...έξυπνο θέμα !
Πάντα το καμάκωνα, το θεωρώ
το ρολόι σύμβολο, αν υπήρχε μόνον ένα ρολόι, έτσι θα έπρεπε να είναι, το έχω ξαναγράψει, ότι στην πλάκα που έστειλαν στους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και κατόπιν στο πέραν αυτών διάστημα, έπρεπε να απεικονίζεται και αυτό.
upload pngΣτην αέναη αναζήτηση του ανθρώπινου γένους, αν μη τι άλλο, κάποιας συγγενούς υπάρξεως, και αν υποθέσουμε ότι η διάρκεια ζωής των πλακών ( δίσκων ), θα είναι γύρω στα 500 εκατομμύρια χρόνια, θα ήταν μια καλή ευκαιρία διαιώνισης μιας τέτοιας κατασκευής.

Τώρα το ρολόϊ.
upload a gifΥπέρ !- Εξαιρετικός σχεδιασμός και όρια χρονογράφου, τουλάχιστον για κλασσικούς όπως εγώ.
- Μαύρο με άσπρο - καθαρή αντιγραφή αεροπορικών οργάνων για εύκολη ανάγνωση.
- Ολική εικόνα που σου γεμίζει το "μάτι" και την "ψυχή".
Μειονεκτήματα ? Πολλά ! 
- Τζάμι που γδέρνει- Οποιος έχει ζήσει με αντίστοιχα ( πχ Rolex, και κυκλοφορούσε με βαμβάκι και οδοντόκρεμα στην τσέπη, ξέρει !
)
- Υδατοστεγανότητα. Για τον δικό μου τρόπο ζωής, ποτέ δεν έκανε. Και πάντα με απέτρεπε.
- Η εξυπηρέτηση απο την Ω , στην Ελλάδα, ήταν το λιγότερο..............τραγική.

- ελλειψη ημερομηνίας, και φυσικά,
- το κούρδισμα ! Αν έχεις ζήσει με COSMOGRAPH ( DAYTONA ) , στην αρχή της ωρολογιακής σου ζωής, και το έχεις .......πετάξει, δεν πάς στο Ω με ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό είναι το μεγάλο ψυχικό μου τραύμα, και φαίνεται, ότι ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει.
Μιλάμε ΠΑΝΤΑ για το κύριο ρολόι, το beater, το καθημερινό, και μιλάμε για δεκαετίες '70-80-μέχρι μέσα '90.Που οι φυσιολογικοί άνθρωποι, είχαν ΕΝΑ ρολόι, κάποιας ΓΝΩΣΤΗΣ μάρκας, δια βίου.
Δεν μιλάμε για "ανώμαλους", που είχαν 2-5-25 ρολόγια.
Ουτε σε μετέπειτα χρόνους, που βγήκαν και τα "ηλεκτρονικά", ή ο κόσμος "πλούτισε" ( ....το βλέπουμε τώρα ), και αγόραζε και δεύτερο - τρίτο, ΥΩ, ή έστω και ψηφιακά για εναλλακτικά.
Την εποχή του, έπρεπε να καλύπτει, κατα την δική μου εκδοχή, όλες τις βασικές ανάγκες, 24 / 7 / 365 και αυτό σε εμένα δεν ίσχυε.
Φυσικά, πλέον θα μπορούσα να το αποκτήσω, και να είναι για την βόλτα, την Κυριακή, κλπ. αλλά και η ηλικία είναι πλέον περιοριστική, αλλά και η ζωή που μας επιβάλλουν, το απαγορεύει.
Αυτό που είχα, και το χρησιμοποίησα ΠΟΛΥ στην εργασία μου.

...και ένα aged

[/list]