Προσωπικά, για ρολόι που δεν μπορώ να το δω στον καρπό μου πρίν την αγορά δεν δίνω ούτε σεντ...
Επίσης, δεν βλέπω μοντέλο vratislavia στο επίσημο σάιτ κάτω απο 200 ευρώ.(Φυσικά για ομαδική παραγγελία - όπως το προτζεκτ- , η τιμή είναι διαφορετική).
Το ταπεινό μου Seiko αγοράστηκε για 180 ευρώ (μείον 30€ απο την τιμή βιτρίνας), χωρίς ιδιαίτερη "προσπάθεια", απο ένα απλό μαγαζάκι σε εμπορικό κέντρο....
....και φυσικά, προτιμώ το όνομα Seiko στο dial, απο οποιοδήποτε ευφάνταστο όνομα σκαρφίζεται ο κάθε ιδρυτής μικρομπραντας.... 
Αυτό το τελευταίο που είπες είναι το σημαντικό.
Η έννοια VFM έχει αξία για τους απλούς χρήστες, αλλά όχι για εμάς. Δες το παρακάτω παράδειγμα:
Αν πχ η ORIS παραγγείλει σε μια ασιατική εταιρεία ένα απλό ρολόι για λογαριασμό της, θα το πουλήσει περί τα 1000 ευρώ.
Αν τώρα η ασιατική αυτή εταιρεία ολοκληρώνοντας την παραγγελία της ORIS, συνεχίσει να παράγει το ίδιο ρολόι , με τη μόνη διαφορά ότι πλέον θα γράφει πχ PARNIS και θα τιμάται 250 ευρώ, τι νομίζεις ότι θα γίνει;
Μπορεί να αγοράσουμε και τα δυο ολόιδια ρολόγια, αλλά όταν θα κοιτάζουμε το PARNIS θα ξινίζουμε και όταν θα κοιτάζουμε το ORIS στο χέρι μας θα χαιρόμαστε.
Το παραπάνω το βιώνω έντονα με τα καταδυτικά μου Seiko και Heimdallr. To πρώτο το φοράω με περισσότερη περηφάνεια, παρότι ξέρω ότι το δεύτερο είναι σαφώς ανώτερο και πολύ φτηνότερο, δηλαδή VFM.