Αποστολέας Θέμα: Omega  (Αναγνώστηκε 1081339 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Omega
« Απάντηση #7485 στις: Ιούλιος 07, 2022, 14:32:16 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7486 στις: Ιούλιος 07, 2022, 14:36:22 μμ »
Την έχει δώσει στη μικρή την METAS,να παίζει  ;D

Σε ευχαριστω που επιβεβαιώνεις αυτα που γραφω. Δεν θελει να χαλασει τις διαστασεις των ρολογιών της και σας πουλαει ενα προιον που πριν 30 χρονια ηταν κορυφαιο αλλα πλεον εχει μεινει πισω και μαλιστα x4 της αξίας του, αν το βρεις. Να πας να το παρεις, εγω θα παρω το Ω που ειναι καλυτερο και πιο φθηνο.

Αναφερεις την Tudor. Συγκρινουμε Ω με R ή R+T με το swatch group?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #7487 στις: Ιούλιος 07, 2022, 14:39:51 μμ »
Swatch group,ήταν το μεγαλύτερο και είναι λογικό με τόσες εταιρείες που έχει, το 2021 πέρασε πρώτο αυτό της Rolex
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7488 στις: Ιούλιος 07, 2022, 14:41:19 μμ »
Swatch group,ήταν το μεγαλύτερο και είναι λογικό με τόσες εταιρείες που έχει, το 2021 πέρασε πρώτο αυτό της Rolex

3 λαλουν και 2 χορευουν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7489 στις: Ιούλιος 07, 2022, 14:44:33 μμ »
Σε ευχαριστω που επιβεβαιώνεις αυτα που γραφω. Δεν θελει να χαλασει τις διαστασεις των ρολογιών της και σας πουλαει ενα προιον που πριν 30 χρονια ηταν κορυφαιο αλλα πλεον εχει μεινει πισω και μαλιστα x4 της αξίας του, αν το βρεις. Να πας να το παρεις, εγω θα παρω το Ω που ειναι καλυτερο και πιο φθηνο.

Αναφερεις την Tudor. Συγκρινουμε Ω με R ή R+T με το swatch group?
Νομιζω όμως ότι απαντάς μόνος χρησιμοποιώντας τη λέξη χαλάσει γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται αν εννοείς να τα αυξήσει σε πάχος.Χαλάσει,χειροτερέψει δλδ. Ο πιο λεπτός caliber  (με αποτέλεσμα πιο λεπτές κάσες)που ταυτόχρονα είναι αξιόπιστος με μεγάλη αυτονομία κτλπ είναι τεραστιο plus. Το να φτιάξεις ένα σούπερ ντουπερ calibre ο οποίος όμως έχει τα παχάκια του δε λέει κάτι σε σχέση με έναν αντίστοιχο λεπτό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7490 στις: Ιούλιος 07, 2022, 14:50:05 μμ »
Νομιζω όμως ότι απαντάς μόνος χρησιμοποιώντας τη λέξη χαλάσει γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται αν εννοείς να τα αυξήσει σε πάχος.Χαλάσει,χειροτερέψει δλδ. Ο πιο λεπτός caliber  (με αποτέλεσμα πιο λεπτές κάσες)που ταυτόχρονα είναι αξιόπιστος με μεγάλη αυτονομία κτλπ είναι τεραστιο plus. Το να φτιάξεις ένα σούπερ ντουπερ calibre ο οποίος όμως έχει τα παχάκια του δε λέει κάτι σε σχέση με έναν αντίστοιχο λεπτό.

Νομιζω οτι το πάχος του smp 300m με του sub ειναι +0,1mm, πιο χοντρο το smp. Η μηδαμινή διαφορα αναιρει αυτο που λες. Με επιφύλαξη το λεω ομως γιατι οι πληροφοριες μου μπορει να ειναι λαθος. Αν καποιος γνωριζει ακριβως να μας ενημερωσει.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Argo982001,
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7491 στις: Ιούλιος 07, 2022, 14:52:07 μμ »
Νομιζω οτι το πάχος του smp 300m με του sub ειναι +0,1mm, πιο χοντρο το smp. Η μηδαμινή διαφορα αναιρει αυτο που λες. Με επιφύλαξη το λεω ομως γιατι οι πληροφοριες μου μπορει να ειναι λαθος. Αν καποιος γνωριζει ακριβως να μας ενημερωσει.
Αν ισχύει αυτό που λες φυσικά και αναιρεί αυτό που είπα. Γι αυτό ρωτησα πριν και τα μεγέθη των cal γιατί δε μπορώ να τα βρω. Απλά υπέθεσα επειδή ειπες χαλάσει ότι υπονοούσες πως θα παχύνει σε επίπεδα Omega. Αλλά αν μιλάμε για 0,1mm τότε άκυρο ότι είπα.  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7492 στις: Ιούλιος 07, 2022, 14:59:29 μμ »
Αν ισχύει αυτό που λες φυσικά και αναιρεί αυτό που είπα. Γι αυτό ρωτησα πριν και τα μεγέθη των cal γιατί δε μπορώ να τα βρω. Απλά υπέθεσα επειδή ειπες χαλάσει ότι υπονοούσες πως θα παχύνει σε επίπεδα Omega. Αλλά αν μιλάμε για 0,1mm τότε άκυρο ότι είπα.  :)

Οταν λεω χαλασει εννοω οτι η R φυσικα και μπορει να φτιαξει μηχανη με τα χαρακτηριστικα της Ω. Μπορει ομως να φτιαξει μηχανη με τα χαρακτηριστικα της Ω χωρις να ξεφυγει σε πάχος; Εγω λεω οτι πιθανο και να μπορει, γιατι δεν το κανει ομως; Γιατι πουλαει σαν το ζεστο ψωμι x4 της αξίας του ρολογιού και εστω και 0,5mm να παρει σε πάχος ισως να μην αρεσει στον κοσμο. Το συμπερασμα ειναι οτι δεν νοιαζεται για τον πελάτη της, δεν τον σεβεται και αφου πουλαει συνεχιζει ως εχει. Το θεμα ειναι να σκεφτει ο καθε αγοραστής, θελει το καλυτερο ρολοι για τα λεφτα που εδωσε ή θελει να φοραει ενα ρολοι πολυ καλο για να το αναγνωριζει ο διπλα του; Ο καθενας επιλέγει συμφωνα με τα θελω του και δεν το κατακρινω. Κατακρινω ομως να προσπαθουν να παρουσιάσουν ως καλυτερο ρολοι κατι που δεν ειναι.
friendly
1
funny
0
like
3
wow
0
Members reacted friendly:
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,Karthan7,RedarT,
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7493 στις: Ιούλιος 10, 2022, 11:55:25 πμ »
Πάντως επειδή το κοίταξα λίγο το seamaster είναι 13.7mm σε πάχος και το sub 41 12.4mm …
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7494 στις: Ιούλιος 10, 2022, 12:15:55 μμ »
Πάντως επειδή το κοίταξα λίγο το seamaster είναι 13.7mm σε πάχος και το sub 41 12.4mm …

Δεν το αμφισβητώ γιατι δεν το γνωριζω αρα το παιρνουμε σαν δεδομενο. Ειναι μεγαλη η διαφορα 1.3mm?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7495 στις: Ιούλιος 10, 2022, 12:26:35 μμ »
Δεν το αμφισβητώ γιατι δεν το γνωριζω αρα το παιρνουμε σαν δεδομενο. Ειναι μεγαλη η διαφορα 1.3mm?
Για τα ωρολογιακά δεδομένα ναι. Εκεί είναι όλο το ζουμί. Οι όσο το δυνατόν πιο λεπτές caliber (αν είναι λόγω cal η διαφορά στο παχοςΔεν έχω βρει διαστάσεις της ρόλεξ cal) είναι το ζητούμενο και αυτό για το οποίο πασχίζουν όλοι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7496 στις: Ιούλιος 10, 2022, 14:41:10 μμ »
Για τα ωρολογιακά δεδομένα ναι. Εκεί είναι όλο το ζουμί. Οι όσο το δυνατόν πιο λεπτές caliber (αν είναι λόγω cal η διαφορά στο παχοςΔεν έχω βρει διαστάσεις της ρόλεξ cal) είναι το ζητούμενο και αυτό για το οποίο πασχίζουν όλοι.

Τι προτιμας σε ενα καταδυτικό; Μια χειροτερη μηχανη πιο λεπτή η μια καλυτερη (ισως την κορυφαία μαζικής παραγωγης) με +1.3mm? Αν το +1.3mm οφειλεται στη μηχανη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7497 στις: Ιούλιος 10, 2022, 17:27:39 μμ »
Τι προτιμας σε ενα καταδυτικό; Μια χειροτερη μηχανη πιο λεπτή η μια καλυτερη (ισως την κορυφαία μαζικής παραγωγης) με +1.3mm? Αν το +1.3mm οφειλεται στη μηχανη.
Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το αν είναι ένα ρολόι 13 ή 14 ή 15mm σε πάχος.Όλα on the wrist κρίνονται και πως κάθεται πάνω μου.Στην προκειμένη εξίσου όμορφες αναλογίες θεωρώ πως έχουν και τα δυο. Δε λέω αυτό όμως,Αυτό που λέω είναι ότι αναγνωρίζω την ανωτερότητα μιας αξιόπιστης καλής μηχανής λεπτής σε σχέση μιας αντίστοιχης αξιόπιστης καλής αλλά πιο παχιάς.
Για την ανάγκη της κουβέντας δε μπορώ να δεχτώ σαν δεδομένο πως η Rolex cal είναι χειρότερη.Δεν έχω εντρυφήσει σε αυτό γι να έχω τόσο απόλυτη άποψη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sagias

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7498 στις: Ιούλιος 10, 2022, 17:41:06 μμ »
Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το αν είναι ένα ρολόι 13 ή 14 ή 15mm σε πάχος.Όλα on the wrist κρίνονται και πως κάθεται πάνω μου.Στην προκειμένη εξίσου όμορφες αναλογίες θεωρώ πως έχουν και τα δυο. Δε λέω αυτό όμως,Αυτό που λέω είναι ότι αναγνωρίζω την ανωτερότητα μιας αξιόπιστης καλής μηχανής λεπτής σε σχέση μιας αντίστοιχης αξιόπιστης καλής αλλά πιο παχιάς.
Για την ανάγκη της κουβέντας δε μπορώ να δεχτώ σαν δεδομένο πως η Rolex cal είναι χειρότερη.Δεν έχω εντρυφήσει σε αυτό γι να έχω τόσο απόλυτη άποψη.

Εφοσον δυο μηχανες ειναι ίδιου επιπεδου τοτε ασφαλώς ειναι προτιμότερη η πιο λεπτή. Οι μηχανες ομως που συγκρίνουμε εδω δεν ειναι ίδιου επιπεδου. Υπερτερεί η μηχανη της Ω λογω καλυτερης χρονομετριας, αντιμαγνητικης προστασίας, πιστοποίησης metas.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #7499 στις: Ιούλιος 11, 2022, 13:16:56 μμ »
Omega Speedmaster '57 (2022)

Stainless steel
Diameter : 40.5mm
Height: 13mm
Water resistant : 5 bar Movement
: 9906 (manual winding) Power
reserve: 60h

Price : 8,600 € / 9,000 € (metal bracelet)
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Thodorisklm,