ΩMEGA SPEEDMASTER 50th ANNIVERSARY – Limited EditionΤο
1957 –ως γνωστόν- ήρθε στο μάταιο τούτο κόσμο το Omega Speedmaster.Ένα ρολόι,που έμελλε να γράψει μια τεράστια ιστορική διαδρομή στο χώρο της ωρολογοποιίας.
Το
2007 αυτή η διαδρομή έκλεισε τον μισό αιώνα ζωής,και η εταιρία όπως γίνεται συνήθως σ αυτές τις περιπτώσεις,γιόρτασε τα
50 χρόνια του διασημότερου μοντέλου της κυκλοφορόντας στην αγορά μία επετειακή σειρά την
50th anniversary limited series,αποτελούμενη από πέντε μοντέλα:
-Ένα από κίτρινο χρυσό σε
57 κομμάτια με την 3201 Co Axial μηχανή και ref. 311.63.42.50.01.002
free photo hosting-Ένα από ροζ χρυσό σε
57 κομμάτια με την 3201 Co Axial μηχανή
και ref. 311.63.42.50.01.001
free upload pictures-Ένα από λευκόχρυσο σε
57 κομμάτια με την 3201 Co Axial μηχανή και ref. 311.63.42.50.01.003
image hosting 10mb limit-Ένα ατσάλινο open back σε
1957 κομμάτια με την 3201 Co Axial μηχανή και ref. 311.33.42.50.01.001
uploading pictures-Kαι ένα επίσης ατσάλινο σε
5057 κομμάτια με την κλασσική όμως μηχανή 1861 και ref. 311.30.42.30.01.001
screen capture freeware Αυτό το τελευταίο λοιπόν είναι το δικό μου,και θα σας το παρουσιάσω εδώ.Πρόκειται για ένα ρολόι απ τα μακροβιότερα στην κατοχή μου,μιας κι αγοράστηκε το 2008,και απ όσο είμαι σε θέση να ξέρω τα κομμάτια που τότε πέρασαν τα Ελληνικά σύνορα ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ένα εξ αυτών βρίσκονταν στην βιτρίνα της μπουτίκ της Omega στην οδό Βουκουρεστίου σε δεσπόζουσα θέση,για ένα περίπου χρόνο.
how to screenshot on windowsΤώρα που το σκέφτομαι,πλησιάζει κι η ώρα του πρώτου σέρβις.(Ε,ρε πως περνάνε τα χρόνια……)
capture screenΜην περιμένετε βέβαια να κάνω ένα πλήρες review.Αν και είναι κάτι που πολύ μ αρέσει να κάνω, εδώ δεν έχει νόημα.Διαβάστε ένα review του γνωστού 3570.50 . Αφαιρέστε το hesalite crystal ,βάλτε στη θέση του sapphire ,και τέλος.Οι υπόλοιπες διαφορές είναι αμελητέες και όχι ουσιαστικές,απλά υπάρχουν για να με κάνουν να νιώθω ότι έχω κάτι πιο ιδιαίτερο…
Αρχικά λοιπόν θα εστιάσω μόνο στις διαφορές,και κατόπιν θα σας παρουσιάσω μία σειρά φωτογραφιών που τράβηξα αποκλειστικά για το
GWF.
Πρώτη διαφορά το κουτί
Δεν έχουμε να κάνουμε με το κλασσικό,κόκκινο της Ω αλλά με ένα μαύρο από σκληρό υλικό με γυαλιστερό σχετικά φινίρισμα και το χαρακτηριστικό λογότυπο 50th anniversary με τον ιππόκαμπο.
free image hostingΚάτι που αποτελεί και την δεύτερη και σημαντική διαφορά στο dial στη θέση του κλασσικού λογοτύπου της
Ω.Ο ιππόκαμπος εδώ, είναι από χρυσό 24Κ.Και από κάτω σε κόκκινο χρώμα το λογότυπο της εταιρίας.
how to do a screen shotΒασικό χαρακτηριστικό βέβαια αποτελεί και το Sapphire crystal,που μπορεί να μην πήγε μεν στο φεγγάρι, που όμως όταν βρήκε το χέρι μου κανα-δυο φορές σε τοίχο μαζί με το ρολόι,μ έκανε να χαμογελάσω ανακουφισμένος από την επιλογή μου.
image uploadΤα υπόλοιπα,στο πίσω μέρος.
Η βασική διαφορά,κάτι που έχει γίνει κουβέντα κι εδώ μέσα αλλά και σε άλλα φόρουμ.Στη γνωστή φράση The first watch worn on the moon προστίθεται (ψευδώς βέβαια)το
AND ONLY.Κάτι που έχει την ίντριγκά του κι αυτό….
upload picΚαι φυσικά στα πλαινά του καπακιού,η ένδειξη
LIMITED SERIES και ο αύξων αριθμός του.
screenshotΑυτό λοιπόν είναι το ρολόι μου,ή μάλλον οι διαφορές του από ένα κλασσικό Speedmaster.Γιατί το ρολόι θα το δείτε στην ολότητά του στις παρακάτω φωτογραφίες,των επομένων posts.
imagehostingΥΓ. Το παρόν φωτορομάντζο,αφιερώνεται ιδιαιτέρως στον
george_ ,μια και το συγκεκριμένο ρολόι,ήταν η αφορμή να γνωριστούμε,λίγο μετά αφού το αγόρασα.(Εν μέσω καυγάδων φυσικά,πως αλλιώς…?)