Μετά από search που έκανα στο forum, δεν μπόρεσα να "αλιεύσω" κάποια πληροφορία επ' αυτού οπότε αποφάσισα να ανοίξω το παρόν νήμα.
Η πρώτη φορά που διάβασα για το πρόβλημα ευθυγράμμισης των Seiko ήταν λίγο πριν παραγγείλω το SKX μου. Τότε δεν ασχολήθηκα πολύ. Απλώς έβαλα μια παραγγελία online και ήλπιζα να λάβω ένα σωστό. Παρότι τελικά αυτό που παρέλαβα δεν είναι 100% ευθγραμμισμένο, δε με ενόχλησε ποτέ και έτσι έκτοτε συμβιώνουμε ευτυχισμενοι.
Πρόσφατα όμως, ξεκίνησα μια έρευνα αγοράς για τη χελώνα SRP777. Οι αναφορές που είδα online για κακό alignment του chapter ring με το καντράν είναι πολλές, για την ακρίβεια περισσότερες απ αυτές για το SKX. Αποφάσισα να δοκιμάσω το ρολοί σε ένα ρολογάδικο εντός Αθηνών και παρότι το βρήκα εξαιρετικό, το φαινόμενο της μη ευθυγράμμισης ήταν πάρα πολύ έντονο. Δεν είμαι ψυχαναγκαστικός, αλλά με τόσο έντονο το "πρόβλημα" αυτό αδυνατώ να συμβιώσω.
Ψάχνοντας online διαπίστωσα 2 περιπτώσεις:
- κακό alignment μόνο σε ένα σημείο, πχ μόνο στο 6. Αυτό σημαίνει λογικά ότι πρόκειται για πρόβλημα εκτύπωσης είτε του δαχτυλιδιού είτε του καντράν
- κακό alignment εν γένει. Αυτό σημαίνει ότι το δαχτυλίδι απλά έχει "πάρει" μια σχετική κλίση και υπάρχει δυνατότητα επισκευής του
Συνεχίζοντας το ψάξιμο, βρήκα το βίντεο του Mark από το Long Island Watch:
Ομολογώ οτι βλέποντας πως το "έφτιαξε" με έπιασε η καρδιά μου, ειδικά όταν η κόλλα ξεκίνησε να απλώνεται στο καντράν.
Κλείνοντας το ποστ αυτό ήθελα να ρωτήσω τις δικές σας εμπειρίες αναφορικά κυρίως με το SRP777 και αν έχετε βρει κάποιο fix που να μην επεμβαίνει τόσο άσχημα στο ρολόι όπως το fix του Mark.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.