Αν ειχα 5.500€ τοτε το ρολεξ θα ηταν μονοδρομος....
....
Εαν, καποιος για καποιον ανεξηγητο, υπερφυσικο, αδιανοητο λογο
δεν θελει ρολεξ (υπαρχουν κι αυτοι..μεχρι να αλλαξουν γνωμη στην τελικη), ΤΟΤΕ στα 5.500 θα επαιρνα ενα entry level panerai, που ειναι και τα πιο ομορφα, οπως πολυ σωστα το ειπε ο Σπυρος (svl) σε καποιο νημα..
Να πω τρεις, αλλά σοβαρούς, λόγους που δεν μου φαίνονται ανεξήγητοι και αδιανόητοι;
Πρώτον, ο κλασσικός: αν δεν θέλεις ένα ρολόι τόσο διαδεδομένο.
Οκ, τα ρόλεξ είναι δημοφιλή επειδή είναι εξαιρετικά, αλλά τι να τα κάνεις αν δεν προσφέρουν και μια μικρή (ψευδ)αίσθηση μοναδικότητας; Αν τα επέλεγαν μόνο οι ας πούμε κάπως μυημένοι, θα ήταν καλά. Τα επιλέγει όμως ο κάθε άσχετος. Ειδικά όσοι ασχολούνται με φόρα, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να θεωρούν ήττα όταν καταλήγουν με ρολόι που φοράει και όποιος νομίζει ότι τα ρόλεξ παίρνουν μπαταρία...
Δεύτερον, το luxury/blinky. Και το φθηνότερο σύγχρονο ρόλεξ έχει εντονότατο χαρακτήρα luxury item, κάτι που από μένα δεν είναι καθόλου επιθυμητό. Επιπλέον, πολλά γυαλίζουν υπερβολικά (djs, gmt, ym, κλπ). Προσωπικά, όχι μόνο δεν μου αρέσει το χαρακτηριστικό αυτό, αλλά το βρίσκω και απαράδεκτο (ιδίως για ανδρικό ρολόι!) και μακάρι στο μέλλον η ρόλεξ να αλλάξει.
Η τάση αναπτύχθηκε νομίζω από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, την ακολούθησαν δυστυχώς και άλλες (π.χ. η Ω, που κατάστρεψε τα ΑΤ, αλλά και φθηνότερες όπως η Ορις) και ένα ευχάριστο μήνυμα είναι να βλέπουμε ότι δεν ακολουθεί η θυγατρική Τudor που ξεπετιέται άγρια τα τελευταία χρόνια.
Τρίτον, είναι βαρετά (ναι!).
Και τούτο διότι ΔΕΝ παίρνουν λουριά και ΔΕΝ δέχονται (επιτυχημένα) την παραμικρή προσαρμογή με κάτι άλλο, πλην του μπρασελέ τους.
Σε ένα απεριόριστο μπάτζετ ασφαλώς έχουν τη θέση τους. Και ένα και δύο και περισσότερα ρόλεξ.
Μέχρι 5.500 όμως από μένα, δεν....