Μεταξυ Breitling Colt & Seiko MarineMaster υπάρχει κι άλλη μια παραμετρος που δεν την πολυσκεφτόμαστε, περαν της αισθητικής και της ποιότητας που εστω ότι θεωρούνται εφάμιλλες, όχι όμως και στο βάρος/κυρος του ονόματος κατ' εμέ.
Το Β Κολτ κοστίζει περίπου 2000 στην Ελλάδα, από φυσικό μαγαζί που το βλέπεις, το πιάνεις, το συζητάς με τον μαγαζάτορα για την τιμή και τυχόν ευκολίες και κυρίως το σερβις του είναι εδώ και είναι καλό.
Το Σεικο ΜΜ, κοστίζει 100 € λιγότερα, το αγοράζεις και σου ερχεται από Ιαπωνία χωρίς να δεις πριν αυτό που θα πάρεις, χωρίς να εχεις επιλογή στον τρόπο πληρωμής, χωρίς να μπορείς να το πιάσεις, να το βάλεις στο χέρι σου (παρα μονο αν το εχει κάποιος φίλος), και κυρίως αν έχει κάτι ή πάθει κάτι δεν μπορείς να το πας στο μαγαζί που το πήρες και να απαιτήσεις ακόμα και νέο ρολόι ή την αναστροφή της πώλησης. Να τον πλακώσεις στο κάτω-κάτω, βρε αδερφέ...

Για δε το σερβις -το κανονικό, όχι κατι εκτακτο- το ρολόι φεύγει και.... πάει, πάει, πάει και δεν γυρίζει πιαααα...!!

Σημειώστε δε ότι το ΜΜ το εχω δει και το εχω φορέσει, πολύ καλό όντως, ενώ το Κολτ μόνο το εχω δει. Ανάμεσα στα δυο και με δεδομένη την ίδια τιμή, θα επέλεγα Β Κολτ για τους παραπάνω λόγους.