0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλά αυτά που γράφεις κ.Γιώργο αλλά : μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην ελληνική πραγματικότητα..με ότι αυτό και αν συνεπάγεται..Πχ.. πάρτυ γάμου μιας γνωστής σαύρας-τηλεπερσόνας μαζί με το γ@μοσυνάφι της και τα δωδεκάποντα τους στο κατάστρωμα (και όχι μόνο..)του Αβέρωφ....ενός πλοίου με σοβαρή ιστορία και εννοείται οι ναυταίοι αξιωματικοί ως επί το πλείστον του Αβέρωφ και όχι μόνο που ήταν εμπλεκόμενοι σε αυτό το "ιστορικό" γεγονός της σαύρας-τηλεπερσόνας δεν τιμωρήθηκε ουδείς.......ούτε πρόκειται ειδικά μετά από τόσο καιρόΆρα όταν τέτοια φαινόμενα είναι νορμάλ πόσο παράλογο θεωρείται να θέσεις σε λειτουργία πλεύσης κλπ το βέλος και άλλα ..;Απάντηση.. τέρμα παράλογο σε αυτή τη χώρα Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και τα δυο, ιδιαίτερα το ύψος της κάσας .Είναι όμορφα να τα κοιτάς λόγω ιδιαιτερότητας και φυσικά απαραίτητο μοντέλο εάν συλλέγεις Ωμέγα,αλλά το έχω δει φορεμένο και δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε.
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Ωραια φωτο! Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Με σταθερή ιπποδύναμη, αυτό που καθορίζει την ταχύτητα ενός σκάφους, είναι η αντίσταση ( υδροδυναμική ) του νερού στο οποίο κινείται. Η αντίσταση του αέρα, αν και σημαντική, μπροστά στην του υγρού, είναι αμελητέα.Η υδροδυναμική αντίσταση καθορίζεται από την θερμοκρασία του νερού, ας το λέμε "υγρό", τα διάφορά πρόσθετα που έχει, η βασική διατομή του πλεούμενου, η υφή της επιφάνειας, ο υδροδυναμικός σχεδιασμός ( στρωτή ροή), και μερικά άλλα πραγματάκια. Ενα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό, μια και κάποιοι εδώ ασχολούνται και με αυτοκίνητα. Σε ενα αυτοκίνητο, για να πας 100 χιλ/ώρα, απαιτείς πχ 20 ίππους.Για να πας, 200 χιλ / ώρα, απαιτείται ιπποδύναμη 160 ίππων.Δηλαδή, για διπλασιασμό της ταχύτητας στις ίδιες συνθήκες, απαιτείται αύξηση της ιπποδύναμης 8 φορές.Αναλογικά το ίδιο και στο υγρό. Με δεδομένο το σχήμα, αν με 60.000 ίππους πήγαινε 38 κόμβους, γίνεται αντιληπτό ότι με 7500 ( 60000 / 8 ), θα πήγαινε με 19 ( 38/2 ), βάλε κατι αγέρηδες, κάτι ξάρτια, κάτι φύκια, άντε 15. Δηλαδή θεωρητικά, 7500/8 ---> 938, για 9,5, που είναι πολυ χαμηλό. Βάζουμε 5000, και πάμε τα 12, και με ισχύ για μανούβρες και κόντρα καιρό, ή συνθήκη απομάκρυνσης από περιοχή. Σημ. Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέμε παραπάνω. Κάνεις μοντέλα, τα βάζεις σε δεξαμενή, μετράς αντιστάσεις, κλπ, αλλά εδώ δώσαμε ένα μικρό παράδειγμα, για να μην λέει ο καθε ναυαρχούκος οτι απλώς πετάμε μια κοτσάνα για να περνά η ώρα, και δεν έχουμε ιδέα.Από την άλλη, είναι ένα δοκιμασμένο σκαρί, τα 38 τα έπιανε με πλήρη φόρτο, καύσιμα - πυρομαχικά - τροφοδοσία - πλήρωμα, σε συνθήκες μάχης / περιπολίας.Εδώ, μια βόλτα μέχρι λίγο πιο κάτω θέλουμε να παένει, για την δόξα και την τιμή του Εθνους. Με ρυμουλκά θα το παένουμε ? Αντε, ας ξεκινήσουμε από το GWF καμπάνια / εκστρατεία να τα καταφέρουμε.(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Πολύ ωραίες φωτογραφίες Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Παράθεση από: Alexandros00 στις Οκτώβριος 28, 2019, 14:57:09 μμΠολύ ωραίες φωτογραφίες Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΕυχαριστώ, τις έβαλα περισσότερο για το πνεύμα της ημέρας.
Με τη Γρήγορη απάντηση μπορείτε να γράψετε ένα μήνυμα καθώς διαβάζετε ένα θέμα, χωρίς να ανοίξετε νέα σελίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κώδικα BBC και φατσούλες όπως θα κάνατε σε ένα κανονικό μήνυμα.