Το Citizen είναι 200άρι καταδυτικό, όχι 50. Δεν έχει κανένα μα κανένα φόβο, εφόσον έχεις φροντίσει να είναι η κορώνα βιδωμένη.
Doc, θα σου πω τι κάνω εγώ, που κατά κανόνα πάω σε μη οργανωμένες παραλίες (χωρίς ντουζιέρες κλπ.)
Έχω πάντα μαζί μου ένα πλαστικό ποτηρι-τάπερ, που σφραγίζει με καπάκι, γεμάτο με απιονισμένο νερό.
Και λέω απιονισμένο γιατί πάντα υπάρχει απ' αυτό και μέσα στο αυτοκίνητο.
Μετά την τελευταία βουτιά, πετάω το ρολόι μέσα, το αφήνω για κανα 10λεπτο, και μετά το ξαναφοράω κανονικά (...ή βάζω κάποιο άλλο!).
επειδη ειναι η πρωτη φορα που το βουτηξα μολις γυρισα σπιτι το επλυνα με νερο βρυσης και μετα το σκουπισα και το αφησα να στεγνωσει....υπαρχει κατι αλλο που κανουμε και δεν το ξερω γιατι σκεφτομαι να το βουταω στις διακοπες...
Καλό είναι το ρολόι να ξελένεται όσο είναι ακόμα βρεγμένο.
Αν το ρολόι δεν έχει ξεπλυθεί σε ντουζ κλπ. και στέγνωσε με αλμύρα, δεν αρκεί ένα απλό πλύσιμο.
Το αλμυρό νερό εγλωβίζεται σε σημεία που δεν ξεπλένονται, πχ. εσωτερικά στις εσοχές του bezel.
Κι εδώ πρέπει να το "μουλιάσεις", δηλ. να το αφήσεις βυθισμένο σ' ένα (πλαστικό) ποτήρι με νερό. Και 1+ ώρα αν μπορείς, ακόμα καλύτερα.
Το απιονισμένο νερό είναι πάντα καλύτερο από της βρύσης, ειδικά αν στην περιοχή σου το νερό του δικτύου είναι "σκληρό" (με πολλά άλατα). -Θ.