Ως το μοναδικό ρολόι που παρήγαγε η Heuer σε μια εποχή που οι χρονογράφοι κυριαρχούσαν στους καταλόγους, η συλλογή Solunar στη δεκαετία του 1970 Heuer ήταν ένα μοναδικό ρολόι. Αν και δεν ήταν χρονογράφος, η ανάπτυξη του Sounar από τον Heuer ήταν συνεπής με τη θέση του να προσφέρει "λειτουργικά ρολόγια" ειδικά κατασκευασμένα για τους λάτρεις της περιπέτειας και της περιπέτειας. Εξυπηρετώντας όσους έπρεπε να γνωρίσουν τις εποχές της άμπωτης και της ροής, τα διακριτικά εσωτερικά και εξωτερικά πλαίσια έδωσαν στο Solunar μια μοναδική εμφάνιση που ταίριαζε με το στυλ των χρονογράφων του 1970 της Heuer.
Εάν «η μορφή ακολουθεί τη λειτουργία», τότε η μοναδική εμφάνιση του Heuer Solunar της δεκαετίας του 1970 είναι μια φυσική συνέπεια της ασυνήθιστης περιπλοκής του: το ρολόι σχεδιάστηκε για να δείχνει την άμπωτη και τη ροή σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία για κάθε ημέρα μιας περιόδου δύο εβδομάδων. Παρόλο που το Solunar (το όνομα είναι ένας συνδυασμός "ηλιακό" και "σεληνιακό"), που κυκλοφόρησε το 1975, απευθυνόταν κυρίως σε ψαράδες, ο δείκτης παλίρροιας του είναι χρήσιμος για όποιον χρειάζεται να παρακολουθεί τις παλίρροιες, είτε πρόκειται για σερφ, βομβαρδισμό ή κατασκευή το απόλυτο κάστρο από άμμο. Το Solunar είναι ένα συναρπαστικό παράδειγμα τόσο του εξειδικευμένου μάρκετινγκ όσο και του τρόπου με τον οποίο ένα ρολόι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα από την απλή ένδειξη της ώρας.
Η ιστορία του Solunar ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του 1940, όταν η Heuer κατασκεύαζε ρολόγια, χρονογράφους και άλλα ρολόγια για την αμερικανική εταιρεία λιανικής Abercrombie & Fitch με βάση το εμπορικό σήμα. Ο Jack Heuer αναφέρει την προέλευση του Solunar στη βιογραφία του:
«Μια μέρα ο πατέρας μου επέστρεψε από τη δουλειά και είπε ότι ο Walter Haynes, τότε επικεφαλής της αποκλειστικής εταιρείας αθλητικών ειδών Abercrombie & Fitch στη Νέα Υόρκη, του ζήτησε να δημιουργήσει ένα ρολόι που θα μπορούσε να πει την ώρα της παλίρροιας. Περιέργως, ο πατέρας μου είχε εφεύρει ένα ρολόι με οθόνη φάσης σελήνης μερικά χρόνια νωρίτερα, επειδή είχε παρατηρήσει όταν μάζευε μανιτάρια ότι το φεγγάρι που διογκωνόταν έμοιαζε να παράγει περισσότερες μόρπες. Ένα ρολόι με ένδειξη παλίρροιας δεν του είχε περάσει ακόμη. Δεν είχε δει θάλασσα για αρκετά χρόνια και δεν ήταν εξοικειωμένος με το θέμα της παλίρροιας. Έξυσε το κεφάλι του και παραδέχτηκε ότι δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει. Είπα στον πατέρα μου ότι ο καθηγητής φυσικής μου στο σχολείο, ο Δρ. Heinz Schilt, να είσαι ιδιοφυΐα και είμαι σίγουρος ότι θα έβρισκε λύση. Αυτό έκανε στην πραγματικότητα όλους τους υπολογισμούς για τους τροχούς και τα γρανάζια που απαιτούνται για ένα ρολόι για να προβλέψει τις παλίρροιες σε μια δεδομένη τοποθεσία.»
Η επιτυχία του Solunar οδήγησε σε μια έκδοση χρονογράφου του ρολογιού παλίρροιας, το Heuer "Mareograph". Ο χρονογράφος συνδύαζε το παλιρροιακό καντράν του Solunar (στις 9 η ώρα) με έναν χρονογράφο τριών μετρητών με χωρητικότητα 12 ωρών. Αυτός ο χρονογράφος πωλήθηκε από την Abercrombie & Fitch με το όνομα «Seafarer» και αργότερα από την Orvis με το όνομα «Solunagraph», αν και όλα αυτά τα μοντέλα κατασκευάστηκαν από τη Heuer.

Στάλθηκε από το SM-S908B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk