Αποστολέας Θέμα: Davosa ternos gmt diver.  (Αναγνώστηκε 20190 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Davosa ternos gmt diver.
« Απάντηση #75 στις: Μάρτιος 31, 2017, 14:33:13 μμ »
1979

Σωστά.
Για μένα, τεράστια διαφορά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

Αποσυνδεδεμένος georgefl74

• VIP Member
    • Προφίλ
    • My YouTube reviews
« Απάντηση #76 στις: Μάρτιος 31, 2017, 14:39:31 μμ »
Εμένα πάλι μου αρέσει όταν μπερδεύουν ρολόι που φοράω με κάποιο πολλαπλάσιας αξίας γιατί εκείνη την ώρα είναι σαν να σου λέει 'τι μαματο ρολόι' άρα στο μυαλό του θα είναι κάτι από τις 1-2 μάρκες που ξέρει. Δεν σημαίνει ότι αν του πεις Squale ή Sinn ή και Tag ακόμα ότι θα έχεις άλλη αντίδραση. Ο κόσμος δεν ξέρει.-

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:00:06 μμ »
Οπότε πως θα χαρακτηρίζατε αυτό το ρολόι?
upload image free

Αν η Davosa (για να είμαστε και μεσα στο τοπικ) δεν μπορεί (ή δεν πρεπει) να παραγει Homage γιατι η Tag να μπορεί???
Ολοι μπορουν,αλλα δεν ειμαστε στα ιδια κυβικα!Την TAG Heuer της εμαθες απο τους χρονογραφους της,την συμμετοχη στο project 99 ,αλλα καποια στιγμη σεφτηκαν να βγαλουν και ενα καταδυτικο,το πιο απλο ηταν να παρουν στοιχεια απο το πιο διασημο,τι αλλο?Rolex sub,απλα!Εγινε πριν περιπου 40 χρονια,οχι σημερα.Καθε εταιρια την κρινεις στο συνολο,τι αλλο εχει φτιαξει η Davosa?

Το 1000 ήταν ένα ρολόι που η Heuer δεν πίστευε αρχικά αρκετά για να επενδύσει σε εξοπλισμό για την παραγωγήτου,ετσι ανεθεσε της παραγωγή σε μια γαλλική εταιρεία το 1979. Για την Heuer ηταν ένα μοντέλο χαμηλού κόστους ,με μηχανη quartz

μερικές  φωτογραφίες της πρώτης γενιάς Heuer 1000 ,η πιο σωστα Heuer 844. Αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τη γαλλική εταιρεία G.Monnin και ειχε μηχάνη Felsa, διαθέσιμο σε δύο εκδοσεις, αυτόματο και quartz.Τα 844 Heuers είναι μερικά από τα λίγα μοντέλα Heuer που δεν φέρουν το "made in Switzerland"  λόγω της γαλλικής καταγωγής τους.

Όταν η σειρά 844 ειχε επιτυχία, η Heuer μετέφερε την  παραγωγή του ρολογιού πίσω στην Ελβετία και αντικατέστησε τις μηχανες της Fesla,με την πιο αξιοπιστη ΕΤΑ ,ο νεος κωδικος ηταν Heuer 980

Μέχρι τη στιγμή που η TAG  αγόρασε το 1984/5 την Heuer , το ρολόι απεκτησε  ένα νεο όνομα-την πιο γνωστη σειρά 1000.  Ήταν ουσιαστικά  το ιδιο ρολόι της σειράς Heuer 980, αλλά με το ονομα της TAG Heuer στο καντράν

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 31, 2017, 16:02:17 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:19:14 μμ »
Εμενα παντως, παρ' ολο που εχω αλλαξει δεκαδες ρολογια τα τελευταια χρονια, δε βρεθηκε ενας να δωσει δεκαρα τσακιστη για το τι ρολοι φοραω. Ουτε καν να με ρωτησει. Τι να πω; Μπορει να αποτελω την εξαιρεση.
Μονο ενας μια φορα μου ειπε "ομορφο το ρολοι. Τυπου ρολεξ, ετσι;" και ηταν τοτε που φορουσα το σουμο το μαυρο.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παλιότερα που είχα το Orient Mako XL με την πορτοκαλί στεφάνη (που δεν το λες ούτε καν homage) πολλοί μου έλεγαν
"Ωραίο! Ωμέγα ε?
"
χαχαχα! κι εμενα μου ετυχε με το ιδιο ρολόι (Orient mako xl, του 2013 όχι του 1979...) να το περάσουν για sub. Δηλαδή θα επρεπε μια εταιρεία σαν την orient να μην ξαναβγαλει Mako XL, ή η Glycine το Combat sub γιατι μοιάζει στο "τρισκατάρατο" που όμως όλοι (σχεδόν) το θέλουν και όλοι το αντιγράφουν... ;D

Παιδιά τα πραγματα ειναι σχετικά απλά, εμεις τα μπερδευουμε πολύ. Και εχουν ως εξης:
1. Υπάρχουν πολλοί,πάρα πολλοί ασχετοι οσον αφορά τα ρολογια, Γνωριζουν μια δυο μαρκες ολες κι ολες και αυτές ουτε καν από την εικόνα, μόνο από το όνομα (και καλά κανουν...) - Γενική αλήθεια.
2. Εσύ ο ψιλο-σχετικός, αν εχεις να παρεις την χ-ψ μαρκα ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΣΟΥ στο καφέ, στο μπαρ, στο εστιατόριο, το παιρνεις, τοφοράς και το φχαριστιεσαι, μόνος σου ή ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑΝΟΥΣ ΣΟΥ.
3. Αν δεν εχεις να πάρεις την Χ-Ψ μαρκα που ΞΕΡΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΣΟΥ, εχεις 2 επιλογές.
α) Παραδεχεσαι ότι δεν ειναι η Χ-Ψ μαρκα ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΣΟΥ ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΑ και μπαινεις στη διαδικασία να εξηγήσεις τι φοράς, τι ποιοτικό ειναι και τι ιστορία έχει κλπ.κλπ., 
β) ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΟΤΙ "ΝΑΙ ΡΕ ΓΜΤ, ΕΙΝΑΙ Η Χ-Ψ ΜΑΡΚΑ" ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΣΟΥ (σιγα μη στο ζητησει να το δει από κοντά ή να το φορέσει ;D) και ετσι πετυχαίνεις 2 ωραία πράγματα: 1. Του "μπαινεις στο μάτι" και τον κανεις να ζηλέψει ο ΑΣΧΕΤΟΣ (αν ειναι αυτός ο σκοπός σου) και 2. Γελάς χαιρέκακα από μέσα σου που με υποδεκαπλάσια και βάλε λεφτά τον έστειλες "αδιάβαστο" τον ΑΣΧΕΤΟ!! :D :D :D

Διαλέγετε και παίρνετε, αναλογα την περιπτωση, του πόσο ασχετος φαίνεται ο άλλος και πόσο "ανοιχτομάτης" ειναι....βεβαια όπως όλα στη ζωή, υπάρχει και το σχετικό ρισκο... :D ;D

Υγ. Η "τραγωδία" θα ήταν να ειχες πάρει κανα Blancpain FF και να σου λέγανε 'με'γειά το seiko...!!!"

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:26:47 μμ »
Aραγες, εχετε αναρωτηθεί γιατι η μεγάλη και τρανή Ω στην ταινία του J.B.007 έκανε τον κόπο να βάλει την σκηνή όπου και καλά ο ηρως (με τις παντούφλες) ΠΡΕΠΕΙ να "διορθώσει" την καλλιπυγο συμπρωταγωνίστριά του και να εξηγήσει ότι το ρολόι που φοράει δεν ειναι το "τρισκαταρατο" αλλά Ω...??  ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:28:25 μμ »
Aραγες, εχετε αναρωτηθεί γιατι η μεγάλη και τρανή Ω στην ταινία του J.B.007 έκανε τον κόπο να βάλει την σκηνή όπου και καλά ο ηρως (με τις παντούφλες) ΠΡΕΠΕΙ να "διορθώσει" την καλλιπυγο συμπρωταγωνίστριά του και να εξηγήσει ότι το ρολόι που φοράει δεν ειναι το "τρισκαταρατο" αλλά Ω...??  ;D ;D

Ξέρεις σε ποια ταινία ήταν? Ψάχνω αλλα δεν το βρίσκω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #81 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:31:11 μμ »
Ολοι μπορουν,αλλα δεν ειμαστε στα ιδια κυβικα!Την TAG Heuer της εμαθες απο τους χρονογραφους της,την συμμετοχη στο project 99 ,αλλα καποια στιγμη σεφτηκαν να βγαλουν και ενα καταδυτικο,το πιο απλο ηταν να παρουν στοιχεια απο το πιο διασημο,τι αλλο?Rolex sub,απλα!Εγινε πριν περιπου 40 χρονια,οχι σημερα.Καθε εταιρια την κρινεις στο συνολο,τι αλλο εχει φτιαξει η Davosa?

1. Δεν προκειται να υπερασπιστω τη Davosa... :D :D :D :D Ειναι σαν να με βαζεις να συγκρινω ανομοια μεγεθη σε σχεση με την Tag, κατι που νομίζω άπαντες το γνωρίζαμε εξαρχής.
2. Ο συλλογισμός σου "αν ειμαι μεγαλη και γνωστη μαρκα με ιστορία τοτε μπορώ να φτιάχνω Homage ενω αν είμαι μικρή άσημη τοτε δεν" νομίζω ότι δεν αναιρεί το κεντρικό ερώτημα "Το Homage είναι ΟΚ ή όχι"
Το ποιος μπορεί να το φτιάχνει και υπό ποιες προϋποθέσεις και με ποια τιμή,  έρχεται δεύτερο.
3. Τι άλλο έχει φτιάξει η Davosa. Πραγματικα δεν εχω ιδέα. Θα μπορούσα να ψαξω να βρω αλλα σχεδια που εχει πχ το apnea αλλα who cares. Αν δε σ αρεσουν τα συγκεκριμένα σχεδια δεν εγινε και τιποτα.

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 31, 2017, 16:34:37 μμ από AntonisCh »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:31:56 μμ »

Ξέρεις σε ποια ταινία ήταν? Ψάχνω αλλα δεν το βρίσκω.

Βρήκα αυτό

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:32:53 μμ »
Αρκετοι απο αυτους που αγορασαν το homage,μη μου πεις οτι δεν ελπιζουν να το ταυτισουν οι αλλοι με Rolex?! ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:34:09 μμ »
Αντωνη,δεν διαβασες την αρχη

Το 1000 ήταν ένα ρολόι που η Heuer δεν πίστευε αρχικά αρκετά για να επενδύσει σε εξοπλισμό για την παραγωγήτου,ετσι ανεθεσε της παραγωγή σε μια γαλλική εταιρεία το 1979. Για την Heuer ηταν ένα μοντέλο χαμηλού κόστους ,με μηχανη quartz
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:34:47 μμ »
Για τσοντα στη συλλογη το ειχαν στην αρχη,αλλο ειχε μεγαλη επιτυχια
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 31, 2017, 16:55:48 μμ από george_ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

AntonisCh

• Επισκέπτης
« Απάντηση #86 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:36:40 μμ »
Kαι βεβαια το διαβασα.
Εξομοιωνω όμως το κοινωνικό περιβάλλον που κοιταζει το Davosa και λεει "με γεια το Rolex"...

Οπότε σε ενα τετοιο περιβαλλον μια τοσο ομορφη ωρολογιακη ιστορία πιστεύεις θα εχει αντιχτυπο?
Tag βλεπει ο άλλος.

βεβαίως, σ ευχαριστούμε που μετετρεψες μια τετριμμένη ωρολογο-μαχία(!) σε πολυ ενδιαφέρον ιστορικό ιντερμέδιο!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:39:24 μμ »
Για να ψαξεις αυτο το μοντελο και στην τιμη που εχει,θα πρεπει να εχεις καλη σχεση με το χωρο,οσο για τον καφε βαλε ενα seiko-citιzen και ολα καλα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:50:16 μμ »
Αξιολογο,ποιοτικο,αυτοματο και φυσικα φτηνο!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Μάρτιος 31, 2017, 16:59:33 μμ »
Αν μας απασχολει τοσο πολυ, η γνωμη των γυρω μας στο ρολοι, τοτε το χασαμε το τρενο. 
(αλλο ομως το πικροχολο κουτσομπολιο. Αυτο ενοχλει, κυριως απο ασχετους))
Ελαχιστοι γνωριζουν απο καλα ρολογια. Οπως και τις ρεπλικες, η τα homage κλπ.
Το φοραω, οποιο και αν διαλεξω, γιατι ικανοποιει εμενα, και οχι τους γυρω μου. Απο την αλλη, γιατι να δωσω τοσα λεφτα, οταν μπορω
να παρω υποκαταστατο?  Το βαρεθηκα, χαλασε, παμε για αλλα. Ποσα πληρωσα ομως?

Οχι τα μαλλια της κεφαλης μου.
Ψαρευω εγγλεζικο ψαρεμα, με ενα καλαμι των 40 ευρω. Εχει και με 60, και με 80, με 120, μεχρι 400+ ευρω.
Με 60 ευρω, εχω ενα καλυτερο εφεδρικο, για την στραβη, που λενε.
Τα ιδια ψαρια πιανω, και με το φτηνο, και με το ακριβο. Εγω το κεφι μου κανω, το χομπυ μου, και ας"τους να λενε.
Ετσι βλεπω εγω τα πραγματα.  Δεν μου καιγετε καρφι, τι θα πει ο γειτονας, η η κυρα κατινα.
Ικανοποιει εσενα,αλλα αγοραζεις το αντιγραφο διασημου μοντελου?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions