Να πω μια γνώμη ως νεότερος στη παρέα...

Ο πιο άσχετος του κόσμου νομίζει πως τα Rolex είναι η Rolls Royce των ρολογιών, στις περισσότερες περιπτώσεις νομίζει πως είναι και τα ακριβότερα ρολόγια του κόσμου, πράγμα το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν ισχύει. Όπως καταλαβαίνετε αυτό και μόνο το γεγονός δημιουργεί πολλούς λόγους να το θέλουν όχι μόνο άσχετοι φραγκάτοι και μη αλλά και σχετικοί καθώς το χρήμα πολλοί μίσησαν τη δόξα ουδείς. Πάνω σε αυτό μπορούμε προφανώς να "απλώσουμε" πολύ τη συζήτηση δε θα το κάνουμε όμως, ας μείνουμε στο να απδεχθούμε ότι ο product manager της Rolex έχει κάνει σωστά τη δουλειά του!
Εδώ το θέμα μας είναι ROLEX VS PANERAI και από τους ψηφίσαντες θα πρέπει απλά να αιτιολογηθεί γιατί προτιμούν το ένα ή το άλλο με προσωπικά κριτήρια. Το αν τα έχει ή όχι κάποιος δε θεωρώ πως είναι σημαντικό, καθώς στη διαμάχη μπορεί να ενταχθεί και η προτίμηση του κοινού για λόγους γνώσεων, σχεδιασμού, brand name κ.τ.λ.
Κάνω λοιπόν μια επισήμανση: Οφείλουμε απόλυτο σεβασμό στη προτίμηση ανθρώπων που έχουν γνώσεις πάνω στα ρολόγια για οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές. Οι ψηφοφορίες βοηθούν να αντιληφθούμε πως βλέπουν στατιστικά τα δυο αυτά ρολόγια και οι έχοντες αλλά ΚΑΙ η μη έχοντες!
Εγώ δεν έχω κανένα από τα δυο (εννοείται) αλλά ψήφισα το Panerai και μια μέρα ονειρεύομαι να αποκτήσω ένα επώνυμο Γιαπωνέζικο αντίγραφο (εύχομαι μια μέρα να βρω κάπου ξεχασμένο σε φυσικό κατάστημα ένα Seiko Brightz SAGL005 και να μου περισσεύουν τα 1000,00€), ακριβώς διότι μου αρέσει περισσότερο ο σχεδιασμός που ενέχει ένα στοιχείο πρωτοτυπίας που δεν έχει πλέον η Rolex, κατά τη γνώμη μου πάντα.
Αν κάποτε μπορέσω να αποκτήσω ακριβό ρολόι αυτό θα είναι ένα Omega για λόγους που έχω εξηγήσει σε άλλο θέμα. Για την ώρα η ναυαρχίδα στη μικρή μου συλλογή είναι ένα κουρδιστό Omega Seamaster του 1963 το οποίο για μένα έχει αξία ανεκτίμητη.
Κλείνω χαλαρώνοντας τη συζήτηση λέγοντας πως προτιμώ το Panerai λοιπόν γιατί μοιάζει με το Seiko Brightz SAGL005