Αποστολέας Θέμα: Επαναφέροντας στη ζωή ένα TAG Heuer Professional 200m  (Αναγνώστηκε 7981 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
Όπως είναι φανερό και από το άλλο νήμα που άνοιξα πριν λίγες ημέρες, αυτή την περίοδο ασχολούμαι με τη συντήρηση των λιγοστών μου ρολογιών. Έτσι ήταν αναπόφεφκτο να προσπαθήσω για ακόμη μια φορά να ολοκληρώσω την επισκευή ενός ρολογιού με έντονη συναισθηματική αξία για εμένα, του TAG Heuer Professional 200m (Quartz):

Μια μικρή αναδρομή:

- 1996

Αγαπημένος θείος μου κάνει δώρο το εν λόγω ρολόι. Εϊναι του γιού του, ο οποίος, μετά από χρόνια κατοχής του TAG, αναβαθμίζει το δικό του και έτσι παραλαμβάνω εγώ..

Όντας μαθητής δημοτικού, αποφασίζω ότι δεν έχει νόημα να φοράω ένα τέτοιο ρολόι και έτσι το δίνω στον πατέρα μου ο οποίος το κάνει βασικό του ρολόι μέχρι περίπου το 2005. Στα χρόνια αυτά "παίρνει" νερά μια φορά, επισκευάζεται και μεταξύ άλλων γίνεται η πρώτη αλλαγή καντράν. Ο τεχνικός μας ενημερώνει ότι το ρολόι πλέον είναι αδύνατον να στεγανοποιηθεί.

- 2017

Παρότι ποτέ μου δεν έχω ασχοληθεί με ρολόγια και όλα αυτά τα χρόνια φοράω από τίποτε έως SWATCH κλπ, ξεκινάω με άκυρη αφορμή και μαζέυω φτηνά "ιστορικά" Casio. Την ίδια χρονιά αγοράζω το πρώτο μου (και μοναδικό) μηχανικό και στο σημείο αυτό αποφασίζω, μια που ξεκίνησα να ασχολούμαι γενικά, να ασχοληθώ για ακόμη μια φορά και με το TAG.

Το πηγαίνω σε γνωστό τεχνικό, δίνω ένα νορμάλ (αλλά όχι ευκαταφρόνητο) ποσό και το παραλαμβάνω έχοντας κάνει service μεν, αλλά χωρίς να είναι στεγανό. Μου προτείνουν να αλλάξω κάσα, βάζοντας μια παρεμφερή άλλά όχι την ίδια και μάλιστα με μεγάλο κόστος και αρνούμαι. Δεδομένου ότι δεν φοράω μη αδιάβροχα ρολόγια, το TAG μπαίνει για ακόμη μια φορά στα αζήτητα του συρταριού.

- 2019

Έχοντας βάλει τον αθλητισμό πολύ έντονα στη ζωή μου, έχω βρεθεί για πρακτικούς λόγους με ένα Garmin 235. Που και που φοράω το SKX μου και κανένα CASIO για την αλλαγή. Αποφασίζω να αγοράσω ένα μπρασελέ για το SKX καθώς το λουράκι του δε με βολεύει καθόλου και το ενδιαφέρον μου αναζωπυρώνεται. Αποφασίζω να βρω τεχνικό να μου καλιμπράρει το 007. Η αποστολή ολοκληρώνεται με επιτυχία και κάπου εκεί αποφασίζω να βγάλω για ακόμα μια φορά το TAG από το συρτάρι και να δω τι έχει να μου πει γι αυτό ο νέος μου τεχνικός.

- Σήμερα

Ο τεχνικός με έχει ήδη ενημερώσει ότι το ρολόι θα στεγανοποιηθεί χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο σημαδεμένος κρύσταλλος θα αλλαχθεί (αυτό το είχα ζητήσει από πριν αλλά τελικά είναι και προαπαιτούμενο για την στεγανοποίηση) και όλο το ρολόι θα λουστραριστεί για να έρθει το ρολόι σε μια καλύτερη εμφανισιακά κατάσταση.

Ακόμη δεν έχω παραλάβει. Όταν το έχω στα χέρια μου θα συνεχίσω με επόμενο post.

Αυτά προς το παρόν και ελπίζω να μη σας κούρασα!

Υ.Γ. Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε φόρουμ συλλεκτών και πως στους κύκλους αυτούς τα quartz συνήθως θεωρούνται ως "παρακατιανά", αλλά εκτός του ότι δε συμμερίζομαι καθόλου την άποψη αυτή, επιπρόσθετα ανέφερα και όλα τα παραπάνω για να αναδείξω ότι πολλές φορές η αξία ενός αντικειμένου είναι η ιστορία του και οι άνθρωποι που "συνδέονται" με αυτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Επαναφέροντας στη ζωή ένα TAG Heuer Professional 200m
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 15, 2019, 15:56:15 μμ »
Υ.Γ. Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε φόρουμ συλλεκτών και πως στους κύκλους αυτούς τα quartz συνήθως θεωρούνται ως "παρακατιανά", αλλά εκτός του ότι δε συμμερίζομαι καθόλου την άποψη αυτή, επιπρόσθετα ανέφερα και όλα τα παραπάνω για να αναδείξω, ότι πολλές φορές, η αξία ενός αντικειμένου είναι η ιστορία του και οι άνθρωποι που "συνδέονται" με αυτό.

Μια χαρα εισαι,ηθελε γυαλισμα το ρολοι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 15, 2019, 15:59:25 μμ »
Υ.Γ. Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε φόρουμ συλλεκτών και πως στους κύκλους αυτούς τα quartz συνήθως θεωρούνται ως "παρακατιανά", αλλά εκτός του ότι δε συμμερίζομαι καθόλου την άποψη αυτή, επιπρόσθετα ανέφερα και όλα τα παραπάνω για να αναδείξω, ότι πολλές φορές, η αξία ενός αντικειμένου είναι η ιστορία του και οι άνθρωποι που "συνδέονται" με αυτό.

Μια χαρα εισαι,ηθελε γυαλισμα το ρολοι?

Είχε τους "τσαμπουκάδες" του, με τους οποιους θα μπορούσα να ζήσω μεν, αλλά αποφάσισα να το φρεσκάρω στα πλαίσια της γενικότερης επισκευής του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 15, 2019, 16:18:39 μμ »
Κατι light,ελπιζω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 15, 2019, 17:27:20 μμ »

Υ.Γ. Αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκομαι σε φόρουμ συλλεκτών και πως στους κύκλους αυτούς τα quartz συνήθως θεωρούνται ως "παρακατιανά", αλλά εκτός του ότι δε συμμερίζομαι καθόλου την άποψη αυτή, επιπρόσθετα ανέφερα και όλα τα παραπάνω για να αναδείξω ότι πολλές φορές η αξία ενός αντικειμένου είναι η ιστορία του και οι άνθρωποι που "συνδέονται" με αυτό.

Όχι και συλλέκτες.
Μας αρέσουν τα ρολόγια ανεξάρτητα του μηχανισμού που φορούν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 15, 2019, 18:03:05 μμ »
Από το ενδιαφέρον που δείχνεις για ένα ρολόι, είσαι πολύ πιο ορολογόφιλος από πολλούς "συλλέκτες"!
Νομίζω ότι οι περισσότεροι είμαστε εδώ σαν ορολογόφιλοι και όχι σα συλλέκτες και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε τα quartz "παρακατιανά". Ειδικά κάποια κλασικά κομμάτια όπως αυτό που έχεις.
Με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς για αλλά τόσα χρόνια!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 15, 2019, 18:47:45 μμ »
Από το ενδιαφέρον που δείχνεις για ένα ρολόι, είσαι πολύ πιο ορολογόφιλος από πολλούς "συλλέκτες"!
Νομίζω ότι οι περισσότεροι είμαστε εδώ σαν ορολογόφιλοι και όχι σα συλλέκτες και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε τα quartz "παρακατιανά". Ειδικά κάποια κλασικά κομμάτια όπως αυτό που έχεις.

+ 1000

+ Συγχαρητήρια,

+ Θα ήθελα να μου πείς, αν ξέρεις, ποιά ήταν η δικαιολογία / τεχνικό σφάλμα, που απαγόρευε / δεν επέτρεπε την στεγανοποίηση.

Επειδή είμαι μανιακός με τα "στεγανά", και έχουν δεί πολλά τα μάτια μου, και άλλα τόσα ακούσει τα αυτιά μου, θα με ενδιέφερε η άποψή τους.

+ Υπάρχει άλλο ένα στο φόρουμ, αν όχι ίδιο, πολύ παρόμοιο.

+ περιμένουμε τα αποτελέσματα  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 15, 2019, 19:09:41 μμ »
Μπραβο φιλε που ασχοληθηκες και ενδιαφερθηκες να το φερειςστην επιθυμητη κατασταση.
Αν μεινεις στην παρεα και παρακολουθεις, θα διαπιστωσεις οτι αρκετοι απο εμας, αγαπαμε εξισου ΚΑΙ τα quartz και λοιπα μη μηχανικα ρολογια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 15, 2019, 19:13:02 μμ »
+ Θα ήθελα να μου πείς, αν ξέρεις, ποιά ήταν η δικαιολογία / τεχνικό σφάλμα, που απαγόρευε / δεν επέτρεπε την στεγανοποίηση.

ο τεχνιτης
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 15, 2019, 19:19:30 μμ »
Μπράβο φίλε!!
Και για την παρουσίαση,και για την συντήρηση,αλλά και για το ρολόι
το οποίο κατέχω,από το 1994 και αποτελεί την πρώτη μου αγορά "σοβαρού" ρολογιού
της τότε εποχής .Ακόμα το διατηρώ σε πολύ καλή κατάσταση...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 15, 2019, 19:19:37 μμ »
Οριστε και το δικο μου

chevron near me now

( η 2η φωτο για το giorgos_I που τις θελει υποβρυχιες χα χα χα)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος geezerv

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 15, 2019, 19:41:14 μμ »
Με το καλό να παραλάβεις και να μας ανεβάσεις και άλλες φωτογραφίες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος vlzetko

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 16, 2019, 13:38:03 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τις επιπρόσθετες πληροφορίες, φωτογραφίες κλπ.

Παράθεση

Δυστυχώς δεν είχα ασχοληθεί τότε να καταλάβω ποιο ήταν το πρόβλημα. Αν θυμάμαι σωστά σχετιζόταν με το πανω μέρος της κάσας.

Σε κάθε περίπτωση, θα μεταφέρω εδώ όλες τις "φρέσκιες" πληροφορίες που θα προκύψουν από την τρέχουσα επισκευή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Petros1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 16, 2019, 13:42:45 μμ »
Παράθεση

Δυστυχώς δεν είχα ασχοληθεί τότε να καταλάβω ποιο ήταν το πρόβλημα. Αν θυμάμαι σωστά σχετιζόταν με το πανω μέρος της κάσας.
Ομολογώ πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο... ::)
Για να δούμε όταν μας κάνεις update,τι παίζεται...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 16, 2019, 14:52:36 μμ »
Ωραίο ρολόι...! Μπράβο σου που ασχολείσαι..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions