Αποστολέας Θέμα: zenith stratos flyback vs Grand Seiko spring drive gmt  (Αναγνώστηκε 20043 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stelakos

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: zenith stratos flyback vs Grand Seiko spring drive gmt
« Απάντηση #75 στις: Μάιος 24, 2013, 17:43:41 μμ »
Ο οποιοσδήποτε Ζενίθ. Το κρστώ.
οριστε?

Ουπς! Γράψε "κρατώ".
μου φενεται οτι θες να πεις κατι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ted

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Μάιος 24, 2013, 17:44:31 μμ »
το προβλημα μου εμενα ειναι πιο απο τα 2 αξιζει περισσοτερο τα λεφτα του,δεν με ενδιαφερει σε τι ακραιες συνθηκες μπορουν να αντεξουν η οτι τα ζενιθ τα φορανε αυτοι που εχουν φραγκα η τι θα πει καποιος που θα το δει να το φοραω,το 90% των ανθρωπων δεν θα πει τπτ γιατι δεν ξερει τι ειναι κ ποσο κανει,εχουμε ενα σεικο κ ενα ζενιθ κ κανουν τα ιδια λεφτα,πιο τα αξιζει περισσοτερο σαν ρολοι?

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Πραγματικά ποιός χ@στηκε για τους πυραύλους και τα διαστήματα και όλα αυτά;
σημασία έχει το ρολόι να το φοράς και να σε φτιάχνει.
Ποιό σε φτιάχνει εσένα; ποιό σου αρέσει;
το ρολόι για μένα είναι κατά 50% ομορφιά, και το υπόλοιπο 50% ποιότητα και μηχανισμός.
τα quartz δεν παίζουνε καν μπάλα.

Θεωρούμε λοιπόν πως σε αυτά τα λεφτά οι μηχανισμοί θα είναι πολλοί καλοί και αξιόπιστοι. Το θέμα κόστος service μάλλον πάει προς την πλευρά της seiko. Η zenith θα σε βαράει πολύ άσχημα.

Και τώρα το οπτικό κομμάτι. Εμένα μου αρέσει το GS. Το συγκεκριμένο zenith παρότι φοράει el primero και το σέβομαι δεν μου αρέσει καθόλου. Πολύ φορτωμένο για τα γούστα μου.

Αν όμως το vs ήταν μεταξύ του συγκεκριμένου gs και του Zenith El Primero Striking....τότε θα άλλαζε πολύ το πράγμα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Istar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Μάιος 24, 2013, 17:47:29 μμ »
Άλλο η ταχύτητα άλλο η επιτάχυνση.

Γκαντεμιά πέσαμε σε φιλολόγους.

Άλλο ο φιλολογία, άλλο η φυσική.
Αυτό λέω και εγώ.
"g-force (with g from gravitational) is a term for accelerations felt as weight and measurable by accelerometers. It is not a force."
Και αφού its not a force σημαίνει ότι 20g αν είναι το ρολόι μέσα σε ένα λαστιχένιο,φελιζολένιο κουτί μπορούν να απορροφηθούν και σαν πραγματική δύναμη το ρολόι να καταλάβει μηδέν.
Θα καταλάβαινε τα G αν ήταν στο ατσάλινο πάτωμα του πυραύλου, που δυστυχώς δεν είναι και sorry αν χαλάω το όνειρο του καθενός που νομίζει ότι τα ρολόγια που πάνε στο διάστημα είναι και G-Shock.
Aπό την άλλη το Zenith αν δεν ήταν μόνο κάσα, δέχτηκε τα πάντα από την αντίδραση του αέρα στα 1,342.8 km/h.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Μάιος 24, 2013, 17:49:17 μμ »
GS από εμένα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Μάιος 24, 2013, 17:51:00 μμ »

1g είναι η επιτάχυνση της βαρύτητας στο κενό. Ξεχνάς μερικά m3 αέρα που υπάρχουν και δημιουργούν δράση αντίδραση στο σώμα του στο ρολόι.
To αυτοκίνητό σου άμα πάει με 300 θα γίνει κομμάτια. Το ίδιο και επιβατικό αεροπλάνο άμα παει στην ταχύτητα του ήχου. Τυχαία είναι τα Concord? Γιατί δεν βάζουν και στα Boeing καλύτερη μηχανή για να μην καψουν καύσιμο, όχι γιατί θα γίνουν κομμάτια αν πάνε με την ίδια ταχύτητα? Αντέχει ένα λεωφορείο να πιάσει ταχύτητες F1 χωρίς να διαλυθει?
Τα ρολόγια μες στον πύραυλο δέχονταν τα G μόνο όλες τις πιέσεις τηςδέχεται η άτρακτος του πυραύλου έξωτερικά. Μέσα ο αέρας είναι ακίνητος σε σχέση με τους αστροναύτες. Το ρολόι αν το φοράνε κατά την απογείωση πιέζεται και πιέζει μόνο το χέρι του αστροναύτη.

Έχεις μπερδέψει την δράση αντίδραση με την αντίσταση του αέρα ή οπισθέλκουσα. Η οπισθέλκουσα εξαρτάται από την γεωμετρία του σώματος, την πυκνότητα του ρευστού, την μέγιστη μετωπική επιφάνεια του κινούμενου σώματος και την σχετική ταχύτητα σώματος-ρευστού.   Με εξαίρεση την ταχύτητα όλα τα άλλα είναι πολύ μικρά στην περίπτωση του άλματος οπότε δεν μιλάμε για μεγάλες δυνάμεις.

Για τα Boeing και τους στροβιλοκινητήρες είναι μια μεγάλη κουβέντα, αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι πάντοτε το κόστος και άρα η κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με την ώση. Απόδειξη το Concord που αναφέρεις με τους Olympus, εξαιρετικά αεροδυναμικό, αλλά  απέτυχε εμπορικά καθότι οικονομικά ασύμφορο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Μάιος 24, 2013, 17:59:36 μμ »
δεν μπορω να διαλεξω κ εχω κουραστει μ αυτην την ιστορια ,οποιο βγει πρωτο το περνω
μια διευκρινιση ,το ζενιθ ειναι με λουρακι οχι μπρασελε κ ειναι 250ε φθηνοτερο

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
καποιος θα αγορασει εναν υπεροχο αυτοματο χρονογραφο,καποιος αλλος την τεχνολογια της seiko spring drive,οτι σου κανει κλικ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Istar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Μάιος 24, 2013, 18:02:16 μμ »
Έχεις μπερδέψει την δράση αντίδραση με την αντίσταση του αέρα ή οπισθέλκουσα. Η οπισθέλκουσα εξαρτάται από την γεωμετρία του σώματος, την πυκνότητα του ρευστού, την μέγιστη μετωπική επιφάνεια του κινούμενου σώματος και την σχετική ταχύτητα σώματος-ρευστού.   Με εξαίρεση την ταχύτητα όλα τα άλλα είναι πολύ μικρά στην περίπτωση του άλματος οπότε δεν μιλάμε για μεγάλες δυνάμεις.

Δεν έχω μπερδέψει τίποτα εσύ έχεις μπερδέψει το που ήθελα να καταλήξω, γιατί πουθενά δεν έιπα ότι το Zenith δέχτηκε τις ίδιες δυνάμεις με τον Felix που έπεφτε με τα μούτρα. Aκριβώς γι'αυτό η κεραία του αυτοκινήτου δεν παθαίνει τίποτα στις υψηλές ταχύτητες ενώ οι πόρτες μπορούν να φύγουν.
H μετωπική του επιφάνεια έιναι πολύ μικρή ειδικά η πλαινή με την οποία φαίνεται να έπεφτε.

Αλλά το point είναι ότι το Zenith κάτι δέχτηκε ενώ το Seiko δεν δέχτηκε απολύτως τίποτα σε κλειστό χώρο στην μαλακή θηκούλα του.
Άντε όταν φτάσαν πάνω να δέχτηκε λιγότερες φθορές από την ελλάτωση της βαρύτητας στον μηχανισμό.
Και όπως είναι γνωστό

SOMETHING > NOTHING
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 24, 2013, 18:09:34 μμ από Istar »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Μάιος 24, 2013, 18:07:26 μμ »

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Μάιος 24, 2013, 18:08:22 μμ »
Istar, τα αισθητικά σου κριτήρια είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ πως να το κάνουμε δηλαδή.. Οπότε ότι έχει να κάνει από τα σχόλια σου για αισθητική ναι είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

Μια αγγελία πάλι δεν αποδεικνύει τίποτα.

Μια αύξηση στα ποστ μετά το "άλμα" πάλι δεν λέει τίποτα. Με αυτό το σκεπτικό η Casio στο φόρουμ πάει εκπληκτικά σε σχέση με την Zenith και τα ποστ στην MARANEZ διπλασιαστήκαν σε 2 μέρες. και αν συνεχίσουν έτσι θα φτάσουν της ΖΕΝΙΤΗ.. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ????

Αν πάλι σε ενδιαφέρει από την πρώτη στιγμή η μεταπωλητή αξία αυτού που αγοράζεις, τότε κακώς το συζητάμε, δες τι εμπορικότερο κυκλοφορεί και ασχολήσου μόνο με αυτά. Αλλιώς προφανώς χαμένος θα βγαίνεις.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Istar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Μάιος 24, 2013, 18:26:56 μμ »
Istar, τα αισθητικά σου κριτήρια είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ πως να το κάνουμε δηλαδή.. Οπότε ότι έχει να κάνει από τα σχόλια σου για αισθητική ναι είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

Μια αγγελία πάλι δεν αποδεικνύει τίποτα.

Μια αύξηση στα ποστ μετά το "άλμα" πάλι δεν λέει τίποτα. Με αυτό το σκεπτικό η Casio στο φόρουμ πάει εκπληκτικά σε σχέση με την Zenith και τα ποστ στην MARANEZ διπλασιαστήκαν σε 2 μέρες. και αν συνεχίσουν έτσι θα φτάσουν της ΖΕΝΙΤΗ.. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ????

Αν πάλι σε ενδιαφέρει από την πρώτη στιγμή η μεταπωλητή αξία αυτού που αγοράζεις, τότε κακώς το συζητάμε, δες τι εμπορικότερο κυκλοφορεί και ασχολήσου μόνο με αυτά. Αλλιώς προφανώς χαμένος θα βγαίνεις.

1 ) Είναι υποκειμενικά οκ έχεις δίκιο. Εσύ το έχεις δει απο κοντά το Seiko και το προτείνεις, γιατί εγώ το Zenith που προτείνω το έχω φορέσει πολλές φορές στο χέρι άσχετα αν προτιμώ το απλό Elprimero 36000vhp για το οποίο δεν μου ζητείται να πω γνώμη.
2 ) Τo άλμα είναι ιστορικό γεγονός, έχει καταγραφεί για πάντα, το ίδιο και το ρολόι που πλέον σχετίζεται με 4 παγκόσμια ρεκόρ ( δεν είναι και λίγα ).

3)

Ο vlasis είναι πραγματικό πρόσωπο που θα δώσει 4K euros χωρίς να ξέρω αν έχει βάλει καν το GS στον καρπό ενώ το Zenith το βρίσκει έυκολα για δοκιμή.
Eδώ συμβουλεύεις πραγματικό πρόσωπο για αγορά τον λένε Βλάσση, δεν είναι ούτε υποθετικό vs ούτε κλικ στο Fbook "σας αρέσει η μάρκα Seiko?" " Θα αγοράζατε το Astron?"
Aν ήξερες τις αγγελίες του μάλλον θα καταλάβαινες ότι τον ενδιαφέρει η μεταπωλητηκή αξία.

Αλλιώς εύκολα: Πάρε όποιο σ'αρέσει φιλαράκι ειδικά αυτό το GS που όλοι θέλουμε από περιέργεια να δούμε καθώς δεν το έχει κανείς στο  forum. Άντε καλή αγορά!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 24, 2013, 18:30:43 μμ από Istar »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

vlasis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #85 στις: Μάιος 24, 2013, 18:32:03 μμ »
 ;D

ισταρ ξερεις πολλα κ πρεπει να πεθανεις 8)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 24, 2013, 18:33:40 μμ από vlasis »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

time_ keeper

• Επισκέπτης
« Απάντηση #86 στις: Μάιος 24, 2013, 18:33:44 μμ »
;D

μη χαμογελάς εσυ φταις για ολα!!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Istar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Μάιος 24, 2013, 18:39:26 μμ »
;D

ισταρ ξερεις πολλα κ πρεπει να πεθανεις 8)

Πάω βόλτα δεν λέω άλλα. Ξέρεις πότε θα πεθάνω? Άμα γυρίσω από τη βόλτα και δώ..

Θέμα από vlasis: ExplorerII ή JLC..ή Aqua Terra GOLD.
"Παιδιά τελικά εγκατέλειψα το Zenith και το Seiko και αποφάσισα..."
Τοτέ παίζει να με αυτοκτονήσεις  :D και εσύ
και όλοι οι άλλοι που θα έχουν προλάβει να ψηφήσουν το AquaTerra GOLD!!!  ;D  ;D  ;D

άντε παιδιά καλή συνέχεια σε όλους και σε όσους συμφωνούμε και σε όσους διαφωνούμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 24, 2013, 18:41:03 μμ από Istar »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Μάιος 24, 2013, 18:40:54 μμ »

1 ) Είναι υποκειμενικά οκ έχεις δίκιο. Εσύ το έχεις δει απο κοντά το Seiko και το προτείνεις, γιατί εγώ το Zenith που προτείνω το έχω φορέσει πολλές φορές στο χέρι άσχετα αν προτιμώ το απλό Elprimero 36000vhp για το οποίο δεν μου ζητείται να πω γνώμη. Οχι δεν το εχω δει. Λεω την απλα προσωπικη υποκειμενικη μου γνώμη σε δημοσιο φορουμ. Δεν προτείνω τίποτε και σε κανέναν.
2 ) Τo άλμα είναι ιστορικό γεγονός, έχει καταγραφεί για πάντα, το ίδιο και το ρολόι που πλέον σχετίζεται με 4 παγκόσμια ρεκόρ ( δεν είναι και λίγα ).
Σιγουρα οχι και αοτελούν σημείο αναφοράς. Συμφωνω απόλυτα σε αυτο.
3)
Ο vlasis είναι πραγματικό πρόσωπο που θα δώσει 4K euros χωρίς να ξέρω αν έχει βάλει καν το GS στον καρπό ενώ το Zenith το βρίσκει έυκολα για δοκιμή. Αρα έχει και τον τελικό λόγο ασχετα με το τι λέει ο καθένας.
Eδώ συμβουλεύεις πραγματικό πρόσωπο για αγορά τον λένε Βλάσση, δεν είναι ούτε υποθετικό vs ούτε κλικ στο Fbook "σας αρέσει η μάρκα Seiko?" " Θα αγοράζατε το Astron?"
Aν ήξερες τις αγγελίες του μάλλον θα καταλάβαινες ότι τον ενδιαφέρει η μεταπωλητηκή αξία. Ομοίως με την 1η παράθεση μου

Αλλιώς εύκολα: Πάρε όποιο σ'αρέσει φιλαράκι ειδικά αυτό το GS που όλοι θέλουμε από περιέργεια να δούμε καθώς δεν το έχει κανείς στο  forum. Άντε καλή αγορά!! Συ είπας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

vlasis

• Επισκέπτης
« Απάντηση #89 στις: Μάιος 24, 2013, 18:41:48 μμ »
για πια ολα?Το καλυτερο απ ολα θα ειναι να περασουν 5-6 μερες κ λετε για διαστηματα,αλματα,επιταχυνσεις,εως κ την θεωρια της σχετικοτητας,κ στο τελος να παω να παρω ομεγκα :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions