Αποστολέας Θέμα: Watchsnob  (Αναγνώστηκε 34143 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Watchsnob
« Απάντηση #105 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 00:25:19 πμ »
Αλλά πιο ωραία η ΡΡ Στέλιο, και νομίζω ότι αυτή είναι πιο παλια
αρκετα πιο μετα.Η VC   Founded   1755 by Jean-Marc Vacheron
 και η patek
Founded   1839 (Patek, Czapek & Cie.)
1851 (Patek Philippe & Cie.)[1]
αλλά η ΡΡ είναι ακόμα ανεξάρτητη
αλλο αυτο.ενα ενα τα πραγματα γιωργο ηρεμια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 00:26:30 πμ »
Γιατί σνομπάρουμε? Ποίοι είναι ο λόγοι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Stelios.T

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 00:27:56 πμ »
Οι petrolheads το ονομαζουμε purist. Αυτοι που θελουν οι κλασσικες porsche να ειναι με συγκεκριμενες ζαντες, οι ferrari να ειναι με χτενι στις τσχυτητες κτλ. Αυτο θεωρω το αντιστοιχο watchsnob που αναφερω.

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 00:29:49 πμ »
Ολοι καπου σνομπαρουμε κατι, ρουχα, φαγητο, αυτοκινητο ρολοι. :)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #109 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 00:30:06 πμ »
Αν υποθέσουμε ότι τα Nike (100€) και τα κινέζικα Mike (30€) (με λογότυπο Nike) κρατάνε το ίδιο και είναι το ίδιο ποιοτικά ποια θα αγόραζες;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #110 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 00:32:10 πμ »
Ολοι καπου σνομπαρουμε κατι, ρουχα, φαγητο, αυτοκινητο ρολοι. :)

αυτό είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου....δε γίνεται να μην!
Κάποιοι για προφανείς λόγους σνομπάρουν τα φτηνά, κάποιοι άλλοι σνομπάρουν τα ακριβά...για τους δικούς τους ευνόητους λόγους!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
Watchsnob
« Απάντηση #111 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 00:35:41 πμ »
Αν υποθέσουμε ότι τα Nike (100€) και τα κινέζικα Mike (30€) (με λογότυπο Nike) κρατάνε το ίδιο και είναι το ίδιο ποιοτικά ποια θα αγόραζες;

Η αληθεια ειναι οτι αυτο σκεφτομουν τωρα. Παπουτσια. Και να μην τα ελεγαν Mike αλλα Parnis shoe, οχι δεν θα τα επαιρνα. Ειμαι shoesnob εγω :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
Watchsnob
« Απάντηση #112 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 00:37:06 πμ »

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 07, 2015, 00:46:01 πμ από Stelios.T »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #113 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 00:40:32 πμ »
Istar ξεκίνα να γράφεις!!! (καλή χρονιά φίλε!!!)
 ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 00:47:22 πμ »
δυστυχως δεν ειναι,ειδικα οι σολες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Istar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 01:08:32 πμ »
Καλή χρονιά.
Δεν πρόκειται να μπω σε αντιπαράθεση σε αυτό το θέμα.

Εγώ είμαι σνομπ γενικά. Όχι προς τα προιόντα τους ανθρώπους σνομπάρω.

Θα φορούσα κινέζικο όπως ο Charisp για το στυλ του ρολογιού και το κέφι μου.
Θα σνόμπαρα αυτόν που φοράει rolex για να δείξει κοινωνικό status.

Δεν θα σνόμπαρα αυτόν που ψωνίζει από το pull and bear συνειδητά για να αγοράσει φθηνά,
αλλά θα σνόμπαρα αυτόν που θα νόμιζε ότι ψώνισε το ίδιο ποιοτικό μπουφάν από εκεί με 50euro με ένα αντίστοιχο πραγματικό δερμάτινο
( πουλάνε κάτι πλαστικοδερμάτινα εκεί ) ή κάποιο παρκά ( το μακρύ μπουφάν για όποιον δεν ξέρει ).
Η σκέψη είναι instant.
"Πήρα από το pull and bear" = Δεν τον ενδιαφέρει το ντύσιμο, δεν έχει μέτρο σύγκρισης ---> Δεν θα καταλάβει τσάμπα θα χάσω τα λόγια μου ας δώσει 100ευρώ να αγοράσει κάτι ποιοτικό και σε 4-5 χρόνια αντοχής του ποιοτικού με φουλ χρήση τα ξαναλέμε για να μου πει ότι δεν έχει πάθει τίποτα.
Εκτός αν λέει ψέμματα και δεν έχει πάρει τίποτα από το pull and bear απλά τα φαντάζεται ποιοτικά.
Αρκεί μια απλή ματιά στα παπούτσια τους για να δει ότι δύο ίδια ζευγάρια είναι διαφορετικά!!
Έχουν κατασκευαστικές διαφορές εμφανείς ( ραφές, κολλήσεις  κτλ. )

Τρία πράγματα πήρα από τα pull and bear φαινομενικά καλά
1) Μια φούτερ με κουκούλα στα 19euro η οποία είναι φαινομενικά το ίδιο ποιοτική με μια αντίστοιχη O'neill που έχω.
    Που καταλαβαίνω διαφορά? Όταν πλύνω την pullnbear δεν στεγνώνει με τίποτα.
    Δεν μπορεί κάτι θα παίζει στο "και καλά" 100% βαμβάκι, δεν μου έχει τύχει ποτέ σε επώνυμο προιόν.
2) Ένα αμάνικο μπουφάν που απλά διαλύθηκε ( χωρίς καν χρήση ).
3) Ένα ελαφρύ παρκά μπλέ. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα αν δεν έβαζα τα χέρια στις τσέπες!!!
     Ακόμη και μετά από πλυσίματα οι τσέπες έκαναν τα χέρια μπλέ αν ίδρωναν έστω και έλάχιστα.

Μετά από τρία σκουπίδια που αγόρασα δεν ξαναψώνισα.
*Και τα τρία προιόντα υπάρχουν και μπορώ αν υπάρχει αμφιβολία να τα κατεβάσω σε συνάντηση για τεστάρισμα.

Δεν καταλαβαίνω πως υπάρχει κόσμος που ενώ κοιτάει μια μαιμού, διαβάζει στο καρτελάκι 100% βαμβάκι και το πιστεύει!!!
Ναι μεγάλε καλά το σκέφτηκες, στο καρτελάκι θα κώλωναν!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 07, 2015, 01:14:08 πμ από Istar »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
Watchsnob
« Απάντηση #116 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 01:13:25 πμ »
Μιας και λεμε για Pull and Bear
-Παπουτσια που εχω παρει εχουν κρατησει οσο μου εχουν κρατησει και τα boss orange που επαιρνα παλιοτερα(δεν υπερβαλλω).

-Κοντομανικα που ετσι και αλλιως δεν υπαρχει λογος να εχει ενα t-shirt πανω απο 10 ευρω

-Ενα μπουφανακι τυπου παλτο που πηρα προσφατα και θα δουμε ποσο θα κρατησει. Η αληθεια ειναι οτι τα ρουχα μου γενικα κρατανε πολυ απο τα πιο καλα στα πιο φθηνα.

- Καποια τζιν καλυτερη ποιοτητα απο τα συγχρονα Levis, σαφως χειροτερη απο Diesel που εχω. Το ενα ομως εκανε 30 το αλλο 180...

Η λογικη μου στα ρουχα εχει αλλαξει τα τελευταια χρονια αφου προτιμω ανα ενα δυο χρονια να ανανεωνω τα ρουχα μου παρα να σκαω παραπανω και ας κρατανε περισσοτερο. Καλα ρουχα και ακριβοτερα μονο για ιδιαιτερες περιπτωσεις (Massimo Dutti κυριως).

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 07, 2015, 01:23:51 πμ από Stelios.T »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Istar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 01:25:30 πμ »
δεν υπαρχει λογος να εχει ενα t-shirt πανω απο 10 ευρω

Υπάρχει λόγος. Το σιδέρωμα και το χρώμα και το πόσο εύκολα ιδρώνει στις μασχάλες.
Καλά που το είπες και μου θύμησες ότι πήρα και ένα T-Shirt από pullnbear.
Δεν έπαθε κάτι απλά είναι από τα t-shirt μου που χρειάζονται σιδέρωμα και δεν στεγνώνει ευκολά και αυτό.
Τα ποιοτικά μου t-shirt moschino, valentino, insight, element, paul frank κτλ. αν απλωθούν καλά δεν χρειάζονται σίδερο.

Το πιο ποιοτικό μου, ένα moschino που το έχω λιώσει, το πήρα το 1999 13 χιλιάδες δραχμές, τότε που το πιο καλό Nike ας πούμε έκανε 5 χιλιάδες.

H στάμπα του είναι ακόμη άθικτη και το χρώμα του παραμένει μαύρο μετά από 16 χρόνια και πολλά καλοκαίρια στον ήλιο.
Την ώρα που πολλά μαύρα κοκκινίζουν στην πλάτη αν τολμήσεις και κάνεις ότι τα φοράς καλοκαίρι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 01:27:06 πμ »
Να τολμήσω να πω κι εγώ τη γνώμη μου... (πω-πω σεντόνι που σας ετοίμασα)

Οι προβληματισμοί σε τέτοιου είδους διλήμματα -όπως αυτά που διάβασα στις σελίδες του παρόντος θέματος- είναι συνηθισμένα μεταξύ φανατικών συλλεκτών ή οπαδών κάποιου είδους προϊόντων, φαντάζομαι συμπεριλαμβανομένων των ρολογιών.

Οπότε πρέπει να μπουν σε τάξη κάποια πράγματα που αφορούν το ακριβό και το φθηνό, το original και το αντιγραμμένο προέλευσης Κίνας και την αποδοχή προϊόντων Κίνας που ΔΕΝ είναι όμως αντιγραφές και αφορούν δικές τους δημιουργίες.

Παράδειγμα Νο1: Ένα χειροποίητο ρολόι Ελβετικό ρολόι 100 ετών δε μπορεί παρά να είναι ακριβό και δεν είναι απαραίτητο ότι θα το αποκτήσει ένας δυνατά φραγκάτος, απλά οι πιθανότητες να ασχοληθεί ένας φραγκάτος με το σπορ είναι περισσότερες από έναν που κάτι του συνέβει στη ζωή και του έγινε εμμονή να ασχοληθεί με τα ρολόγια.
Παράδειγμα Νο2: Συλλέκτης μπορεί να γίνει και κάποιος τον οποίον τον ενδιαφέρουν εξαιρετικά αντίγραφα των πρωτοτύπων και να ξετρυπώνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από μια εταιρεία που αντιγράφει αφήνοντας κάπου μια αξιόλογη δική της υπογραφή (για παράδειγμα κάποιο βασικό γρανάζι με συγκεκριμένη κοπή που αποδίδει έναν χαρακτηριστικό ήχο στο τικ-τακ του δευτερολεπτοδείκτη, καλύτερο του original).
Παράδειγμα No3: Φθηνά ρολόγια άλλης εποχής που όμως είναι αυθεντικά έχουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που έπαψαν να υιοθετούν οι "μεγάλες" εταιρείες και συνεχίζει να γοητεύει κάποιους φαν.

Τι θέλω να πω, η γνώση και η πείρα επάνω σε ένα αντικείμενο δεν αποκτιέται μέσα σε μια μέρα, υπάρχει μια πορεία μέχρι να κατακτήσεις τέτοιες γνώσεις ώστε το παραπάνω δίλλημα να πάψει να σε απασχολεί.
Πολλές φορές άτομα που αποκτούν ένα συγκεκριμένο υψηλό επίπεδο κάποια ημέρα αισθάνονται προδομένοι από μια εταιρεία στην οποία είχαν υψηλή εκτίμηση. Ένας λόγος για παράδειγμα είναι πως μέχρι πρότινος κατασκεύαζαν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ρολόι μέσα στα εργαστήρια τους και σήμερα αποκαλύπτεται ότι το "x" τμήμα προέρχεται από φασόν ανάθεση σε άλλη μικρότερη ή μεγαλύτερη εταιρεία ρολογιών. Ο συνδυασμός ότι η υψηλή τιμή παραμένει υψηλή παρά τη "νέα" συνθήκη στη κατασκευή ρολογιών ΕΝΟΧΛΕΙ.
Για αυτό οι περισσότεροι συλλέκτες τελικά καταλήγουν σε vintage προϊόντα που ακριβοπληρώνουν για να έχουν το στοιχείο της αγνότητας του προϊόντος από κάθε άποψη.
Το να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο γνώσεων απαιτεί χρόνια, χρήμα και κόπο και πολλοί μπορεί ήδη να θεωρούν τον εαυτό τους "γνώστη" αλλά πιστέψτε με αυτή είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Γνώστης είναι αυτός που θα του δώσεις να κρατήσει για παράδειγμα ένα ελβετικό ρολόι 80+ ετών που δεν έχει ξαναδεί ποτέ στη ζωή του και από λεπτομέρειες θα αναγνωρίσει εξωτερικά τη χρονολογία κατασκευής και το πιθανό μηχανισμό που μπορεί να προέρχεται από τον "ψ" οίκο. Εγώ δε γνωρίζω από ρολόγια οπότε μη ψειρίσετε το παράδειγμα, προσπαθήστε να καταλάβετε την ουσία της πρότασης μου.
Μέχρι κάποιος να φτάσει σε αυτό το επίπεδο είναι λογικό να περάσει από 40 κύματα σε τέτοιου είδους διλλήματα και να αλλάζει γνώμη συχνά. Να είστε σίγουροι πως μετά από κάποια χρόνια οι περισσότεροι από εσάς που θα παραμείνετε συλλέκτες -έστω και αν ανταλλάζετε κομμάτια της συλλογής σας- θα είσαστε Watchnob και αυτό δε θα έχει να κάνει με τη τιμή ή με το αν είναι Κινέζικο.
Θα μπορούσε κάποιος από εσάς να είναι Watchnob και να σνομπάρει οτιδήποτε ανήκει στον Δυτικό κόσμο, επειδή έχει εντοπίσει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε ρολόγια χειρός που κατασκευαζόντουσαν από συγκεκριμένα Κινέζικα (για παράδειγμα) εργοστάσια στις αρχές του 20ου αιώνα...

Όλο το παραπάνω σεντόνι σας το γράφω για να φτάσω στο συμπέρασμα πως δεν γίνεται να ασχολείσαι με κάτι εξειδικευμένα ή ακόμη και να σου αρέσει κάτι περισσότερο από το μέσο όρο των ανθρώπων γύρο σου και να μη γίνεις snob. Φυσικά έρχεται η μέρα που ξέρεις πως δεν έχει νόημα η διαμάχη του δικού σου "σωστού" με του άλλου, καθώς ο σεβασμός που έχεις για τον συνάδελφο που έχει άλλες προτιμήσεις είναι σχεδόν υποχρεωτικά μεγάλος και γεννάται  από το γεγονός πως γνωρίζεις πως έχει και αυτός μεγάλες γνώσεις αλλά διαφορετική κατεύθυνση στις προτιμήσεις του.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #119 στις: Ιανουάριος 07, 2015, 01:28:09 πμ »
δεν υπαρχει λογος να εχει ενα t-shirt πανω απο 10 ευρω

Υπάρχει λόγος. Το σιδέρωμα και το χρώμα και το πόσο εύκολα ιδρώνει στις μασχάλες.
Καλά που το είπες και μου θύμησες ότι πήρα και ένα T-Shirt από pullnbear.
Δεν έπαθε κάτι απλά είναι από τα t-shirt μου που χρειάζονται σιδέρωμα και δεν στεγνώνει ευκολά και αυτό.
Τα ποιοτικά μου t-shirt moschino, valentino, insight, element, paul frank κτλ. αν απλωθούν καλά δεν χρειάζονται σίδερο.

Το πιο ποιοτικό μου, ένα moschino που το έχω λιώσει, το πήρα το 1999 13 χιλιάδες δραχμές, τότε που το πιο καλό Nike ας πούμε έκανε 5 χιλιάδες.

H στάμπα του είναι ακόμη άθικτη και το χρώμα του παραμένει μαύρο μετά από 16 χρόνια και πολλά καλοκαίρια στον ήλιο.
Την ώρα που πολλά μαύρα κοκκινίζουν στην πλάτη αν τολμήσεις και κάνεις ότι τα φοράς καλοκαίρι.
Bγάζει και ρολόγια... ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions