Καλησπέρα.
Συζητώντας προχθές με το φίλο geezerv για bezel vostok, ανέφερα ότι η αλλαγή είναι μια διαδικασία 2 λεπτών.
Οπότε, δεν έχασε την ευκαιρία ο Giorgos.I να μου ζητήσει να ανεβάσω φωτογραφίες και περιγραφή από τη διαδικασία.
Σήμερα λοιπόν, μου εξασφάλισε ένα πολύ όμορφο bezel ο φίλος arvac!
Οπότε, με την ευκαιρια, πάρ' ότι θεωρώ ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο, και ενώ υπάρχουν και αρκετά βίντεο στο YouTube, ανοίγω αυτό το νήμα με τη διαδικασία γιατί δε χαλάω χατίρια!
Αρχικά βλέπουμε το ρολόι με το δικό του bezel, το καινούριο bezel και το μοναδικό εργαλείο που χρειαζόμαστε.
Για την αφαίρεση του bezel, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάποιο άλλο αιχμηρό εργαλείο (π.χ. ένα μαχαίρι βουτύρου), αλλά με προσοχή μη γδάρουμε την κάσα. Καλύτερα να αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κατσαβίδι, σουγιά και αλλά αντίστοιχα.

Παρακάτω, φαίνεται το πίσω μέρος του bezel. Αν παρατηρήσετε, μέσα υπάρχει μια εγκοπή με ένα έλλασμα. Είναι μια ιδιαιτερότητα των vostok.

Εδώ, έχω αφαιρέσει το έλλασμα από το bezel. Χάρη σε αυτό κρατιέται το bezel στην κάσα και ανάλογα το πόσο το κλείνουμε η το ανοίγουμε, γίνεται πιο σφιχτή η περιστροφή του bezel και κάθεται πιο γερά στην κάσα και το αντίθετο. Φυσικά, δεν ξεχνάμε να βάλουμε το έλλασμα στη θεση του, δηλαδή, στην εγκοπή του bezel, διαφορετικά δε θα κουμπώσει στην κάσα.
Σημειώνουμε εδώ ότι το bezel στα vostok γυρνάει ελεύθερα και προς τις δύο κατευθύνσεις, χωρίς "κλικ".

Στη συνέχεια φαίνεται πως είναι η κάσα με τη ζελατίνα, μετά από την αφαίρεση του bezel. Διακρίνεται σε κάποιο βαθμό η εγκοπή που πιάνει το έλλασμα.

Μια και αφαιρέσαμε το bezel, είναι μια καλή ευκαιρία για να γυαλίσουμε τη ζελατίνα του vostok.

Στη συνέχεια, κουμπώνουμε το καινούριο bezel και είναι έτοιμο!

Ζητώ συγνώμη που καταστρατήγησα το όριο των 5 φωτογραφιών ανά post, αλλά δε με βόλευε να το σπάσω σε δύο.