμάζεται να .............εγκαταλείψει τις αξιόλογες υπηρεσίες της, ειναι τα ψηφία στις οθόνες του, που αρχίζουν να εξασθενίζουν, λόγω μη ορθής πόλωσης.
Βασικά για να κάνει κανείς "διάγνωση" ή να έχει σαφή εικόνα, πρέπει να είναι γνώστης του κυκλώματος λειτουργίας. Χωρίς αυτό, μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
πχ, σε όσα έχω ανοιξει, και βάζω φωτο ( αργότερα ) , είναι δύσκολο κανείς να διαχωρίσει τι είναι τι. Και η κλασική όψη ενός πυκνωτή, σωλήνα με δύο ακροδέκτες, εχω την εντύπωση ότι είναι ο κρύσταλος του quartz. Τουλάχιστον, έτσι μου είχαν πεί, υποτίθεται άνθρωποι με γνώση. Αλλά, δεν το ξέρω στα σίγουρα.
Αρα, θεωρητικά, αν ισχύει το ανωτέρω, ο οιοσδήποτε πυκνωτής, αν δεν είναι η "σωλήνα", που είναι και στεγανή υποθέτω, θα πρέπει να είναι στο board, και εκεί δημιουργείται η απορία, αν είναι "υγρού" τύπου.
Αν κάποιος έχει γνώση επι του θέματος, ας εμπλακεί στην ανάλυση.
Συνεχίζω την ερευνητική μου περιέργεα, ως συνήθως, και σε ευχαριστώ και πάλι για την κατάθεση της γνώσης σου.