Αποστολέας Θέμα: Αγορα ψηφιακης  (Αναγνώστηκε 85063 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Αγορα ψηφιακης
« Απάντηση #210 στις: Μάρτιος 27, 2012, 21:39:42 μμ »
έχει κανείς την Pentax K-5?  Θα με ενδιέφεραν εντυπώσεις και σχόλια.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλικά Γιώργος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Μάρτιος 28, 2012, 02:25:48 πμ »
έχει κανείς την Pentax K-5?  Θα με ενδιέφεραν εντυπώσεις και σχόλια.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλικά Γιώργος

"Μπλέκεις" με μια τέτοια μηχανή. Είναι το αντίθετο της mainstream επιλογής. Κάποιοι την επιλέγουν ακριβώς για αυτό.
Από υποστήριξη, τα πράγματα στο Ελλαδιστάν είναι ασαφή έως αβέβαια.
Η γκάμα φακών της Pentax είναι περιορισμένη, και οι τιμές τους ορισμένες φορές είναι εξοργιστικά υψηλές.
Όμως, αν τραβάς πολλές βραδυνές όπου χρειάζεσαι ψηλά ISO (αν θες άφλασα), οι επιδόσεις της είναι παροιμιώδεις.
Ιδιαίτερο μοντέλο. Οι εικόνες που παράγει είναι πολύ καλές (αν ξέρεις τι κάνεις βέβαια, το οποίο ισχύει για όλες τις DSLR).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Μάρτιος 28, 2012, 02:46:35 πμ »
Συμφωνω απολυτως με τα γραφομενα του χαρη....

H Κ5 ειναι μια εξαιρετικη μηχανη...ισως η καλυτερη  crop DSLR αυτη την στιγμη στην αγορα. Eξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης, παραγει εξαιρετικα αρχεια ενω φημιζεται για τις εκπληκτικες δυνατοτητες της οταν ανεβαινει το ISO. Bοηθαει στα νυχτερινα αφλασα. Πολυ καλυτερη και απο την 7000 την Nικον και απο την 60D της κανον.

Oμως......

στην ελλαδα η υποστηριξη των προιοντων της εταιρειας ειναι τραγικη. H πενταξ παραγει λιγους και εξαιρετικους φακους που ειναι αρκετα ακριβοι και δεν βρισκονται ελλαδα, η μαλλον βρισκονται δυσκολα. Tο σερβις βρισκεται θεσσαλονικη.

O κιτ φακος ειναι τραγικος. Oποτε μιλαμε για κατι αλλο απευθειας σαν αγορα....

Eιναι αγορα για τολμηρους η Κ5....

Eπισης προσυπογραφω πως αν δεν ξερεις τι κανεις η αν δεν εισαι διατεθημενος να μαθεις τι πρεπει να κανεις τοτε η αγορα μιας DSLR ειναι εντελως και παντελως ακυρη...

Yποτιθεται πως δινεις παραπανω χρηματα για να παρεις μια καλυτερη ποιοτητα φωτογραφιας που θα σου δωσει ο απολυτος ελεγχος στις παραμετρους ενος φωτογραφικου αποτελεσματος (διαφραγμα, ταχυτητα, ευαισθησια), και αυτο στο προσφερει η DSLR. Oμως θα πρεπει να ασχοληθεις, απο μονη της η μηχανη δεν...

Eπισης πρεπει να υπολογιζεις αγορα εξειδικευμενων φακων. Mακρο πχ για πολυ κοντινες φωτο. Δεν υπαρχει επιλογη μακρο οπως στις κομπακτ...

Zυγισε τα φιλε και αποφασιζεις..

Φιλικα

Hλιας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Μάρτιος 28, 2012, 10:07:57 πμ »
H συγκεκριμενη μηχανη μου εχει κανει 'κλικ' εδω και πολυ καιρο...Οπως και η K-R...μου θυμιζει εποχες '90 που ολο και καποιος στην οικογενεια
ειχε μια πενταξ με τα γνωστα πρασινα δαχτυλιδια στους φακους κλπ..

Απο ποιοτητα κατασκευης ειναι μπροστα, οπως και απο οσα samples εχω δει μιλαμε για αψογα αποτελεσματα...

Ομως οπως ειπε ο Ηλιας και εχουμε πει απο κοινου πολλες φορες, μπαινεις σε ενα δρομο δυσβατο....
Σερβις στη Θεσσαλονικη, ελαχιστη παρουσια στα καταστηματα, δυσκολιες με τους φακους...

Αν το παρεις αποφαση οτι θες να τραβηξεις αυτο το δρομο τοτε το κανεις....Αλλα πρεπει να εισαι 'ταγμενος'...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georges

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Μάρτιος 28, 2012, 10:56:44 πμ »
Να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις.

Είμαι ερασιτέχνης φυσικά και άσχετος με το θέμα φωτογραφία. Όρεξη για διάβασμα και πειραματισμούς υπάρχει.
Το σέρβις που είναι στην Θεσ/νικη δεν είναι πρόβλημα μιας και δεν μένω Αθήνα. Οπότε τι Αθήνα, τι Θεσ.νικη,  για μένα το ίδιο είναι.
Το θέμα των φακών με προβλημάτισε. Ηλία οταν γράφεις "O κιτ φακος ειναι τραγικος."  εννοείς τον 18/55??
DSLR = φακοί, οπότε σίγουρα θέλω να πάρω 3 φακούς (μάκρο, ζουμ και έναν για καθημερινή χρήση) και ανάλογα με το πόσο βαθιά θα χωθώ προχωράω... Εννοείτε οτι η αγορά των φακών θα γίνει σταδιακά...
Οι λόγοι που κοιτάζω το συγκεκριμμένο σώμα είναι η δυνατότητα φωτογράφισης σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή) και τα καταπληκτικά άφλασα. Η τιμή πλέον θεωρώ οτι είναι σε ανεκτά επίπεδα .

Χάρη ποια θεωρείς σαν mainstream επιλογή??

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. :)

Με εκτίμηση Γιώργος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Μάρτιος 28, 2012, 11:16:00 πμ »
Να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις.

Είμαι ερασιτέχνης φυσικά και άσχετος με το θέμα φωτογραφία. Όρεξη για διάβασμα και πειραματισμούς υπάρχει.
Το σέρβις που είναι στην Θεσ/νικη δεν είναι πρόβλημα μιας και δεν μένω Αθήνα. Οπότε τι Αθήνα, τι Θεσ.νικη,  για μένα το ίδιο είναι.
Το θέμα των φακών με προβλημάτισε. Ηλία οταν γράφεις "O κιτ φακος ειναι τραγικος."  εννοείς τον 18/55??
DSLR = φακοί, οπότε σίγουρα θέλω να πάρω 3 φακούς (μάκρο, ζουμ και έναν για καθημερινή χρήση) και ανάλογα με το πόσο βαθιά θα χωθώ προχωράω... Εννοείτε οτι η αγορά των φακών θα γίνει σταδιακά...
Οι λόγοι που κοιτάζω το συγκεκριμμένο σώμα είναι η δυνατότητα φωτογράφισης σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή) και τα καταπληκτικά άφλασα. Η τιμή πλέον θεωρώ οτι είναι σε ανεκτά επίπεδα .

Χάρη ποια θεωρείς σαν mainstream επιλογή??

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. :)

Με εκτίμηση Γιώργος

Aναλογισου οτι ενας φακος 35mm f1.8 στη Νικον εχει 170€...Η πενταξ παιζει στα διπλασια και αν θα τον βρεις Ελλαδα...
Το σετ φακων που ανεφερες ειναι πανω απο 1000€ συνολικα...

Αν αποφασισεις να κινηθεις με το ρευμα μπορεις να δεις σε Canon - Nikon με τα γνωστα pros/cons της καθεμιας...
Μεταξυ μας αν ειχα τη δυνατοτητα να αγοραζω φακoυς ανεξαρτητου τιμης θα παιρνα την Pentax...
Επειδη ομως τα hobbies ειναι πολλα και οι καιροι δυσκολοι  πρεπει να τα μετραμε ολα...

Προσωπικα ειμαι στην αποφαση για nikon D90 - Nikon D5100 - Canon 550D....Φακους μετα βρισκεις και στο περιπτερο -που λεει ο λογος- και
απο αντιπροσωπευση καμμια σχεση με την Πενταξ...

Ασε που σε οσα μαγαζια ρωτησα για Kr δεν υπαρχει πουθενα και ολοι σε κοιτανε σαν ufo....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georges

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Μάρτιος 28, 2012, 11:32:23 πμ »

Aναλογισου οτι ενας φακος 35mm f1.8 στη Νικον εχει 170€...Η πενταξ παιζει στα διπλασια και αν θα τον βρεις Ελλαδα...
Το σετ φακων που ανεφερες ειναι πανω απο 1000€ συνολικα...

Αν αποφασισεις να κινηθεις με το ρευμα μπορεις να δεις σε Canon - Nikon με τα γνωστα pros/cons της καθεμιας...
Μεταξυ μας αν ειχα τη δυνατοτητα να αγοραζω φακoυς ανεξαρτητου τιμης θα παιρνα την Pentax...
Επειδη ομως τα hobbies ειναι πολλα και οι καιροι δυσκολοι  πρεπει να τα μετραμε ολα...

Προσωπικα ειμαι στην αποφαση για nikon D90 - Nikon D5100 - Canon 550D....Φακους μετα βρισκεις και στο περιπτερο -που λεει ο λογος- και
απο αντιπροσωπευση καμμια σχεση με την Πενταξ...

Ασε που σε οσα μαγαζια ρωτησα για Kr δεν υπαρχει πουθενα και ολοι σε κοιτανε σαν ufo....

H διαθεσιμότητα ξέρω οτι είναι περιορισμένη και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Για τους φακούς είμαι αποφασισμένος οτι θα ξοδέψω κάτι παραπάνω μιας και ότι σώμα και να πάρεις αν ο φακός είναι κατώτερος...βράσε όρυζα...
Τα hobbies τα δικά μου σιγά σιγά περιορίζονται αφού προτεραιότητα έχουν τα hobbies των παιδιών ;)  και οι καιροί όχι απλά είναι δύσκολοι, αλλά κάτι παραπάνω....ίσως πουληθούν και κάποια ρολόγια για να χρηματοδοτήσουν την αγορά του φωτογραφικού συστήματος μιας και το θεωρώ πολύ πιο δημιουργική ενασχόληση ;)
Την D90  την σκεφτόμουν κι εγώ, αλλά η διαφορά τιμής είναι μικρή. Η αντιπροσώπευση της Pentax είναι τόσο χάλια???

Φιλικά Γιώργος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georges

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Μάρτιος 28, 2012, 11:37:12 πμ »
Ξέχασα να αναφέρω οτι δεν θέλω να μπω στο τριπάκι να αλλάζω σώματα ή γενικότερα σύστημα κάθε τρεις και λίγο. Θέλω ένα αξιοπρεπές σώμα πάνω στο οποίο θα χτίσω ένα μικρό σύστημα και αυτό ήταν. Αν είμαι τόσο μεγάλο ταλέντο και καταφέρω να εξαντλήσω τις δυνατότητες του, τότε τι να πω...χαλάλι μου :D

Φιλικά Γιώργος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ennea

• Sr. Member
  • Κράτησα τη ζωή μου... κατά το πλάγιασμα της βροχής
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Μάρτιος 28, 2012, 11:46:20 πμ »
Mainstream = Canon 550D ή/και Canon 60D, Canon 600D ... Νίκον 5100, Νίκον D90 (της οποίας η παραγωγή τέλος, ό,τι βρεις θα είναι από τα τελευταία κομμάτια).
Θεωρώ ωστόσο ότι η Κ5 είναι καλύτερη συνολικά από αυτές τις μηχανές.

Νομίζω ότι είσαι έτοιμος για τη μηχανή. ;)

Δες:
http://www.youtube.com/watch?v=b_-RAzBjakk&feature=player_embedded#!

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 28, 2012, 11:48:09 πμ από ennea »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Μάρτιος 28, 2012, 11:57:00 πμ »
Mainstream = Canon 550D ή/και Canon 60D, Canon 600D ... Νίκον 5100, Νίκον D90 (της οποίας η παραγωγή τέλος, ό,τι βρεις θα είναι από τα τελευταία κομμάτια).
Θεωρώ ωστόσο ότι η Κ5 είναι καλύτερη συνολικά από αυτές τις μηχανές.

Νομίζω ότι είσαι έτοιμος για τη μηχανή. ;)

Δες:
http://www.youtube.com/watch?v=b_-RAzBjakk&feature=player_embedded#!

O Χαρης σαν πιο ειδικος με καλυψε απολυτα...Θεωρω τη μηχανη καλυτερη...αλλα ειναι πιο 'δυσκολη' περιπτωση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος georges

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Μάρτιος 28, 2012, 12:03:58 μμ »
Χάρη καταπληκτικό το βίντεο...σε ευχαριστώ!!!

Φιλικά Γιώργος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Elio5

• Hero Member
  • United we stand-Divided we Fall
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Μάρτιος 28, 2012, 12:15:36 μμ »
Γιωργο ο κιτ φακος ειναι πολυ λιγος για τις εξαιρετικες δυνατοτητες τους σωματος....Nαι τον 18-55 εννοω.

Aπλα ειναι ξενερωμα να θες ενα συγκεκριμενο πενταξ φακο και να σε γειωνουν τα μαγαζια στο ελλαδισταν επειδη απλα δεν τους φερνουν. Στην θεση σου αν αγοραζα Κ5, που στο ευχομαι γιατι ειναι εξαιρετικο μηχανακι, θα ψωνιζα φακους μονο απο νετ.

Για το συστημα που μιλησες, θεωρω την αποψη σου σωστη... Eνας μακρο, ενας ζουμ και ενας σταθερος μαζι με την Κ5 θα σε ικανοποιησουν για πολλα χρονια. Mιλαμε για κοντα η και λιγο πανω απο τα 2 χιλιαρικα. Eπισης να προσθεσω πως ειναι μεν ακριβοτεροι οι πενταξ φακοι δεν ειναι ομως και απαραιτητα καλυτεροι σε αποδοση απο τους συγκεκριμενους Nικον-Κανον.

H μηχανη ειναι weather sealed. Σουπερ πλεονεκτημα αυτο. Eιχα την ολυμπουςE3  και ξερω... Eχε υποψη σου πως πρεπει να ειναι και ο φακος επισης για να την βγαλεις την μηχανη εξω με βροχη..Nα σου πω την αμαρτια μου, ωραιο ειναι αυτο αλλα οχι και τοσο απαραιτητο.

Hμουν και εγω στο να χτυπησω την Κ5. Oμως προτιμησα την Nικον..... Περισσοτεροι φακοι, αμεσα διαθεσιμοι, φτηνοτεροι επισης. Περισσοτερα συμβατα εξαρτηματα απο αλλες εταιρειες και το ονομα Nικον που για εμενα εχει την ιδια βαρυτητα με το ονομα Λεμανια.... Πιστευω να καταλαβαινεις....χε χε χε.

Aντε και καλες αγορες....
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 28, 2012, 12:24:22 μμ από Elio5 »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Καλοκαίρι Μύκονος. Χειμώνας Αράχοβα. Συσκευές Apple. Καφές Starbucks. Δουλειά με μέσον. Κλάμα για την κρίση. Πιο Έλληνας πεθαίνεις.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Μάρτιος 28, 2012, 12:27:45 μμ »
Γιωργο ο κιτ φακος ειναι πολυ λιγος για τις εξαιρετικες δυνατοτητες τους σωματος....

Aπλα ειναι ξενερωμα να θες ενα συγκεκριμενο πενταξ φακο και να σε γειωνουν τα μαγαζια στο ελλαδισταν επειδη απλα δεν τους φερνουν. Στην θεση σου αν αγοραζα Κ5, που στο ευχομαι γιατι ειναι εξαιρετικο μηχανακι, θα ψωνιζα φακους μονο απο νετ.

Για το συστημα που μιλησες, θεωρω την αποψη σου σωστη... Eνας μακρο, ενας ζουμ και ενας σταθερος μαζι με την Κ5 θα σε ικανοποιησουν για πολλα χρονια.

H μηχανη ειναι weather sealed. Σουπερ πλεονεκτημα αυτο. Eιχα την E3  και ξερω... Eχε υποψη σου πως πρεπει να ειναι και ο φακος επισης για να την βγαλεις την μηχανη εξω με βροχη...

Hμουν και εγω στο να χτυπησω την Κ5. Oμως προτιμησα την Nικον..... Περισσοτεροι φακοι, αμεσα διαθεσιμοι, φτηνοτεροι επισης. Περισσοτερα συμβατα εξαρτηματα απο αλλες εταιρειες και το ονομα Nικον που για εμενα εχει την ιδια βαρυτητα με το ονομα Λεμανια.... Πιστευω να καταλαβαινεις....χε χε χε.

Aντε και καλες αγορες....

Ηλία συνήθως οι κιτ φακοί σε όλα τα σώματα είναι κατώτεροι. Τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει.... με βλέπω να παίρνω μόνο σώμα και μετά να ψάχνομαι για καθημερινό φακό.
Για την στεγανότητα των φακών το έχω στα υπ'οψιν ;)  Ηλία το weather sealed για μένα είναι σημαντικό αφού λόγω επαγγέλματος ταξιδεύω συχνά  και φυσικά θέλω να έχω μαζί μου την μηχανή και να την χρησιμοποιώ. Έχει κάτι πανέμορφα τοπία το βροχερό φθινόπωρο η Δυτική Μακεδονία....
Για την διαθεσιμότητα των φακών τι να πω...ίσως να είναι πρόβλημα για έναν επαγγελματία. Για εμένα που η αγορά ενός φακού δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, το να περιμένω και κανα μήνα να έρθει δεν χάλασε ο κόσμος. Υπομονή έχω απεριόριστη πλέον (να'ναι καλά οι κόρες μου ;D)

Ποια θα ήταν η πρότασή σου για καθημερινό φακό?? (φυσικά μπορεί να απαντήσει όποιος έχει την καλή διάθεση :) )

Φιλικά Γιώργος

Υ.Γ. Μόλις πήρα τηλέφωνο σε μεγάλο κατάστημα στην Αθήνα και αναμένουν παραλαβή την Παρασκευή ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 28, 2012, 12:30:55 μμ από georges »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος maxfuels

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
    • LiveGreece-Ελληνικό Ελεύθερο Τηλεοπτικό Κανάλι
« Απάντηση #223 στις: Μάρτιος 28, 2012, 12:58:48 μμ »
Ρε αν δε βγάλει η rolex μηχανή δεν αγοράζουμε  :D :D

γιου αρ δε τσεκ μασιν !  :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: Μάρτιος 28, 2012, 12:59:24 μμ »

Υ.Γ. Μόλις πήρα τηλέφωνο σε μεγάλο κατάστημα στην Αθήνα και αναμένουν παραλαβή την Παρασκευή ;D

Να ξερες ποσες Παρασκευες εχουμε ξεροσταλιασει με τον Ηλια να περιμενουμε παραλαβη.. :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions