Αποστολέας Θέμα: vintage κασες,αξιζουν?  (Αναγνώστηκε 7353 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

nicolasg

• Επισκέπτης
Απ: vintage κασες,αξιζουν?
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 14, 2016, 23:38:11 μμ »
ετοιμο θα παρεις,αν θες να παιξεις

sube imagenes

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος interaktiv

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 07, 2016, 00:20:27 πμ »
Βγαίνω εκτός θέματος αλλά τώρα που έπεσε το θέμα της πώλησης και τιμές και serial numbers....

Τι serial χτυπάς? Δικά σου, τύπου "Inter001"?

Ή κάτι που παραπέμπει στην original αρίθμηση?

Αν είναι "original" και τα πουλάς σε φόρουμ και όχι σε γνωστούς στα περίχωρά σου είναι λίγο κάπως η φάση. Γιατί θα κυκλοφορούν Ρολεξ - "Φολεξ".
Δηλαδή μετά τον τρίτο-τέταρτο πωλητή δε θα αναφέρεται η costumia της υπόθεσης... Και χαλάει η πιάτσα του μεταχειρισμένου... για συλλέκτες. Όποιος πάει για το οικονομικό ρόλεξ... Οι απόγονοί του μόνο θα μάθουν την αξία... Γιατί άλλο ήξερα ότι πήρα custom made - restored Rolex, κι άλλο ότι πήρα refurbished Rolex...

Και ο βαθύτερος προβληματισμός μου είναι και στο κράμα της κάσας. Κάτι σκόρπιες αναφορές που έχω δει, αν κάποιος γνωρίζει με βεβαιότητα ας με διορθώσει, έχω την εντύπωση ότι η Rolex χρησιμοποιεί μείγματα ιδίας κατασκευής για να πετυχαίνει ότι πετυχαίνει.

Είναι θέμα που μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση εδώ.

edit: Ουπς τώρα είδα ότι παίζει η συζήτηση αυτή στο Tudor...

Transfeeer??

Δέχομαι την πρόσκληση, με το που θα είμαι σε σταθερό υπολογιστή θα απολογηθώ!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δέχομαι λοιπόν με ευχαρίστηση την πρόσκληση του φίλου misterK και θα προσπαθήσω να εξηγήσω μερικά πράγματα, άλλα και μερικούς ευνόητους προβληματισμούς.

Από την πρώτη στιγμή που έκανα έγγραφη στο φόρουμ και από το πρώτο ποστάρισμα, προσπαθώ να είμαι προσεκτικός στης διατυπώσεις μου.

Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα ότι τα ρολόγια που παρουσίασα είναι δικές μου κατασκευές, και κάποια από αυτά αποτελούνται και από aftermarket ανταλλακτικά (κοινός ιμιτασιόν).

Σε μια απάντηση μου στον STF (εδώ: http://www.greekwatchforum.gr/index.php?topic=523.msg331280#msg331280) θα δείτε ότι δέχομαι τον όρο αναπαλαίωση, για κάποια από τα ορολογία μου και για κάποια άλλα όχι!

Άλλα ας επιστρέψω στα ερωτήματα/προβληματισμούς του φίλου misterK :

Παράθεση
Α) Τι serial χτυπάς? Δικά σου, τύπου "Inter001"? Ή κάτι που παραπέμπει στην original αρίθμηση?

Στο Tudor που παρουσίασα, το serial παραπέμπει στην original αρίθμηση. Κατά πρώτον λόγο του ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου ρολόγια και δεν πρόκειται να αλλάξει χέρια (άλλα και αν ποτέ αλλάξει αυτός που θα το πάρει σίγουρα δεν θα μετανιώσει).
Κατά δεύτερον αποτελείτε στο μεγαλύτερο μέρος του από γνήσια ανταλλακτικά της εποχής του.
Και κατά τρίτον ήθελα πραγματικά να αγγίξω την τελειότητα.

Σε κάποια άλλα δεν χτυπάω καθόλου σειριακούς αριθμούς (θα το δεις παρακάτω σε φωτογραφίες).

Παράθεση
Β) Αν είναι "original" και τα πουλάς σε φόρουμ και όχι σε γνωστούς στα περίχωρά σου είναι λίγο κάπως η φάση. Γιατί θα κυκλοφορούν Ρολεξ - "Φολεξ".
Δηλαδή μετά τον τρίτο-τέταρτο πωλητή δε θα αναφέρεται η costumia της υπόθεσης... Και χαλάει η πιάτσα του μεταχειρισμένου... για συλλέκτες. Όποιος πάει για το οικονομικό ρόλεξ... Οι απόγονοί του μόνο θα μάθουν την αξία... Γιατί άλλο ήξερα ότι πήρα custom made - restored Rolex, κι άλλο ότι πήρα refurbished Rolex...

Πρωτον, Φίλε μου misterK στο ότι κυκλοφορούν "Φολεξ" σίγουρα ο υπαίτιος δεν είμαι εγώ. Υπάρχουν εργοστάσια στην κίνα μαζικής παράγωγης απομιμήσεων, που τροφοδοτούν με τόνους σκουπιδιών την παγκόσμια αγορά.

Δεύτερον, αυτός που για τον άλφα η βήτα λόγο θα αποφασίσει να αγοράσει "Φολεξ" να είσαι σίγουρος δεν θα διαλέξει να πάρει κάποιο δικό μου. Οι “Φολεξακιδες” ψάχνουν για φτηνά ρολόγια (τα δικά μου σίγουρα δεν είναι) καθώς επίσης ψάχνονται για τα τελευταία Μοντέλα της αγοράς.

Παράθεση
Γ) Και ο βαθύτερος προβληματισμός μου είναι και στο κράμα της κάσας. Κάτι σκόρπιες αναφορές που έχω δει, αν κάποιος γνωρίζει με βεβαιότητα ας με διορθώσει, έχω την εντύπωση ότι η Rolex χρησιμοποιεί μείγματα ιδίας κατασκευής για να πετυχαίνει ότι πετυχαίνει.

Αν και δεν καταλαβαίνω ακριβός την ερώτηση, θα σου απαντήσω πως η Rolex χρησιμοποιούσε στα παλιότερα μοντέλα της ανοξείδωτο ατσάλι 316L και από κάποια εποχή και μετέπειτα ανοξείδωτο ατσάλι 904L.

Ας δούμε όμως κάποιες από της κατασκευές μου:

Rolex 5513 „Meters first“

Μετασκευασμένο vintage Rolex 5513 „Meters first“ (περιόδου 1965-1970) με γνήσια Πλάκα, γνήσια στεφάνη και γνήσιο ακρυλικό κρύσταλλο 25 19 Tropic.
Τα υπόλοιπα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι επώνυμα aftermarket ανταλλακτικά. Η δε κάσα που χρησιμοποιήθηκε, είναι μια πάρα πολύ καλή απομίμηση γνωστή στον κόσμο των Replica σαν MBW "Maria's Best Watch" και είναι και το πρότυπο που χρησιμοποιώ για να κατασκευάσω τις δικές μου. Ενα από τα λίγα λάθη άλλα χαρακτηριστικό που έχει αυτή η κάσα είναι στη χάραξη, αντί για Rolex γραφει Polex  :D (θα το δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν).
Μηχανισμός: αυτόματος ETA 2789.
----------------------------------------------

---------------------------------------------

ROLEX Red Submariner 1680 Tiffany

Μετασκευασμένο ROLEX Red Submariner 1680 Tiffany με γνήσιο καντράν και vintage Tritium φώσφορο, γνήσιο ακρυλικό κρύσταλλο B25-127-J1 και γνήσια στεφάνη με Tritium pearl.
Τα υπόλοιπα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι επώνυμα aftermarket ανταλλακτικά.
Μηχανισμός: αυτόματος low-beat ETA 2846.

---------------------------------------------

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 07, 2016, 00:39:16 πμ »
Έχω δει και άλλους που φτιάχνουν τέτοια κομμάτια, δεν είναι φτηνά και έχουν δική τους αγορά
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος misterK

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 07, 2016, 00:39:49 πμ »
To "φολεξ" μπήκε σε εισαγωγικά γιαυτό το λόγο. Ήταν λίγο γενίκευση για να μην υπερπλατιάζω εκεί.

Τα ρολόγια σου δεν είναι της πενταροδεκάρας αλλά ούτε και το αυθεντικό. Είδα που έδωσες τον ορισμό τους, Franken. Tώρα έμαθα και πώς λέγονται ;)
Σαφώς η αγορά πλήττεται, ή και όχι, από τους κινέζους που έχουν άπειρες μαιμουδιές. Όμως, άλλα ρολόγια αυτά σε σχέση με τα "Franken". Επίσης CEO της Rolex είχε πει σε ερώτηση για τα μαϊμού ρολόγια.. (σε ελεύθερη απόδοση γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς)
"Δε μας ενδιαφέρει που κυκλοφορούν μαϊμούδες, γιατί η διαφορά των αγορών, που απευθύνονται αυτά σε σχέση με τα αυθεντικά μας προϊόντα, είναι τεράστια."
----
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Εκτιμώ την δουλειά που κάνεις γιατί είναι πανέμορφα. Κι εμένα μ'ενδιαφέρει να ασχοληθώ με αυτόν τον τρόπο με τα ρολόγια, για να μπορώ να έχω κομμάτια μοναδικά, στο γούστο μου προσαρμοσμένα.., αλλά και γιατί μ'αρέσει το αποτέλεσμα όταν έρχεται από τα χέρια μου.

Απλά είναι ένας προβληματισμός, αν δεις εδώ το είχαμε ξανασυζητήσει ελάχιστα. Πώς τα χαρακτηρίζεις τέτοια ρολόγια. Τι αξία μπορεί να έχουν κλπ..

Το ότι χτύπησες serial number μου έκατσε κάπως, κι έμεινε εκεί. Όχι τόσο απ'τη μεριά του ότι μπορείς να το εκμεταλλευτείς εσύ... αλλά για το μέλλον του ρολογιού. Και τι σε νοιάζει, θα μου πεις, για τον επόμενο αιώνα...

Ηθικό δίλημμα...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 07, 2016, 00:45:53 πμ από misterK »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Η υπερανάλυση κοστίζει.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 07, 2016, 00:47:58 πμ »
To "φολεξ" μπήκε σε εισαγωγικά γιαυτό το λόγο. Ήταν λίγο γενίκευση για να μην υπερπλατιάζω εκεί.

Τα ρολόγια σου δεν είναι της πενταροδεκάρας αλλά ούτε και το αυθεντικό. Είδα που έδωσες τον ορισμό τους, Franken. Tώρα έμαθα και πώς λέγονται ;)
Σαφώς και οι κινέζοι έχουν άπειρα τέτοια. Επίσης CEO της Rolex είχε πει σε ερώτηση για τα μαϊμού ρολόγια.. (σε ελεύθερη απόδοση γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς)
"Δε μας ενδιαφέρει που κυκλοφορούν μαϊμούδες, γιατί η διαφορά των αγορών αυτών με τα αυθεντικά μας προϊόντα είναι τεράστια."
----
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Εκτιμώ την δουλειά που κάνεις γιατί είναι πανέμορφα. Κι εμένα μ'ενδιαφέρει να ασχοληθώ με αυτόν τον τρόπο με τα ρολόγια, για να μπορώ να έχω κομμάτια μοναδικά, στο γούστο μου προσαρμοσμένα.., αλλά και γιατί μ'αρέσει το αποτέλεσμα όταν έρχεται από τα χέρια μου.

Απλά είναι ένας προβληματισμός, αν δεις εδώ το είχαμε ξανασυζητήσει ελάχιστα. Πώς τα χαρακτηρίζεις τέτοια ρολόγια. Τι αξία μπορεί να έχουν κλπ..

Το ότι χτύπησες serial number μου έκατσε κάπως, κι έμεινε εκεί. Όχι τόσο απ'τη μεριά του ότι μπορείς να το εκμεταλλευτείς εσύ... αλλά για το μέλλον του ρολογιού. Και τι σε νοιάζει θα μου πεις για τον επόμενο αιώνα...

Ηθικό δίλημμα...

Κανένας γνώστης, ΔΕΝ αγοράζει οπτικα. Ανοίγει, βλέπει μηχανή, ελέγχει serial, κλπ.

Και επειδή ο φίλος, ασχολείται με Rolex 5513 „Meters first“, Tiffany, double red,  κλπ, δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί ρολόι σαν και αυτά σαν "γνήσιο".

Εδώ, με τιμολόγιο και πιστοποιητικά, πχ για τα  Tiffany , και η έρευνα είναι εξονυχιστική.

Πάντως το dial του 5513 είναι re-done, δεν είναι original.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 07, 2016, 00:55:07 πμ »
Εμένα πάντως με ενοχλεί γενικά η ιδέα της ρεπλικας είτε πρόκειται για parts είτε για ολόκληρο ρολόι. Μπορείς να φτιάξεις κάτι αν θες να ασχοληθείς με δικό σου σχέδιο χωρίς να χρειαστεί να "αντιγράψεις" κάποιο...

Άποψη μου βέβαια δεν είμαι στο χώρο και ούτε έχω ασχοληθεί...  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος interaktiv

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 07, 2016, 01:16:25 πμ »
Παράθεση

Γιώργο τι εννοείς re-Done? Τα περισσότερα Vintage καντράν που πουλιούνται στο eBay ειναι γνήσιες πλάκες που έχουν υποστεί επιδιόρθωση και στην χειρότερη τους έχουν ξαναεκτυποθεί!

Καντράν τα οποία ειναι στην αρχική τους Vintage κατάσταση ειναι απο θέμα τιμής απλησίαστα (ξεκινάνε απο 1000 ευρω και φτάνουν έως και 4000/5000 ευρώ. Φυσικά ειναι και τα μοναδικά που έχουν σικελική αξία.

Όπως θα πρεπει να γνωρίζουμε και οτι ενα γνήσιο Vintage Rolex, αν υποστεί αναπαλαιώσει και αντικατασταθούν ανταλλακτικά του με νεότερης κοπής (Service) χάνει ενα μεγάλο μέρος της αξίας του!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 07, 2016, 14:32:41 μμ »
Παράθεση

Γιώργο τι εννοείς re-Done? Τα περισσότερα Vintage καντράν που πουλιούνται στο eBay ειναι γνήσιες πλάκες που έχουν υποστεί επιδιόρθωση και στην χειρότερη τους έχουν ξαναεκτυποθεί!

Καντράν τα οποία ειναι στην αρχική τους Vintage κατάσταση ειναι απο θέμα τιμής απλησίαστα (ξεκινάνε απο 1000 ευρω και φτάνουν έως και 4000/5000 ευρώ. Φυσικά ειναι και τα μοναδικά που έχουν σικελική αξία.

Όπως θα πρεπει να γνωρίζουμε και οτι ενα γνήσιο Vintage Rolex, αν υποστεί αναπαλαιώσει και αντικατασταθούν ανταλλακτικά του με νεότερης κοπής (Service) χάνει ενα μεγάλο μέρος της αξίας του!

Αυτό εννοώ. Οτι δεν είναι στην αρχική έκδοση, αλλά έχει υποστεί "επιδιόρθωση", όπου χρειαζόταν, είτε relume, είτε βαφή / επανατύπωση.

Οπως ήδη εξήγησες, οι "ατόφιες" είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, οπότε, επισκευάζονται, άλλοτε ικανοποιητικά, άλλοτε τραγικά, και επαναχρησιμοποιούνται.

Τώρα, ίσως γίνει πιο κατανοητό στους εδώ φίλους, γιατί "απέσυρα" από την ενεργό κατάδυση το 5513 μου, που είναι αυθεντικό του 1983, γιατί κάθε "υγρό" ατύχημα, θα καταστρέψει το αυθεντικό dial και τους δείκτες, οπότε, αυτόματα, η αξία του πέφτει δραματικά.

Από την άλλη, επειδή θεωρητικά ΔΕΝ θα το πουλήσω, αυτό δεν μετράει, αλλά ποτε ...........δεν ξέρεις. :'(

Εναλλακτική είναι να βάλω service dial και δείκτες, και να φυλάξω τα αυθεντικά. Το κάνουν πολλοί. Οπότε , ότι και να γίνει, δεν έχει κάποιος σημαντική ζημιά.

Πάντως, αξιέπαινη η εργασία σου, περιμένω τις αναλυτικές σου παρουσιάσεις με ενδιαφέρον.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.