Greek Watch Forum - Το ελληνικό forum ρολογιών
Προτάσεις αγοράς ρολογιών => Προτάσεις αγοράς ρολογιών => Μήνυμα ξεκίνησε από: Marina στις Μάιος 02, 2013, 17:12:20 μμ
-
Καλημέρα σας και καλώς σας βρήκα!
Απευθύνομαι σε σας που γνωρίζετε πολλά γύρω από το θέμα της αγοράς ρολογιού, καθώς έχω ένα πρόβλημα.
Οι γονείς μου αγόρασαν ένα ρολόι για δώρο γάμου σε ένα συγγενή μας από ένα κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς να κάνουν καμία έρευνα αγοράς και χωρίς να ρωτήσουν έστω κάποιον που να γνωρίζει περισσότερα περί του θέματος. Κοινώς, την πάτησαν για τα καλά....! Το ρολόι που πήραν είναι ένα Sector πολύ παλιό μοντέλο, το οποίο χρυσοπληρώσαν 650€ (αρχική είχε 850€ και καλά). Τώρα το θέμα είναι ότι πήγα στο μαγαζί, χωρίς να πω οτι θέλω να κάνω κάποια αλλαγή, γιατί ήθελα να δω τι θα μου δείξουν και σε ποιες τιμές, γιατί υποψιάζομαι οτι τους είδαν αδαείς και τους εκμεταλλεύτηκαν. (σημ. ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει με την συγκεκριμένη εταιρία και οικογένεια, απλά δε θέλω να εκθέσω δημόσια το όνομα - οι Θεσσαλονικείς πιστεύω ότι κατάλαβαν) Διαπιστώνω λοιπόν ότι είναι ένα πολύ παλιό και "παρατημένο" κατάστημα, καθόλου προσεγμένο χωρίς ποικιλία και με πολύ παλιά ρολόγια παλιομοδίτικα και φθαρμένα από το χρόνο σε υπερβολικές τιμές... Οι πωλήτριες δε.. τραγικές!! Μου λέγαν οτι όλες οι εταιρίες πλεον βγάζουν ρολόγια σε τέτοιες γραμμές, οτι έχει γυρίσει και καλά στη μόδα το παλιομοδίτικο!! Ότι να 'ναι. Τώρα όμως τι μπορώ να κάνω... Υπήρχε ενα ρολόι που μου άρεσε κάπως, είναι της Louis Erard το μοντέλο 73255ΑΑ01 το οποίο από 1140€ το δίναν με 50% έκπτωση στα 570€. Έφυγα λέγοντας οτι θα το αγοράσω αν μου αλλάξουν το λουράκι γιατί ήταν μαύρο (βρώμικο) από μέσα, και είπαν οτι θα με πάρουν τηλέφωνο να μου πουν αν γίνεται. Ποιά είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο ρολόι? Αν γινόταν θα έπαιρνα πίσω τα χρήματα ασυζητητί αλλά εφόσον έχει κοπεί και απόδειξη δε νομίζω να γίνεται. Να πάρω τηλέφωνο στο ινστιτούτο καταναλωτή, το σκέφτηκα αλλά δε μπορείς να τους κατηγορήσεις γιατί δεν έχουν καινούργια ρολόγια ή γιατί τα πουλάνε ακριβά, γιατί δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις, το φταίξιμο είναι δικό μας καθαρά... Βοήθεια Please..!!!
-
αν θεωρεις αναξιο το σεκτορ, επεστρεψε το και παρε οτι θεωρεις καλυτερο απο το συγκεκριμένο καταστημα.
απο τη στιγμη που χτυπησε αποδειξη,ειναι 100% νομιμος!
-
ξεχασα, καλως ηρθες! ;)
-
Κοινώς, την πάτησαν για τα καλά....! Το ρολόι που πήραν είναι ένα Sector πολύ παλιό μοντέλο, το οποίο χρυσοπληρώσαν 650€ (αρχική είχε 850€ και καλά).
παλιο μοντελο,ισως μπορουσε να κανει καλυτερη εκτωση,γιατι δεν το αλλαζεις με καποιο αλλο ρολοι,απο το μαγαζι?
-
Καλώς σας βρήκα!
Γιατί το μόνο που μου άρεσε είναι το Louis Erard αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα χρήματά του. Τι λέτε κι εσείς?
-
Καλώς σας βρήκα!
Γιατί το μόνο που μου άρεσε είναι το Louis Erard αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα χρήματά του. Τι λέτε κι εσείς?
προσωπικη εμπειρία δεν εχω με τη συγκεκριμένη εταιρεία, οποιος ξερει θα σε βοηθησει!
-
Καλώς σας βρήκα!
Γιατί το μόνο που μου άρεσε είναι το Louis Erard αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα χρήματά του. Τι λέτε κι εσείς?
αυτο που σου αρεσει να παρεις!
-
αν η αγορα εγινε εντος 8 ημερων το επιστρεφεις χωρις να πουν κουβεντα, αν εχει 8-15 μερες το κανεις με εγγραφο οπου λες τους λογους της επιστροφης. αποψη μου. μην αγορασεις κατι που δεν σου αρεσει 100%
-
Το θέμα είναι οτι έχει ήδη αγοραστεί και δεν έχω πολλές επιλογές.
-
Το θέμα είναι οτι έχει ήδη αγοραστεί και δεν έχω πολλές επιλογές.
Καλημέρα και καλως ήρθες, είναι εύκολο να μας πεις το μοντέλο του sector η έστω να βάλεις μια φώτο να δούμε ποιό είναι;;;
Στις τελευταίες σειρές που κυκλοφορεί η secτor τα τελευταία χρόνια δεν είχε ούτε ένα μοντέλο που να υπερβαίνει (αρχική τιμή) τα 650 ευρώ, οπότε μου κάνει εντύπωση η αρχική τιμή που αναφέρεις.
Όσον αφορά το D.O.A. που ανεφέρθη, ισχύει σε όλα τα καταστήματα-εταιρίες εντός της Ευρωζώνης και εφόσον ένα προιόν δεν σε ικανοποιεί μετά την αγορά του για τον οποιονδήποτε λόγο εφόσον έχεις διατηρήσει αρχική συσκευασία και προιόν άθικτο μπορείς εντός 8 ημερών να το επιστρέψεις στο κατάστημα προς αλλαγή με κάποιο άλλο η ακόμη και με ολοκληρωτική επιστροφή χρημάτων, αμα googlareis σχετικά θα πάρεις περισσότερες πληροφορίες..
-
To sector είναι το εξής:
http://www.itstimeforwatches.com/sector-975-series-chronograph-men-s-watch-2653992035.html (http://www.itstimeforwatches.com/sector-975-series-chronograph-men-s-watch-2653992035.html)
Το Louis Erard είναι το εξής:
http://www.isozaki-tokei.com/le-73255aa01.htm (http://www.isozaki-tokei.com/le-73255aa01.htm)
Ευχαριστώ για τον κόπο σας.
-
Προσωπικά θα το άλλαζα με το louis erard ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ!
Δες όμως μήπως μπορούν να σου φέρουν κάτι άλλο που έχεις δεί αλλά δεν έχουν ετοιμοπαράδοτο. Και προσοχή στις τιμές, μου φαίνεται βαράνε πολύ...
-
Ευχαριστώ πολύ!
Κι εγώ μετά από λίγη έρευνα που έκανα είδα οτι το Erard είναι μακράν καλύτερο και ¨value for money¨γιατί είναι κατ'αρχάς αυτόματο, είναι κατηγορία heritage, χειροποίητο, σε αντίθεση με το άλλο που είναι ένα απλό quarz και τίποτε το ιδιαίτερο από θέμα καλαισθησίας. Για το Erard 570€ που μου είπε νομίζω είναι καλά. Με τα υπόλοιπα 80€ θα βρώ να πάρω κάτι για μένα, ή κανένα δωράκι.
Σημ: Το ίδιο sector το βρήκα και στο Hondos Center στα ίδια περίπου χρήματα που το πήραν απο κεί (620€ για την ακρίβεια) επομένως τουλάχιστον δεν τους κορόιδεψαν...
-
Αν σε "παίρνει" χρονικά τότε όπως είπαν και άλλα μέλη, ίσως θα έπρεπε να ζητήσεις πίσω τα χρήματα σου βάση νόμου (ρωτά και κανένα φίλο δικηγόρο για λεπτομέρειες) και πολύ απλά να πάρεις κάτι που θα θέλεις πραγματικά.
Αν όχι τότε απλώς προχώρα με την αλλαγή και πάρε το συγκεκριμένο που αναφέρεις.
-
Μακάρι να γίνεται! Θα πάω από κεί το απόγευμα, ελπίζω να μην έχουμε ντράβαλα μέρα που είναι. :)
-
Πήρα τηλέφωνο για να δω τι ώρα κλείνουν σήμερα γιατί δε προλάβαινα να είμαι εκεί και θα πάω αύριο το πρωι τελικά. Στο τηλέφωνο μου είπαν "ελάτε από δω να δούμε αν γίνεται να το αλλάξετε.." Έχει περάσει μια βδομάδα από την αγορά. Φοβάμαι οτι δε θα χουμε καλά ξεμπερδέματα...
-
Πάρε το Louis Erard και μη το σκέφτεσαι καθόλου! Είναι ΠΟΛΥ καλύτερο!
Φιλικά
Νίκος
-
Στα ματια μου δε συγκρινονται.μακραν καλυτερο το αυτοματο...
Ελπιζω να πανε ολα καλα...
Παντως για τους συγκεκριμενους απο ατομα που ψαχνονται δεν εχω ακουσει πιτε εστω μια καλη κουβεντα...
-
Και εγω αυτοματο λεω!!! Κριμα παντως ολο αυτο!!!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
πφφ φαντασου εδω εγω λυπηθηκα για τα λεφτα του sector... τουλαχιστον τραγικη αγορα απο καθε αποψη ...δωστο πισω και παρε το louis erard
-
Παιδιά καλησπέρα! Χρόνια πολλά!
Πήγα το Σάββατο το πρωι στο κατάστημα, και αφού μου τα μάσησαν από δω, μου τα μάσησαν από κει, τελικά το άλλαξα με το Louis Erard. Τέλος καλό όλα καλά! ;D Απο επαγγελματισμό πάντως, τι να πω... Αρχικά μου λέγαν να πληρώσω την διαφορά από την αρχική τιμή του Erard (1240€) ενώ ήξερα οτι το έχουν σε προσφορά με 50% έκπτωση. Επίσης μου πρότειναν να πατσίσουμε με την αλλαγή (ενώ είχα ακόμα 80€ υπόλοιπο) με την δικαιολογία οτι τώρα που γράψαμε την εγγύηση πως θα την σβήσουμε να τη δώσουμε σε άλλον πελάτη... δηλαδή ρε παιδιά τι προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση? Δεν τους έχει ξανατύχει να αλλάξει κάποιος ένα ρολόι? Τόσο περίεργο είναι? Για χαζούς ψάχνουν?
Όντως η αγορά του Sector σε αυτά τα χρήματα ήταν απελπιστικά τραγική! Τους κατσάδιασα μπορώ να πώ αρκετά για όλα, και κυρίως για το οτι δεν κάναν ούτε μια στοιχειώδη έρευνα αγοράς !! ;D Το πάθημα μάθημα λοιπόν, ΜΗΝ αφήνετε άσχετους στο έλεος των καρχαριών της αγοράς.. είναι πολύ εύκολη λεία.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας!
-
ολα καλα!δωσε φωτο απο το ρολοι!
-
Στα ματια μου δε συγκρινονται.μακραν καλυτερο το αυτοματο...
Ελπιζω να πανε ολα καλα...
Παντως για τους συγκεκριμενους απο ατομα που ψαχνονται δεν εχω ακουσει πιτε εστω μια καλη κουβεντα...
Δεν έχω αναφέρει δημόσια το όνομα.
-
ολα καλα!δωσε φωτο απο το ρολοι!
Θα προσπαθήσω να το βγάλω, γιατί όντως είναι πολύ αξιόλογο κομμάτι. Φοριέται με κοστούμι και αμέσως το προσέχει κανείς. Είναι vintage στυλ και μας αρέσει πολύ!!! ;D
-
ολα καλα!δωσε φωτο απο το ρολοι!
Θα προσπαθήσω να το βγάλω, γιατί όντως είναι πολύ αξιόλογο κομμάτι. Φοριέται με κοστούμι και αμέσως το προσέχει κανείς. Είναι vintage στυλ και μας αρέσει πολύ!!! ;D
οκ,περιμενουμε!
-
Χαιρομαι για το τουλαχιστον ευτυχες τελος!!! Με το καλο...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Μπράβο Μαρίνα, χαίρομαι που βρέθηκε άκρη εν τέλει, από εκεί και πέρα καλοφόρετο το ρολόι στον νέο του κάτοχο, είναι μια πολύ καλή dress επιλογή στα λεφτά που το πήρατε.!!! ;)
Αντε ρίξε και καμιά φώτο δική σου όταν με το καλό ευκαιρήσεις να το χαζέψουμε καλύτερα!!! ;D
-
Μπράβο Μαρίνα, χαίρομαι που βρέθηκε άκρη εν τέλει, από εκεί και πέρα καλοφόρετο το ρολόι στον νέο του κάτοχο, είναι μια πολύ καλή dress επιλογή στα λεφτά που το πήρατε.!!! ;)
Αντε ρίξε και καμιά φώτο δική σου όταν με το καλό ευκαιρήσεις να το χαζέψουμε καλύτερα!!! ;D
+1000
-
Μπράβο Μαρίνα, χαίρομαι που βρέθηκε άκρη εν τέλει, από εκεί και πέρα καλοφόρετο το ρολόι στον νέο του κάτοχο, είναι μια πολύ καλή dress επιλογή στα λεφτά που το πήρατε.!!! ;)
Αντε ρίξε και καμιά φώτο δική σου όταν με το καλό ευκαιρήσεις να το χαζέψουμε καλύτερα!!! ;D
+1000
Αφού η υπόθεση είχε αίσιο τέλος, νομίζω ότι αξίζει να το γιορτάσουμε με μερικές φωτό του ρολογιού!
Α! καλοφόρετο και στον κάτοχο...
Παναγιώτης