Αποστολέας Θέμα: Τι Λένε οι Κατασκευαστές! Απαντήσεις από Εταιρείες Ωρολογοποιίας.  (Αναγνώστηκε 19075 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
...έτσι.
Συν
  • την "απόβαση " σε αγορές / τοπους που δεν υφίσταντο / ή ήσαν αδύναμοι, τοπική παραγωγή -αποφυγή νόμων.
  • Διοχέτευση "στοιχείων" στον εξαγοραζόμενο.
  • διεύρυνση πελατολογίου
  • δημιουργία "τράστ" για αμυντική γραμμή
  • επένδυση κεφαλαίων

Δεν σημαίνει πάντα ότι ο εξαγοραζόμενος ( ανάλογα με την συμφωνία ) είναι ο χαμένος, ή ότι ήταν σε αδυναμία.

Παραλληλίστε τα πχ με το facebook, το google, κλπ, ( αν τα λέω καλά ), που επωλήθησαν, απλώς επειδή ο ΜΕΓΑΛΟΣ ήθελε να συμπεριλάβει ΚΑΙ αυτές τις υπηρεσίες στην γκάμα του.

Αν δεν είσαι ΜΕΣΑ στα ΔΣ της κάθε εταιρείας, οταν γίνονται τα criteria matrixes για τις αποφάσεις, απλώς υποθέτεις, αλλά ΔΕΝ ξέρεις την στοχοποίηση της επόμενης 10-ετίας.

Αν και δεν έχει σχέση με το θέμα, έτσι εγκυκλοπαιδικά όσον αφορά τις εξαγορές έχω τις παρακάτω απορείες:
-την "απόβαση " σε αγορές / τοπους που δεν υφίσταντο / ή ήσαν αδύναμοι, τοπική παραγωγή -αποφυγή νόμων
Είναι δυνατόν μεγάλη εταιρεία με τιμές σχετικά προσιτές για όλα τα πορτοφόλια παγκοσμίως να έχει ανάγκη να κάνει απόβαση σε περιοχές που δεν υπάρχει;
Ακόμη και όταν υπάρχει τοπική παραγωγή , πάντα δεν είναι αισθητή η παρουσία των μεγάλων εταιρειών;
Όσο για τους νόμους , δεν νομίζω η κάθε εξαγοραζόμενη εταιρεία να λειτουργούσε σε περιοχή με νόμους που της δυσκόλευαν την λειτουργία της.
-Διοχέτευση "στοιχείων" στον εξαγοραζόμενο.
Αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να το καταλάβω.
-διεύρυνση πελατολογίου
Η διεύρυνση δεν είναι πάντα δεδομένη μέσω εξαγοράς.

Στα άλλα δύο συμφωνώ.Όπως και στο ότι ο εξαγοραζόμενος δεν είναι πάντα ο χαμένος.

Σου απαντώ σε λίγο. Πάω να ρωτήσω  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Ειχα κάτι να τελειώσω. Μην παρανοηθώ ότι ήταν ειρωνικο.  ;)

Πάμε λοιπόν.

Απόβαση σε αγορές / τόπους που δεν υφιστάμεθα, την κάνουμε συνήθως, με μερική ή ολική εξαγορά κάποιου τοπικού παίκτη, για πολλούς λόγους, αλλά ένας από αυτούς είναι για να μην αντιμετωπίσουμε εχθρότητα / αντιρρήσεις.

Εξαγοράζουμε / συγχωνευόμαστε με κάποιον, και οι λοιποι, είτε στο πεδίο, είτε επειδήη αντιδρούν στην "εισαγωγή" ξένων, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μας αποδέχονται, μια και φέρνουμε κεφάλαια / τεχνογνωσία στον τόπο τους. Κατι σωματεία, κάτι εθνικόφρονες, κάτι αντιδραστικοί, κάτι ιδεοληπτικοί, " πχ Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες", δεν έχουν πλέον πεδίο αντιδράσεων, ή έχουν, αλλά περιορισμένο. Χιλιάδες τα παραδείγματα, λιμάνια, αεροδρόμια, S/M, κλπ.

Και η απόβαση γίνεται, για εκμετάλλευση αγορών, που έχουν προοπτική, αλλα ακόμα ειναι στο αρχικό στάδιο. Συνεπώς αιτιολογεί μία επένδυση, με ορίζοντα.

Και η επένδυση είναι επιπρόσθετα, για πιθανή εκμετάλλευση φθηνού εργατικού, πρώτων υλών, μειωμένων εξόδων μεταφοράς.

ήσαν αδύναμοι, τοπική παραγωγή Και αν είμαι μεγάλη φίρμα, έχω παρουσία, αλλά όχι σημαντική, όντας πλέον "τοπικός" παίκτης, σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, είμαι σε πλεονεκτικότερη θέση από τον ανταγωνιστή, με ίδια προϊόντα, ίδιες τιμές, αλλά εισαγόμενον,  λόγω προστιθέμενης αξίας. 

αποφυγή νόμων σε πολλές περιοχές, υπάρχουν νόμοι που δυσκολεύουν την εισαγωγή, για την προστασία των τοπικών παραγωγών, έναντι των ξένων. Γινόμενος "τοπικός", παρακάμπτεις τις δυσκολίες, πρόσθετες χρεώσεις, φόρους, κλπ. Χιλιαδες τα παραδείγματα.

Διοχέτευση "στοιχείων" στον εξαγοραζόμενο. Οταν πάει ο μεγάλος στον μικρό, δεν πάει να του χαρίσει. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, χρεώνει royalties, του πασάρει τον παλαιό του εξοπλισμό, κάποιους Δ/ντές, του πουλάει ημιέτοιμα, που υποτίθεται ΔΕΝ μπορούν να γίνουν εκεί, πρώτες ύλες ειδικών προδιαγραφών, κλπ. Κατανοητό τώρα ?

διεύρυνση πελατολογίου Παρότι ακούγομαι απόλυτος, και θα μου την "πέσει" ο Στέφανος, ΝΑΙ, το πελατολόγιο διευρύνεται.

Αν ο ένας είχε 10,000 και ο άλλος 5.000, ο πρώτος αποκτά τους 5 που δεν είχε, και ο δεύτερος τους 10 που δεν είχε. Μπορεί να μείνουν στο τέλος 7.500, αλλά στο ξεκίνημα, οι potential αυξάνονται.

Προσφέρω πχ στους 10 ένα -δύο μοντελάκια που δεν είχα, αλλά υπό την αιγίδα μου πλέον, και το αυτό και ό έτερος.

Γίνεται αντιληπτό, ότι αυτά είναι θέματα που δεν είναι εύκολο να παρουσιαστούν σωστά εδώ. Θέλει προσωπική επαφή. Δεν έρχεσαι αύριο ?

Αν έχεις και άλλε ερωτήσεις, πές μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

leon

• Επισκέπτης
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Γενικά ότι έχει σχέση με εμπόριο με ενδιαφέρει.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση αλλά δυστυχώς μένω  Ιτέα και είναι δύσκολο.
Καλά να περάσετε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions