Εχεις κανει και ενα ποστ που μας ελεγες για τις τσιμουχες σχηματος L, την κασα και αλλα!!Η ιστορικη αναδρομη δειχνει την τεχνολογια που εχει αναπτυξει η Σεικο και θα βρουμε και σημερα στα καταδυτικα της
Απαντώ λίγο καθυστερημένα.
Η "πολύ τεχνολογία" είναι οι τσιμούχες σχήματος L και... τέλος. Άντε και η μικρορυθμιζόμενη μπούκλα. Η δε μονοκόμματη κάσα δεν είναι πολύ τεχνολογία. Όσο για τα "άλλα", απλά δεν υπάρχουν. Υπήρχαν στο Tuna 600m του 1975. Και μετά από 40 χρόνια οι ευρέως διαδεδομένες τσιμούχες σχήματος L δεν αποτελούν "πολύ τεχνολογία". Όπως και η βαλβίδα ηλίου δεν αποτελεί πια μετά από 50 χρόνια "πολύ τεχνολογία".
A! μην το ξεχάσω. Το "πολύ τεχνολογία" ΜΜ 300 έχει 1 (μία) όλη κι όλη τσιμούχα στην κορώνα.
Για να μην παρεξηγηθώ η ένστασή μου δεν είναι για το ΜΜ 300, που είναι ένα θαυμάσιο ρολόι (ως πρώην κάτοχος το γνωρίζω πολύ καλά), αλλά ο εύκολος χαρακτηρισμός και μάλιστα σε θέμα vs. Ενώ το ΜΜ 300, πέρα του θέματος κορεσμού του ηλίου (και της μπούκλας), δεν υπερέχει τεχνολογικά πουθενά αλλού του ΒΒ , εμφανίζεται ως πολύ ανώτερο με αποτέλεσμα κάποιοι να θεωρούν το ΒΒ "ψευδο καταδυτικο ρολοι κοσμημα".
Το ΜΜ 300 υπερέχει μόνο για τους επαγγελματίες δύτες κορεσμού. Για όλους τους υπόλοιπους, δύτες και μη, το κριτήριο είναι το μάτι κι η τσέπη.