Σε ότι με αφορά -για να μη γράφω για λογαριασμό άλλων- κάπως ανάποδα είναι η προσέγγιση μου.
Δεν διάλεξα τα ρολόγια με βάση το να ΜΗ μοιάζουν με Rolex. Δεν μοιάζουν με Rolex επειδή δεν μου αρέσουν τα Rolex. Δεν είναι θέμα σύγκρισης, είναι θέμα προτίμησης. Είναι τόσο απλό και όσο το αναλύουμε τόσο το μπερδεύουμε.
Στέφανε και λοιποί φίλοι,
Οι "καταθέσεις" ή και οι "ανταλλαγές" απόψεων, δεν αναφέρονται ΠΟΤΕ σε πρόσωπα,
αλλά σε τακτικές.Το κάθε φυσικό πρόσωπο, έχει τις δικές του αρχές και πρακτικές, οι οποίες ΠΡΕΠΕΙ να είναι απόλυτα σεβαστές από τους υπόλοιπους. Βασική αρχή για να μπορούμε να επικοινωνούμε.

Οπως είναι γνωστό, έχω σειρά ρολογιών, 32
+, από πάμφηνο μέχρι μιας κάποιας μέσης τιμής. Κάποτε είχα και ακριβά, αλλά μετά την εμπειρία τους, απεδείχθη ότι δεν μου ταίριαζαν.
Τα βασικά δικά μου κριτήρια πχ, μετά την αρχική έλξη, είναι η στεγανότητα, η αντοχή, η ακρίβεια, αυτόματο ή quartz και το service ( ευκολία ). Και εννοείται και το κόστος αγοράς / συντήρησης.
Επειδή ενεπλάκην με τα ρολόγια από τα teens μου, έχω αρκετή εμπειρία, και μπορώ να αποφασίσω. Δοκίμασα πολλά, και η άποψή μου είναι τεκμηριωμένη. Αλλά αφορά τις επιλογές που κάνω, ή βάσει εμπειρίας , προτείνω. Δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι έχουν τα αυτά κριτήρια. ή ότι είναι υποχρεωμένοι να ασπαστούν τις δικές μου απόψεις.
Εγώ πχ για dress, μια και δεν τα χρησιμοποιώ πλέον, δεν θα αγόραζα ένα. Αλλά θαυμάζω κάποια υπέροχα που αναρτώνται.
Αλλά από "βρεχούμενα", ακόμη και αύριο θα ξανα-αγόραζα, αν είχα τα διαθέσιμα

Αλλά και εκεί είναι τόσα πολλά τα ωραία !
Οπότε οι προτάσεις μου, ΠΑΝΤΑ θα είναι πρός σπόρ, δύτες, ευκολο-σέρβιστα ρολόγια, που δεν περιμένεις 4 μήνες για ένα τζαμάκι, ούτε το στέλνεις στην άλλη άκρη του κόσμου για συντήρηση.
Αλλά άν κάποιοι το επιλέγουν, είναι δικαίωμά τους. Και εγώ το σέβομαι