Αποστολέας Θέμα: Σαν σήμερα  (Αναγνώστηκε 120514 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Σαν σήμερα
« Απάντηση #1035 στις: Μάιος 02, 2021, 00:39:05 πμ »
Κύριε Γιώργο, όταν παραθέτετε αυτούσιο ένα άρθρο, καλό είναι να αναφέρετε και την πηγή ή να μπαίνει έστω σε εισαγωγικά. Επίσης καλό είναι να κάνετε την έρευνα σας, ναι μεν στην κηδεία οι παρουσίες είναι αυτές που αναφέρονται, αλλά ο επαναπατρισμός των λειψάνων των 6 στρατιωτικων τιμήθηκε με υποδοχή από την στρατιωτική και πολιτειακή ηγεσία και εκπροσώπους των περισσότερων κομμάτων, και με σημαντική δημοσιογραφική κάλυψη.
Ένα άλλο ζήτημα, για το οποίο γίνεται λόγος και σήμερα, είναι η εκπαίδευση και ιστορική καταγραφή μέσα από μαρτυρίες(αποτελεί και διαφωνία στο γερμανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναφέρω παραπάνω), αλλά από μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζει το sms των περιορισμενων μετακινήσεων παιδαγωγική διαδικασία, είναι κρίμα να ενστερνιστείτε την άποψη ότι όλα θα πρέπει να τα περιμένουμε από τους καθηγητές, τους οποίους μάλιστα συλλήβδην απαξιώνει ο αρθρογράφος, με τονισμένο κιόλας κείμενο. Αντιλαμβάνεστε την αντίφαση φαντάζομαι.
Χρόνια πολλά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1036 στις: Μάιος 02, 2021, 01:10:34 πμ »
Κύριε Γιώργο, όταν παραθέτετε αυτούσιο ένα άρθρο, καλό είναι να αναφέρετε και την πηγή ή να μπαίνει έστω σε εισαγωγικά. Επίσης καλό είναι να κάνετε την έρευνα σας, ναι μεν στην κηδεία οι παρουσίες είναι αυτές που αναφέρονται, αλλά ο επαναπατρισμός των λειψάνων των 6 Κυπρίων τιμήθηκε με υποδοχή από την στρατιωτική και πολιτειακή ηγεσία και εκπροσώπους των περισσότερων κομμάτων, και με σημαντική δημοσιογραφική κάλυψη.

Χρησιμοποίησα μέρος του άρθρου, για να τονίσω / υποδείξω ορισμένα στοιχεία, που "κουμπώνουν" πάντα. Εδώ ήταν ένας, το '44 ήταν 200+όσοι είπε ο @oikonikos , σε όλους τους αγώνες είναι πολλοί, η θυσία για κάποια ιδανικά παραμένει η ίδια, αλλά, "λησμονούμε", και παρουσιάζουμε επιλεκτικά. Ανάλογα με το τι χρώμα γυαλάκια φοράμε.

Επειδή την περίπτωση, την έζησα προσωπικά, από το "άρθρο", πήρα κάποια στοιχεία, ιστορικά, και έδωσα "γραμμές", που να μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Δεν παράθεσα τα δικά μου βιώματα, που θα μπορούσα, γιατί δεν θα ήταν αντικειμενικά, όντας στον κύκλο της οικογένειας, ( ....έχω και άλλες ), αλλά το μέρος του "άρθρου", που με κάλυπτε και με αντιπροσωπεύει. Κάποια άλλα σημεία, όχι. Οπότε, δεν τα ανέφερα. Δεν συμπίπτουν ΠΑΝΤΑ όλες οι απόψεις μας με των άλλων.

Και είχα λόγο που το παρουσίασα έτσι. Ηθελα να τονίσω, ότι πολλά γεγονότα, παρουσιάζονται με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τον τελικό στόχο / σκοπό / υποδείξεις / υπενθυμίσεις που έκαστος επιδιώκει. Ενώ, τα γεγονότα, είναι δεδομένα.

Ναι, στο αεροδρόμιο, στην υποδοχή, ήταν πολλοί. Με σημαντική δημοσιογραφική κάλυψη. Για την μόστρα. Στα ιδιαίτερα όμως, εκεί που μετράει η αλήθεια, .............όχι.

Ξέρετε, ( δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κάποιον ), ακούμε πάντα αυτό που μας αρέσει / βολεύει / εξυπηρετεί, και ανάλογα με τα βιώματά μας, αυτό που μας ευφραίνει περισσότερο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1037 στις: Μάιος 02, 2021, 01:27:49 πμ »
Αν σε καλύπτει αυτή η οπτική κύριε Γιώργο, οκ. Θα συμφωνήσω στην διαφωνία.
Για το σωστό του πράγματος
https://rpn.gr/antistratigos-papalampridis-athanat/
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1038 στις: Μάιος 02, 2021, 01:45:48 πμ »
Εφόσον μας αρέσει η αλήθεια ,καλό είναι να βλέπουμε τα πράγματα συνολικά και όχι τμηματικά όπως μας αρέσει ή ακόμα και όπως μας βολεύει.
Καταρχάς οοοοολοι κάνετε το εξής λάθος.
Τον πόλεμο στην Ελλάδα δεν τον κυριξε η Γερμανία αλλά η Ιταλία.
Στρατηγικά, μέχρι εκείνη την στιγμή  ο Χίτλερ απέφευγε τα Βαλκάνια στο σύνολο τους γιατί είχε αρκετά μέτωπα ήδη ανοιχτά και ετοιμαζόταν για την μπαρπμαροσα .
Όταν οι Ιταλοί έφαγαν τα μούτρα τους πολεμώντας εναντίον μάς, η Γερμανία αναγκάστηκε να εισβάλει στην Ελλάδα λόγω συμμαχίας του άξονα.
Όταν τα ελληνικά στρατεύματα ηττήθηκαν, ο Έλληνας αξιωματικός αρνήθηκε να παραδώσει το ξίφος του ,ως ένδειξη παράδοσης, στον αντίστοιχο Ιταλό, γιατί απλά δεν ηττηθήκαμε από τους Ιταλούς.
Η Γερμανία, θαυμάζοντας το θάρρος και την ανδρεία των ελληνικών στρατευμάτων, έκανε στην άκρη τον σύμμαχο της και δέχτηκε τη παράδοση της Ελλάδας, παρά τις σφοδρες αντιδράσεις των Ιταλών.
Όταν ξεκίνησε ο Β Π.Π όσο και αν σας φαίνεται παράξενο σήμερα, ο πόλεμος είχε κανόνες όπου εν αρχή και οι 2 αντίπαλες μεριές προσπάθησαν να κρατήσουν.
Στην συνέχεια όπως όλοι οι φίλοι έχουν γράψει πιο πάνω από εμένα τα γεγονότα είναι γνωστά.
Προσωπικά ως Έλληνας, υπερήφανος Έλληνας τονίζω, όσο πιο ανοιχτομυαλος μπορώ να είμαι και με πλήρη γνώση της ιστορίας μας έχω να πω το εξής.
Πολεμικές αποζημιώσεις δεν με ενδιαφέρουν.
Τα χώματα μας είναι βαμμένα με αίματα χιλιάδες χρόνια τώρα. Ο πόλεμος ρέει άφθονος στην ιστορία μας ,ίσως και στο DNA μας,μην ξεχνάμε πως ο τρόπος που πολεμάμε σήμερα αλλά και τότε, είναι ο ελληνικός τρόπος, ο δυτικός.
Η ιστορία είναι γραμμένη, οφείλουμε όλοι μας να την ξέρουμε.
Οι ακρότητες των γερμανικών στρατευμάτων ήταν άφθονες στην Ελλάδα, μην ξεχνάτε όμως...
Πολωνία
Ουκρανία
Τσεχοσλοβακια
Και πολλά ακόμα παραδείγματα όπου ολόκληροι λαοί ξεκληριστικαν, χωρίστηκαν, αδέρφια έγιναν εχθροί, γονείς μίσησαν παιδιά.
Αν εμάς μας έσωσε κάτι που δεν ειμασταν ή είμαστε σε αυτή την κατάσταση είναι η ιστορία μας και το ποιοι είμαστε.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1039 στις: Μάιος 02, 2021, 01:47:20 πμ »
Είδαμε και τους ελευθερωτες τους εγγλεζους...πως συμπεριφερθηκαν.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1040 στις: Μάιος 02, 2021, 01:50:43 πμ »

Ένα άλλο ζήτημα, για το οποίο γίνεται λόγος και σήμερα, είναι η εκπαίδευση και ιστορική καταγραφή μέσα από μαρτυρίες(αποτελεί και διαφωνία στο γερμανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναφέρω παραπάνω), αλλά από μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζει το sms των περιορισμενων μετακινήσεων παιδαγωγική διαδικασία, είναι κρίμα να ενστερνιστείτε την άποψη ότι όλα θα πρέπει να τα περιμένουμε από τους καθηγητές, τους οποίους μάλιστα συλλήβδην απαξιώνει ο αρθρογράφος, με τονισμένο κιόλας κείμενο. Αντιλαμβάνεστε την αντίφαση φαντάζομαι.
Χρόνια πολλά.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τον συνδυασμό της εκπαίδευσης και της ιστορικής καταγραφής με τα sms.

Απαντώ, με την δική μου προσέγγιση και στα δύο-τρία θέματα. Και ΔΕΝ απαντώ προσωπικά σε εσένα, απόψεις εκφράζω, που τις διαβάζουν πολλοί ( ....ελπίζουμε  ;) ).

Η ιστορική αμερόληπτη καταγραφή, θα έπρεπε να υπάρχει. Αλλά, όπως όλοι ξέρουμε, οι ισχυροί, οι νικητές, γράφουν την δική τους, ηρωποιώντας τις δικες τους ενεργειες, και κατακρίνοντες των άλλων. Ετσι, οι υπόλοιποι, αδικούνται. Και πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια, να ανοίξουν αρχεία, να βγούν επίσημα έγγραφα στην δημοσιότητα, για να μάθουμε λίγη αλήθεια πραπάνω.

Πρόσφατο παράδειγμα οι Αρμενιοι. Ειπε ο αρχηγός του έθνους που κατηγορείται, ότι .......αμύνοντο. Τι πιο ενδεικτικό από αυτό ?

Και όταν έχει ολοκληρωθεί η αμερόληπτη καταγραφή, θα πρέπει τα γεγονότα να διδάσκονται. Οχι για να κατηγορηθουν οι πρωταγωνιστές, αλλά για παρθούν μαθήματα. Οποιος ΔΕΝ διδάχθηκε από την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει.

Σε κάποιο νήμα νωρίτερα έγραφα ότι αισθάνομαι .......Ευρωπαίος.

Από τις 19.00 στο σπίτι, Ανασταση στις 21.00, κλπ, κλπ. Ουτε γάτα στους δρόμους.

Ναι, χιουμοριστικά αν το δούμε, το sms των περιορισμών, είναι παιδαγωγική διαδικασία. Οι αποστάσεις επίσης. Και οι ουρές. Στα S/M. ή όπου αλλού. Και το πλύσιμο των χεριών. Και η μάσκα.

Στην Ελλάδα, στις 02.00, στους κεντρικούς δρόμους, τα αυτοκινητα είναι ακινητοποιημένα από την πυκνότητα της κυκλοφορίας.
Σε άλλες χώρες, όχι. Η κινηση, σταματά κατά τις 19.00, και σε πολλά ταξιδια μου, έβλεπα τηλεόραση στα ξενοδοχεία, που στις 24.00 έκλεινε ( Δημόσια ).

Στις Κάννες, το ξαναλέω , στις Κάννες, φθινόπωρο, ουλ τουρισμός, στις 21.00, δεν έβρισκες ούτε ένα μαγαζί ανοικτό. Τους τα έλεγα, αλλά δεν με πίστευαν. Μέχρι που έμειναν νηστικοί, και το ..........πίστεψαν.

Πάμε εδώ. Η έξοδος στις 23.00, 24.00, 01.00, γιατί τότε "έβγαινε" η φίρμα, ήταν και είναι εκτός λογικης. Και υποστηρίζει άλλες .....διαδικασίες, ας μην αναφερθούμε εδώ.

Το σπρώξιμο στις ουρές, ο ένας πάνω στον άλλον, .......εξαφανίστηκαν. Αυτό που βλέπαμε / ζούσαμε στην Αγγλία πχ, στην στάση του λεωφορείου, ξαφνικά, το βλέπουμε και εδώ.

Και ναι, αυτό, είναι και παιδαγωγικό. Κοινωνική παιδεία. Σεβασμός, που ΔΕν τον έχουμε. Σε έναν λαό, που έχει μάθει να ζεί διαφορετικά, είναι ένα μάθημα. Πλέον, δεν τσακώνονται στο ΑΤΜ. Ούτε στο ταχυδρομείο. Ειναι 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. Εναι μια κάποια πρόοδος.  ;D

Φυσικά, μιλάμε για αυστηρό περιορισμό ελευθεριών. Αλλά, κρίθηκε αναγκαίο, από ΟΛΕΣ τις χώρες, και έγινε. Και ελπίζουμε, να μην ξανα-εφαρμοστεί από φθινόπωρο - χειμώνα του 2021.

Επαναλαμβάνω, απόψεις εκφράζω, σφυρηλατημένες χρόοοονια τώρα, μέσα από εμπειρίες, συζητήσεις, παθήματα, που αν κάποιος τα ακούσει, φαίνονται και απίστευτα. Και τα γεγονότα, σε ωριμάζουν. Βλέπεις πιο βαθιά, και όχι επιφανειακά και με συναίσθημα. Επικρατεί η λογική.

Και άμα μεγαλώσεις και παιδιά, εκεί, ξεχνάς τον εγωϊσμό. Και είναι το μεγαλύτερο μάθημα.  :(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #1041 στις: Μάιος 02, 2021, 02:16:59 πμ »
Είδαμε και τους ελευθερωτες τους εγγλεζους...πως συμπεριφερθηκαν.

Μεγαλύτερος χασάπης απο το στέμμα, δεν έχει περάσει απο τον πολιτισμό μας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #1042 στις: Μάιος 02, 2021, 10:49:39 πμ »
Σεβαστές και ενδιαφέρουσες ΟΛΕΣ οι απόψεις (ειδικά εαν αναλογιστεί κανείς το ότι γράφτηκαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου) .
Απο μέρους μου, έχω να πω απλά ότι ο πόλεμος είναι μια κατάσταση που αλλάζει τους ανθρώπους και πέρα απο τους κανόνες που μπορεί να έχουν θεσπιστεί για την διεξαγωγή του, πάντα βγάζει στους εμπλεκόμενους εναν άλλο, σκληρότερο και αγριοτερο εαυτό!
Είναι λίγο δύσκολο, εκ του μακρόθεν να κατανοήσουμε πράξεις και συμπεριφορές. Αυτό που συμφωνώ πως πρέπει να γίνεται, είναι πως η ιστορία και το παρελθόν να μας διδάσκει...

(Να προτείνω εδώ, σε όσους δεν την έχουν παρακολουθήσει, την σειρά  "The Pacific" του ΗΒΟ, η οποία είναι μια πολύ ρεαλιστική καταγραφή εμπόλεμης κατάστασης και συνθηκών).

Όσο για την "παιδαγωγική διαδικασία" των SMS, έχω μόνο να πώ πως έπρεπε να έρθει μια πανδημία για να υιοθετήσουμε ως λαός μερικές στοιχειώδεις σωστές συνήθειες...... ;)
Εάν αυτό αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής (σε σχέση με την παρούσα κυβέρνηση ειδικά), έχω να προτείνω κάτι απλό: δείτε και πέρα απο την Ελλαδαρα τί συμβαίνει και πως λειτουργούν τα κράτη..... ;) ;) ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #1043 στις: Μάιος 02, 2021, 11:03:59 πμ »
Παρατηρώντας το παρελθόν και την ιστορία αυτής της μικρής γωνίας του κόσμου όπου βρισκόμαστε πρέπει επίσης να αναλογιστούμε ότι  οι γενιές κάτω των 60 ετών είναι ίσως οι μοναδικές που δεν είχαν συμμετοχή σε πόλεμο τα τελευταία 3000 !!! χρόνια περίπου(με τελευταίες την Κορέα και την Κύπρο όπου υπήρχαν Ελληνικές απώλειες κληρωτών).....
Κάτω από αυτό το πρισμα πιστεύω μπορούμε να αναλύσουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία το παρελθόν μας και να παραδειγματιστούμε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1044 στις: Μάιος 02, 2021, 11:06:54 πμ »
Καλημερουδια και χρονια πολλα. Η επισημανση εχει να κανει με την αντιληψη περι παιδαγωγικης και τι κατευθυντηριες μπορουμε να περιμενουμε στην σημερινη εκπαιδευση. Απο κει και περα, σταματηστε με το αυτομαστιγωμα. Δεν ειμαστε τιποτα ζωα που επρεπε να μας βαλουν τιμωρια για να μαθουμε τροπους. Εγω τουλαχιστον δεν εχω αυτη τη γνωμη για μενα και πολλους συνανθρωπους μας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1045 στις: Μάιος 02, 2021, 16:18:16 μμ »
Καθως ετρωγα το αρνακι και διπλα μου ο κουμπαρος εξαφανιζε το κοκορετσι , αναφωνησα .

-Ωρε , θα γινουμε ποτες Ευρωπαιοι ;

Μεμιας , πεταω κατω τις σουβλες , αρπαζω ενα λαμπριατικο αυγο και το σφυραω στο κεφαλι του ξαδερφου που σαν απολιτιστος βαρβαρος εκανε παπαρα στην χωριατικη με το 1 χερι και με το αλλο ετρωγε γιαουρτακι προβειο μαζι με σπανακοπιτα και γαλατοπιτα και ξεκινησα να αναλυω το σχεδιο των καταργησεων και των απαγορευσεων .

Ο κουμπαρος συνεχιζε να παλευει με το κοκορετσι αλλα και να γυρναει το κοντοσουβλι , καθως αργει λιγο παραπανω και μου το ειχε πει ο ξαδερφος.

- Ρε μ@λ@κ@ , να το βαλουμε πιο νωρις το κοντοσουβλι , ακουμε που σου λεω γ@μω την Πελοποννησο σου .
Δεν ξερετε εκει κατω .

Φυσικα και απαντησα , σιγα μην τον αφηνα τον μπαστουνοκουδουνοβλαχο .

- Ρε ηλιθιε , οι πατεραδες μας απο το ιδιο χωριο δεν ειναι ;
Φθιωτιδα γιου νοου ( πεταξα και το αγγλικο , παντα με προφορα ) .

Ο κουμπαρος καποια στιγμη αφησε τα κρεατα και ελεγε στα πιτσιρικια , οτι τωρα που η μερα μεγαλωνει , θα τα πηγαινει και για βραδυνο μπανιο και μετα παγωτο στην παραλια και καμια βαρκαδα .

Τα ακουω ολα αυτα , εβλεπα και τους απολιτιστους να τρωνε τα παϊδακια με τα χερια και εκουζουλαθηκα .

Σφυραω κλεφτικα για να επιβαλλω την ταξη - ησυχια και να μαζεψω πανω μου την προσοχη τους , καθως κατεχω την αληθεια και την γνωση και συνεχισα απερισπαστος να αγορευω .

Πρεπει να γινουμε Ευρωπαιοι .
Αυτοι ξερουν .
Και εγω φυσικα μαζι τους , ξερω .

- Καταργω τις σουβλες.
- Τα κοκορετσια .
- Σταματαμε να κανουμε μπανιο καθε μερα , Βλαχοι . 1 φορα την εβδομαδα .
- Υπνο απο τις 9 .
- Ολοι με τον χαρακα στην τσεπη σας .
2 μετρα νταν , αποσταση .
- Λαμπρη και γαμους , θα τρωμε φις εντ τσιπς και μπλου τσιζ .

Σε εκεινο το σημειο που ημουν ετοιμος να αναλυσω τον τροπο που θα πρεπει να ντυνομαστε , να κουρευομαστε και να περπαταμε και ειχα σκεφτει την τελεια ιδεα , να απαγορευσω τα παντα  , σηκωσαν τα χερια , οχι για να πουν μαθημα ή να τους λυσω αποριες σε αυτα τα Θεοπνευστα που ελεγα , αλλα για να τσουγκρισουν , εις υγειαν κτλ ...
Αλλος με τσιπουρο , αλλος με μπυρα , αλλος με ουζο και αλλος με κρασι ( καρμενερε παρακαλω , διοτι ειμαστε και ανθρωποι του κοσμου ) .

- Εεεεεεεπππππππππ , φωναζω .
Γιατι τοσα πολλα διαφορετικα ποτα στα ποτηρια σας ;
Ολοι το ιδιο πρεπει να πινουμε .
Δεν μου αρεσει η διαφορετικοτητα .

Πεταγετε ο μικρος ανηψιος  , τσογλανακι 19 χρονωνε , βγαινει μετα τις 12 και παει σε συναυλιες και κλαμπς και μου απανταει .

-  Αν θες να πινουμε το ιδιο , στριψε και γυρνα .

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1046 στις: Μάιος 02, 2021, 16:24:29 μμ »
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Μου αρέσουν πολύ τέτοιες κουβέντες, γιατί επιτρέπουν (από διάλογο και παραθέσεις ιστορικών στοιχείων και γεγονότων) να θυμόμαστε, να μαθαίνουμε συνεχώς και υπό προϋποθέσεις να αναθεωρούμε τα πιστεύω μας..

Μένοντας στην Γερμανία δύο χρόνια τώρα, σε Βέλγιο. Ολλανδία και Ιταλία πριν για κάποια χρόνια και δουλεύοντας για Ιταλούς μια δεκαετία συνολικά, έχω την πεποίθηση πλέον, ότι η Ευρώπη έχει φροντίσει να "ξεχαστούν" πολλά από τα γεγονότα.
Κατά την γνώμη μου ορθώς, σε μια προσπάθεια να περάσουμε σε εποχές μακρόχρονης ειρήνης, που όπως είπε και ο κύριος Σπύρος, όμοια της σε διάρκεια δεν έχει δει η Ευρώπη, γεωγραφικά μιλώντας, (το μεγαλύτερο μέρος της για την ακρίβεια) στην ιστορία της.

Είμαστε όμως αυτό? Είναι ο άνθρωπος ως ον και αυτό? Ο Γερμανός που σκότωνε και βίαζε, στον ελλαδικό και όχι μόνο χώρο, πόσο διαφορετικός ήταν από τον κάθε άνθρωπο ανά τον κόσμο που από θέση ισχύος, εξουσιάζε και επεκτάθηκε, με τον "γνωστό" μέχρι τότε στην ανθρώπινη ιστορία τρόπο?

Αυτοί που ορίζουν τις τύχες μας, μια χαρά εγκλήματα κάνουν ανά τον κόσμο και σήμερα,  απλά από απόσταση και φορώντας κουστούμια.

Οι Σέρβοι, Κροάτες, Κύπριοι μεσήλικες, που ζουν ανάμεσα μας, πόσο πιο κοντά στην πραγματική φύση του ανθρώπου είναι σε σχέση με εμάς?

Ο Γερμανός φέρει την ρετσινιά του "κτήνους" στο μυαλό των περισσότερων από εμάς και από κοντά και ο Τούρκος.

Αντικειμενικά μιλώντας δεν είναι κατά την γνώμη μου χειρότεροι από τον μέσο άνθρωπο από την αρχή του "είδους".

Απλά ο Τούρκος λειτουργεί ως παλαιάς κοπής "μαλακας" σε μια politically correct εποχή 70+ χρόνων ειρήνης, ενώ ο Γερμανός του '40 ήταν ακόμη εντός των συνηθισμενων πρακτικών.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1047 στις: Μάιος 02, 2021, 16:43:00 μμ »
Καθως ετρωγα το αρνακι και διπλα μου ο κουμπαρος εξαφανιζε το κοκορετσι , αναφωνησα .

-Ωρε , θα γινουμε ποτες Ευρωπαιοι ;

Μεμιας , πεταω κατω τις σουβλες , αρπαζω ενα λαμπριατικο αυγο και το σφυραω στο κεφαλι του ξαδερφου που σαν απολιτιστος βαρβαρος εκανε παπαρα στην χωριατικη με το 1 χερι και με το αλλο ετρωγε γιαουρτακι προβειο μαζι με σπανακοπιτα και γαλατοπιτα και ξεκινησα να αναλυω το σχεδιο των καταργησεων και των απαγορευσεων .

Ο κουμπαρος συνεχιζε να παλευει με το κοκορετσι αλλα και να γυρναει το κοντοσουβλι , καθως αργει λιγο παραπανω και μου το ειχε πει ο ξαδερφος.

- Ρε μ@λ@κ@ , να το βαλουμε πιο νωρις το κοντοσουβλι , ακουμε που σου λεω γ@μω την Πελοποννησο σου .
Δεν ξερετε εκει κατω .

Φυσικα και απαντησα , σιγα μην τον αφηνα τον μπαστουνοκουδουνοβλαχο .

- Ρε ηλιθιε , οι πατεραδες μας απο το ιδιο χωριο δεν ειναι ;
Φθιωτιδα γιου νοου ( πεταξα και το αγγλικο , παντα με προφορα ) .

Ο κουμπαρος καποια στιγμη αφησε τα κρεατα και ελεγε στα πιτσιρικια , οτι τωρα που η μερα μεγαλωνει , θα τα πηγαινει και για βραδυνο μπανιο και μετα παγωτο στην παραλια και καμια βαρκαδα .

Τα ακουω ολα αυτα , εβλεπα και τους απολιτιστους να τρωνε τα παϊδακια με τα χερια και εκουζουλαθηκα .

Σφυραω κλεφτικα για να επιβαλλω την ταξη - ησυχια και να μαζεψω πανω μου την προσοχη τους , καθως κατεχω την αληθεια και την γνωση και συνεχισα απερισπαστος να αγορευω .

Πρεπει να γινουμε Ευρωπαιοι .
Αυτοι ξερουν .
Και εγω φυσικα μαζι τους , ξερω .

- Καταργω τις σουβλες.
- Τα κοκορετσια .
- Σταματαμε να κανουμε μπανιο καθε μερα , Βλαχοι . 1 φορα την εβδομαδα .
- Υπνο απο τις 9 .
- Ολοι με τον χαρακα στην τσεπη σας .
2 μετρα νταν , αποσταση .
- Λαμπρη και γαμους , θα τρωμε φις εντ τσιπς και μπλου τσιζ .

Σε εκεινο το σημειο που ημουν ετοιμος να αναλυσω τον τροπο που θα πρεπει να ντυνομαστε , να κουρευομαστε και να περπαταμε και ειχα σκεφτει την τελεια ιδεα , να απαγορευσω τα παντα  , σηκωσαν τα χερια , οχι για να πουν μαθημα ή να τους λυσω αποριες σε αυτα τα Θεοπνευστα που ελεγα , αλλα για να τσουγκρισουν , εις υγειαν κτλ ...
Αλλος με τσιπουρο , αλλος με μπυρα , αλλος με ουζο και αλλος με κρασι ( καρμενερε παρακαλω , διοτι ειμαστε και ανθρωποι του κοσμου ) .

- Εεεεεεεπππππππππ , φωναζω .
Γιατι τοσα πολλα διαφορετικα ποτα στα ποτηρια σας ;
Ολοι το ιδιο πρεπει να πινουμε .
Δεν μου αρεσει η διαφορετικοτητα .

Πεταγετε ο μικρος ανηψιος  , τσογλανακι 19 χρονωνε , βγαινει μετα τις 12 και παει σε συναυλιες και κλαμπς και μου απανταει .

-  Αν θες να πινουμε το ιδιο , στριψε και γυρνα .

Φοργκιβ μι . Ξεχαστηκα.

Γκουντ Ιστερ μπροοοοοοςςςςςς .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1048 στις: Μάιος 08, 2021, 11:04:21 πμ »
Σαν σήμερα ο Οδυσσέας Ανδρούτσος κατατροπώνει τον Ομέρ Βρυώνη στο Χάνι της Γραβιάς!

https://www.gazzetta.gr/plus/stories/article/1590749/san-simera-o-odysseas-androytsos-katatroponei-ton-omer-vryoni-sto-hani-tis-gravias-pics

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος geezerv

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #1049 στις: Μάιος 20, 2021, 12:38:41 μμ »

Σαν σήμερα πριν 80 χρόνια...
friendly
0
funny
0
like
0