Βγαίνω εκτός θέματος αλλά τώρα που έπεσε το θέμα της πώλησης και τιμές και serial numbers....
Τι serial χτυπάς? Δικά σου, τύπου "Inter001"?
Ή κάτι που παραπέμπει στην original αρίθμηση?
Αν είναι "original" και τα πουλάς σε φόρουμ και όχι σε γνωστούς στα περίχωρά σου είναι λίγο κάπως η φάση. Γιατί θα κυκλοφορούν Ρολεξ - "Φολεξ".
Δηλαδή μετά τον τρίτο-τέταρτο πωλητή δε θα αναφέρεται η costumia της υπόθεσης... Και χαλάει η πιάτσα του μεταχειρισμένου... για συλλέκτες. Όποιος πάει για το οικονομικό ρόλεξ... Οι απόγονοί του μόνο θα μάθουν την αξία... Γιατί άλλο ήξερα ότι πήρα custom made - restored Rolex, κι άλλο ότι πήρα refurbished Rolex...
Και ο βαθύτερος προβληματισμός μου είναι και στο κράμα της κάσας. Κάτι σκόρπιες αναφορές που έχω δει, αν κάποιος γνωρίζει με βεβαιότητα ας με διορθώσει, έχω την εντύπωση ότι η Rolex χρησιμοποιεί μείγματα ιδίας κατασκευής για να πετυχαίνει ότι πετυχαίνει.
Είναι θέμα που μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση εδώ.
edit: Ουπς τώρα είδα ότι παίζει η συζήτηση αυτή στο Tudor...
Transfeeer??
Δέχομαι την πρόσκληση, με το που θα είμαι σε σταθερό υπολογιστή θα απολογηθώ!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δέχομαι λοιπόν με ευχαρίστηση την πρόσκληση του φίλου misterK και θα προσπαθήσω να εξηγήσω μερικά πράγματα, άλλα και μερικούς ευνόητους προβληματισμούς.
Από την πρώτη στιγμή που έκανα έγγραφη στο φόρουμ και από το πρώτο ποστάρισμα, προσπαθώ να είμαι προσεκτικός στης διατυπώσεις μου.
Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα ότι τα ρολόγια που παρουσίασα είναι δικές μου κατασκευές, και κάποια από αυτά αποτελούνται και από aftermarket ανταλλακτικά (κοινός ιμιτασιόν).
Σε μια απάντηση μου στον STF (εδώ:
http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=523.msg331280#msg331280) θα δείτε ότι δέχομαι τον όρο αναπαλαίωση, για κάποια από τα ορολογία μου και για κάποια άλλα όχι!
Άλλα ας επιστρέψω στα ερωτήματα/προβληματισμούς του φίλου misterK :
Α) Τι serial χτυπάς? Δικά σου, τύπου "Inter001"? Ή κάτι που παραπέμπει στην original αρίθμηση?
Στο Tudor που παρουσίασα, το serial παραπέμπει στην original αρίθμηση. Κατά πρώτον λόγο του ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου ρολόγια και δεν πρόκειται να αλλάξει χέρια (άλλα και αν ποτέ αλλάξει αυτός που θα το πάρει σίγουρα δεν θα μετανιώσει).
Κατά δεύτερον αποτελείτε στο μεγαλύτερο μέρος του από γνήσια ανταλλακτικά της εποχής του.
Και κατά τρίτον ήθελα πραγματικά να αγγίξω την τελειότητα.
Σε κάποια άλλα δεν χτυπάω καθόλου σειριακούς αριθμούς (θα το δεις παρακάτω σε φωτογραφίες).
Β) Αν είναι "original" και τα πουλάς σε φόρουμ και όχι σε γνωστούς στα περίχωρά σου είναι λίγο κάπως η φάση. Γιατί θα κυκλοφορούν Ρολεξ - "Φολεξ".
Δηλαδή μετά τον τρίτο-τέταρτο πωλητή δε θα αναφέρεται η costumia της υπόθεσης... Και χαλάει η πιάτσα του μεταχειρισμένου... για συλλέκτες. Όποιος πάει για το οικονομικό ρόλεξ... Οι απόγονοί του μόνο θα μάθουν την αξία... Γιατί άλλο ήξερα ότι πήρα custom made - restored Rolex, κι άλλο ότι πήρα refurbished Rolex...
Πρωτον, Φίλε μου misterK στο ότι κυκλοφορούν "Φολεξ" σίγουρα ο υπαίτιος δεν είμαι εγώ. Υπάρχουν εργοστάσια στην κίνα μαζικής παράγωγης απομιμήσεων, που τροφοδοτούν με τόνους σκουπιδιών την παγκόσμια αγορά.
Δεύτερον, αυτός που για τον άλφα η βήτα λόγο θα αποφασίσει να αγοράσει "Φολεξ" να είσαι σίγουρος δεν θα διαλέξει να πάρει κάποιο δικό μου. Οι “Φολεξακιδες” ψάχνουν για φτηνά ρολόγια (τα δικά μου σίγουρα δεν είναι) καθώς επίσης ψάχνονται για τα τελευταία Μοντέλα της αγοράς.
Γ) Και ο βαθύτερος προβληματισμός μου είναι και στο κράμα της κάσας. Κάτι σκόρπιες αναφορές που έχω δει, αν κάποιος γνωρίζει με βεβαιότητα ας με διορθώσει, έχω την εντύπωση ότι η Rolex χρησιμοποιεί μείγματα ιδίας κατασκευής για να πετυχαίνει ότι πετυχαίνει.
Αν και δεν καταλαβαίνω ακριβός την ερώτηση, θα σου απαντήσω πως η Rolex χρησιμοποιούσε στα παλιότερα μοντέλα της ανοξείδωτο ατσάλι 316L και από κάποια εποχή και μετέπειτα ανοξείδωτο ατσάλι 904L.
Ας δούμε όμως κάποιες από της κατασκευές μου:Rolex 5513 „Meters first“
Μετασκευασμένο vintage Rolex 5513 „Meters first“ (περιόδου 1965-1970) με γνήσια Πλάκα, γνήσια στεφάνη και γνήσιο ακρυλικό κρύσταλλο 25 19 Tropic.
Τα υπόλοιπα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι επώνυμα aftermarket ανταλλακτικά. Η δε κάσα που χρησιμοποιήθηκε, είναι μια πάρα πολύ καλή απομίμηση γνωστή στον κόσμο των Replica σαν MBW "Maria's Best Watch" και είναι και το πρότυπο που χρησιμοποιώ για να κατασκευάσω τις δικές μου. Ενα από τα λίγα λάθη άλλα χαρακτηριστικό που έχει αυτή η κάσα είναι στη χάραξη, αντί για Rolex γραφει Polex

(θα το δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν).
Μηχανισμός: αυτόματος ETA 2789.
----------------------------------------------













---------------------------------------------
ROLEX Red Submariner 1680 Tiffany Μετασκευασμένο ROLEX Red Submariner 1680 Tiffany με γνήσιο καντράν και vintage Tritium φώσφορο, γνήσιο ακρυλικό κρύσταλλο B25-127-J1 και γνήσια στεφάνη με Tritium pearl.
Τα υπόλοιπα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι επώνυμα aftermarket ανταλλακτικά.
Μηχανισμός: αυτόματος low-beat ETA 2846.
---------------------------------------------








