Αποστολέας Θέμα: Π.Γ.Δ.Μ  (Αναγνώστηκε 24172 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

charisps

• Επισκέπτης
Απ: Π.Γ.Δ.Μ
« Απάντηση #60 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 02:34:26 πμ »
Μάλλον δεν έχετε ιδέα από Ολλανδούς, Γάλλους, Γερμανούς και Εγγλέζους για να δείτε πως είναι ο παρτάκιας.

όλοι αυτοί οι λαοί αγαπάνε πολύ περισσότερο την πατρίδα τους από εμάς...Δυστυχώς!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Blackbird

• VIP Member
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 02:38:35 πμ »
Τρίχες κατσαρές. Όπου χρήμα και πατρίς.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Κύλησε το πίτουρο,

Αποσυνδεδεμένος lakib0i

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 02:40:45 πμ »
Δημήτρη το θέμα είναι ότι δεν αντιδρούμε, έχουμε λουφάξει, έχουμε άδικους νόμους, απίστευτη φορολογία, μηδέν παροχές από το κράτος σε παιδεία, υγεία ασφάλεια, συγκοινωνίες, δικαιοσύνη ...... (αφήνω κενό να προσθέτεις)   , και ο καθένας κοιτά να βολέψει τον εαυτό του, να ψιλοπαρανομήσει να γλιτώσει κανένα φόρο, να ντουμανιάσει τον τόπο με τη σόμπα για να του βγεί φθηνά η θέρμανση (το παιδί μου κάνει άσθμα από αυτό το λόγο)  , να βάλει βενζίνη στη Βουλγαρία κτλ κτλ

Μη στέλνεις τώρα τη μπάλα στην κερκίδα με τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς, εδώ είναι Ελλάδα κι εμείς είμαστε Έλληνες και μιλάμε σα φίλοι. Δεν αντιδρούμε σωστά, αντιδρούμε ατομικά, αυτή είναι η γνώμη μου και δικαιούμαι να την έχω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #63 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 06:28:59 πμ »
εγω μονο σκοπια ξερω Γιωργο_ αυτα τα π.γ.δ.μ κλπ κλπ τα ξερετε εσεις οι μορφωμένοι.....

και επειδη οπως ειπα και πιο πανω ειμαι αμόρφωτος αλλαξε σε παρακαλω πολυ τον τιτλο και γραψε σκοπια, γιατι δεν ειναι αστείο αυτο.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #64 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 08:04:28 πμ »
Τρίχες κατσαρές. Όπου χρήμα και πατρίς.
+1

Δημήτρη το θέμα είναι ότι δεν αντιδρούμε, έχουμε λουφάξει, έχουμε άδικους νόμους, απίστευτη φορολογία, μηδέν παροχές από το κράτος σε παιδεία, υγεία ασφάλεια, συγκοινωνίες, δικαιοσύνη ...... (αφήνω κενό να προσθέτεις)   , και ο καθένας κοιτά να βολέψει τον εαυτό του, να ψιλοπαρανομήσει να γλιτώσει κανένα φόρο, να ντουμανιάσει τον τόπο με τη σόμπα για να του βγεί φθηνά η θέρμανση (το παιδί μου κάνει άσθμα από αυτό το λόγο)  , να βάλει βενζίνη στη Βουλγαρία κτλ κτλ

Μη στέλνεις τώρα τη μπάλα στην κερκίδα με τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς, εδώ είναι Ελλάδα κι εμείς είμαστε Έλληνες και μιλάμε σα φίλοι. Δεν αντιδρούμε σωστά, αντιδρούμε ατομικά, αυτή είναι η γνώμη μου και δικαιούμαι να την έχω.
Φυσικά και αντιδρούμε ατομικά!
Είναι θέμα επιβίωσης.
Και να ρωτήσω κάτι;
Τί έχει κάνει αυτή η χώρα για μας ρε παιδιά;
Από το γυμνάσιο οι γονείς μου πληρώνανε βιβλία, φροντιστήρια κτλ.
Όταν ο πατέρας μου χρειάστηκε να κάνει μία σοβαρή εγχείρηση του είπανε 6 μήνες αναμονή και ενώ πλήρωνε 35 χρόνια ασφαλιστικές εισφορές. Πήραμε δάνειο με 35% τοκογλυφία και ακόμα το ξεπληρώνουμε
Στην πιο παραγωγική μου ηλικία πήγα στρατό και έχασα τη δουλειά μου.
Άρα, αν εξαιρέσει κανεί την πλούσια ιστορία μας, γιατί να υποστηρίξω εγώ αυτή τη χώρα;
Γιατί να μιλάω για δημοκρατία όταν όλοι όσοι έχουν περάσει από την πολιτική ελέγχονται για σκάνδαλα;
Γιατί να βοηθήσω τη γιαγιά που ακόμα ψηφίζει τους ίδιους γιατί "αυτούς ξέρω";
Την ονομασία, για μη βγαίνω οφ τόπικ, σχεδόν την πουλήσανε με τις ευλογίες των Ευρωπαίων οι φιλέλληνες πολιτικοί μας.
Και η ονομασία είναι το λιγότερο...τα από πίσω φοβάμαι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος makfil

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 08:13:47 πμ »
Μιας και άνοιξε αυτή η συζήτηση, παραθέτω αυτό το παλιό μεν αλλά πάντα επίκαιρο δημοψήφισμα που συνεχίζεται

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος lakib0i

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 09:34:29 πμ »
Βαγγέλη όταν ο καπετάνιος στέλνει το πλοίο στα βράχια, μπορείς να πηδήξεις στη θάλασσα, ή να δώσεις ένα χαστούκι στον καπετάνιο και να στρίψεις το τιμόνι.

Το να βολευτούμε εμείς και να πάνε να γμθ οι άλλοι, είναι η νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες και αυτό που λέω είναι ότι είναι λάθος.
Γιατί δε διορθώνει τίποτα. Διαιωνίζει μια κατάσταση και την χειροτερεύει. Αν διαφωνείς είναι δικαίωμά σου, και δικαίωμά σου να κάνεις αυτό που θες.
Εγώ τη γνώμη μου είπα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #67 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 10:05:14 πμ »
Βαγγέλη όταν ο καπετάνιος στέλνει το πλοίο στα βράχια, μπορείς να πηδήξεις στη θάλασσα, ή να δώσεις ένα χαστούκι στον καπετάνιο και να στρίψεις το τιμόνι.

Το να βολευτούμε εμείς και να πάνε να γμθ οι άλλοι, είναι η νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες και αυτό που λέω είναι ότι είναι λάθος.
Γιατί δε διορθώνει τίποτα. Διαιωνίζει μια κατάσταση και την χειροτερεύει. Αν διαφωνείς είναι δικαίωμά σου, και δικαίωμά σου να κάνεις αυτό που θες.
Εγώ τη γνώμη μου είπα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 11:13:46 πμ »
Μπορεί να ακουστώ εμπριστικός αλλα ελπίζω να καταλάβετε τι εννοώ. Η σχέση μας με τους αρχαίους Ελληνες είναι όση έχουν τα καλαματιανά με τα μπαλέτα Μπολσόι.
Γεωγραφικά κατοικούμε στην ίδια περιοχή που στην αρχαιότητα μεγαλούργησαν διαφορα φύλα που εγκατασταθηκάν εδώ. Στην πορεία περάσαμε (χοντρικά) σε Ρωμαικά, Βυζαντινά, και Τουρκικα «χρόνια» με ότι αυτό συνεπάγεται για τις γενετικές προσμείξεις και εξέλιξη.

Είναι απόλυτα λογικό ένα «μικρό γαλατικό χωρίο» που δημιουργήθηκε απο την διάσπαση μιας χώρας να θέλει να αποκτήσει «ταυτότητα» και ύπαρξη και ο μόνος τρόπος να το κάνει αυτό είναι με το να υοθετησει κάτι γενικά αποδεκτό και με μεγάλη ιστορία.

Το πόσο θα επιτρέψουμε εμείς αυτο να συμβεί είναι άλλο καπέλο.

Παντως ως βορειοελλαδιτης, και μετά απο αρκετές επισκέψεις σε ευρωπαικές και βαλκανικές χώρες, όπως και μακρόχρονη παραμονή σε κάποιες απο αυτές περισσότερα κοινά μοιραζόμαστε με Τουρκους και βαλκάνιους παρά με ευρωπαίους.  Τώρα στο θέμα των Σκοπίων, εδω και χρόνια δίνουμε εμείς οι ίδιοι ζωη στην χώρα αυτή με το να δημιουργούμε επιχειρήσεις, να κάνουμε τα ψώνια της εβδομάδας, και το ίδιο κανουμε με τους Τουρκους (Ειδικα Ανδριανούπολη) και τους Βούλγαρους. Κατά τα άλλα φωνάζουμε και κατεβαίνουμε σε πορείες οποτε θυμόμαστε το θέμα του ονόματος.

Συγνώμη αλλα περισσότερο υποκριτική στάση απο αυτη δεν μπορώ να σκεφτώ ποια είναι. Πρωτα η τσέπη μας και το γούστο μας και μετά η συλλογική αντίδραση και το κοινό καλό.

Για να ζητάμε λοιπόν άλλοι να τακτοποιησουν τα του οικου τους πρώτα θα πρέπει εμείς να τακτοποιήσουμε τα δικά μας. Μετά βλέπουμε αν μπορούμε και τι μπορούμε να ζητάμε.   
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Vagelis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #69 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 11:30:11 πμ »

Εγώ τη γνώμη μου είπα.
Δε διαφωνώ!
Κι εγώ την άποψή μου είπα με αφορμή το ποστ σου.
Το αντίθετο, μάλιστα.
Συμφωνώ σε πολλά απλά δε νιώθω ότι μπορώ να κατηγορήσω και την άλλη άποψη...

Μπορεί να ακουστώ εμπριστικός αλλα ελπίζω να καταλάβετε τι εννοώ. Η σχέση μας με τους αρχαίους Ελληνες είναι όση έχουν τα καλαματιανά με τα μπαλέτα Μπολσόι.

+1000000000000000000000000000
Πόσο μάλλον και λόγω των γενεών που έχουν περάσει και, αν το ψάξετε, περισσότερο σχέση, γονιδιακά, μπορεί να έχουμε με έναν Βέλγο π.χ. παρά με έναν αρχαίο πρόγονό μας...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 13:39:19 μμ »
Το λυπηρο της υποθεσης ειναι ποσο ευκολα παραμυθιαζεται ενας ολοκληρος λαος (Σκοπιανοί) οταν του σερβιρουν οι ηγεσιες του ακομα και πλαστη ιστορια .Εχει τυχει να μιλησω στο παρελθον ακομα και με Σκοπιανους με ανωτερη μορφωση (μηχανικους ) και σοκαριστηκα οταν ειδα οτι πραγματικα πιστευουν την καλπικη ιστορια που τους διδασκαν ακομα απο την εποχη του Τιτο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 13:53:27 μμ »
Συγνώμη αλλα περισσότερο υποκριτική στάση απο αυτη δεν μπορώ να σκεφτώ ποια είναι. Πρωτα η τσέπη μας και το γούστο μας και μετά η συλλογική αντίδραση και το κοινό καλό.
;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

charisps

• Επισκέπτης
« Απάντηση #72 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 14:32:52 μμ »
;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 14:36:10 μμ »
;)

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
και νομισματα να εχουν βρει Χαρη,δεν ειναι κακο!Τα συνορα ειναι σημερινη "εφευρεση"
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιανουάριος 30, 2014, 15:15:31 μμ »
Ουτε εγω πήγα στα Σκόπια ουτε εκανα εμπόριο μαζί τους. Μπορεί κάποια στιγμή και να πάω. Το έχουν κάνει ομως, το κάνουν και θα το κάνουν πολλοι αλλοι συνάνθρωποι μας.
Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να προσπαθήσουμε να «απαντήσουμε» σαν χώρα αφού μας έχουν προλάβει οι εξελίξεις.  Μετά συνηθως είναι αργά και αναγκαστικά πας σε συμβιβασμό.

Για να γίνει κατι τέτοιο όμως πρεπει ο κόσμος να μην είναι απασχολημένος στον μικροκοσμό του, να μην ασχολείται με την πάρτη του μόνο και να μην μας χαρακτηρίζει ο ωχαδερφισμός και το «νταξει μωρε να βγεί η μέρα σήμερα και αυριο βλέπουμε».

Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά ο κοινωνικός εκφυλισμός και η κοινωνική κρίση που μας χαρακτηρίζει είναι τεράστια και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς αυτό νομίζω.
Οταν και αν επενδύσουμε στην παιδεία, θα μπορέσουμε να διαμορφωσουμε γενίες που θα αλλάξουν τον τόπο. Μέχρι τότε θα βολοδέρνουμε σαν ακυβέρνητο καράβι και θα δεχόμαστε σφαλίαρες την μια πίσω απο την αλλη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions