Αποστολέας Θέμα: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...  (Αναγνώστηκε 22740 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος time_ keeper

  • Sr. Member
  • ***
  • Μηνύματα: 2135
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #90 στις: Απρίλιος 13, 2014, 01:29:20 πμ »
χαίρομαι που βαρέθηκες (ή οτι αλλο εκανες τελος παντων ) το ΑΡ, για να πω την αληθεια δεν περιμενα να μεινεις εκει για πολλούς λογους.

βασικα καταλαβα πολλα οταν διαβασα το...... <Ενοίκιο πληρώνουμε.>

και μιας που λεω αληθειες σε αυτο το ποστ, θα πω και μια ακομα.

δεν ειδα ουτε μια φωτογραφια απο τα ρολογια που ποσταρες στο παραπανω ποστ, με τετοια "πένα", πραγματικα χέστηκα για τις φωτογραφιες!

εύγε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Αν ψηφιστεί το ψευτορολεξ και το κερδίσω,  θα το παω σκοπευτηριο και θα το χορτάσω σκάγια .... Θα βγαλω το αχτι μου!

Αποσυνδεδεμένος stelakos

  • Hero Member
  • ****
  • Μηνύματα: 8996
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #91 στις: Απρίλιος 13, 2014, 11:02:29 πμ »
τα λογια ειναι περιττα! αυτην την φορα με κερδισαν οι περιγραφες σου παρα τα portuguese...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

  • Sr. Member
  • ***
  • Μηνύματα: 2398
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #92 στις: Απρίλιος 14, 2014, 12:42:40 μμ »
χαίρομαι που βαρέθηκες (ή οτι αλλο εκανες τελος παντων ) το ΑΡ, για να πω την αληθεια δεν περιμενα να μεινεις εκει για πολλούς λογους.

βασικα καταλαβα πολλα οταν διαβασα το...... <Ενοίκιο πληρώνουμε.>

και μιας που λεω αληθειες σε αυτο το ποστ, θα πω και μια ακομα.

δεν ειδα ουτε μια φωτογραφια απο τα ρολογια που ποσταρες στο παραπανω ποστ, με τετοια "πένα", πραγματικα χέστηκα για τις φωτογραφιες!

εύγε!

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα ακόμα γιατί το έδωσε, το αγόρασε με πολύ μεράκι κι έγραψε διθυράμβους  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

  • Members+
  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 2846
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #93 στις: Απρίλιος 14, 2014, 20:34:36 μμ »
Ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια.

Ναι, είχα γράψει πολύ καλά λόγια για το ΑΡ. Και είναι όλα αλήθεια. Βιάστηκα όμως στην εν λόγω αγορά, διότι για τα δικά μου δεδομένα το οποιοδήποτε ρολόι είναι πιθανό και κατακτητέο (και δεν το λέω από άποψης οικονομικής). Ήρθα Σιγκαπούρη στα τέλη του φθινοπώρου και κατευθείαν, λόγω νέου συμβολαίου δουλειάς κλπ., όρμησα σε νέο ρολόι. Αφού βλέπεις ότι η αγορά εδώ έχει τα πάντα, κι ότι σε παίρνει για διάφορα, τί το βιάζεσαι?

Από τη μία ένας λόγος για τον οποίο το έδωσα είναι όπως ήδη έγραψα - ότι δηλαδή δεν θέλω πλέον να μαζεύω. Δεν υπάρχει νόημα, κατ'εμέ. Τά'χω τα ρολόγια και κάθονται στο θησαυροφυλάκιο (έχω 50-κιλο 'κουτί' εδώ αλλά και θυρίδα στην Ελλάδα). Επίσης, κάθε λίγο και λιγάκι μετακινούμαι. Ήμουν πιό ανατολικά και μου ζήτησαν νά'ρθω εδώ. Εντάξει. Κι αν αύριο μου πούνε να πάω Βραζιλία, να αναλάβω εκεί? Πάρε πάλι τα ρολόγια παραμάσχαλα και τρέχα. Πάρε το αεροπλάνο, να περάσεις από Ελλάδα να αφήσεις μερικά στη θυρίδα. Για πόσο καιρό? Κανείς δεν ξέρει. Δηλαδή, δε σταματά η ιστορία.

Έχω το IWC Da Vinci Chrono (LE) στη θυρίδα στην Ελλάδα, καταπληκτικό ρολόι, δυό χρόνια τώρα που το πήρα, βγάλε το ένα έξω, βάλε το άλλο μέσα, αυτή η ιστορία συνέχεια. Βγάλε τα Citizen που είναι Eco-Drive ώστε να πάρουν αέρα, να φορτίσουν (άλλη Γιαπωνέζικη λόξα αυτή), κλπ. Και δεν περνούν χρόνο στον καρπό ρε παιδί μου εν τέλει τα ρολόγια. Θα μου πεις, μα καλά, πρέπει να τα πουλάς για αυτό το λόγο? Όχι, γι'αυτό κάνω ένα πλάνο, να έχω 2-3 καλά κομμάτια και να τα ευχαριστηθώ. Θέλω να αλλάξω? Τα δίνω και πάω αλλού - μέχρι τότε όμως τα φοράω και τα ευχαριστιέμαι. Μαζί μου όταν φύγω από αυτό το κορμί δε θα τα πάρω ούτως ή άλλως.

Μη ξεχνάτε πως η κατάσταση εδώ είναι τραγική. Έχω (ή μάλλον είχα, γιατί το consolidation το εφαρμόζω παντού τώρα), κάτσε να μετρήσω, πέντε Canon dSLR (40D / 60D / 5D II / 5D III / 1D Mk II N), δύο Fuji (X-Pro1 / X100S), μία Sony (a7), μία Samsung (NX10), μία Nikon (1 V2), μία Panasonic (GX7), μία Ricoh GX100, μία Canon G10, κι από φακούς καμμιά εικοσαριά (τους καλύτερους και πιό ακριβούς για κάθε μηχανή, λ.χ. καμμιά ντουζίνα L για τις Canon). Βάλτε δύο original μπαταρίες για κάθε μηχανή, φίλτρα, τσάντες, straps, κλπ. και καταλαβαίνετε. Και τρία τρίποδα. Ξέχασα και 2-3 compact που έχω δώσει στην αδελφή μου. Είχα φτάσει σε σημείο να πιάνω μηχανή στα χέρια μου και να μην θυμάμαι τα χούγια της, να μην κάνω update το firmware, κλπ. Πώς να βγάλεις άκρη όταν από Fuji πας στην 5D? Εντάξει, δεν είναι μεγάλες οι διαφορές, αλλά είναι αναγκαίο? Όχι. Θα τραβήξεις καλύτερες φωτό έτσι? Όχι. Ε, τότε τί τις έχεις? Μη τις παίρνεις εξάρχής.

Καλές οι δοκιμές, κάθε κάμερα έχει το κάτι γλυκό πάνω της. Αλλά εντάξει, δοκίμασέ την στο Yodobashi και άστην εκεί, απλά μην βγάλεις την πιστωτική έξω. Έτσι και με τα ρολόγια. Οι πατεράδες μας πόσα ρολόγια είχαν? Είχαν επτά κομμάτια κι έκαναν rotation? Σοβαρά? Είδαμε το ΑΡ, πάρτο. Καλώς. Ανδρικό σχήμα, γενικά ανώτερο σαν ρολόι, σαν σχέδιο, κλπ. από Ρόλεξ, οκ. Το πήρες? Εντάξει. Τώρα θα το φας. Για να πάρεις άλλο, θα πρέπει να δώσεις αυτό, να χάσεις, και να καταλάβεις ώστε να μην κάνεις το λάθος ξανά. Έχω φτάσει (με το χάλι που μας δέρνει εδώ) να έρχομαι Ελλάδα όλο και λιγότερο. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα από το να έχω την πολυτέλεια να αλλάζω ρολόι κάθε 2-3 μέρες, μιλάω για ρολόι επιπέδου ΑΡ κλπ.

Consolidation είναι λοιπόν ένας λόγος. Ο άλλος λόγος είναι καθαρά 'τεχνικός'. Αφού με παίρνει, θα πάω όσο καλύτερα μπορώ χωρίς πάντοτε να επωμιστώ κάτι το οποίο χρηματικά θα είναι τόσο επικίνδυνο σε περίπτωση κατά την οποία (ω μη γένοιτο) απωλεσθεί. Δηλαδή, θα πάρω κάτι που πραγματικά να έχει όσο γίνεται περισσότερο τα χαρακτηρηστικά που θέλω, αλλά και το οποίο να μην αξίζει λ.χ. 60-80 χιλιάρικα. Αν μεθαύριο πάω για παράδειγμα Μαλαισία/Ταυλάνδη και σκάσει κάτι (χτύπα ξύλο), να μην το κλαίω. Εδώ υπάρχει ασφάλεια, στα παραδίπλα μέρη όμως δεν είναι το ίδιο. Οπότε λοιπόν το χρυσό ρολόι αποκλείεται, το open back επιβάλλεται (και το 41mm ROC δεν ήταν open back), chrono function θα προτιμούσα να μην έχει αφού δεν το χρησιμοποιώ (και το ΑΡ είχε), πολύ βαρύ και παχύ να μην είναι (και το ΑΡ ψιλοήταν, ειδικά το μπρασελέ), κλπ.

Τεχνικός επίσης είναι και ο λόγος του σπόρ ή dress κομματιού. Θέλω ένα όχι αυστηρό dress για τη δουλειά κάθε μέρα, το οποίο να πηγαίνει και με τζην. Φερ'ειπείν, IWC 5001 Potuguese. Modified ETA δεν παίρνεις μετά το ΑΡ όμως, έτσι δεν είναι? Ή, αν πάρεις πάλι σπορ κομμάτι, τί να τα κάνεις τα πάνω από ένα στην ίδια κατηγορία? Έχω το vintage GMT II και δεν περνά πολύ χρόνο στον καρπό. Το ΑΡ είναι σούπερ, κατά βάθος όμως είναι καθαρόαιμο σπορ κομμάτι, η φυσική του θέση δεν είναι κάθε μέρα και βράδυ σε γραφείο και σε φαγητά με πελάτες. Τα βγάζει πέρα, αλλά ένα δυνατό dress (perpetual / annual) από καλό οίκο είναι πολύ καλύτερο στην ηλικία που είμαι.

Κι ερχόμαστε στον τελευταίο λόγο που έδωσα το ΑΡ. Ο λόγος αυτός είναι περίεργος, απλά γιατί δεν είναι εύκολος να τον εξηγήσει κανείς. Μπορείς να τον νιώσεις εύκολα, και πιό δύσκολα να τον εξηγήσεις. Όταν λοιπόν φορέσεις Ναυτίλο με ατσάλινο μπρασελέ (και μπλε dial) ή Lange με complication (perpetual ή έστω annual) τότε σου εγγυώμαι πως θα καταλάβεις. Ειδικά για το πρώτο που είναι ατσάλινο και μπορεί κανείς να κάνει απόλυτα απ'ευθείας σύγκριση, δε θα σου πάρει πάνω από 5-10 δεπτερόλεπτα να νιώσεις αυτό που κι εγώ ένιωσα.

Καλό το chrono ΑΡ αλλά ένα perpetual calendar είναι πάντα καλύτερο, και φυσικά ένα Patek είναι πάλι κάτι πολύ διαφορετικό. To ατσάλινο 5712 που φόρεσα το περασμένο Σάββατο περιγράφεται ως πραγματικό αριστούργημα, όχι ως απλό ρολόι - ήταν τόσο πολύ σε άλλο επίπεδο. Αναγνωρίζω πως τα scratches και λοιπά θα κάνουν τη ζωή ενός τέτοιου μπρασελέ πολύ δύσκολη και πολύ σύντομα άπαξ και το αγοράσει κανείς, αλλά προσωπικά αυτό είναι ήσσονος σημασίας. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Και μην πιστεύετε όσα διαβάζετε - εγώ τα πίστευα και αποπροσανατολίστηκα.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχα δοκιμάσει το 5726 που είναι και πιό χοντρό αλλά και που δεν έχει μπλε dial. Είχα βάλει και το 5712, αλλά με το strap, έκδοση η οποία πάλι είχε μόνο γκρι dial. Λένε και γράφουν στα fora ότι το μη ισορροπημένο dial του 5712 τους μπερδεύει. Χαζομάρες, το ρολόι είναι σε άλλη χρονόσφαιρα, καθαρά λόγω σχεδίασης. Είναι γεννημένο να είναι ανώτερο σε αίσθηση, απόλαυση και παρουσίαση, είναι το DNA του τέτοιο. Ήταν (στο στρογγυλό sub-dial date function) το πιό ευδιάκριτο από όλα που δοκίμασα, από IWC Perpetual (Portuguese), από JLC Master Geo, κι από Langematic Perpetual. Ήθελα να δω την ημερομηνία, νταν, νάτη, καθαρά, ευδιάκριτα. Για πήγαινε να το κάνεις αυτό στο μπλε perpetual IWC ή στο Langematic. Καλά τα perpetual, αλλά πρέπει να μπορούν να διαβάζονται άνετα - να είμαστε πρακτικοί! Το 5712 τό'χα στον καρπό μου, έστριβα το χέρι 10 μοίρες πάνω, δέκα κάτω, και οι αποχρώσεις που αυτόματα έπαιρνε το μπλε dial με ζάλιζαν, τί άλλο να πω...

Εχθρός λοιπόν του καλού (ΑΡ 15400-στυλ 41 χιλ., γιατί το 15300 ή το 15202 είναι καλύτερα φυσικά) είναι το πολύ καλύτερο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

nicolasg

  • Επισκέπτης
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #94 στις: Απρίλιος 14, 2014, 22:26:32 μμ »
Γι'αυτό εδώ μιλάμε?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

  • Members+
  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 2846
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #95 στις: Απρίλιος 15, 2014, 02:48:29 πμ »
Ναι, βέβαια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

  • Members+
  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 2846
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #96 στις: Απρίλιος 25, 2014, 18:46:19 μμ »
Συνεχίζουμε...

Με την επικείμενη αύξηση της Patek Philippe (1η Μαίου), γύρω στο 4% + διόρθωση λόγω ισοτιμίας CHF + διόρθωση λόγω τιμάριθμου, που μου σφύριξε ένας φίλος εδώ, τηλεφώνησα λίγες μέρες πριν στον AD μου.

Η απάντηση: "...Θα σας έπαιρνα τηλέφωνο, ήρθαν εχθές αρκετά κομμάτια τα οποία είχαμε παραγγείλει έξτρα λόγω της επικείμενης αύξησης, μέσα σε αυτά και ένα 5712/1Α-001 το οποίο και σας έχω κρατήσει, σφραγισμένο όπως είχατε ζητήσει..."

Ήταν το τελευταίο, σχεδόν, οχύρωμα που υπήρχε. Οι πρόσφατες συζητήσεις στον εν λόγω AD είχαν καταλήξει πως είτε αυτό είτε το κλασικό 5711/1Α-001 έχουν παραγγελθεί και περίπου μέσα σε 1-2 μήνες θα έχουν έρθει. Οπότε ένα από τα δύο το είχα ρεζερβέ ούτως ή άλλως. Δεν περίμενα όμως να έρθει μοντέλο τόσο γρήγορα. Την αύξηση την είχα δεδομένη ότι δεν θα προλάβαινα να τη γλιτώσω, οπότε κρατούσα τις επιλογές μου ανοιχτές. Τί να το πάρεις τον Ιούνιο, τί να το πάρεις τον Σεπτέμβριο, αν έχει ήδη φάει την αύξηση.

Σε συνδυασμό με το ότι ήρθαν αρκετά κομμάτια (5030G, κλπ., τα είδα στη βιτρίνα και τρελλάθηκα) και με δεδομένο το ότι η όποια αγορά ή έστω προκαταβολή κλειδώνει την τωρινή τιμή, όποιες αντιστάσεις είχαν απομείνει, κάμφθηκαν και η προκαταβολή έπεσε...



Η ΥΩ είναι για όλους, πιστεύω. Απλά το θέμα θέλει πείσμα στο στόχο και μέθοδο, τίποτε παραπάνω. Τα ΡΡ είναι πανάκριβα, είναι όμως και σε άλλο επίπεδο. Το πρώτο βήμα για να αποκτήσω το πρώτο μου ΡΡ ήταν να φρενάρω τον εαυτό μου από το να πάρει άλλο ένα Rolex, ένα Panerai (512/513), ένα steel moonphase/dual time JLC, κλπ.

Καλά, πολύ καλά ρολόγια αυτά, αλλά όταν θες να ανέβεις τα σκαλιά χωρίς ταυτόχρονα να αποστρατεύεις μερικώς ρολόγια στο συρτάρι, πρέπει να κάνεις θυσίες (=flipping). Ή θυσίες αυτού του τύπου ή συνεχώς το χέρι στην τσέπη, και μάλιστα βαθιά. Κι είπαμε, στο κάτω-κάτω το ταξίδι είναι εξ'ίσου σημαντικό...

Να εξομολογηθώ κάτι, πιό πολύ περιμένω να δω και να πιάσω αυτό το πανέμορφο κουτί της ΡΡ, με το σταυρό του Καλατράβα πάνω στο κέντρο...


Ναυτίλος 5712/1Α-001...


...και ο κλασικός απλός Ναυτίλος 5711/1Α-001.

Το κλασικό είναι κλασικό, αλλά τά'βαλα κάτω και αποφάσισα ότι το πιό 'φορτωμένο' dial δεν με ενοχλεί. Αντίθετα πιστεύω πως πάει πιό πολύ με το άλλο ρολόι που θα κρατήσω, το IWC DaVinci Laureus (LE), chrono, aperture date.

To PP 5712 έχει κι αυτό complications αλλά εντελώς διαφορετικά, τα οποία δεν έχει το IWC (moonphase, PR). Είχα βάλει στο Passions.com.sg ένα pre-owned 3710/1A (που είναι απλό σαν το 5711) και δεν με ξεσήκωσε. Άλλο το ένα βέβαια, κι άλλο το άλλο.

Αλλά βάλε και το micro rotor του 5712, βάλε την λίγο πιό εύκολη διαθεσιμότητα (π.χ. στα Daytona πάλι ποτέ δεν με είχε τρελλάνει το ότι τα ατσάλινα ήταν πιό δυσεύρετα), βάλε το ότι την 1η Μαίου παίρνουν συνολικά περίπου ένα +5% το οποίο τώρα γλιτώνω, βάλε το πάχος του 5712 που είναι λίγο πιό πολύ (από αυτό του 5711) χωρίς να είναι πάνω από 10 χιλιοστά, ε, το είδα το θέμα από 'δω, το είδα από 'κει, 2 βδομάδες τώρα αυτό μελετάω...

Έχει, λέει, λευκό 5711. Μα - χαίρω πολύ ρε φίλε, λευκό??? Εντάξει, γυαλίζει κι αυτό με την κίνηση, ασημί από 'δω, ασημί από 'κει, αλλά το κλασικό είναι ένα. Και μάλιστα λένε ότι το 5711 είναι ελάχιστα πιό ελαφρύ στον τόνο του μπλε από το 5712, που σημαίνει ότι είναι πιό γλυκό το dial από αυτό του 5712, αλλά τώρα εντάξει, μη χάσουμε και τον ύπνο μας επί του θέματος...

Πάμε παρακάτω, έχει συνέχεια η ιστορία.

Σε μία τελευταία προσπάθεια κοίταξα ένα κλασικό και μοναδικό σχέδιο, στα ίδια χρήματα με το Patek Philippe που είχα στόχο. Μιλάμε για το Sympathie της Roger Dubuis. Κομμάτια που επί μία δεκαετία τα έβγαζε η εν λόγω εταιρία, chrono / perpetual / chrono + perpetual, βασισμένα στο movement Lemania. Λίγο πάνω από 100 τέτοια κομμάτια συνολικά έχει βγάλει η RD στα τελευταία 14 χρόνια.

Ξεκίνησα στην αρχή βρίσκοντας ένα-δύο chrono σε ένα dealer στη Νέα Υόρκη. Επικοινώνησα, το ρολόι το φέρνεις άνετα εδώ και το 7% Φ.Π.Α. που έχουμε στη Σιγκαπούρη είναι πολύ λογικό για να εισάγεις οτιδήποτε. Μετά κοίταξα και τα perpetual Sympathie και όσο κοιτούσα τόσο μου άρεσαν. Έχω θέμα με τα τονέ και τα ωραία τετράγωνα, μερικά μου πάνε πολύ καλά στο χέρι. Ξέρω ότι η RD κάνει πολύ καλή δουλειά, οπότε για ένα perpetual δε θα έλεγα όχι.

Στο τέλος λοιπόν βρήκα ένα πολύ ωραίο perpetual & chrono, 37mm, WG, manual wind, φανταστικό open back (Lemania 2130), 28 κομμάτια LE. Το ρολόι είναι pre-owned και το βρήκα σε 2 dealers οι οποίοι το έχουν στη σελίδα τους ως consignment piece (ένας είναι στο Hong Kong κι ο άλλος στην Ελβετία). Το ρολόι κοστίζει ακριβώς όσο θα δώσω για το ολοκαίνουργιο Πατέκ 5712/1Α-001.



Επικοινωνώ λοιπόν με τους δύο πωλητές, και στο τέλος βλέπω ότι το ρολόι είναι το ίδιο - διαθέσιμο στη Σιγκαπούρη. Γιατί όχι να μη το δω, να το δοκιμάσω, να πάρω μία γεύση του πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η κάσα, πόσο εύκολα διαβάζεται το dial, κλπ.











Το ρολόι είναι ωραίο, το σχήμα είναι μοναδικό και απίθανο, ο ιδιοκτήτης είναι ο δεύτερος (το αγόρασε στην Taiwan), το ρολόι πέρασε από σέρβις πέρυσι στην Ελβετία (κόστος 3,500 Ευρώ μετά την έκπτωση), το γνήσιο strap είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά μικρό (για Ασιατικούς καρπούς) και δεν μου κάνει (δεν υπάρχει δυνατότητα να μεγαλώσει, το deployant buckle είναι στο τελευταίο notch), τα χαρτιά κουτί κλπ. είναι ό,τι πιό εντυπωσιακό έχω δει, έχει ακόμη και χειρόγραφο πιστοποιητικό από το observatory που μετρούσαν το ρολόι, certificate Geneva Seal, κλπ.

Ο τωρινός ιδιοκτήτης είναι freelance δημοσιογράφος σε περιοδικά για ρολόγια, ήρθε φορώντας το Ingineur (IWC) LE 200 pcs steel με το ροζ καντράν, πολύ ωραίο καθημερινό κομμάτι, κι έχει άλλο ένα RD, chrono... To RD που δοκίμασα λοιπόν είναι διαθέσιμο, θα κάνει και καλύτερη τιμή (εννοείται ότι δυσκολεύεται να το διώξει), αλλά και το ΡΡ είναι κλασικό και πιό ασφαλές σαν αγορά.

Το RD είναι πολύ ξεχωριστό ρολόι, αλλά η απόφασή μου είναι να προχωρήσω μπροστά με το ΡΡ. Το επόμενο μπορεί να είναι Perpetual, Annual, Lange/PP, δεν βιαζόμαστε. Αυτά. Παραλαβή και φωτό σύντομα (μόνο που ξέρεις ότι περιμένεις να παραλάβεις Patek Philippe, η αίσθηση είναι ήδη απερίγραπτη...)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

  • Administrator
  • GWF
  • *****
  • Μηνύματα: 156878
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #97 στις: Απρίλιος 25, 2014, 19:32:28 μμ »
Παραλαβή και φωτό σύντομα (μόνο που ξέρεις ότι περιμένεις να παραλάβεις Patek Philippe, η αίσθηση είναι ήδη απερίγραπτη...)

PP,εξαιρετικη επιλογη!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος stelakos

  • Hero Member
  • ****
  • Μηνύματα: 8996
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #98 στις: Απρίλιος 25, 2014, 20:02:17 μμ »
Αφωνος ως συνηθως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος marios_ch

  • Hero Member
  • ****
  • Μηνύματα: 7992
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #99 στις: Απρίλιος 25, 2014, 20:29:33 μμ »
Εξαιρετικος με το καλο!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

constantine

  • Επισκέπτης
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #100 στις: Απρίλιος 25, 2014, 22:00:47 μμ »
Θελετε κανενα βοηθο εκει που εργαζεσαι?
Ας παιρνω μεχρι Seiko Δεν με πειραζει
 :D :D

Χρονια Πολλα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

  • Members+
  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 2846
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #101 στις: Απρίλιος 26, 2014, 13:32:20 μμ »
Εχθές έκανα text chat στο κινητό με την αδελφή μου στην Ελλάδα. Της γράφω σε κάποια φάση "...Τί λες για το Patek, Σάββατο ή Τρίτη/Τετάρτη?"

Και σε 2 δευτερόλεπτα η απάντηση: "ΑΥΡΙΟΟΟΟΟΟΟ"

Ε, ξύπνησα σήμερα το πρωί, έκανα το μπάνιο μου, πήγα στην τράπεζα και μετά κατ'ευθείαν στον AD...




Τα κουτιά έρχονται με βαπόρι (3 βδομάδες), τα ρολόγια με αεροπλάνο.


Το κουτί, με τη συσκευασία πρέπει να ζυγίζει 2 κιλά περίπου...




Δώρο από τον AD δερμάτινη θήκη που χωρά το ρολόι με το αφρολέξ του.


Σκληρό χαρτόκουτο, bubble wrap ευλαβικά τυλιγμένο, κι από μέσα έχει ρυζόχαρτο διπλωμένο και με σελοτέιπ...



Το ρολόι είναι καταπληκτικό.

Πιό λεπτεπίλεπτο από Ρόλεξ, πάρα πολύ άνετο στον καρπό, το dial είναι λίγο πιό σκούρο από όσο φανταζόμουν, προσωπικά δεν με κουράζει η ασυμμετρία, το readability είναι άριστο, το power reserve απίθανο (το σετάραμε και με μία στροφή έπαιρνε πάνω μία ώρα), το σετάρισμα της ημερομηνίας και moonphase είναι παιχνίδι και πάρα πολύ όμορφη φάση (βάζεις πρώτα την ημερομηνία με το ένα pusher [χρησιμοποιήσαμε οδοντογλυφίδα] και με το άλλο pusher ένα πάτημα για κάθε μέρα που προχωρά η Σελήνη).

Η μέρα σήμερα έχει 26 του μήνα, Πανσέληνος ήταν στις 15 Απριλίου (στο manual αλλά και στην ιστοσελίδα της Patek), άρα 11 κουνήματα (26 μείον 15) ή πατήματα του κουμπιού, τακ, τακ, τακ, τακ... Και νά'σου το φεγγάρι εκεί που πρέπει να ειναι σήμερα στο dial... Τί να πω, μαγεία...

Δύο χρόνια διεθνής εγγύηση, συμπληρώθηκαν τα χαρτιά ώστε το όνομά μου να πάει στο αρχείο της ΡΡ στην Ελβετία (σικ) όπως και οι επιλογές για να έρχεται το περιοδικό της ΡΡ στο σπίτι, κλπ.





Το bezel (η στεφάνη) γυαλίζει πολύ περισσότερο από το κρύσταλλο, το οποίο είναι anti-reflective φυσικά. Ο πωλητής μου είπε ότι το ρολόι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες μου, είπε πως όταν το δοκιμάζουν όλοι λένε "...ναι, όντως πολύ ωραίο..." κλπ. όμως με το χρόνο σιγά-σιγά το ρολόι δείχνει την πραγματική του ομορφιά και αξία, σε βαθμό αξεπέραστο.

Το στυλ, σχέδιο είναι πραγματικά κλασικό. Πολύ κλασικό. Μερικές φορές τα συναισθήματα εναλάσσονται. Το νιώθεις παρωχημένο, κλασικούρα, όμως το κοιτάς πάλι μετά από 2 λεπτά και λες μέσα σου "...τι είπα ο βλάκας..."

Δεν είναι ένα ρολόι για extreme sports, είναι 'σπορ' αλλά δεν είναι τόσο casual sports όσο είναι πιό πολύ 'κυριλέ' casual. Τα complications όπως είπα είναι απίθανα, διαβάζονται πάρα πολύ άνετα (που σημαίνει πως το ρολόι σχεδιαστικά μέσα έχει προσεχθεί πάρα πολύ, για σχεδιαστικά έξω δεν το συζητάμε, το φρόντισε ο συγχωρεμένος Τζέντα). Λεπτό και 'απαρατήρητο' στο καρπό, επίσης αθόρυβος ο ρότορας... Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι άλλο...

Το μπασελέ αγκαλιάζει το χέρι σα γάντι. Πήρα το ρολόι κατά τις 12 το μεσημέρι και πήγα για lunch και καφέ. Έξω άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς, υγρασία σίγουρα πάνω από 95%. Ήρθα σπίτι μετά και ο καρπός μου είναι σαφέστατα πολύ λιγότερο ιδρωμένος από όσο όταν είχα το ΑΡ. Πιό λεπτό το μπρασελέ από του ΑΡ (σε πάχος), άλλο πράγμα. Το ΑΡ ήταν/είναι πιό matcho ρολόι, πολύ ωραίο, αλλά σε καμμία περίπτωση τόσο διακριτικό και ραφιναρισμένο.

Αυτά, θα επανέλθω με πιό πολλά σχόλια σύντομα.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 26, 2014, 13:36:47 μμ από Tangerine Dream »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

  • Administrator
  • GWF
  • *****
  • Μηνύματα: 156878
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #102 στις: Απρίλιος 26, 2014, 13:34:47 μμ »
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!

η πιο ομορφη κασα τους!!!

ΚΑΛΟΡΖΙΚΟ!!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος marios_ch

  • Hero Member
  • ****
  • Μηνύματα: 7992
  • Ω speedmaster
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #103 στις: Απρίλιος 26, 2014, 14:11:59 μμ »
εξαιρετικο, καλοριζικο με υγεια!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος cupra73

  • Sr. Member
  • ***
  • Μηνύματα: 1970
    • Προφίλ
Απ: Δοκιμάζοντας για το επόμενο κομμάτι...
« Απάντηση #104 στις: Απρίλιος 26, 2014, 15:43:46 μμ »
Από τα πιο κλασσικά κομμάτια της Υ.Ω., καλοφόρετο πάντα με υγεία, πιστεύω αυτό δύσκολα θα το αποχωριστείς..... ;)

Αν επιτρέπεται (και δεν γίνομαι αδιάκριτος), πόσο σου κόστισε από Ανατολάς ;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions