Αποστολέας Θέμα: Αγορα εως 5500ε  (Αναγνώστηκε 18848 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Αγορα εως 5500ε
« Απάντηση #45 στις: Νοέμβριος 26, 2016, 18:49:16 μμ »
Οι διεθνείς μεταφορές, και ειδικά αντικειμένων με αξία, είναι άλλο κεφάλαιο.

Κατ' αρχήν ΠΡΕΠΕΙ να δηλώσεις περιεχόμενο και αξία, μήπως και "γλυτώσεις", αν γίνει καμμιά στραβή. Και εννοείται, ότι ασφαλίζεις, και βάζεις και συστημένο, τέλος πάντων, "έναντι αποδείξεως",μια και υπάρχουν διαφορετικές ορολογίες και δεν το στέλνεις στον Hirohito με το όνομα, αλλά σε εταιρία, με ΠΟΛΛΟΥΣ υπαλλήλους.

Και αναγράφεις και το serial, μήν και σου την πέσει κανένας "κλουζώ των τελωνείων", και μετά πληρώνεις και φόρο.

Και μένεις και 2-3-6-8 εβδομάδες χωρίς το αγαπημένο σου.

Και επιστρέφει με την Malaysia Airlines Flight 370, και.......................

Και μιλάμε για ρολόι 5.000 Ε.

Ασε, θα πηγαίνω στην Σταδίου. Μετρό-Σύνταγμα, και ............σε 3 ημέρες έτοιμο.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοέμβριος 26, 2016, 22:08:36 μμ »
Οι διεθνείς μεταφορές, και ειδικά αντικειμένων με αξία, είναι άλλο κεφάλαιο.

Κατ' αρχήν ΠΡΕΠΕΙ να δηλώσεις περιεχόμενο και αξία, μήπως και "γλυτώσεις", αν γίνει καμμιά στραβή. Και εννοείται, ότι ασφαλίζεις, και βάζεις και συστημένο, τέλος πάντων, "έναντι αποδείξεως",μια και υπάρχουν διαφορετικές ορολογίες και δεν το στέλνεις στον Hirohito με το όνομα, αλλά σε εταιρία, με ΠΟΛΛΟΥΣ υπαλλήλους.

Και αναγράφεις και το serial, μήν και σου την πέσει κανένας "κλουζώ των τελωνείων", και μετά πληρώνεις και φόρο.

Και μένεις και 2-3-6-8 εβδομάδες χωρίς το αγαπημένο σου.

Και επιστρέφει με την Malaysia Airlines Flight 370, και.......................(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Και μιλάμε για ρολόι 5.000 Ε.

Ασε, θα πηγαίνω στην Σταδίου. Μετρό-Σύνταγμα, και ............σε 3 ημέρες έτοιμο.  ;)

Γιώργο μου ο τρόπος σκέψης σου δεν στερείται λογικής.

Και o Svl έχει δίκιο. Καλύτερα από κοντά τέτοιες συναλλαγές.

Φίλε Μίλτο, γράψε άκυρον στη πρόταση μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #47 στις: Νοέμβριος 26, 2016, 23:43:04 μμ »
Εγώ ξέρω ότι είμαστε όλοι παθιασμένοι με τα ρολόγια και αν ένα ρολόι μου αρέσει δε θα σκεφτώ ούτε το σέρβις ούτε πού θα το στείλω αλλά θα ακολουθήσω την καρδιά μου.

Αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατί να συζητάμε για ρολόγια άνω τον 6000€ που δεν είναι Rolex. ::)
Όποιος θέλει ρολόι πάνω από 6 του λέμε Rolex. Κάτω από 6 του λέμε περίμενε να μαζέψεις και να πάρεις Rolex.
Τόσο απλά.

Μόνο Rolex. Και θα έχουμε όλοι τα ίδια και θα χαιρόμαστε. Και θα καπνίζουμε τσιγάρα ΝΙΚΗΣ και θα πίνουμε τζιν ΝΙΚΗΣ και όλα καλά!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοέμβριος 26, 2016, 23:49:43 μμ »
.....
Αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατί να συζητάμε για ρολόγια άνω τον 6000€ που δεν είναι Rolex. ::)
Όποιος θέλει ρολόι πάνω από 6 του λέμε Rolex. Κάτω από 6 του λέμε περίμενε να μαζέψεις και να πάρεις Rolex.
Τόσο απλά.

.....

Πλεον δεν υπαρχει λογος να υφισταται το φορουμ, καλυψες τα ΠΑΝΤΑ!! :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοέμβριος 26, 2016, 23:57:08 μμ »
Εγώ ξέρω ότι είμαστε όλοι παθιασμένοι με τα ρολόγια και αν ένα ρολόι μου αρέσει δε θα σκεφτώ ούτε το σέρβις ούτε πού θα το στείλω αλλά θα ακολουθήσω την καρδιά μου.

Τόσο απλά.

Μόνο Rolex. Και θα έχουμε όλοι τα ίδια και θα χαιρόμαστε. Και θα καπνίζουμε τσιγάρα ΝΙΚΗΣ και θα πίνουμε τζιν ΝΙΚΗΣ και όλα καλά! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Βαγγέλη έγραψες περίπου όσα έγραψα και τελικά έσβησα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 27, 2016, 01:02:05 πμ »
Μέχρι 5.500 είπε ο ανθρωπος. Οχι 6.000  ;)

Οι ελεύθερες αγορές, προσφέρουν πληθώρα προϊόντων, και έκαστος αποφασίζει, τι θα επιλέξει, ανάλογα με τα γούστα του, τις γνώσεις του και τα ...........παιδικά του βιώματα.

Αντε να βάλουμε και τον παράγοντα "τιμή", που μερικές φορές, παίζει κάποιον καθοριστικό ρόλο. Και τις συνθήκες χρήσης. Και την επήρεια από το περιβάλλον του. Και την ηλικία. Και τις ιδεοληψίες. Και την εμπλοκή με το αντικείμενο μέχρι την στιγμή της απόφασης.

Ανοικτό πεδίο η τελική απόφαση, ο καθένας αποφασίζει.

Και μερικοί έχουν πλήρη επίγνωση, άλλοι απλώς ακολουθούν τον "σωρό".

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος diomidis

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 27, 2016, 01:45:07 πμ »

Τόσο απλά.

Μόνο Rolex. Και θα έχουμε όλοι τα ίδια και θα χαιρόμαστε. Και θα καπνίζουμε τσιγάρα ΝΙΚΗΣ και θα πίνουμε τζιν ΝΙΚΗΣ και όλα καλά! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Συμφωνω με το παθος που λες οχι ομως με τα ρολεξ.Μου αρεσει σαν εταιρεια,καποια μοντελα,ως εκει.Υπαρχουν καποιες εταιρειες που διπλα τους η ρολεξ ειναι απλα μια καλη επενδυση,ως εκει

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 27, 2016, 09:24:35 πμ »

Τόσο απλά.

Συμφωνω με το παθος που λες οχι ομως με τα ρολεξ.Μου αρεσει σαν εταιρεια,καποια μοντελα,ως εκει.Υπαρχουν καποιες εταιρειες που διπλα τους η ρολεξ ειναι απλα μια καλη επενδυση,ως εκει

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Διομήδη, αν μου επιτρέπεις είναι κάπως απόλυτη η τοποθέτηση σου (με κάθε σεβασμό στο λέω) μόνο και μόνο γιατί γενικεύεις τη προσωπική σου άποψη για τη Rolex.
Υπάρχει κόσμος που ξέρει τι εστί Rolex. Ακόμη-ακόμη ξέρει τι εστί κάθε ένα από τα ιστορικά της μοντέλα και έχει πάθος για τη Rolex ως εταιρεία. Θεωρώ πως ευχή και κατάρα της Rolex, είναι η υψηλή της αναγνωρισιμότητα (ακόμη και για κάποιους από τους κατόχους, δεν είναι όμως του παρόντος να το αναλύσουμε).

Το όνομα Rolex επιλέχθηκε τυχαία ή ως εκφραστής μιας συγκεκριμένης γκάμας εταιρειών πολυτελών ρολογιών. Το "μήνυμα" του Βαγγέλη αλλά και το δικό μου, είναι πως αποτρέπεται το πάθος για ακριβά ρολόγια Ασιατικής καταγωγής, καθώς φορεμένα στο χέρι δεν έχουν την μορφή της αναγνωρισιμότητας που πολλοί επιδιώκουν.
Το θέμα όμως είναι -όπως πολύ ωραία περιέγραψε ο Γιώργος (Giorgos_I)- πως κάποιος που θα πάρει ένα τέτοιο Ασιατικό ρολόι να έχει πλήρη επίγνωση (στατιστικά πιθανότερο) από κάποιον που θα επιλέξει συνήθεις πολυτελείς εταιρείες χωρίς επίγνωση (επίσης στατιστικά πιθανότερο).

Και για να φτάσουμε στην αιτία όλης της συζήτησης:
Στο δικό μου τρόπο σκέψης ένα υπέροχο ρολόι -οποιασδήποτε μάρκας- με εκπληκτική ποιότητα κατασκευής, υψηλή τεχνολογία στο μηχανισμό και κυρίως ως αντικείμενο πόθου για τον υποψήφιο αγοραστή, είναι υπερβολικό -ιδιαίτερα με τις ευκολίες που μας προσφέρονται σήμερα- να μην αγοράζεται επειδή δε μπορεί να το πάει κάποιος για σέρβις στη πόλη που ζει.

Μετάφραση: δεν υπάρχει αρκετό πάθος για το συγκεκριμένο ρολόι.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 27, 2016, 09:43:32 πμ από STF »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοέμβριος 27, 2016, 13:21:57 μμ »
Αν ειχα 5.500€ τοτε το ρολεξ θα ηταν μονοδρομος, ιδιως αν ηταν το πρωτο μου ρολοι και ΝΑΙ θα περιμενα μεχρι να μαζεψω αλλα ενα 1-2 χιλιαρικα..Σ´εκεινο το ευρος ουτε IWC, ουτε omega, jlc (αν υπαρχει), ουτε zenith...Αυτα τα παιρνεις αφου και εχεις παρει ρολεξ ;D Τωρα, αν ειναι να παιξω μπαλα σε μεγαλυτερες κατηγοριες θα πηγαινα μονο σε ΑΡ ή hublot ετσι για show off..
Εαν, καποιος για καποιον ανεξηγητο, υπερφυσικο, αδιανοητο λογο  ;D δεν θελει ρολεξ (υπαρχουν κι αυτοι..μεχρι να αλλαξουν γνωμη στην τελικη), ΤΟΤΕ στα 5.500 θα επαιρνα ενα entry level panerai, που ειναι και τα πιο ομορφα, οπως πολυ σωστα το ειπε ο Σπυρος (svl) σε καποιο νημα..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοέμβριος 27, 2016, 13:43:16 μμ »
Κάπως έτσι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 27, 2016, 13:49:57 μμ »
Αν ειχα 5.500€ τοτε το ρολεξ θα ηταν μονοδρομος, ιδιως αν ηταν το πρωτο μου ρολοι και ΝΑΙ θα περιμενα μεχρι να μαζεψω αλλα ενα 1-2 χιλιαρικα..Σ´εκεινο το ευρος ουτε IWC, ουτε omega, jlc (αν υπαρχει), ουτε zenith...Αυτα τα παιρνεις αφου και εχεις παρει ρολεξ ;D Τωρα, αν ειναι να παιξω μπαλα σε μεγαλυτερες κατηγοριες θα πηγαινα μονο σε ΑΡ ή hublot ετσι για show off..
Εαν, καποιος για καποιον ανεξηγητο, υπερφυσικο, αδιανοητο λογο  ;D δεν θελει ρολεξ (υπαρχουν κι αυτοι..μεχρι να αλλαξουν γνωμη στην τελικη), ΤΟΤΕ στα 5.500 θα επαιρνα ενα entry level panerai, που ειναι και τα πιο ομορφα, οπως πολυ σωστα το ειπε ο Σπυρος (svl) σε καποιο νημα..
Πολύ σωστά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 27, 2016, 14:10:37 μμ »

Τέτοιος τύπος είμαι εγώ, και μάλιστα χωρίς το περιθώριο που δίνεις να αλλάξω γνώμη.
Αν ήταν να διαλέξω υποχρεωτικά ανάμεσα σε Rolex των 5500€ και Grand Seiko δε θα σκεφτόμουν καθόλου την επιλογή μου.
Και φυσικά -για μένα και μόνο για μένα- η Omega υπερέχει της Rolex.

Σόρυ που πηγαίνω αντίθετα στο ρεύμα...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 27, 2016, 14:34:30 μμ »
Μεχρι ν´αποδημησουμε εις τοπο χλοερο προλαβαινεις Στεφανε... :D Καλα χρυσα τα gs Στφανε, δεν αντιλεγω απλα προσωπικα, περα απ την ποιοτητα, λαμβανω υποψη μου κι αλλα πραγματ σ'αυτα τα λεφτα ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος Svl

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 27, 2016, 14:35:39 μμ »
Αν ειχα 5.500€ τοτε το ρολεξ θα ηταν μονοδρομος....;D ....
Να πω τρεις, αλλά σοβαρούς, λόγους που δεν μου φαίνονται ανεξήγητοι και αδιανόητοι;

Πρώτον, ο κλασσικός: αν δεν θέλεις ένα ρολόι τόσο διαδεδομένο.
Οκ, τα ρόλεξ είναι δημοφιλή επειδή είναι εξαιρετικά, αλλά τι να τα κάνεις αν δεν προσφέρουν και μια μικρή (ψευδ)αίσθηση μοναδικότητας; Αν τα επέλεγαν μόνο οι ας πούμε κάπως μυημένοι, θα ήταν καλά. Τα επιλέγει όμως ο κάθε άσχετος. Ειδικά όσοι ασχολούνται με φόρα, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να θεωρούν ήττα όταν καταλήγουν με ρολόι που φοράει και όποιος νομίζει ότι τα ρόλεξ παίρνουν μπαταρία...

Δεύτερον, το luxury/blinky. Και το φθηνότερο σύγχρονο ρόλεξ έχει εντονότατο χαρακτήρα luxury item, κάτι που από μένα δεν είναι καθόλου επιθυμητό. Επιπλέον, πολλά γυαλίζουν υπερβολικά (djs, gmt, ym, κλπ). Προσωπικά, όχι μόνο δεν μου αρέσει το χαρακτηριστικό αυτό, αλλά το βρίσκω και απαράδεκτο (ιδίως για ανδρικό ρολόι!) και μακάρι στο μέλλον η ρόλεξ να αλλάξει.
Η τάση αναπτύχθηκε νομίζω από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, την ακολούθησαν δυστυχώς και άλλες (π.χ. η Ω, που κατάστρεψε τα ΑΤ, αλλά και φθηνότερες όπως η Ορις) και ένα ευχάριστο μήνυμα είναι να βλέπουμε ότι δεν ακολουθεί η θυγατρική Τudor που ξεπετιέται άγρια τα τελευταία χρόνια.

Τρίτον, είναι βαρετά (ναι!).
Και τούτο διότι ΔΕΝ παίρνουν λουριά και ΔΕΝ δέχονται (επιτυχημένα) την παραμικρή προσαρμογή με κάτι άλλο, πλην του μπρασελέ τους.

Σε ένα απεριόριστο μπάτζετ ασφαλώς έχουν τη θέση τους. Και ένα και δύο και περισσότερα ρόλεξ.
Μέχρι 5.500 όμως από μένα, δεν....

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
-"Και δηλαδή εσύ εκείνα τα χρόνια τι έκανες ρε παππού;"
-"Χάζευα ρολόγια".

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 27, 2016, 14:56:59 μμ »
Στεφανε μιλας για μοναδικοτητα...Ποιος θα εκτιμησει την μοναδικοτητα και πως θα την ερμηνευσει;; Μοναδικο θεωρειται και το "μαπα καρπουζι" που το δεν το παιρνει κανεις, ετσι;; Θεωρω πως τα ρολεξ ειναι μοναδικα, λιγοι τα εχουν και καλλιστα μπορει να ειναι και το "μοναδικο" ρολοι για καποιον...
Μονο τα χρηστικα ρολογια δεν ειχαν το luxury στοιχειο πανω τους, αφου παλιοτερα το καθε ρολοι ειχε τον προορισμο του..αλλα για πιλοτους, αλλο για diver, submarines, military κλπ...Τι luxury να βαλεις  σε μαχιμα ρολογια και μαλιστα στα παλια χρονια των κακουχιων, της φτωχιας και των πολεμων....Τα luxury ρολογια που υπηρχαν και κατασκευαζονταν αποκλειστικα για αυτο τον σκοπο ηταν αρκετα και ναι ηταν εκθαμβωτικα...
Πλεον η συγχρονη ωρολογια εδωσε το "πολυτελες στοιχειο" και στα παραπανω "χρηστικα" φθηνα λαικα ρολογια που στις μερες μας η εξειδικευμενη σχεδιαση τους ουσιαστικα ειναι αχρειαστη...Προσωπικα δεν βλεπω σημερα "α-πολυτελη" ρολογια, λιγο-πολυ ολα εχουν την γυαλαδα τους αφου πλεον συγκαταλεγονται στα jewelry...
Αμα θελουμε να επινοουμε λογους για να μην αποδεχτουμε την επικρατηση της ρολεξ ως συμβολο τοτε τι να πω....Σιγουρα ειναι πανακριβα και για κανεναν λογο δεν ανταποκρινεται η αξια τους σ´αυτα που προσφερουν αλλα στη ζωη αυτη πολλα ειναι υπερτιμημενα και δεν ειναι για ολες τις τσεπες...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions