Αποστολέας Θέμα: Ρολογότσαρκες  (Αναγνώστηκε 646108 φορές)

sea_dweller και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
Απ: Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #2685 στις: Αύγουστος 01, 2021, 11:47:39 πμ »
Όσο για το θέμα της χρονομετριας, έχω την εντύπωση πως η εταιρεία αναγράφει τις τιμές στα χαρακτηριστικα των ρολογιών και δεν είναι επτασφράγιστο μυστικό. Ούτε έχω δεί να διαφημίζει COSC επιδόσεις στις καλιμπρες της....
Άρα, όλα είναι θέμα επιλογής του υποψηφίου αγοραστή, για να προχωρήσει σε αγορά. Δεν έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό σε κανέναν προκειμένου να αγοράσει οπωσδήποτε.....
 (Δόξα τω θεώ, υπάρχουν πάμπολλες προτάσεις με cosc χρονομετριες  ;) )

Όταν όμως η πλειοψηφία των κατόχων αναφέρουν απόδοση πολύ καλύτερη των προδιαγραφών, τα τυχόν "παράπονα" τα προσπερνώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2686 στις: Αύγουστος 01, 2021, 12:58:34 μμ »
Θεωρώ την seiko ηγέτη στο χώρο. Έβγαζε και βγάζει τρομερά ρολόγια. Το δικό μου κομμάτι βγήκε απλά μ@λ@κισμένο. Δεν πιστεύω ότι έχει όλος ο κόσμος τα δικά μου θέματα. Ίδιες καταστάσεις έχουν τύχει και άλλους ανθρώπους και σίγουρα αποτελούν εξαιρέσεις στο σύνολο. Κάποιοι είχαν θέματα με Tissot, άλλοι με Longines και ακόμα και με Tudor και γενικά πολύ ακριβότερα ρολόγια. Δε θέλω ούτε να ρίξω λάσπη στην αγαπημένη εταιρεία πολλών ανθρώπων. Απλώς θεωρώ ότι έπρεπε μηχανικά να δίνει μία λίγο καλύτερη καλίμπρα στο συγκεκριμένο εύρος τιμής. Αυτό και μόνο. Για μένα επίσης μετά από όλα αυτά θα υπάρχουν πάντα δεύτερες και τρίτες σκέψεις πριν δώσω πάλι αυτά τα χρήματα σε seiko. Θα κοιτάω πάντα άλλες εναλλακτικές πριν από αυτή.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #2687 στις: Αύγουστος 01, 2021, 13:42:47 μμ »
Θεωρώ την seiko ηγέτη στο χώρο. Έβγαζε και βγάζει τρομερά ρολόγια. Το δικό μου κομμάτι βγήκε απλά μ@λ@κισμένο. Δεν πιστεύω ότι έχει όλος ο κόσμος τα δικά μου θέματα. Ίδιες καταστάσεις έχουν τύχει και άλλους ανθρώπους και σίγουρα αποτελούν εξαιρέσεις στο σύνολο. Κάποιοι είχαν θέματα με Tissot, άλλοι με Longines και ακόμα και με Tudor και γενικά πολύ ακριβότερα ρολόγια. Δε θέλω ούτε να ρίξω λάσπη στην αγαπημένη εταιρεία πολλών ανθρώπων. Απλώς θεωρώ ότι έπρεπε μηχανικά να δίνει μία λίγο καλύτερη καλίμπρα στο συγκεκριμένο εύρος τιμής. Αυτό και μόνο. Για μένα επίσης μετά από όλα αυτά θα υπάρχουν πάντα δεύτερες και τρίτες σκέψεις πριν δώσω πάλι αυτά τα χρήματα σε seiko. Θα κοιτάω πάντα άλλες εναλλακτικές πριν από αυτή.

Την "λίγο καλύτερη" καλιμπρα πως την εννοείς?
Γιατί και η 4R αλλά και η 6R είναι μηχανές "σκυλιά" και αξιοπρεπεστατες... 
Στα χέρια δε ενός καλού τεχνίτη, δίνουν και εξαιρετικούς χρόνους.
Μιλάμε φυσικά για μηχανές εύκολες στην συντήρηση αλλά και στη ρύθμιση και δεν καταλαβαίνω το "με πολύ προσπάθεια για να ρυθμιστεί" που ισχυρίζονται κάποιοι τεχνίτες...
(Βέβαια είναι αγαπημένη τακτική των περισσότερων τεχνικών να υπερτονιζουν τις προσπάθειες τους, του στυλ " άσε φίλε, μου βγήκε η πίστη να το φέρω", αλλά για τις R καλιμπρες αυτό το ακούω βερεσε...)

Επιλογές στην αγορά υπάρχουν πολλές, ο καθένας ψωνίζει όπως νομίζει...

Υ.Γ. : Έχω ξαναδηλωσει πώς ούτε μετοχές έχω στην SEIKO, ούτε κάποια έμμισθη σχέση, για να "θιχτώ" και να στεναχωρηθω....  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2688 στις: Αύγουστος 01, 2021, 14:39:35 μμ »
Όταν λέω λίγο καλύτερη μηχανή, εννοώ να έχει καλύτερη χρονομετρία και να μην χρειάζεται χέρι τεχνικού για να βελτιωθεί. Επίσης ο Χρήστος που κοίταξε το ρολόι και μάλιστα ΔΥΟ φορές γιατί αλλιώς συμπεριφέρεται στο χέρι, αλλιώς όταν κάθεται, αλλιώς όταν κάθεται και φτάνει κοντά στο 40ωρο και αλλιώς πάνω στο κουρδηστήρι του πήρε αρκετό καιρό για να το φτάσει σε καλό επίπεδο και τον πιστεύω 101% όταν λέει ότι αφιέρωσε αρκετές ώρες για να υο φτάσει εκεί.

Τώρα από τη στιγμή που όπως λες δεν έχεις μετοχές, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί γίνεσαι τόσο εμμονικός με την εν λόγω εταιρεία. Αρκετές φορές πιο πάνω γράφω ότι αυτά που λέω αποτελούν καθαρά προσωπική άποψη και τη θεωρώ ηγετική μορφή στο χώρο της ωρολογοποιίας. Ας μην γινόμαστε fanboys.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #2689 στις: Αύγουστος 01, 2021, 14:52:05 μμ »
Πόσο καλύτερη χρονομετρια να έχει μια μηχανή η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων κρατά χρόνους πολύ κάτω απο αυτούς που αναγράφεται στις προδιαγραφές?

Όσο για τις αποκλίσεις ανάλογα με την θέση και το εάν φοριέται , τίποτα φυσιολογικοτερο για μια μηχανή χωρίς "περιποίηση"...
(Έχουν γραφτεί πολλά για το ζήτημα στα τεχνικά νήματα).

Αν θεωρείς ότι γίνομαι "εμμονικός" γράφοντας πράγματα αυτονόητα , δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, για να μην αρχίσω και εγώ τους χαρακτηρισμούς...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Ρολογότσαρκες
« Απάντηση #2690 στις: Αύγουστος 01, 2021, 15:06:22 μμ »
Δεν έχω θέμα πίστεψέ με. Μπορείς να πεις για μένα το οτιδήποτε και πραγματικά το πιο πιθανό είναι να είμαι.

Δεν μπορώ κάποιους εδώ μέσα να τους καταλάβω. Γράφουμε όλοι κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Έχετε κατανοήσει το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από ότι γράφουμε και να τα σχολιάσει; Μπορείτε απλά να αντιληφθείτε το γεγονός αυτό; Δεν καταλαβαίνω το κολλήματα και τις αντιπαραθέσεις. Κανένας δεν ξυπνάει το πρωί και λέει «πόσο έχει ο μήνας; Πρώτη. Οκ σήμερα θα τσακωθώ με τον oikoniko».

Gnl1977 δεν ξέρω γιατί σε πείραξε η λέξη εμμονικός.  Αυτό δείχνεις με τα γραπτά σου για τη Seiko. Τι σε πείραξε ακριβώς; Θίξαμε την αγαπημένη σου εταιρεία; Ήμαρτον... λες και μιλάει παναθηναϊκός σε ολυμπιακό.

Πολλοί μπορεί να θίγετε αγαπημένες εταιρείες κάποιων εδώ μέσα αλλά δε σας απαντάνε. Γιατί δεν υπάρχει λόγος. Η ακραία υπερασπιστική γραμμή όμως για μένα είναι ακόμα χειρότερη.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2691 στις: Αύγουστος 01, 2021, 15:30:10 μμ »
Κανένας δεν ξυπνάει το πρωί και λέει «πόσο έχει ο μήνας; Πρώτη. Οκ σήμερα θα τσακωθώ με τον oikoniko».

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #2692 στις: Αύγουστος 01, 2021, 16:26:14 μμ »
Δεν έχω θέμα πίστεψέ με. Μπορείς να πεις για μένα το οτιδήποτε και πραγματικά το πιο πιθανό είναι να είμαι.

Δεν μπορώ κάποιους εδώ μέσα να τους καταλάβω. Γράφουμε όλοι κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Έχετε κατανοήσει το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από ότι γράφουμε και να τα σχολιάσει; Μπορείτε απλά να αντιληφθείτε το γεγονός αυτό; Δεν καταλαβαίνω το κολλήματα και τις αντιπαραθέσεις. Κανένας δεν ξυπνάει το πρωί και λέει «πόσο έχει ο μήνας; Πρώτη. Οκ σήμερα θα τσακωθώ με τον oikoniko».

Gnl1977 δεν ξέρω γιατί σε πείραξε η λέξη εμμονικός.  Αυτό δείχνεις με τα γραπτά σου για τη Seiko. Τι σε πείραξε ακριβώς; Θίξαμε την αγαπημένη σου εταιρεία; Ήμαρτον... λες και μιλάει παναθηναϊκός σε ολυμπιακό.

Πολλοί μπορεί να θίγετε αγαπημένες εταιρείες κάποιων εδώ μέσα αλλά δε σας απαντάνε. Γιατί δεν υπάρχει λόγος. Η ακραία υπερασπιστική γραμμή όμως για μένα είναι ακόμα χειρότερη.

Το γράμμα Ε μάλλον το προσπέρασες όταν άνοιξες το λεξικό, ή ήσουν με πυρετό όταν στο σχολείο δίδασκαν την έννοια των λέξεων στην ελληνική γλώσσα και πήρες απουσίες, δεν εξηγείται αλλιώς.....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2693 στις: Αύγουστος 01, 2021, 16:39:47 μμ »
Ήμουν της θετικής κατεύθυνσης (μαθηματικά-φυσική-χημεία και λοιπές επιστήμες), οπότε συγχώρεσέ μΕ. Από απουσίες βέβαια ήμουν οκ.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #2694 στις: Αύγουστος 01, 2021, 17:24:17 μμ »
Ήμουν της θετικής κατεύθυνσης (μαθηματικά-φυσική-χημεία και λοιπές επιστήμες), οπότε συγχώρεσέ μΕ. Από απουσίες βέβαια ήμουν οκ.

Και εγώ αυτής της κατεύθυνσης ήμουν και είμαι ως μηχανικός. Αυτό δεν με εμπόδισε όμως απο το να μάθω καλά την έννοια και την σημασία των λέξεων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #2695 στις: Αύγουστος 01, 2021, 17:36:50 μμ »
Ο καύσωνας φταίει, εδώ ψάχνω ρολοι ενώ θέλει μόνο πυκνωτη  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2696 στις: Αύγουστος 01, 2021, 17:45:20 μμ »
Δε φταίει ο καύσωνας Γιώργο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tolis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2697 στις: Αύγουστος 01, 2021, 19:07:55 μμ »
O καφσονας ινε μεγαλυ ιποθαισι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος watchman

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2698 στις: Αύγουστος 01, 2021, 19:17:22 μμ »

Καλό!
Πολύ καλοοοοοο
Επειδή γίνεται λίγο ντόρος για τα λεφτά του και σίγουρα είναι 1Κ και κάτι το κάνουν ακριβό όχι λόγω μπάντας (που την λατρεύουμε σχεδόν όλοι) αλλά εδώ ανοίγει ένα κεφάλαιο σκέψης... αγορά σε αυτό η σε ένα ελβετικό των 1.5Κ.....;
Δεν έχω δει κάποιο βερσους ακόμη η είναι νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα;

Στάλθηκε από το M2007J20CG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions