Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που δεν παίρνω smartwatch.
Η αίσθηση της ημερομηνίας λήξης που έχουν & δε νομίζω να υπερβαίνει τα 3 με 4 χρόνια.
Με τα ηλιακά Garmin δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, νομίζω με το GPS κλειστό, ίσως & να αποφεύγεις τις φορτίσεις, αν δλδ δεν έχεις το ρολόι συνεχώς στη λίμα.
Σε αντίθεση με αυτά, τα ηλιακά ρολόγια (έχω 3 αυτή τη στιγμή), μπορεί να μην έχουν την αίσθηση του αιώνιου (όπως τα μηχανικά), σίγουρα πάντως κινούν το ρολόι απροβλημάτιστα για 10-20 χρόνια.
Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν smartband/watch της πλάκας (Xiaomi & BlitzWolf).
Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο (πέραν των φορτίσεων), είναι αυτή η σύνδεση με το τηλέφωνο.
Σίγουρα μπορείς να απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις, για να μην έχεις κάθε 3 & λίγο να χτυπάει, αλλά τότε ποιο το νόημα να έχεις smartwatch.
& η καταγραφή μέσω GPS, είναι περισσότερο για αθλητική χρήση (ποδηλασία, μαραθώνιο ή μεγάλες αποστάσεις), πράγματα τα οποία δεν κάνω πλέον.
Τα 2 πρώτα Casio αν & bluetooth, επικοινωνούν μόνο για ρύθμιση & συγχρονισμό ώρας.
Επειδή πέρασαν 2 τέτοια από τα χέρια μου, δεν έχει κάτι ενοχλητικό όλη αυτή η σύνδεση, είναι περισσότερο η ιδέα όλης αυτής της επικοινωνίας.
Κάποια στιγμή με ενόχλησε & τα πούλησα, τώρα πια έχω την αίσθηση ότι πολύ κακό για το τπτ.
Προσωπικά δεν το αντιμετωπίζω ως κανονικό ρολόι, περισσότερο το βλέπω ως ένα καταναλωτικό αγαθό που θέλει αλλαγή. Και η αλήθεια είναι πως το προηγούμενό μου το κράτησα τρία χρόνια χωρίς να δω καμία πτώση στην μπαταρία του και τώρα συνεχίζει κανονικά την καριέρα του στο χέρι άλλου.
Ακόμη και αν δεν έτρεχα, πάλι θα ήθελα να έχω ένα ρολόι τύπου G-Shock για τις ημέρες που φοράω αθλητικά. Το πλεονέκτημα των Garmin σε σχέση με τα G-shock είναι η πληροφορία που λαμβάνω στην οθόνη του. Τα μάτια μου δεν με βοηθούν ιδιαίτερα πια και όλη αυτή η στριμωγμένη πληροφορία των casio μου είναι εν πολλοίς άχρηστη. Πχ. το χρονόμετρο μου είναι πλέον δύσκολο να το δω σε συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού. Στο garmin το χρονόμετρο, όταν το χρειάζομαι, καταλαμβάνει όλη την οθόνη. Αντίστοιχα υπάρχουν τόσα πολλά watch faces, που εύκολα βρίσκεις ένα για κάθε περίσταση. Και, πλέον, η σχεδιαστική γλώσσα των G-shock δεν με τραβάει πλέον, πολλά σχήματα, πολλά γράμματα.
Συνήθως δεν έχω ενεργοποιημένη τη σύνδεση με το κινητό, αυτό το κάνω μόνο όταν είμαι με την μηχανή.
Εϊναι θέμα χρόνου η Casio να μπει ζεστά στα smartwatches/sportswatches με μοντέλα σε πιο λογικές τιμές και τότε θα την τιμήσω δεόντως. Αν δεν έτρεχα, δεν ήταν τόσο μεγάλο και το έβρισκα σε καλή τιμή (διάβασα ότι έφτασε ακόμη και τα 288 κάποια στιγμή στο εξωτερικό), θα το σκεφτόμουν το GBD-H1000-1ER.