Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 650126 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #3930 στις: Ιούλιος 26, 2022, 22:29:34 μμ »
Το Polaris Chrono με το μπλε dial ήταν το ρολόϊ που μου άρεσε περισσότερο από όλα που δοκίμασα, κι είναι αυτό που θα έπαιρνα για καθημερινή χρήση, μαζί με το rubber band κι το extra deployant buckle.

To perpetual δεν το βλέπω λόγω ηλικίας κι είναι και πιο παχιά η κάσα, το απλό με τις δύο κορώνες είναι φτωχό μπροστά στο χρονογράφο (στο dial).

To Reverso είναι άλλο πράγμα, και είχα το περίφημο Sun Moon το 2014 οπότε ξέρω τι κομμάτι του λόγου είναι. Για κάθε μέρα το Polaris είναι καταπληκτικό, υπέροχο μπρασελέ, 11.2mm case thickness αν θυμάμαι καλά μου είπαν, micro adjustment, παίρνει rubber strap για καλοκαίρι, τιμή σαν να παίρνεις τα δυσεύρετα Rolex, 8 χρόνια εγγύηση, τι άλλο να ζητήσεις;

friendly
1
funny
0
like
3
wow
0
Members reacted friendly:
Adeto,
No reactions
Members reacted like:
chris70,Wolf-,jo.sa,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3931 στις: Ιούλιος 26, 2022, 22:34:55 μμ »

Και μια φωτό για την πολύ ωραία βιτρίνα της Blancpain που είχε τους ωκεανούς με το Fifty Fathoms από Τιτάνιο με το grand date. H JLC είναι λίγο πιο δίπλα.

Έχω ζήσει σε Σιγκαπούρη, Κορέα, έχω πάει Ιαπωνία, Hong Kong, εδώ η χλιδή σε αυτά τα εμπορικά κέντρα είναι πραγματικά έξω από κάθε φαντασία.

friendly
1
funny
0
like
3
wow
0
Beastaras,
No reactions
Members reacted like:
chris70,Wolf-,jo.sa,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3932 στις: Ιούλιος 26, 2022, 22:57:13 μμ »
Nα προσθέσω μερικές λεπτομέρειες.

Το μπλε Reverso Tribute Monoface έχει 12 μήνες αναμονή.
Το Duoface είναι άμεσα διαθέσιμο.

Τα μοντέλα, όλα, είχαν πάρει μείωση τιμής πριν 3-4 μήνες λόγω ισοτιμίας €:AED.
Στις 31 Αυγούστου θα πάρουν αύξηση, όλα, για να γίνει αντιστάθμιση αυτής της μείωσης που είχε γίνει.

To rubber strap για το Polaris έχει €242, το deployant buckle €430, αν συγκράτησα τις τιμές σωστά.
Ρώτησα για canvas straps για το Reverso, ναι μου είπε, είναι διαθέσιμα εκτός του μπλε.
Τα παραγγέλνεις και τα φέρνουν.

Α, και τα pushers στο Polaris chrono δεν είναι ονειρικά butter smooth τύπου Datograph αλλά μετά το συγκεκριμένο Lange είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Το ρολόϊ ήταν ακούρδιστο με την κορώνα έξω αλλά δοκίμασα τα pushers κι είναι super.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #3933 στις: Ιούλιος 26, 2022, 23:11:49 μμ »
To POLARIS Perpetual calendar ειναι απίστευτο ρολόι , ειδικά σε χρυσό
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3934 στις: Ιούλιος 26, 2022, 23:13:17 μμ »
Είσοδος στο VIP room όπου θα μας φέρουν τα ρολόγια που θέλουμε να δούμε... (μόνος ήμουν)

Τα μαντηλάκια, για να σκουπίζουμε το δάκρυ που αναβλύζει από την ζήλεια μας.  ;D

Ουτε στον ύπνο μας τέτοια ρολόγια.  ::) 
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3935 στις: Ιούλιος 26, 2022, 23:25:02 μμ »
Κωνσταντίνε το καινούργιο σου ταξίδι στην Υ.Ω. θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσει από την JLC και συγκεκριμένα όπως πολύ σωστά είπες, από το Polaris chrono.. ;)

Υ.γ. Τα λουράκια canvas για το Reverso είναι ακόμα διαθέσιμα;;; Σε ρωτάω γιατί στο site της εταιρίας δεν τα έχουν.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3936 στις: Ιούλιος 26, 2022, 23:40:41 μμ »
Ξέχασες το τσάι Γιώργο, με ρώτησε κιόλας ο άνθρωπος στη μπουτίκ αν θέλω καφέ, πορτοκαλάδα, κλπ.

Βραδιάτικα του λέω, άνθρωπέ μου; Έχω πιεί δύο διπλούς στο γραφείο....
Ζήτησα ένα χαμομήλι.

Η ζωή θέλει ηρεμία.

Ούτε να χάνεις πολύτιμο χρόνο να κυνηγάς τα αδίκως άπιαστα Rolex, ούτε να σε τρώει το σαράκι του ενός ακόμη κομματιού. Παίρνεις αυτό που φθάνει η τσέπη σου, όποιο κι αν είναι, και κοιτάς μπροστά γεμάτος και ικανοποιημένος.

Κι εκεί που μπαίνεις και δοκιμάζεις ρολόγια με αστρονομικά κόστη, βγαίνεις μετά έξω στο parking κι είναι οι Ινδοί κι οι Μπαγλαδέσιοι με τα μπλουζάκια του mall που παρακαλάνε όποιον παρκάρει να του πλύνουν (φορητό συνεργείο) το αυτοκίνητο για 20 ντίρχαμς (περίπου €5) όσο αυτός θα είναι μέσα στο χλιδάτο κλιματιζόμενο εμπορικό κέντρο και θα ψωνίζει...

Θα τα φωτογραφήσω κι αυτά σύντομα.

Για να μην ξεχνιόμαστε και να μην μας παίρνει ο ύπνος της καλοπέρασης, της αρτιμέλειας, ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο. Διότι κάτι που για μερικούς είναι απόλαυση ή επιβράβευση, για άλλους είναι αστρονομικά ακριβό, απαγορευτικό ή πιθανά και ανθρωπίνως αδύνατο. Είτε μιλάμε για υλικό αγαθό πολυτελές, είτε για βασικό αγαθό, είτε ακόμη και για την υγεία μας...
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Wolf-,Adeto,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3937 στις: Ιούλιος 26, 2022, 23:41:48 μμ »
...

Υ.γ. Τα λουράκια canvas για το Reverso είναι ακόμα διαθέσιμα;;; Σε ρωτάω γιατί στο site της εταιρίας δεν τα έχουν.
Μου είπε πως τα γκρι και καφέ είναι διαθέσιμα για παραγγελία.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Beastaras,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3938 στις: Ιούλιος 27, 2022, 00:22:07 πμ »
Κωνσταντινε ζωη να χεις να μας μεταφερεις αυτα τα ωραια.
Εγω απο τα γεματα λογια σου, ξεχωριζω δυο τρεις φρασεις, και χαιρομαι γιατι ετσι σε εχω μετρησει απο την αρχη της γνωριμιας μας.
Αντε και σε ωραιοτερες περιπετειες!!!
friendly
1
funny
0
like
1
wow
0
Tangerine Dream,
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3939 στις: Ιούλιος 27, 2022, 05:16:20 πμ »
...
Τώρα που είπα Lange ας δείξουμε που είναι και η μπουτίκ στο Dubai Mall, βάθος ευθεία.

Διόρθωση: από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα λάθος, το σωστό είναι πως αυτό είναι το Mall of the Emirates.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3940 στις: Ιούλιος 27, 2022, 17:44:54 μμ »
Κωνσταντίνε αν θες βοηθό να σου σκουπίζει με μαντηλάκια το τζαμακι με παίρνεις μαζί σου οπότε θες.  :D

Μιλάμε για εμπειρίες όχι αστεία.

Στα των ρολογιών τώρα εμένα μου άρεσαν πολύ και τα reverso πάνω σου.

Επειδή όμως ξέρω και τι ρολόγια είχες, δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι μου λέει ότι δεν έχεις βρει ακόμα αυτό που ψάχνεις.  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3941 στις: Ιούλιος 27, 2022, 18:50:42 μμ »
Νομίζω έτσι είναι Παναγιώτη.
Δεν θα βιαστώ, στο ταξίδι ως ότου αγοράσω είναι η απόλαυση.

Χαίρομαι που σας αρέσουν οι βόλτες αυτές.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος rpdrummer

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3942 στις: Ιούλιος 27, 2022, 20:13:38 μμ »
Αναμένουμε για τις επόμενες δοκιμές!!
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Tangerine Dream,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pablo

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3943 στις: Ιούλιος 27, 2022, 20:29:15 μμ »
Νομίζω έτσι είναι Παναγιώτη.
Δεν θα βιαστώ, στο ταξίδι ως ότου αγοράσω είναι η απόλαυση.

Χαίρομαι που σας αρέσουν οι βόλτες αυτές.

Θα ήθελα να πω ένα βαθυστόχαστο που να περιλαμβάνει την Ιθάκη του Καβάφη και περιγράφει αυτό ακριβώς αλλά είμαστε ένα ωρολογιακό φόρουμ
friendly
1
funny
0
like
0
wow
0
Tangerine Dream,
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #3944 στις: Ιούλιος 27, 2022, 21:43:57 μμ »
Τώρα να σας πω κάτι;

Ρολόγια είχα, και όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, είχα σχεδόν ό,τι γνωστό και περιζήτητο παίζει. Συν το ότι έχω δοκιμάσει πραγματικά τα πάντα από τις περισσότερες δυνατές εταιρείες.

Τα μόνα που δεν έχω δοκιμάσει είναι minute repeaters, με την εξαίρεση ενός JLC το οποίο ήταν μοντέλο 2009 / LE 100 κομμάτια (Master Grande Tradition ref. Q5011410). Μεγάλο, σχετικά δύσχρηστο, ακριβό, πολύπλοκο.

Τώρα η ζωή με έφερε εδώ κάτω, κι όσο κι αν φαίνεται πως δοκιμάζω, στην ουσία δεν έχω πραγματική τράβηξη για κάτι συγκεκριμένο. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Έχω ξεσυνηθίσει να φορώ καθημερινά ρολόϊ στον καρπό, μου προκαλεί αποστροφή όταν θέλω να φορέσω κάτι κι έχει μείνει (άρα πρέπει να το κουρδίσω), σε κάθε είδους ζέστη ιδρώνω λίγο ή αρκετά και ούτε ατσάλινο μπρασελέ ούτε δερμάτινο λουρί με βολεύει, κ.ο.κ.

Παλιά πήγαινα σε δοκιμές και όλη τη μέρα μετά σκεπτόμουν αυτά που δοκίμασα, έγραφα εντυπώσεις, κλπ. Τώρα δεν είναι το ίδιο.

Εχθές πήγα στη JLC, είχα μια ωραία εμπειρία αλλά δεν ένιωσα και κάτι το ξεχωριστό. Κατ'αρχάς τα περισσότερα ρολόγια τους τα γνωρίζω, τα έχω δοκιμάσει και φορέσει. Από τα απλά ως (ακόμη περισσότερο) τα βαριά κομμάτια, Duometre, Master Cylindrique Tourbillion κλπ. Πιό πολύ τα βαριά έχω δοκιμάσει, κι όχι αυτά τα απλά τα dressy.

Εχθές έβαλα αυτά τα ρολογάκια και δεν ήταν κάτι το συγκλονιστικό εδώ που τα λέμε. Δεν το γράφω έτσι υποτιμητικά, αλλά ρε παιδιά ρολόι το ένα ρολόι και το άλλο. Απλά μπορεί αυτό που δοκίμασες το πρωί να κοστίζει Χ Ευρώ, και το άλλο που θα δοκιμάσεις αύριο να κοστίζει ΧΧΧΧ Ευρώ. Έτσι είναι αυτά.

Από τα Reverso λοιπόν περίμενα περισσότερα, τα δερμάτινα λουριά τους εντάξει ήταν αλλά όχι και κάτι το σπέσιαλ. Έχει, λέει, silver dial μέσα με guilloche' δουλειά. Τα ξέρουμε, και το guilloche' πολλών Breguet προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο.

Το Polaris καλώς αλλά πιό μετρημένες οι απλές εκδόσεις πάρα κάτι βαρύ (αν και το διηνεκές είναι τίμιο σε σχεδίαση και τιμολόγηση). Μπορείς όμως να αγοράσεις ρολόι που δεν το βλέπεις χωρίς 'κοντά' γυαλιά; Δηλαδή ρε παιδιά, κάπου έχουμε ξεχάσει τα βασικά. Μιλάγαμε νωρίτερα σήμερα με το Χρήστο, να το Polaris perpetual από 'δω, να από 'κει - εμένα δεν μου κάνει γιατί δεν το βλέπω, τελεία και παύλα. Πώς να το κάνουμε δηλαδή. Και να μπορώ να τα δώσω τα εκατόν είκοσι χιλιάρικα Ντίρχαμς, είναι δυνατόν να πάω να πάρω ρολόι που το βλέπω μόνο με γυαλιά +2.00; (τίποτε εναντίον του φίλτατου Χρήστου φυσικά)

Το άλλο, το Polaris Chrono, είναι μεγάλο. 42-άρι. Πανέμορφο μπλε dial, αλλά ρε φίλε είναι μεγάλο. Παραδέξου το (στον εαυτό μου μιλάω). Αν δεν κάνει το ρολόι ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, τέρμα τα δίφραγκα. Δεν πάει νά'ναι ό,τι θέλει, διηνεκές, Πατέκ, Ματέκ, Παπαρέκ, είναι μεγάλο. Ενώ το άλλο, το απλό Polaris automatic με τις δύο κορώνες είναι ακόμη πιό μαζεμένο. Πιό βολικό, πιό τίμιο, πιό κατάλληλο. Απλά πράγματα.

Βαρέθηκα όλα αυτά τα χρόνια τις παπαρολογίες τους, πιάστο και κοίτα το από πίσω, είναι σαν πόλη ολόκληρη (το Dato), πάρε λούπα να δεις αυτό, πάρε κάτι άλλο να δεις εκείνο, τα σκαλίζουν μόνο 6 άνθρωποι στο εργοστάσιο και ο καθένας γνωρίζει ποιό ρολόι έχει σκαλίσει, και κάθε άλλη βλακεία που λένε για να συντηρούν το μάρκετινγκ που πρέπει να κάνουν.

Μου είναι αδιάφορο πόσοι το σκαλίζουν, πόσοι το τρίβουν, πόσοι το κοιτάνε με λούπα. Και πέντε εκατομμύρια Ευρώ να είχα στην άκρη τα ίδια ακριβώς θα έγραφα και θα έλεγα.

Εγώ θέλω ένα ρολόι που να έχει ένα όμορφο dial το οποίο το κοιτάς και σε κάνει να χαμογελάς, να μου αρέσει στο πώς κάθεται στον καρπό μου σαν ρολόι, να αντέχει τα νερά, να μπορώ να το πάρω σε ταξίδι μαζί μου, να έχει κάποια καλή ποιότητα στα χρήματα που προτίθεμαι να δώσω και ταυτόχρονα να μην είναι ιδιαίτερα λεπτεπίλεπτο, συν το να μπορώ να το βρω για αγορά εύκολα - όχι να περιμένω 5 χρόνια ή να πρέπει να βάλω βύσμα για να το αποκτήσω σε τιμή λιανικής.

Τοποθέτηση ατύχησα να κάνω (πούλησα στη λάθος στιγμή αυτά που είχα) οπότε ας πάνε να τα βάλουν στα μουσεία, έτσι για να είμαστε ειλικρινείς. Μερικά είναι πολύ όμορφα κομμάτια, αλλά τα μεταξωτά εσώρουχα θέλουν και μεταξωτά οπίσθια. Όταν τελειώσεις με όποιο άλλο θέμα πρέπει να στρώσεις ή να βελτιώσεις στη ζωή σου, κι έχεις και ένα σεβαστό ποσό στην άκρη, ε, εντάξει τότε πήγαινε στη μπουτίκ της Lange και αγόρασε το παραμύθι τους. Δεν τίθεται καν θέμα πως τα ρολόγια που φτιάχνουν είναι μαζί με τα Greubel Forsey τα καλύτερα στον κόσμο. Αλλά η ζωή ούτε τελειώνει, ούτε αρχίζει εκεί.

Το βράδυ εχθές που γύρισα πίσω, εντάξει, έκατσα κι έγραψα κάποια πράγματα αλλά μετά κοιμήθηκα σαν πουλάκι. Το μόνο που δεν σκεπτόμουν ήταν τα JLC που δοκίμασα. Θα κάνω μερικές δοκιμές ακόμη σε βάθος χρόνου αλλά βλέπω προς το παρόν ότι έχει ξεφουσκώσει η όρεξή μου - κι αυτό παραδόξως μου αρέσει, γιατί κατά βάθος πιστεύω πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνει ή να ανησυχήσει για αυτά κανείς.

Συγγνώμη αν κούρασα, αλλά την ειλικρινή μου άποψη λέω και μετά από ένα τόσο μακρύ ταξίδι με τα ρολόγια (το οποίο δεν έχει τελειώσει) δεν θέλω να σταματήσω τον εαυτό μου από το να μοιράζομαι εμπειρίες και σκέψεις.
friendly
4
funny
0
like
14
wow
0
P.I.T.,Makis2020,Beastaras,Adeto,
No reactions
Members reacted like: