Απάντηση

Προσοχή: αυτό το θέμα δεν έχει λάβει απαντήσεις για τουλάχιστον 120 ημέρες.
Αν δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε να απαντήσετε, παρακαλούμε σκεφτείτε την περίπτωση να ξεκινήσετε ένα νέο θέμα.
Όνομα:
E-mail:
Τίτλος:
Εικονίδιο:

Περισσότερα Smileys [Άνοιγμα]
Τα επιπλέον Smileys, εμφανίζονται μέσα σε [img]..[/img].
Επαλήθευση:

Συντομεύσεις: Alt+s για αποστολή, Alt+p για προεπισκόπηση


Περίληψη θέματος

Στάλθηκε από: Spyoly
« στις: Σεπτέμβριος 03, 2020, 10:16:32 πμ »

Ο συγκεκριμένος κύριος ,τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω και να συζητήσω μαζί του πολλές φορές, είναι μια μοναδική περίπτωση παθιασμένου συλλέκτη αλλά και αυτοδίδακτου ορολογοποιου με τεράστια εμπειρία στο αντικείμενο.Βεβαια η συλλογή του δεν περιλάμβανε Rolex η Omega μιας και είχε επικεντρωθεί στους σημαντικούς κατασκευαστές του 19 και αρχών του 20 αιώνα,κυρίως στα επιτραπέζια,ρολόγια τοίχου,ναυτικα χρονόμετρα κα.Μαθηματικος στο επάγγελμα,κατάφερε με το πάθος του να μαζέψει σε βάθος χρόνου τόσα σημαντικά και ιστορικά κομμάτια που θα τα ζήλευε και μουσείο .Μια εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου ο οποίος αν και σε μεγάλη ηλικία καταφέρνει να εντυπωσιάζει με τη παρουσία του και τις εγκυκλοπαιδικού τύπου γνώσεις του για τα ρολόγια.Συγχαρητήρια Βαιε που είχες το χρόνο να τον  αναφέρεις στο φόρουμ και να ενημερώσεις του υπόλοιπους φίλους μας .
Στάλθηκε από: Giorgos_I
« στις: Σεπτέμβριος 03, 2020, 09:28:41 πμ »

Αυτος ηταν νηπια οταν πηγαινες φανταρος !  :P :P :P

Καλέ, εμένα δεν με πήρανε, για τους γνωστούς λόγους  ::)

Θα διεφθειρα το....στράτευμα  ;) 
Στάλθηκε από: yannisb
« στις: Σεπτέμβριος 03, 2020, 00:13:35 πμ »

....σε 40 χρόνια, έτσι θα είμαι και εγώ.  ;D

Θα βλέπετε τα ρολόγια μου, και θα δίνω συνέντευξη στο iperperan channel.  8)

Αυτος ηταν νηπια οταν πηγαινες φανταρος !  :P :P :P
Στάλθηκε από: oikonikos
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2020, 21:12:45 μμ »

....σε 40 χρόνια, έτσι θα είμαι και εγώ.  ;D

Θα βλέπετε τα ρολόγια μου, και θα δίνω συνέντευξη στο iperperan channel.  8)
Χαχαχαχαχ λες ε?
Στάλθηκε από: Giorgos_I
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2020, 21:06:13 μμ »

....σε 40 χρόνια, έτσι θα είμαι και εγώ.  ;D

Θα βλέπετε τα ρολόγια μου, και θα δίνω συνέντευξη στο iperperan channel.  8)
Στάλθηκε από: oikonikos
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2020, 18:28:29 μμ »

Ωραία ιδέα, πρέπει να το οργανώσουμε
Στάλθηκε από: Ευρυάναξ
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2020, 17:04:50 μμ »

80 χρονια , μια συλλογη , αγαπη και μερακι , η ζωντανη ιστορια του μηχανικου ρολογιου , ολα ζωντανευουν και βασιλευουν οχι σε αλλη χωρα , μητε σε αλλη Ηπειρο , αλλα σ ενα υπογειο της Αττικης.

Ο Κ.Μαντοπουλος , ενας απο τους ξακουστους συλλεκτες παγκοσμιως , εχει παρα πολλα να μοιραστει , αλλα τοσα να μας μαθει , μα κυριως να μας μεταδωσει την αγαπη του για το ρολοι.

Υστερα απο την σημερινη συναντηση μας με τον Σπυρο και αφου εχω ξανακουσει για τον κυριο Μαντοπουλο και την θαυμαστη συλλογη του , γνωρισα και τον Θαναση.

Εναν υπεροχο ανθρωπο , ερασιτεχνη ωρολογοποιο με αστειρευτες γνωσεις , πρακτικες και θεωρητικες , ο οποιος εχει το χαρισμα να τις μεταδιδει , κανοντας τα πολυπλοκα μηχανικα να ακουγονται απλα και κατανοητα ακομα και σε εναν αδαη , λάικ μι.
Ελπιζω να μας κανει την τιμη και να αφιερωσει λιγο απο τον χρονο του να γραφτει και να γραψει και καμια αραδα .

Ας επανελθω ομως , στο θεμα μας.
Ο Θανασης ηταν η γεφυρα αναμεσα στον Σπυρο και στον Κ.Μαντοπουλο.
Αυτος που τους εφερε σε επαφη.
Ο Σπυρος και ο Θανασης θα γινουν η γεφυρα επικοινωνιας με το φορουμ μας.
Τι σκεφτηκε λοιπον ο Σπυρος και επιφορτιστικα με την υποχρεωση να το μεταφερω στο φορουμ ;

Να παρουμε μια συνεντευξη απο τον Κ.Μαντοπουλο.
Ο καθενας μονος του και ολοι μαζι αργοτερα , ας προτεινουμε καποιες ερωτησεις , μεσα απο τις οποιες θα διαλεξουμε καποιες ( με δημοκρατικες διαδικασιες . Γιου νόου , ψηφοφορια ) , θα τις καθαρογραψουμε και θα τις δωσουμε στον Σπυρο και στον Θαναση , οι απεσταλμενοι μας , για να φερουν εις περας την αποστολη τους.

Θα παρακαλεσω να βρουμε γιλεκα εκστρατειας , δημοσιογραφικα.
Μην τους στειλουμε ανευ της σωστης εξαρτησης.

Παρακατω ειναι ενα βιντεο , αφιερωμα της ΕΡΤ , δυστυχως με προβλημα ηχου.
Μια εικονα ομως , ισουται με 1000 λεξεις.
Ας παρουμε μια ιδεα , αυτης της τοσο ευγενικης και παθιασμενης φυσιογνωμιας και ελπιζω καποιος να μπορεσει να επαναφερει τον ηχο.


https://youtu.be/WVTJL2GqeNY

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk