Μόλις πριν απο λίγο δοκίμασα σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης το Seiko Srp777 . Δεν υπήρχαν αυτά τα 2 που ήθελα (δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό...) και μια που υπήρχε αυτό διαθέσιμο το δοκίμασα. Να ρωτήσω ...... Αυτό είναι 44mm με ή χωρίς την κορώνα ? Ρωτάω διότι αυτά τα δυο που με ενδιαφέρουν (SNZH53 & δευτερευόντος το SKZ209 ) είναι 42άρια χωρίς την κορώνα και βλέποντας πως μου κάθισε το Srp777 να υπολογίσω στο περίπου πως θα μου κάθονται τα άλλα 2....
Aν σου αρεσει το Seiko "Fifty Fathoms" SNZH53 πάρ'το και δεν θα χάσεις, ειναι ωραίο και καλό ρολόι σε τιμή τζάμπα. Εγω βεβαια προτιμώ το Atlas (skz209), το θεωρω καλύτερο και ομορφότερο (στα ματια μου). Πάντως δεν νομιζω ότι ειναι 42άρια, μάλλον 41 και επειδή ειναι και σχετικά ψηλά, δειχνουν μικρότερα.
Η "χελώνα" (SRP777) ειναι 44 χιλ. αλλά με την κυρτή cushion κάσα της δεν φαίνεται καθόλου.
Τα SKX007/009 ειναι ο πιο ιδανικοί και γνωστοί εκπροσωποι των entry level seiko divers, και ειναι και πολύ όμορφα και βεβαιως αξιόπιστα, αν εξαιρέσεις βεβαια τον jubilee bracelet, αλλά κι αυτός ακόμα ειναι μερος της "ιστορίας" του ρολογιού....
Γενικά ενα 007/009 στην αρχή και αργότερα ενα "χελωνάκι" ειναι εκ των ουκ ανευ για να εχεις 2 από τα πιο κλασικά καταδυτικά Seiko.
Kαι να 'ταν τα μόνα? Τοσα εχει, Monster, Sumo, Samurai, και επονται κι άλλα "κλασικά"...