δεν διαβασα ολο το thread, θα το κανω ομως, δειχνει ενδιαφερον.Λοιπον ξεκιναω με αυτο απο τον Eis
Ειμαι watchsnob με την εννοια οτι δεν αγοραζω homage-κινεζικα-ρωσσικα κλπ.Εχω καποια κολληματα και προκαταληψεις.
Δεν ειμαι watchsnob με την εννοια οτι αν ειχα διαθεσιμα σημερα τα $ θα αγοραζα ενα GrandSeiko παρα ενα πολυτελες και πρεστιζατο Rolex.
συμφωνω 99% , αφηνω ενα 1% γιατι ενω μεν δεν θα αγοραζα homage, δεν θα δε ειχα προβλημα εαν μου αρεσε καποιο συγκεκριμενο Κινεζικο η Ρωσικο να το παρω, αρκει να να μην ειναι ομως αντιγραφη γνωστης φιρμας.
Το κειμενο με εντονη γραφη με βρισκει 100% συμφωνο!
Προτιμω ρολογια συγκεκριμενης φιλοσοφιας και προσανατολισμου, ρολογια που ταιριαζουν στον τροπο ζωης μου (οπως τον υοθετω εγω παντα) και εχω καταληξει πως με αντιπροσωπευουν περισσοτερο 1-2 εταιρειες εδω και καποια χρονια, τα δε κριτηρια μου ειναι αισθητικα και ποιοτικα μεταξυ αλλων.
Γενικοτερα παντως αναζητω την αυθεντικοτητα και σιχαινομαι την αντιγραφη/μαιμουδια/ρεπλικα κτλ
ειμαι λατρης των Nike - δεν θα αγοραζα ποτε μαιμου Nike, καλυτερα ενα ζευγαρι Admiral!
ειμαι φαν της Levis - δεν θα αγοραζα ποτε μουφα Levis
εαν εχω χρηματα θα αγορασω iphone γνησιο αν οχι δεν προκειται να παρω ρεπλικα για να το "μοστραρω", θα προτιμησω ενα απλο Nokia
λυπαμαι ειλικρινα αυτους/αυτες που επιλεγουν να αγορασουν ρεπλικα Rolex για να δειξουν ενα ψευτικο κοινωνικο status, ειναι απλα "ψευτικοι" και οι ιδιοι!
Σεβομαι αυτους/αυτες που επιλεγουν να αγορασουν ενα τιμιο Citizen, Seiko, Swatch κτλ με 60 ευρω, ειναι "αληθινοι"